War Thunder (f2p)

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Jacobs322
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: War Thunder (f2p)

Príspevok od používateľa Jacobs322 »

Rethon napísal:Táto hra ma trocha zaujala, akurát ju sťahujem. Z obrázkov a videí to vyzerá dosť dobre. Som zvedavý ako sa to bude hrať. Teda teším sa hlavne na lietadlá.
Hej, mňa tanky moc nebavia. Aj tak je to dost narocne na PC a jednak som uz prehrany tankov z World of Tanks :D Takze skor lietadla.
Pridaj si ma Jacobs322 mozme dat hru. :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som aktualne narazil na dost velku brzdu.
dostal som sa v nemcami do tier IV...

Bf109 ani Fw190 sa proste na spojenecke lietadla nechytaju... F8F ovela obratnejsie a dive ma rovnaky, Yak-3 skoda hovorit, to je rychle ako stihacka a spitfire... tie sa ako tak daju, pokial v nom sedi niekto kto nevie hrat.

ale to je vsetko v pohode, kedze 90% zapasov idete aj tak proti tryskovym lietadlam... je to proste na zaplakanie, ked prichytite nepriatela 2 km pod vami, cely stastny sa na neho pustite dole, vase lietadlo v dive len tak tak mu to kridla neodtrhe a ten tryskac aj tak nedobehnete...

horko tazko som odomkol He162 (hlavne vdaka premium accountu a priemiovej D13) a to je este smutnejsie, teda nie ani tak match making, to sa uz celkom da, ale ten grind... s mojou aktualnou uspesnostou mi to vychadza asi tak 20 hier aby som odomkol prvu modifikaciu!!! prvu!!!
proste odomknem mig15bis a henkel bude mat mozno 3-4 modifikacie :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Prosimta nekecaj, ako mozes s tym istym lietadlom stretavat jednak yak 3 co je tier III lietadlo a jednak jety, rozdiel v battle ratingu je taky obrovsky ze to je nemozne take prosimta neklam. :lol:

ak mas posledne Bf 109 a FWcka tak tam najcastejsie musis stretavat: 1. La9, yak9UT -> s nimi by si mal byt schopny uhrat turnfight
2. P51ky sa takisto pomaly otacaju, tiez by si mal mat navrch
3. gulometovy F8F a tie posledne spitfiry su velmi nebezpecne to je pravda, ale maju zbrane na kridlach tak skusaj ich prinutit ist s tebou head on kedy mas vyhodu lebo mas zbrane na nose cize su presnejsie (najlepsie na to pouzivaj stealth naboje ak vies dobre mierit)
4. ano mozes stretnut aj nejake low tier jety ako P80 resp yaky 15/17 ale divovat na akykolvek jet, nehnevaj sa, je totalna kravina. :sneaky:

este k tomu yaku 3, vela ludi nanho nepravom nadava ze je to op lietadlo, lebo jednak nemaju radi nic ruske a jednak proti tomu nevedia zahrat, velmi lahko sa mu da ujst s vacsinou lietadiel, staci divovat dole a ked mas vysoku rychlost takurobit ostru otacku hore, yak 3 ta nemoze nasledovat pretoze by si utrhol kridla ;) a je velmi malo lietadiel ktore si pri tom tiez utrhnu kridla, ale tie zvysne sa otacaju este rychlejsie nez yak 3 cize s nimi by problem nemal byt ;)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

klud, rozdychaj to, nic sa nedeje. to je iba preklep, ten Yak-3 mal byt samozrejme Yak-9...
ale teraz k veci:
1. fakt by som rad videl video ako uhras turn fight vo fw190 proti yak-9, ved focke-wulf je jedno z najhorsie sa otacajucich lietadiel... v Bf109 mozno hej, tam je to vyrovnanejsie.
2. p51 s nimi problem nemam
3. head-on je dost riziko, americky .50 caliber je aktualne dost OP, staci jeden dva zasahy a kridlo/motor su cierne a hlavne trochu lepsi pilot ti proste na head-on neskoci...
4. P-80 ani yaky problem nie su, najviac stretavam f-80/f-84 a meteory... prosim ta, ked si taky odbornik, porad ako proti nim, ked sedim v BnZ lietadle a ziadny jet pilot nie je taky sprosty aby sa so mnou zacal tocit...

