Cyklistika - vase jazdy, skusenosti, trenovanie

O športe...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Cyklistika

Príspevok od používateľa CheZteR »

vsak zamknes tlmic a mas HT :D
hej pomoze to :)
full nie je na asfalt
neprides do KE ked sa ujasni pocasie? pobehame lesy s Nervakmi
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Mozno dakedy :D tiez by som chcel pobehat tie lesy .. ale najprv musim este par krat zajst okolo dargova a zlepsit kondicku lebo inak to nedam :)
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

co je HTcko ? :D

Ja som mal tiez niekedy dost po 10km ceste. Ak tam bol nejaky kopec, tak som skapinal a neraz som aj zosadol a tlacil bajk do kopca ... teraz po roku a pol zvladnem aj 60km, no je to pre mna uz celkom dost naraz. Vladzem este, ale uz dost citim nohy. Takze na vas, co tu pisete, ze chodite cez 100km este nemam ani zdaleka :D
xH4wK

HT je HardTail, tj bez zadneho tlmica.
dunno
Star
Star

dik

Inak, aku zvyknete mat cca priemernu rychlost ked idete s takym horskym bicyklom po cestach ?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Môj rekord je do roboty 25km priemer takmer 30km/h, na terénnych pláštoch :D Inak je to veľmi rôzne, záleží kde jazdíš
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ak jazdis rovinu a bez vetra, tak podla mna 25 km/h musis spravit. Ti lepsi aj viacej, zdatnejsi aj cez 30.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

priemerka na asfalte na terennych plastoch...na mtbikeri by vas roztrhali v zuboch :D
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Tu nie si na MTBikeri. Ked ma niekto horsky bicykel a rad si zajazdi aj cestu, tak preco nie? Nie vsetci maju na kupu cestneho bicykla alebo na kupu plastov, ktore su urcene na cesty. Nevidim na to nic zle.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ale nevidim dovod porovnavat si priemerky na povrchu nie urcenom pre dany typ bajku kde je zrejme ze tie casy budu odveci :D
a ze je problem dat 10km po ceste, neviem aky je to problem, bud nevolis optimalne prevody a mas uplne nevhodny posed bajku alebo to bol hrdzavy bajk z dedovej garaze alebo si lezal v posteli 5 rokov, lebo 10 km po ceste spravi kazdy, teda ked to beriem 5 tam a 5 spat

a celu tuto recesiu zacal hawk ktory si kupil fullko a jazdi s nim po ceste ;) :D
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Preco by mali byt tie casy alebo rychlosti od veci? Ak budu udaje z roviny, tak sa da z niecoho vychadzat. Urcite je rozdiel, ak ma niekto plaste 1.8 na bicykli a druhy ma 2.65, ale ako informacna hodnota o priemernej rychlosti vypoveda o rychlosti, takze nech si ten dotycny potom hlada pricinu, ze ci je to v plastoch alebo ci je to terenom.
xH4wK

Tie slovenske pasy na zemi by som nenazival cestami ani :D to je taky trail. akurat mam trailbike :D
A inak na slanskych vrchoch je to sice ze asfalt.. ale v takom dezolatnom stave ze jak po lese ist. Ved kto tam siel tak vie :D
dunno
Star
Star

prave preto som to nenapisal na mtbiker, ale sem :D ... akoze, fakt nie kazdy ma peniaze nato, aby si kupil cestny bicykel a aj horsky ak nejazdi stale ten isty teren. "Milujem" takych expertov :D ... ja skoro stale chodim tak, ze trocha po ceste, potom vojdem niekde do lesa, vyjdem z lesa, idem zas po ceste mozno 10km, potom po polnej cesticke a podobne ... nato si mam akoze aky bajk kupit? :D

Ale s tou priemernou som to fakt nedomyslel, je pravda ze zavisi od toho ci su kopce, rovinka, aky povrch a podobne.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Dunno na to trekingovy alebo crossovy bicykel ;)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Ja to neriešim, jazdím hlavne terén a taký mám bike, do terénu. Keď je nanič počasie, jazdím cestu, aj to iba do kopcov, keď treba idem s ním do práce, žiletku si kvôli tomu kupovať nebudem :)
hatamrc
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa hatamrc »

Ahoj. Mam bicykel Schwinn searcher, je to krosovy bicykel s 28" kolesami, s klasickymi brzdami. Je mozne nan zohnat, namontovat nejake mtb kolesa ? pripadne mate nejake tipy kde ich zohnat ? Dakujem. Nechcem ich preto aby som mohol jazdit nejaky tazky teren (na to nie je prisposobeny ani ram, ani vidla), chcem si len ulahcit presun po nespevnenom povrchu, kde krosove kolesa nie su uplne idealne riesenie.
xH4wK

Ja osobne radsej jeden poriadny univerzalny horky bike ako este k tomu kupovat ziletku ktoru vyuzijes LEN na rovnom asfalte
Horsky je sice vacsia zaberacka na asfalte ale ved aspon je potom lepsia kondicka.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Daj si tam len ine plaste a mas vystarane.

Ako hodnotite vodicov aut na Slovensku a toleranciu voci cyklistom? Ja mam pocit, ze kopa vodicov by odsunula cyklistov na chodnik a ze je pre nich cyklista len prekazkou na ceste, bez okolkov vytrubuju, bezohladne blokuju a podobne.
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

v marci ma jeden zotal na prechode, v troch pruhoch stali auta davajuce prednost chodcom, on bol v prvom a chodci uz v poslednom, tak reku ze ma pusta ked stoji. Samozrejme najprv vyskocil z auta, vynadal mi, obzrel si naraznik, zase mi vynadal, zavolal policiu a este raz mi vynadal. Ked po polhodke prisla hliadka, este im frajer nakecal ze som mu "vulgarne nadaval" a ze ma syna v mojom veku a ze by neprezil keby sa mi daco stalo.. Podpisal som, ze som si vedomy svojej vinya chudacikovi vyklepanemu este museli v poistovni vodu davat lebo sa vraj necitil dobre :D

a najviac mam rad ked idem traverzom hore kopcom, kyvnem dole ze ho vidim a este debilko 5m za mnou zatrubi.

Na druhej strane sa mi zda, ze coraz viac soferov je zzitych s cyklistami a za posledny mesiac mi matku je*ali len traja :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ninx.. no ak si cez ten prechod šiel na bicykli, tak by som aj ja na Teba minimálne zatrúbil.. a to sám som cyklista. Z princípu nedávam na prechode prednosť ľuďom s mobilom na uchu a cyklistom, ktorí sú na biku (cez prechod majú prechádzať vedľa bicykla). ;)

Ale inak z pohľadu cyklistu nemám žiadne vážnejšie výhrady, šoféri sa za tie roky už naučili tolerovať cyklistov, aj keď stále sa nájdu nejakí experti.
Napísať odpoveď