Ide o to, ze par mesiacov dozadu mi inak bezchybny stroj (ale uz starsi) zacal robit problemy. Napriek tomu, ze som neinstaloval nic nove ani nebezali ziadne aktualizacie, tak sa mi zacalo stavat, ze som si rano zapol pocitac a ejha, windows sa nevedel nacitat. Proste mi to mrzlo pri loadingu windowsu (vista). Riesil som to tak, ze som zapol diagnostiku, chvilu to nieco nacitavalo, nic to nenaslo, vsetky windowsacke testy boli OK, tak som restartoval pocitac a zrazu vsetko slapalo ako hodinky. Mesiac nic a zase sa mi to stalo. Vyriesil som to rovnako. Problem bol v tom, ze sa mi to zacalo stavat castejsie a castejsie a uz ma nebavilo kazdy druhy den hodinu cakat pri spusteni pocitacu pokial to diagnostika "opravi". Vyskusal som vsetkym mozne metody, co som len vedel ako clean boot, hladal som, ktora aplikacia by to mohla robit, ci nemam nejaky spyware atd. Nic. V urcitom momente ma to nastvalo a dal som obnovit na PC tovarenske nastavenie, windows vista sa nahral odznova a vsetky slapalo asi mesiac. Ked sa zrazu objavil rovnaky problem. Tentoraz som uz pocitac nevedel spustit, ziadna diagnostika nepomohla. Tak som znova nahral windows. Padlo to za 3 dni. No a tento tyzden som sa uz nastval a nahral tam windows 7 (pretoze vista je shit). Opat vsetko slapalo, az do dnes. Kedy mi pocitac pri beznom surfovani zamrzol, na totalku. No a uz sa nezapol. Pri loadingu windows mi naskoci modra obrazovka na asi pol sekundy, takze si to ani nestihnem precitat a nasledne sa restartuje. Pri diagnostikach to mrzne. Chcel som nahrat win7 odznova, mrzne to pri "loading setup" alebo tak, proste hned na zaciatku. Skusal som nahrat win XP, mrzne to tiez pri zaciatku instalacie. Neviem spustit ani nudzovy rezim, pri stlaceni F8 pocitac vydava velmi skarede piskanie a nasledne sa znova vypne a zapne. Proste neviem na nom momentalne urobit nic.
Co som sa docital na nete, tak sa pravdepodobne nejedna o software problem ale o problem hardware. Konkretne podla mna asi odisla jedla RAMka, mozno obe, co ja viem (ma 1x2048+1x1024).
Co si o tom myslite vy? Dalsi navrhovany postup? Nedal by sa ten notebook rozobrat a za par drobnych niekde predat aspon casti, ktore este funguju (kde)?
Aj vy ste si poplakali, ked vam odisiel stroj, s ktorym ste stravili niekolko rokov? Priznajte sa