ako hravas ty? pretoze ja mam proste 3 moznosti v kazdej hre, 1) mam stastie a najdem si nejaky propeler (na 90% bearcat) a budem dufat ze sa mi ho podari zaskocit nepripraveneho, 2) spacham sebevrazdu tym ze spravim nalet na najblizsiu B-17 a so stastim ho dam dole predtym nez ma upecu jeho laserove veze :) alebo 3) proste ostanem co najvyssie, pretoze tam mam jedinu realnu vyhodu oproti jetom a budem dufat ze niekto je natolko sprosty aby isiel po mne (ale najcastejsie zabiju zbytok mojho tymu a potom nema moc zmysel zdrzovat hru sam...)

proste take su moje skusenosti, pokial tiez hravat nemcov a mas ine skusenosti, rad si necham poradit.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Boom and zoom, proste nerob turnfighty ked na to nemas dobre lietadlo, nemecke lietadla su rychle a dobre stupaju cize divni na dakoho, ak ho nedas tak zas zdrhni prec a vystupaj, nech nestratis kineticku energiu v zbytocnych otockach. .50cal by nemal robit v headon problem, on je nebezpecny v jet battlest lebo jety prd vydrzia, ale s vrtulovym by si to mal ustat a uz duplom ked ich ma v kridlach, ale mas pravdu nikto s rozumom nepojde v bearcate headon proti nemcom, ale divil by si sa kolko ludi bez rozumu to hra. :D
Ked na teba ide jet tak neni problem sa mu vyhnut, proste pockaj kym je pod 1km od teba a sprav otocku dole a do strany, a ako utocit na jet? No tam je uz trocha problem to je pravda, ja vacsinou si vyhliadnem ked utoci na niekoho ineho a divnem nanho, ale tak ze ked je on v otocke, a nie tak ako si opisoval ty ze leti rovno, vtedy ho pravdaze nemas sancu dobehnut, ak to nieje Yak 15/17 lebo tie su pomale. :D Alebo velakrat sa mi stane ze jet ide proti mne, naznaci headon a potom sa na poslednu chvilu pootoci a chce sa mi vyhnut, to su ludia zvyknuti z jet vs jet bitiek, lebo hej tam to funguje lebo jet sa vo velkej rychlosti nedokaze tak prisposobit smeru a zamerat, ale proti pomaly letiacemu vrtulovemu lietadlu je to blbost, a vacsinou ich vtedy zostrelim ked letia popri mne resp popod mna, tak skus tiez sa dostat do takej situacie. ;)
A nie nemcov nehram ale viem zhruba ako sa maju hrat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

musim sa priznat, ze z toho co si pisal som presne ocakaval ze za nemcov nehras. lahhko sa hovori, tazko sa kona...

BnZ samozrejme robim, ale bearcat sa bez problemov uhne a zrovna ten yak-9 nema problem sa uhnut a potom ma este aj dobehnut... a nie, .50cal proste neustojim ani vo fw190.

ja som vobec nepisal ze divujem na jet ked leti rovno, tiez sa samozrejme snazim vyhliadnut nepriatela co je zamestnany niecim inym, ale proste jet je jet, aj ked je v dogfighte s inym jetom tak ma dost rychlosti aby uletel mne v mojom propeleri.

nie len z vlastnej skusenosti ale aj z toho co citam napr na reddite tak battle rating system je proste nedobry, upravuje BR podla statistik, problem je ze za spojencov hra ovela viac ludi, teda aj viac neskusenych ludi, teda statisticky su spojenecke lietadla menej uspesne a teda sa im stale znizuje rating, naopak nemcom a japoncom sa rating zvysuje.

budem teraz asi hrat ine krajiny (najskor britov) a hadam aspon niektore z tychto problemov vyriesi dalsi patch, aj ked tomu moc neverim, gaijin si proste ide svoje a hracov ani trochu nepocuva... len ma proste mrzi ze mam na 3 mesiace premium a som myslel ze odomknem viac jetov...
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ak chces mozme zahrat spolu, bud zacnes ty sovietov amikov alebo britov, alebo ja zacnem nemcov, aj tak sameho ma moc hrat nebavi.

Hm divne lebo ja som s gulometovym bearcatom mal dost problem niekoho zostrelit lebo som ich zasiahol milionkrat a furt leteli dalej a to prave nemecke lietadla sa mi zda ze vydrzali najviac.

Ked divnes na jet ktory bol v otocke tak ti nema sancu uletiet, low tier jety ako meteory, F80 atd stracaju energiu pomerne rychlo, ja hravam v poslednej dobe hlavne kanonovy bearcat 1B, s ktorym 90% matchupu dostavam proti sebe jety, takze ak by platilo to co pises tak si ani neskrtnem, opak je pravdou, s tym lietadlom mam najlepsi pomer kill/death zo vsetkych, a proti jetom hram s nim snad este radsej pretoze prd vydrzia a s kanonmi ich roztrham v momente, staci mi velmi male okno ked prelietavaju okolo.

