Pre všetkých, ktorí potrebuju pomoc s MS Excel
Re: Pre všetkých, ktorí potrebuju pomoc s MS Excel
čaute, kto mi poradí, ako v excely dosiahnem aby sa mi hodnoty s telefonnymi čislami v tvare 0901 123456 zmenili na 00421/90123456 aby som to nemusel meniť všetko ručne ale to niekde nastavil. vdaka
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Skus pouzit =CONCATENATE("00421/";RIGHT(A1;9))
do A1 das povodne cislo
do A1 das povodne cislo
super, Ďakujem
-
Runes
Addict
Tak ma napada nemalo by toto byt nahodou v programovani
???
no jedno dalsia zapeklita vec ktora ma trapi uz aj 15 minut
ked otvorim subor chcem zapisat cas v ktorom sa otvoril
na tuto info sluzi skvele tento skvost ktory predavam za 2€
az ma udivuje ze neni na to samotny prikaz co hodi len akutalny cas no nevadi aj toto je cesta 
roblem je ale v tom ze chcem spravit jednoduchu vec a to hodit toto makro do kolonky aby zapisalo cas. AAAAAAAALE teraz ide ten problem.
mam 5 sheetov na kazdy den jeden kde je pisany cas prichodu. V konkretnej bunke je uz dopredu predpisany datum. A teda ak sa datum v kolonke zhoduje s datumom dneska tak potom vypln tuto kolonku aktulanym casom. toto je easy aaaaaaaaaaaaaaaale ak uz si cas dneska vyplnil tak nechaj tak
a to je ten problem. Akosi som to chcel dako tak ze ak sa zhoduje datum a aktualna hodnota bunky je 0 tak hento makro na cas ak je hodnota ina ako nula (teda cas uz bol zapisany) nerob nic ale do nothing funguje len vo VBA 
aby sme sa chapali kde je problem necem obsadit viac ako jednu bunku :S mozno dve
no jedno dalsia zapeklita vec ktora ma trapi uz aj 15 minut
ked otvorim subor chcem zapisat cas v ktorom sa otvoril
na tuto info sluzi skvele tento skvost ktory predavam za 2€
Kód: Vybrať všetko
=TIME(HOUR(NOW()-TODAY());MINUTE(NOW()-TODAY());SECOND(NOW()-TODAY())) roblem je ale v tom ze chcem spravit jednoduchu vec a to hodit toto makro do kolonky aby zapisalo cas. AAAAAAAALE teraz ide ten problem.
mam 5 sheetov na kazdy den jeden kde je pisany cas prichodu. V konkretnej bunke je uz dopredu predpisany datum. A teda ak sa datum v kolonke zhoduje s datumom dneska tak potom vypln tuto kolonku aktulanym casom. toto je easy aaaaaaaaaaaaaaaale ak uz si cas dneska vyplnil tak nechaj tak
aby sme sa chapali kde je problem necem obsadit viac ako jednu bunku :S mozno dve
-
Digital
Guru
pridanie textu do buniek - EXCEL
Ahojte,
vie mi niekto poradiť, ako vložím do každej označenej bunky, (ktorá už obsahuje nejaký text) další text ??
vie mi niekto poradiť, ako vložím do každej označenej bunky, (ktorá už obsahuje nejaký text) další text ??
Re: pridanie textu do buniek - EXCEL
Ja by som to riesil tak, ze by som do vedlajsieho stlpcu (velka toho kde chces pridat text) vlozil text ktory chces pridat, nasledne oba stlpce skopiroval do textaku, dalej hromadne nahradit tabulator za medzeru a nakoniec to naspat prekopcit do excelu.
-
hojko
Site Admin
Chces tam len nieco odpisat??? Ak ano, ci mechanicky alebo spojit dva stlpce, tak len jednoduchou funkciou.
