Rozchod je len jeden. Skutočne?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Rozchod je len jeden. Skutočne?

Príspevok od používateľa begbeee »

Čo si myslíte o rozchádzaní sa a opätovnom schádzaní sa dokopy?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Rozchod je len jeden. Skutočne?

Príspevok od používateľa hojko »

Par ludi tu prezentovalo uz v minulosti nazor, ze rozchod je len jeden a pre nejaky dovod sa to stalo.
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

Jedna moja bývalá sa tri krát rozišla a zas dala dokopy s nejakým jej predchádzajúcim než tomu dala definitívny koniec, nakoniec ľutovala že mu dala toľko šancí. Ja som mal nakoniec u nej tú šancu len jednu, a teraz som vďačný, že bola len jedna.

Osobne mi ale záleží od okolností, nedávno som ukončil vzťah s babou len kvôli vzdialenosti (ja z Prahy, ona z Bratislavy, dochádzanie jeden za druhým by bolo dosť zriedkavé). Keby sa zmenili okolnosti, kľudne by som to s ňou skúsil znova.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Myslím si, že je to hlavne ľudské. Či je dávanie sa dokopy po rozchode dobré alebo zlé posúdiť neviem. Poznám vzťahy, ktorým to pomohlo a odkedy sú druhý krát spolu sa veľa vecí zmenilo, no naopak aj vzťahy, u ktorých sa takto definitívny rozchod len oddialil. Z vlastnej skúsenosti však musím povedať, že tiež sme sa s vtedajšou už vlastne ex snažili dať sa znova dokopy. Ja neviem, skrátka mal som ju rád a ona mňa tiež, bez seba to nebolo ono. No keď sme to skúsili druhý krát, začali sa postupne vynárať na povrch presne tie veci, kvôli ktorým to neklapalo a nikto z nás v nich nechcel urobiť kompromis. Takže sme sa znova hádali a napokon sa rozišli, tentokrát definitívne. Asi raz alebo dva krát odvtedy som to ešte potom skúsil "poučený" chybami v nádeji záchrany lásky, no výsledok bol ten istý. Je to asi tým, že som tvrdohlavý baran a nerád sa prispôsobujem :lol: . Ale čo tým chcem povedať, nemusí to byť nutne samovražda, niekedy sa to podarí, tí dvaja si uvedomia, čo robili zle a teraz už vedia lepšie ako spolu vychádzať. Toť môj názor, rozísť sa a dať sa znovu dokopy je v pohode, druhá šanca je fér. Tretia by už bola bláznovstvo.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Všetci dobre poznáme staré známe, že dvakrát nevstúpiš do tej istej rieky, no nájdu sa aj blbci medzi nami, ktorí do tej rieky rovno skočia, mňa nevynímajúc. A čo z toho? No nič samozrejme, zase to začalo kapať na tých istých veciach čo v minulosti. Minule ma chytila taká ľútosť, že reku veď nebolo to až také zlé s tou bývalou, dajme sa dokopy znovu. Chválabohu, že sme to ukončili v bezpečnej friend zóne, inak by som si dnes trieskal hlavu do múra. Áno, druhá šanca je fér, ale je platná asi ako mŕtvemu kabát...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Záleží na dôvode rozchodu, ale pri týchto dovodoch si myslím ze vztah 2 krát uz nebude fungovat a račej hladat ineho partnera
- 1. totálne odlišné povahy s minimom niečoho spoločného, co by partnerov spájalo
- 2. velmi vela ostrých hádok počas vztahu alebo aj nejaké závislosti,problemy so zákonom atd.
- 3. nekomunikácia,netolerancia,nerobenie kompromisov,velmi málo porozumenia,chorobná žiarlivosť atd, aj to vplýva na rozchod
- 4. nevera partnera/ky...v 90% prípadoch si myslím ze obnovenie vztahu nehrozí a je tu aj riziko uplnej nedoveri zo strany podvedeného pri obnove vztahu
- 5. vztah na dialku a zriedkavé stretnutia
- 6. velká zaneprázdnenost medzi partnermi, ked ich zaujmaju len vlastné koníčky,práca a partnera aj ked si to neuvedomuju dávaju uplne na vedlajšiu kolaj.
A isto by sa ešte niečo našlo
...No a kedy sa dá ist znova do vztahu, aj ked došlo k rozchodu?
-1 . bránenie zo strany prislusnikov rodiny jedneho alebo oboch partnerov...riešenie je podla mna také že pokial sa osamostatnia sa mozu dat znova dokopy, aj ked sa kvoli iným ludom museli rozísť...(moj prípad)
Teraz ma momentálne uz nic nenapadá ale celkovo si myslím ze 90-95% rozpadnutých vztahov by sa už nemalo dávat znovu dokopy.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

"Dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš." Väčšina ľudí túto vetu vobec nechápe v pravom zmysle, ale používa ju. Odporúčam zistiť si to.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

pinco, použil som ju zle? Tak mi to prosím vysvetli. Vďaka :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Tu je to dobre vysvetlené http://ivanarusnakova.blog.sme.sk/c/212 ... tupis.html

Nemôžeš vstúpiť dvakrát do tej istej rieky, pretože voda v nej bude vždy iná, neustále tečie. Herakleitos tým nechcel povedať, že to bude zase o tom istom, že sa nič nezmení. Práve naopak.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Opatovne schadzanie zmysel nema. Novy vztah s tym istym clovekom sancu ma.

Ako to myslim:
Pokial sa nic nezmenilo tak su dovody k navratu cisto sentimentalne. A potom sa len vsetko zopakuje.
Toto volam navrat.

Novy vztah s "tym istym clovekom" (ludia sa menia a vramci nevstupovania do tej istej rieky to uz ten isty clovek v podstate nie je) ma zmysel pokial sa pren clovek nerozhoduje cisto sentimentalne. A samozrejme najdolezitejsia podmienka: Povodna pricina rozchodu musi byt preukazatelne a natrvalo odstranena. Toto volam novy vztah s tym istym clovekom.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Suhlasim s tym, co tam dal javatar zvyraznene. Toto ma zmysel len ked je odstranena jasna objektivna pricina, co vacsinou byva akurat tak vzdialenost (zriedkavo ine okolnosti ako napr. nesuhlas rodiny)
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

pinco napísal:Tu je to dobre vysvetlené http://ivanarusnakova.blog.sme.sk/c/212 ... tupis.html

Nemôžeš vstúpiť dvakrát do tej istej rieky, pretože voda v nej bude vždy iná, neustále tečie. Herakleitos tým nechcel povedať, že to bude zase o tom istom, že sa nič nezmení. Práve naopak.
A prečo to potom nie je dobrý nápad "vstupovať do tej istej rieky" ? Ak teda bude iná, tak to možno bude lepšie ako naposledy :D či ?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Ak je problem studena voda tak ti nepomoze, ze kamene na dne su viac obrusene ;)
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

neverím, nedávam a nechcem druhú šancu. Bodka. :smt007

Citujem jimmy_xp: "Áno, druhá šanca je fér, ale je platná asi ako mŕtvemu kabát..."
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Taktiež ako naivka som to skúsil, po tom čo mi vzťah krachol. Opäť sme sa stretávali, no zas to padlo kvôli tomu, prečo sme sa rozišli prvýkrát. Teda nemyslím si, že je to dobrý nápad. Druhé šance už rozhodne nedávam :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja by som to videl z toho pohladu, ze kazdy milenecky vztah zacne byt po urcitej,individualnej dobe "ponorkou". A potom sa to zacina vselijako riesit,napr tym ze sa vztah ukonci a nasledne znovu obnovi
s nadejou ze sa stane zazrak a bude to ako kedysi na zaciatku- ale to nikdy nebude-nevstupis dvakrat do tej istej rieky. Druha vec ale je, ze vztahy mozu fungovat aj vtedy ked uz vnutorne vyhasli a stali sa iba spolocenskym stereotypom-nikdy v nich uz ale nebude ta iskriva vasen a energia ako kedysi.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

gogo956 napísal:nevstupis dvakrat do tej istej rieky
precitaj si 7. a 8. post pred tvojim...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

gogo956 napísal:ja by som to videl z toho pohladu, ze kazdy milenecky vztah zacne byt po urcitej,individualnej dobe "ponorkou". A potom sa to zacina vselijako riesit,napr tym ze sa vztah ukonci a nasledne znovu obnovi
s nadejou ze sa stane zazrak a bude to ako kedysi na zaciatku- ale to nikdy nebude-nevstupis dvakrat do tej istej rieky. Druha vec ale je, ze vztahy mozu fungovat aj vtedy ked uz vnutorne vyhasli a stali sa iba spolocenskym stereotypom-nikdy v nich uz ale nebude ta iskriva vasen a energia ako kedysi.
No neviem, neviem. Iná láska je prvých 6 mesiacov, iná po 5 rokoch a iná po 50. Ale ak vzťah funguje stále je to láska a nie zvyk.
DarkNation
Expert
Expert

Príspevok od používateľa DarkNation »

Druha sanca je hlupost, lebo nevstupis 2x do tej istej rieky
Napísať odpoveď