BR je dalsia vec na ktoru ludia zvyknu nadavat, ale nevidim dovod, neni pravda ze spojenecke lietadla maju priaznivejsi BR, vid priklad mojho bearcatu ktory ma 6.3 BR a nemecke Ta 152 ktore ma 6.0 ...ano je par lietadiel ktore by si zasluzili zmenu, napr posledne spitfiry maju len 5.7 co je podla mna ciste sialenstvo vzhladom na ich letove parametre.

Odporucam ti skor zacat hrat amikov alebo sovietov, urcite nie britov, ak si frustrovany z nemeckych lietadiel tak britov by si uz nerozdychal pretoze ich tier 1 a 2 lietadla su velmi podpriemerne, ale hlavne za nich na tych tieroch hraju neskutocni mantaci, vyhras tak 1 zapas z 20tich, lebo cely tvoj team vykape do 5 minut a ostanes sam proti 5+ hracom. :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ked ja uz som so vsetkymi krajinami na tier 3.

to BR... no zrovna ta 152 by bolo naprd aj keby malo BR 4.0, je to lietadlo urcene na boje vo velkych vyskach (8km+) a tam teda nikto nelieta vo warthunderi. oproti Fw190 D9, D12 alebo D13 je to fakt bieda.

zrovna tie americke lietadla maju BR fakt uplne mimo, napriklad P-47 na 3.0... a ani nechcem hovorit o B-17, co je neznicitelne lietadlo s hromadou vezi a kazdy mini-patch mu znizuju rating...

k tym .50cal, doporucujem nasadit tracer rounds, sice nemam skusenost s F8F ale v P-47 nicim uplne vsetko. pokial sa mi na prvy nalet nepodari odtrhnut kridlo alebo zabit pilota tak urcite lietadlo aspon zapalim.

hram primarne nemcov, pretoze mi vyhovuje BnZ taktika, amici maju tiez fajn lietadla a fakt sa mi dari s nimi (fakt si nepamatam kedy som mal zlu hru za amikov), len proste sa mi nepaci ze je to za nich take lahke a ze za nich hraju vsetci (ja viem, blbost, ale co uz)...
za rusov som zacal hrat hned na zaciatku a tiez mi to s nimi celkom ide, mozno sa vratim tam.

ked ja som doteraz hraval hlavne AB, RB iba ked som mal chut, proste ma moc nebavi 15 minut letiet kym zacne boj, ale tier 4 je uplne zabity hlavne vdaka B-17 (aj Yer-2 je otravny ale zdaleka nie ako flying fortress :) ), niektore AB hry trvaju 2-3 minuty a ide cisto len o to kto ma viac bombarderov.
je uplne jedno ci stupas hore aby si ich zostrelil, akonahle vystupam hore, bombarder zleti dole, ak zletim za nim, tak tam hore ostane hromada dalsich bombarderov, ak ostanem hore, vsetky proste zletia dole vyhodia bomby, pokusia sa vydrzat tu minutu na nabitie, ak sa nepodari, nevadi, respawn v dalsom bombarderi a opakovat. proti tomu nie je sanca a hry proste koncia velmi rychlo.

teraz ked to tak pisem, tak si uvedomujem ze vlastne vsetko ma serie... aktualne hravam tak, ze kazdy den vyuzijem 2x bonus a vypinam hru. obcasne ked mam chut tak si zahram s nejakym oblubenym lietadlom par hier a zase vypinam.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Neviem, videl som videa s Ta152 a ti typkovia s tym lietadlom nemali problem niekoho dat. ;)

B17ky maju BR 5.7 resp 6.0, tak neviem o akom znizovani to hovoris. :)

pravdaze na .50cal jedine tracery, inak to nejde. a nemozes porovnavat P47 ktore ma 8 gulometov s f8f ktore ich ma len 4, tak pravdaze thunderbolt bude davat ovela vyssi damage. :D

Amici praveze dokazu byt dost frustrujuci ked z 10clenneho teamu je 8 B17tok ktore vykapu hned jak doletia k cielu (za nemcov pouzivaj Me 410, to je neskutocny B17 killer) a potom my zvysni prd spravime. :D

Mna naopak AB nebavia odkedy som zacal s RB, AB mi pride uz jak pre male deti. :D

