Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa DropDead »

ak by si chcel gamingové, tak určite (za 71€ okamžite!) http://www.alza.sk/kingston-hyperx-clou ... 469962.htm + aspoň xonar DG
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

DropDead napísal:ak by si chcel gamingové, tak určite (za 71€ okamžite!) http://www.alza.sk/kingston-hyperx-clou ... 469962.htm + aspoň xonar DG
vcera som kupil xonar dx neviem ci idem kupovat k tomu xonar dg : - D ale thx za info...
edit/ dx/xd > dg , tak malo by to ist
aktualne sa zameriavam na zvukove predpoklady, akesi gamingove headsety ma uz prestali bavit, hoci tie cloudy vypadaju velmi dobre aj po hudobnej stranke
DropDead
Addict
Addict

to nie je len akýsi gaming headset...zvukovo to sú Takstar PRO80, ktoré stoja v podstate ešte viac, než cloudy...a vlastne cloudy sú rebrandované qpad qh95, takže ako som písal o riadok vyššie, tak zvukovo to sú PRO80 s pekným dizajnom a možnosťou kedykoľvek použiť mic
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

neznasam, ked sa na 102% pre nieco rozhodnem uz objednam a zrazu dojde nieco co mi vpali cely roj chrobakov do hlavy kua :-D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

A co konkretne by to malo byt?
T500 hraju lepsie ako Takstary. A tie Kingstony sice z nich vychadzaju, ale to spracovanie je horsie.
DropDead
Addict
Addict

ryan ? T500 a TAD400 majú niečo podobné ? prv som mal trošku pocit, že tad400 sú len otvorenou alternatívou, no mám pocit, že je v tom viac

ja som cloudy spomenul ako zaujímavosť, lebo je to headset, takže je tam aj mic
podľa mňa absolútne dokonalý solution by boli takéto seriózne slúchadlá a taký modmic :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Aj keby boli len otvorenou alternativou, neznamena to že budu hrať rovnako. Dokonca nemusia ani podobne. Konštrukcia robi veľmi veľa.
Každopadne už podľa nazvu, seria TAD je hybrid medzi T a AD. Zvukovo vychadza z AD, ale dizajnovo/konštrukčne je to T a naušniky ako u AD. Su to AD v tele T. Charakter je podobny s AD300.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

ok, tvarim sa ze som objednal dobre, zajtra idem po ne :lol:
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

poradte mi prosím slúchadlá v cene 80-100 eur.
požiadavky:

- uzavreté
- velké aby schovali celé uši (ak poznáte kvalitné menšie tak dajte)
- kvalitný zvuk na muziku
- čisto na domáce počúvanie
- drôtové

Dík.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kvalitne mensie pozname, tie ale nebudu pohodlne na domace pouzitie.

Ono sa to tu omiela stale dokola, do 100 eur Audio-Technica ATH-T500, Ultrasone HFI-450, Shure SRH440.
100 eur je ale taka nestastna hranica kedze uz za nejakych 20 eur naviac (slovenske ceny) sa daju kupit este lepsie modely. Napr. Beyerdynamic DT 660, Ultrasone HFI-580, AKG K 272 HD...

K sluchadlam tejto kattegorie by uz bolo vhodne uvazovat aj o nejakom lepsom zdroji ako je integrovana zvukovka (ak teda uz nemas).
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Zdravim, kolega by potreboval poradit s kupou sluchadiel, na doma, otvorene. Chce ich pouzivat hlavne na vystup z hudobneho nastroja - klavesy Nord. Takze potrebuje aby mali dobre basy a celkovy zvuk. Zase nestastny cenovy limit do 100 eur :)
Kolega vyskusal AKG K451 a nebol spokojny, tvrdi, ze hrali horsie ako Apple sluchadla in ear predavane s mobilom.
Dakujem za radu :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

K451 su hlavne prenosne a uzavrete. Nie su to sluchadla nadoma.

Neviem co znamena dobre basy.

Kolega nech sa pozrie napr. na AKG K 240 Mk II. Je to sice nad rozpocet (nase ceny), ale kupa je to dobra. Pripadne Beyerdynamic DT 440.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

no najskor chcel kompromis aj na doma aj von, tak vybral tie AKG... Prehovoril som ho, nech berie otvorene. DT440 mam ja, tak mu ich asi poziciam vyskusat, ked mi pridu z opravy. Kazdopadne diky za radu :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten kompromis sa da riešiť lepšie ako K 451. Nejake Senny PX 360, Denon AH-D1100, Fostex TH-7 atd.

Pripadne kupiť dvoje sluchadla. Nadoma nejake Superluxy či Samsony za 30-40 eur a zvyšok peňazi na sluchadla na von. A oboje mu budu hrať lepšie ako K 451.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Ryan Giggs napísal:Kvalitne mensie pozname, tie ale nebudu pohodlne na domace pouzitie.