V prvom pripade mas vyplneny textom stlpec A a chces zan dopisat xxx, tak do stlpca B napis toto a vlastne stlpec B bude vysledny text:
=A1&"xxx"
V druhom pripade spajas dva texty, cize stlpec A a stlpec B, vysledok mas v stlpci C:
=A1&B1
Treti pripad su dva stlpce, ale s medzerou, resp. nejakym textom xxx:
=A1&"xxx"&B1
V prvom pripade mas vyplneny textom stlpec A a chces zan dopisat xxx, tak do stlpca B napis toto a vlastne stlpec B bude vysledny text:
=A1&"xxx"
V druhom pripade spajas dva texty, cize stlpec A a stlpec B, vysledok mas v stlpci C:
=A1&B1
=A1&"xxx"&B1
-
Digital
Guru
super, funguje, ďakujem.
Priradenie fotiek v Exceli
Ahojte
Ide o to. Potrebujem v exceli priradit urcitu fotku k urcitemu riadku. To znamena ze, v jednom stlpci je nazov v druhom musi byt k tomu priradena fotka zmensena o 90% tzv MINIATURA.
Kedze tych fotiek je cca 300 kazdy den a iny sposob ako po priradovani po jedej fotke som zatial nenasiel.
Ani ziaden podobny navod. Viem ze vo Worde sa to da jednoduchsie no musim to robit v exceli.
Pozna niekto na to lahsi a menej pracny sposob ?
Ide o to. Potrebujem v exceli priradit urcitu fotku k urcitemu riadku. To znamena ze, v jednom stlpci je nazov v druhom musi byt k tomu priradena fotka zmensena o 90% tzv MINIATURA.
Kedze tych fotiek je cca 300 kazdy den a iny sposob ako po priradovani po jedej fotke som zatial nenasiel.
Ani ziaden podobny navod. Viem ze vo Worde sa to da jednoduchsie no musim to robit v exceli.
Pozna niekto na to lahsi a menej pracny sposob ?
-
Runes
Addict
ked to vies vo worde vies to aj v exceli kedze je to to iste 
a priradit by to nemusel byt problem ked to bude mat daku logiku
Cize das do bunky vedla fotky funkciu stylom (nacitanie hodnot do pola, hladat parameter ktory priradi fotke dany string ak sa podarilo vaule = "") i ked si ani nechcem predstavit ze kolko to bude mat mega a co tym sledujes lebo mi to pride totalne prastene
skus popisat na zaklade coho by sa dal priradit text k fotke
Cize das do bunky vedla fotky funkciu stylom (nacitanie hodnot do pola, hladat parameter ktory priradi fotke dany string ak sa podarilo vaule = "") i ked si ani nechcem predstavit ze kolko to bude mat mega a co tym sledujes lebo mi to pride totalne prastene
Runes napísal:ked to vies vo worde vies to aj v exceli kedze je to to iste
Nadnarodna spoločnost - logika ziadna.
V jednom riadku je naskenovane cislo a to cislo musi byt aj odfotene, aby bol dokaz aj ´fyzicky´.
Jednoduche zadanie no prax je dost pracna, ako som vysvetlil vysie.
-
Runes
Addict
no tak to asi nic
kedze excel asi nevie spracovat obraz
. Maximalne by to slo ked maju tie vyrobne cisla daku postupnost ze nesu random generated tak dako zosuladit aby ked islo cislo 1258321358 tak fotka s fotaku mala cislo DSC 21358 a podla koncovky by si to vedel priradovat.
Runes napísal:no tak to asi nickedze excel asi nevie spracovat obraz
. Maximalne by to slo ked maju tie vyrobne cisla daku postupnost ze nesu random generated tak dako zosuladit aby ked islo cislo 1258321358 tak fotka s fotaku mala cislo DSC 21358 a podla koncovky by si to vedel priradovat.
Presne to napadlo aj mna. No teraz vyznieva otázka, cez aku funkciu to spravit, aby to fungovalo.
