Žiadosť o súhlas - mail

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Andrej08
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Žiadosť o súhlas - mail

Príspevok od používateľa Andrej08 »

Ahojte,
prišiel mi takýto mail so žiadosťou o zaslanie reklamnej ponuky(viď príloha).
Mal by som záujem urobiť to isté.
Odoslať to mojej databáze e-mailov -> následne dať do mailu "niečo" čím sa dozviem, že spoločnosť má záujem o ponuku -> odoslať im mail.
Viete mi poradiť ako to najlepšie vymyslieť? Oni majú nejaký script na ich web stánke a tak im to asi funguje.
Prílohy
mail.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Žiadosť o súhlas - mail

Príspevok od používateľa hojko »

Mail z dvomi odkazmi. Tym, ze kliknes na Ano, tak sa tvoj mail zapise do ich databazy a ked kliknes na nie, tak sa nic nestane, resp. sa ten tvoj mail z databazy odstrani.

Cely tento mail je robeny kvoli zakonu, aby sa nepovazoval ako za nevyziadana posta, co je uz v rozpore so zakonom a teda hrozia sankcie od Slovenskej obchodnej inspekcie, pripadne aj sudna cesta. Tymto sposobom ta vsak oslovili s tym, ze ti fakticky nic neponukli a len ziadaju tvoj suhlas o zasielanie mailov - to je v takomto pripade v ramci zakona.

Nieco take sa da spravit trebars v PHP, tam si spravis nejaku sablonu mailu s textom a pripradis indetifikator k danemu mailu na ktory to posle. V texte mailu bude odkaz na suhlas so zasielanim a pokial niekto na to klikne, tak sa otvori tvoj web a na zaklade indetifikatora z mailu sa ulozi jeho mailova adresa do databazy. Dufam, ze si toto laicke vysvetlenie pochopil, nie je to nic zlozite.
Andrej08
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrej08 »

No viem, ze ako to musim napisat, resp. Preco si musim vyziadat ten auhlas vopred. Pocul som uz o viacej firmach, ktore dostali pokutu.
Vysvetleniu som pochopil, avsak ja neviem urobit nic v PHP, takze mi to moc nepomohlo. Jednoduchsie riesenie tam nie je?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ak to chces posielat viacerym firmam a mat DB e-mailov tak PHP je najvhodnejsie riesenie.
Plus to nie je nijako zlozite.

Pre kazdu firmu vygenerujes unikatny kluc (alebo ako link mozes pouzit aj nieco ako

Kód: Vybrať všetko

http://www.tvojweb.sk/[email protected]&odpoved=ano
namiesto nahodneho stringu) a potom v PHP by si mal len kod ktory by overil ich odpoved:

Kód: Vybrať všetko

if ($odpoved == "ano"){
uloz mail do databazy / pridaj k nemu ze odosielanie nan je povolene
}else{
zmaz mail z databazy
}
Napísať odpoveď