Ono sa to tu omiela stale dokola, do 100 eur Audio-Technica ATH-T500, Ultrasone HFI-450, Shure SRH440.
100 eur je ale taka nestastna hranica kedze uz za nejakych 20 eur naviac (slovenske ceny) sa daju kupit este lepsie modely. Napr. Beyerdynamic DT 660, Ultrasone HFI-580, AKG K 272 HD...

K sluchadlam tejto kattegorie by uz bolo vhodne uvazovat aj o nejakom lepsom zdroji ako je integrovana zvukovka (ak teda uz nemas).
Som ochotný priplatiť, ktoré by si mi s vymenovaných odporučil ?? nie som nejaký extrémny audiofil ale zobral by som si teda aj nejaku ext. zvukovku. Tiež poprosím o radu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je ťažko odporučiť ber tie alebo hentie. Každe hraju inak (v zmysle charakteru) a každemu vyhovuje niečo ine. Chybou nebudu žiadne z nich, všetky hraju dobre. Zaleži na muzike čo počuvaš a zvuku aky preferuješ. K 272 su z nich najanalytickejšie, maju najmenej basov, pre niekoho suchy až nezaživny zvuk. Zato ale realny. Ultrasone presny opak, zabavny zvuk, maju najviac basov (nie su však prebasovane!), daju sa zložiť, takže sa daju použiť ako prenosne. DT 660 niečo medzi tym. Detailne (pre niekoho agresivne) vyšky, hlboky bas ale nie veľa čo do množstva. Všetko je vec vkusu a muziky ktoru človek počuva.

Prave ale pozeram že ešte až podozrivo prekvapivo lacnejšie ako HFI-580 maju v jednom obchode vyšši model HFI-780 (http://imusicdata.sk/ultrasone-hfi-780). Bežne stoja ďaleko cez 150 eur.

Čo sa tyka externej zvukovky, je to veľmi široky pojem. Cenove rozpätie je defacto nekonečne. Aj možnosti použitia.
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Ma tu niekto skúsenosti so Špuntami od Superlux?

Rozmýšľam nad kúpou Xiaomi Piston 2, ale po dobrých skúsenostiach s Superlux HD 660 by som kľudne siahol aj po špuntoch od nich.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pistony hraju lepsie ako HD381. Aj spracovanie je na vyssej urovni. HD385/6 som nepocul, ale nikde sa nesuska ze by to mal byt nejaky extra hit oproti HD381.
Natrezim
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Natrezim »

Zdravím

rád by som si nechal poradiť na sluchátka keďže sa do tématu moc nevyznám. Doteraz som mal Koss KE29, silver. Mal som ich už druhý krát no zakaždým sa na nich zlomil kábel a prestalo hrať pravé sluchátko. Chcel by som vyskúšať niečo kvalitnejšie.
- Sluchátka používam všade. Pri hraní hier, pozeraní filmov, hudby, na hovory po internete, v mhd alebo keď niekam idem pešo. Proste všade.
- Ako zdroj by bol využívaný hlavne notebook a mobil (stará NOKIA C5-03).

Kód: Vybrať všetko

Audio
		Zvukové karty
			NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
			NVIDIA High Definition Audio
			VIA High Definition Audio
		Prehrávacie zariadenia
			SPDIF Interface (TX0) (VIA High Definition Audio)
			Speakers (VIA High Definition Audio)	(predvolené)
		Záznamové zariadenie
			Microphone (VIA High Definition Audio)
- Uprednostňujem štuple.
- ODOLNEJŠIE KÁBLE. Už 2x sa mi zlomil. Videl som, že veľa nových modelov má káble v textilnom obale (akoby šnúrky na mikine :D ). Neviem však či to práve kvôli tomuto problému.
- Videl som, že ste doporučovali tie Xiaomi ale u nás som ich nenašiel a nemám skúsenosti s objednávaním zo zahraničia. Plus poštovné by bolo asi vysoké.
- Cena ... do nejakých 50-60€.

Ak by bolo treba ešte nejaké info na čo som zabudol tak môžem doplniť.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Problem je že mnohe skvele sluchadla ktore sa predavaju vonku nekupiš u nas. A za povedzme tych 50 eur kupiš kvalitativne podstatne lepšie ako tie čo su dostupne u nas. Takže maš dve možnosti. Buď sa naučiš nakupovať zvonku, alebo sa zmieriš s tym že to čo kupiš tu nebude uplne ten top (nebude to však zle, to v žiadnom pripade) čo za svoje peniaze môžeš dostať. S tvojim rozpočtom môžeš mieriť kvalitativne vyššie (aj u nas) ako tie Xiaomi.

Ešte by sa možno hodilo spomenuť aku hudbu počuvaš pripadne aky charakter zvuku uprednostňuješ (zabavny zvuk s veľkym množstvom basov, analytickejšie s menej basmi atd.).
Napísať odpoveď