Ahojte,
prišiel mi takýto mail so žiadosťou o zaslanie reklamnej ponuky(viď príloha).
Mal by som záujem urobiť to isté.
Odoslať to mojej databáze e-mailov -> následne dať do mailu "niečo" čím sa dozviem, že spoločnosť má záujem o ponuku -> odoslať im mail.
Viete mi poradiť ako to najlepšie vymyslieť? Oni majú nejaký script na ich web stánke a tak im to asi funguje.
Žiadosť o súhlas - mail
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Žiadosť o súhlas - mail
Mail z dvomi odkazmi. Tym, ze kliknes na Ano, tak sa tvoj mail zapise do ich databazy a ked kliknes na nie, tak sa nic nestane, resp. sa ten tvoj mail z databazy odstrani.
Cely tento mail je robeny kvoli zakonu, aby sa nepovazoval ako za nevyziadana posta, co je uz v rozpore so zakonom a teda hrozia sankcie od Slovenskej obchodnej inspekcie, pripadne aj sudna cesta. Tymto sposobom ta vsak oslovili s tym, ze ti fakticky nic neponukli a len ziadaju tvoj suhlas o zasielanie mailov - to je v takomto pripade v ramci zakona.
Nieco take sa da spravit trebars v PHP, tam si spravis nejaku sablonu mailu s textom a pripradis indetifikator k danemu mailu na ktory to posle. V texte mailu bude odkaz na suhlas so zasielanim a pokial niekto na to klikne, tak sa otvori tvoj web a na zaklade indetifikatora z mailu sa ulozi jeho mailova adresa do databazy. Dufam, ze si toto laicke vysvetlenie pochopil, nie je to nic zlozite.
Cely tento mail je robeny kvoli zakonu, aby sa nepovazoval ako za nevyziadana posta, co je uz v rozpore so zakonom a teda hrozia sankcie od Slovenskej obchodnej inspekcie, pripadne aj sudna cesta. Tymto sposobom ta vsak oslovili s tym, ze ti fakticky nic neponukli a len ziadaju tvoj suhlas o zasielanie mailov - to je v takomto pripade v ramci zakona.
Nieco take sa da spravit trebars v PHP, tam si spravis nejaku sablonu mailu s textom a pripradis indetifikator k danemu mailu na ktory to posle. V texte mailu bude odkaz na suhlas so zasielanim a pokial niekto na to klikne, tak sa otvori tvoj web a na zaklade indetifikatora z mailu sa ulozi jeho mailova adresa do databazy. Dufam, ze si toto laicke vysvetlenie pochopil, nie je to nic zlozite.
-
Andrej08
Light Star
No viem, ze ako to musim napisat, resp. Preco si musim vyziadat ten auhlas vopred. Pocul som uz o viacej firmach, ktore dostali pokutu.
Vysvetleniu som pochopil, avsak ja neviem urobit nic v PHP, takze mi to moc nepomohlo. Jednoduchsie riesenie tam nie je?
Vysvetleniu som pochopil, avsak ja neviem urobit nic v PHP, takze mi to moc nepomohlo. Jednoduchsie riesenie tam nie je?
-
Michaelo
Hardcore addict
Ak to chces posielat viacerym firmam a mat DB e-mailov tak PHP je najvhodnejsie riesenie.
Plus to nie je nijako zlozite.
Pre kazdu firmu vygenerujes unikatny kluc (alebo ako link mozes pouzit aj nieco ako namiesto nahodneho stringu) a potom v PHP by si mal len kod ktory by overil ich odpoved:
Plus to nie je nijako zlozite.
Pre kazdu firmu vygenerujes unikatny kluc (alebo ako link mozes pouzit aj nieco ako
Kód: Vybrať všetko
http://www.tvojweb.sk/[email protected]&odpoved=anoKód: Vybrať všetko
if ($odpoved == "ano"){
uloz mail do databazy / pridaj k nemu ze odosielanie nan je povolene
}else{
zmaz mail z databazy
}