A tiez to uz hram len tak rekreacne, hlavne preto ze sameho ma to nebavi...
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Tak ja som (konečne) dnes trochu začal hrať... dojmy zatiaľ celkom fajn, grafika je pekná, obzvlášť niektoré scenérie - radosť pozerať, letový model - no, nie je to nič extra, ale oveľa lepšie ako napr. wowp, v podstate by som viac ani nemal čakať. Akurát aj obtiažnosť "simulation" sa mi zdá trochu slabá, vadí mi tam hlavne HUD (výška, rýchlosť atď vľavo hore) a to, že po skončení boja netreba ani pristávať... "realistic" je trochu silné slovo pre režim hry, kde sú pri protivníkoch menovky :coffee: arkádu som radšej ani neskúšal ...a to že sa nedá normálne nastaviť pozeranie dookola (chýba klasický snap view) riešite ako? Videl som nejaké 3rd party aplikácie a podobne, ale to sa mi riešiť naozaj nechce. Prečo to preboha nie je nastavitelné rovno v hre? To je zatiaľ asi najväčší nedostatok ktorý som si všimol. Už aby mi prišlo to TrackIR :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nechapem co tym myslis to pozeranie dookola, ved tam mas rozhliadanie mysou, na RB to uplne staci, pravdaze SB sa bez track IR alebo oculus riftu hrat moc neda.
Steju
King
King

Myslím tým namapovať to napr. na 8-stranný hat na joysticku, tak ako je to v podobných hrách bežné... nebolo by treba žiadny TrackIR ani Oculus. Rozhliadať sa ľavou rukou s myšou je dosť odveci, aspoň pre mňa je to silný nezvyk (a ľavú ruku treba na throttle a iné veci), a pritom by stačila možnosť namapovať rozhliadanie sa na ľubovoľné klávesy.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Si si isty ze to tam v nastaveniach nieje? viem ze defaultne to je na numerickej klavesnici, ale zda sa mi ze sa to da zmenit, ale isty si niesom, skus to este raz pohladat. ;)
Steju
King
King

Pozeral som sa na to asi 10krát, nie je to tam. Z časti sa to dá namapovať ako X a Y "view axis", ale to otáča pohľad len o pár stupňov, nie dostatočne... jediné čo funguje je "look back", ale proste tam chýba rovnaké "look right" a "look left" a "look up", keď už nič iné... tiež som niečo o tom googlil, ľudia to hlásili už od začiatku WT ale vývojári na to zjavne kašlú, takže sa to rieši cez externé programy a podobné srandy

http://forum.warthunder.com/index.php?/ ... view-keys/

ale teší ma, že mi to napriek mojej priemernej PC zostave a najvyšších nastaveniach beží na 60-200 FPS... paráda!
Prílohy
Untitled-1.jpg
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

c plus mys a rozhliadas sa ak myslis to.
Steju
King
King

Nie, to som nemyslel. ...nie že by to fungovalo, aj keď je to namapované ako "mouse look activation" tak to C v skutočnosti nič nerobí nech to stláčam koľko chcem :)
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

Tak chyba bude niekde u teba, pretoze mne a ocividne aj ostatnym to v pohode funguje. Celkovo tie moznosti nastavenia su vo WarThunder dost chaoticke, skus sa s tym este pohrat (otestovat to v test flighte). Ale obhliadanie sa okolo lietadla/tanku zvonku aj v kokpite mi cez skratku Mouse look activation (defaultne C ako uz bolo spomenute, skus si to premapovat na inu klavesu mozno pomoze) funguje ako ma.
Steju
King
King

:slap: Ale mňa vôbec nezaujíma nejaký mouse look, čítaj poriadne. To som len podotkol na okraj, že stlačením C sa u mňa nič nemení, a obzeranie myšou funguje rovnako pred stlačením aj po (možno musím C držať, aby sa niečo (ne)dialo?). Ja potrebujem možnosť obzerať sa dookola tlačidlami na joysicku, keďže na obzeranie sa myšou nemám voľnú ruku, keďže pravú mám na joysticku a ľavú na páke ovládania motora. A toto je prvá letecká hra ktorú hrám v tomto tisícročí, kde túto možnosť zjavne nemám.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

http://steamcommunity.com/app/236390/di ... ideModal=1 tam dole je video, typek tam aj napisal v ktorej minute si to pozriet, tak cekni ci to nieje to co hladas. :)
Steju
King
King

Vyzerá to dobre (a zdĺhavo - kým to nastavím, budem už mať aj ten TrackIR :smt024 ), ráno sa na to poriadne pozriem a napíšem report. Vďaka :)

//autoeditácia príspevku (05 Sep 2014, 19:36)
no, keďže mi dnes naozaj dorazil TrackIR tak som sa na to vybodol :) ale aj tak vďaka za pomoc
Napísať odpoveď