-
Digital
Guru
hojko napísal:Chces tam len nieco odpisat??? Ak ano, ci mechanicky alebo spojit dva stlpce, tak len jednoduchou funkciou.
=A1&"xxx"
=A1&B1
=A1&"xxx"&B1
Viem ten prvý príklad aplikovať aj hromadne na riadky ?
Príklad:
Mám stlpec A v ktorom sú rôzne krstné mená na každom riadku.
Potrebujem aby som hromadne dopísal ku každému krstnemu menu
priezvisko.
potiahni ten maly stvorcek v zvyraznenej bunke pre vsetky riadky, kde to chces aplikovat
-
Digital
Guru
beardie napísal:potiahni ten maly stvorcek v zvyraznenej bunke pre vsetky riadky, kde to chces aplikovat
Ďakujem.
Ďalšia vec, ktorú potrebujem a nevygooglil som.
Mám v stĺpci čísla:
5 331 584 794
3 843 847 963
atd...
potrebujem v celom stĺpci vymazať s pomedzi tých čísiel medzery. Je to možné ?
//
Prišiel som nato, CTRL+H , ale pri číslách ktoré začínajú nulou (0) , mi tú nulu vymaže
pravy klik, formatovanie buniek, typ cislo, odskrtnut oddelovac tisicov, alebo ako sa to vola v slovenskej verzii...
-
Runes
Addict
caf bol som na dovci, skus hodit daky excel s 2 fotkami a co chces ku comu priradit pozrem na toKrusty napísal:
Presne to napadlo aj mna. No teraz vyznieva otázka, cez aku funkciu to spravit, aby to fungovalo.
Ahojte, som uz vcelku zufaly, potreboval by som postrcit... mam obrovsku databazu, ktora obsahuje viacero tabuliek, v tych su udaje plení zákazok, t.j. cislo zákazky, clovek ktory na nej pracoval, jeho cas prace v zakazke, pocet kusov norma na 1000ks..... mam ich importovane do excelu ci uz cez VBA alebo cez "dotaz" v Query, moja predstava je vytvorit take jedno makro ktore po spusteni prepočita iba urcite udaje z tejto importovanej tabulky.
Cize vsimol som si ze ked mam importovanu tabulku ma inu adresaciu buniek, ako sa postupuje vo VBA s adresovanim?
Lebo ked som robil prikaz IF priamo v exceli tak to prepocitalo pre vsetky riadky v importovanych datach co sa mi pozdavalo...
Tym padom by som prepocital normy pre kazdy záznam v databaze, len potom pri spracovani dat by som potreboval výstupy vzdy pre jedneho cloveka kde by som potom pocital este s casom, ktory vyuzil v rámci zákazok na pracu.
ja ako relativny zaciatocnik vo vba by som bol povdacny za akukolvek radu. nejake prepocty zvladam v pohode spravit iba nestretol som sa s databazovym poctom a adresovanim... taktiez nie uplne rozumiem ako sa data z databazi chovaju kedze ich mozem obnovit a su tam ine...
Cize vsimol som si ze ked mam importovanu tabulku ma inu adresaciu buniek, ako sa postupuje vo VBA s adresovanim?
Lebo ked som robil prikaz IF priamo v exceli tak to prepocitalo pre vsetky riadky v importovanych datach co sa mi pozdavalo...
Tym padom by som prepocital normy pre kazdy záznam v databaze, len potom pri spracovani dat by som potreboval výstupy vzdy pre jedneho cloveka kde by som potom pocital este s casom, ktory vyuzil v rámci zákazok na pracu.
ja ako relativny zaciatocnik vo vba by som bol povdacny za akukolvek radu. nejake prepocty zvladam v pohode spravit iba nestretol som sa s databazovym poctom a adresovanim... taktiez nie uplne rozumiem ako sa data z databazi chovaju kedze ich mozem obnovit a su tam ine...