Angličtina- ako vedieť plynule anglicky
Re: Angličtina- ako vedieť plynule anglicky
Moje zdokonalenie angličtiny okrem školy spočívalo v hrách a filmoch s titulkami.
Samozrejme je lepšie keď si v krajine kde tak hovoria, to je ideálne. Ostatné už ti povedali vyššie.
-
BookEditor
Light Professional
Noooo, tak tá naša číta Europe "Juarep"lol to takychto druhov uciteliek je viac, aky mala vek, lebo tiez som mal na strednej taku, ze 33 (srty sry) a sru a europa (europea) girl (gerl). A k téme, skus tie knihy. Alebo potom jedine ísť do eng hovoriacej krajin.
Ja som sa dobre zdokonalil v anglictine ked som hraval pc hry, vzdy som skajpoval s hracmi z UK a jedine az vtedy ked si "donuteny/na" vyjadrovat sa v anglictine sa zlepsis naozaj dobre.
pozeranie filmov/serialov/cohokolvek s ang. jazykom je urcite dobra vec, no skor si myslim, ze zdokonalis odposluch a viac rozumies inym stylom/nareciam rozpravania.
no ak sa naozaj chces naucit rozpravat, tak najlepsie tak ze budes priamo rozpravat po anglicky bez moznosti povedat nieco po slovensky
myslim tym, ze ked by si sa rozpravala po anglicky so slovakom, tak slovicka, ktore nevies, povies v slovencine a pokracujes dalej
ale ked sa rozpravas s cudzincom, nemas inu moznost - len si to slovicko najst v slovniku alebo to povedat inym sposobom.
Ja som sa uz po 2 tyzdnoch intenzivneho hrania (4-5 hod denne) s anglicanmi, ocividne zlepsil. Dokonca som zacal chytat ich vyslovovacie navyky urcitych slov.
No a gramaticky prejav urcite vylepsis na forach a IRC ako tu bolo spomenute. No nemyslim si ze ked budes len pisat a pisat, ze sa zlepsis vo vyslovnosti a plynulosti prejavu. Je rozdiel mysliet si v hlave co povies a naozaj rozpravat
Na tom fore si napr. najdi uzivatela, ktory ta zaujima, skus snim pokecat na skype a urcite to pojde
vela stastia
pozeranie filmov/serialov/cohokolvek s ang. jazykom je urcite dobra vec, no skor si myslim, ze zdokonalis odposluch a viac rozumies inym stylom/nareciam rozpravania.
no ak sa naozaj chces naucit rozpravat, tak najlepsie tak ze budes priamo rozpravat po anglicky bez moznosti povedat nieco po slovensky
Ja som sa uz po 2 tyzdnoch intenzivneho hrania (4-5 hod denne) s anglicanmi, ocividne zlepsil. Dokonca som zacal chytat ich vyslovovacie navyky urcitych slov.
No a gramaticky prejav urcite vylepsis na forach a IRC ako tu bolo spomenute. No nemyslim si ze ked budes len pisat a pisat, ze sa zlepsis vo vyslovnosti a plynulosti prejavu. Je rozdiel mysliet si v hlave co povies a naozaj rozpravat
Na tom fore si napr. najdi uzivatela, ktory ta zaujima, skus snim pokecat na skype a urcite to pojde
Ahojte aký máte názor na toto http://www.anglictinarychlo.sk/, skúšali ste niektorú z jeho kníh? Ide mi o tipy ako sa najlepšie naučiť hovoriť a hlavne zapamätať si výslovnosť.
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nema niekto skusenosti s nejakou jazykovkou v ba? Zameranu hlavne na komverzacie.
-
marek carey
Medium Star
V uceni jazyka ide o cas. Pokial ho mas a obetujes ho, tak to ide s hociakym materialom. Aj dobra kniha je ti nanic ak ju nevyuzijes na maximum a naopak aj zo zlej sa da vytlct vela, ked chces. toto je opat jeden z krokov ako len vybrat peniaze. zacni s akoukolvek knihou pre samoukov s nahravkami, precizne sa z nej uc a uvidis casom ako to ide. 
Ja len, že sú tam nejaké tipy ako funguje mozog ako si lepšie zapamätať a opísané ako sa učiť (vraj tak ako deti materinský jazyk prirodzene). Nemá to tu nikto, čo to videl čo to je zač?
Jedno zlate pravidlo pri vyucbe a uceni sa jazyka, kazdy den po 20 minut je lepsie ako raz do mesiaca cely den. Ono by clovek neveril ako sa da zdokonalit napriklad za 2 tyzdne systemom: Precitam si kapitolu z dvojjazycnej knihy, vypocujem si audio k tomu, prejdem si kapitolu gramatiky pre samoukov a pozriem si jednu cast serialu. Mimo toho serialu sa to da zvladnut za 30 minut hravo a vysledky sa zarucene dostavia 
To je dobrá rada, no ja som sa takto učieval v podstate v škole, písať text viem aj preložiť viem (tak na 80%)... horšie keď idem hovoriť a ja mám v hlave uložené ako sa to píše a nie ako sa to hovorí (hlavne rôzne dlhšie slová..)
A + na tých cdčkach ku knihám vždy hovoria o moc zrozumiteľnejšie ako nejaký rodený angličan/američan :-/
-
marek carey
Medium Star
Tak pozeram film s titulkami a mam realnu anglictinu kedykolvek.
Hej to je také bežné odporúčanie, ale dobré. Len by som bol fakt zvedavý na tie techniky toho Martina Hlinku nikto to tu nemá, kto by to zhodnotil? Ani recenziu som nenašiel (len chváli na jeho stránke, no to môže byť aj fake... )
Vykašli sa na nejakého Martina Hlinku a nevyhadzuj zbytočne peniaze
Žiadne zázračné techniky, ktoré ťa naučia jazyk nie sú. Proste sa s tou angličtinou musíš stretávať každý deň a to najlepšie vo forme, ktorá ťa baví. Väčšinou je to naozaj pozeranie filmov / seriálov, čítanie kníh atď.
knihy na gramatiku a spelling. serialy/filmy na frazy a poruzmenie prizvukom. preto vrelo odporucam najst si film/serial, ktory sa odohrava medzi ludmi na ulici, gangstrami, alebo na vidieku kde su slangy a narecia najsilnejsie. lebo anglinou ako na BBC ci na cd-ckach ku ucebniciam nehovori skoro nikto. a to je v praxi najvacsi problem. mozes mat 1* z maturity A, ale ked prides do kontaktu s realnym native speakerom budes strateny.
a netreba zabudat, ze anglinou hovoria miliony imigrantov. nie je na skodu "mat v uchu" ako hovoria ludia, ktorych prvy jazyk je spanielcina ci vychodo slovansky jazyk.
a netreba zabudat, ze anglinou hovoria miliony imigrantov. nie je na skodu "mat v uchu" ako hovoria ludia, ktorych prvy jazyk je spanielcina ci vychodo slovansky jazyk.
Hej, napriklad skuste sa naucit accent od Brada Pitta vo filme Snatch....tak nejak sa hovori po anglicky:
...po anglicky sa hovorí 50-mi rôznymi akcentami. Ty si ukázal jeden z nich.
// Však jasné, presné číslo neviem, proste veľa.
// Však jasné, presné číslo neviem, proste veľa.
-
marek carey
Medium Star
Keby ich bolo len 50.
kapem
Scoottish 
East Midlands

East Midlands
Hmm, ale škótsky prízvuk by som neradil priamo k anglickým, či? 
Taktiež, tá baba z Misfits, nie je náhodou Ukrajinka?
Taktiež, tá baba z Misfits, nie je náhodou Ukrajinka?
To je sila toto, takto sa spýtam čo ste pozerávali Vy najčastejšie keď ste sa učili výslovnosť? Je nejaký fest dobrý film/seriál na to, ktorý by ste odporučili?
Na americkú angličtinu sitcomy (How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, Two and a Half Men), tam je tá angličtina čistá a jednoduchá, navyše sa zasmeješ. Na britskú angličtinu ti neviem poradiť, britské seriály dodnes pozerám s titulkami, lebo niekedy mám problém rozumieť - nie to ešte tak rozprávať. Ale "najčistejší" (akýsi Londýnsky) akcent budeš počuť, keď si proste pustíš BBC.