Konšpirácie naše každodenné
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Konšpirácie naše každodenné
a v UK neni také, že sadzba DPH na rôzne potraviny sa delí od menšej k väčšej podľa ich "luxusnosti" resp. potrebnosti?
Už ti to tu bolo povedané: asi žiješ v nejakom vzdušnom zámku, ale veľká časť ľudí nemá finančné prostriedky na "substitúty." Ide po cene, lebo inak by nevyžili s tými príjmami, ktoré majú.beardie napísal:presne tak, ak si budu chciet blbi ludia kupit odpad, tak im ho predajca rad poskytne
ponuka a dopyt
Uvažoval si aj o variante, že substituty stoja rovnako, len sú kvalitnejšie?
Určite sa nájdu aj také príklady, ale držme sa reality. Či stále tvrdíš, že ľudia žerú sračky len preto, lebo majú na háku? Že by si nekúpili kvalitnejšie potraviny, ak by mali financie?
nielen ze clovek kupuje sracky, ale hlavne co sa tyka casu, pojde radsej do hypacu, urobi nakup raz za 2 tyzdne a usetreny cas moze napr. venovat dalsim zarobkovym cinnostiam, preto aby si vobec mohol dovolit kupovat tie sracky.
-
Waagbistritz69
King
šak toto, je to aj o čase na robotu a na rodinu
Dolezita vec, ludia nemaju CAS, ani u nas ani na zapade, no na zapade pojde clovek do obchodu a kupi nutelu, ma kvalitu, u nas pojde, kupi nutelu za viac penazi a ma menej kvalitny produkt. Bezny clovek ktory nema cas, nema ani dovod pochybovat pri totoznom znackovom produkte s rovnakym obalom a teda ani nevie ci a co by mal hladat a zistovat - a aj ked to zisti, nema na to ist do zahranicia kupit kvalitnejsiu nutelu, resp. sa mu to neoplati.
K DPH, akokolvek to je, ani ten rozdiel DPH, aj keby bol 15% stale nie je 100% a viac, takze su to urcite extremne vysoke marze u nas ktore tovar tak predrazuju - a navyse menej kvalitny tovar.
Inak zaujimave, vinit ludi ze su blbi preto ze nevidia vsade konspiracie - a obhajovat klamarov ktori milionom predavaju nekvalitny tovar, umyselne, teda prakticky zlodejov, kedze pod rovnakou znackou a obalom predavaju jasne menej kvalitny tovar - v com je to ine ako riedenie medu, ktore je protipravne? V nicom IMHO, jediny rozdiel ze to nie je nezakonne, ale to je chyba vyssie.
Edit: tak vidim ze s tym casom ma uz predbehli, asi teda nieco na tom bude.
vladenko007 - dik za odkaz, urcite je tych rozdielov viac, zaujimalo by ma porovnanie SR a Britania, alebo Francuzsko, otazkou je, preco sa taketo dokumenty nevysielaju v tv - asi svoje robi to, ze tie tv vysielaju reklamy na tie produkty, no take verejnopravne tv by toto zaujimat nemalo.
K DPH, akokolvek to je, ani ten rozdiel DPH, aj keby bol 15% stale nie je 100% a viac, takze su to urcite extremne vysoke marze u nas ktore tovar tak predrazuju - a navyse menej kvalitny tovar.
Inak zaujimave, vinit ludi ze su blbi preto ze nevidia vsade konspiracie - a obhajovat klamarov ktori milionom predavaju nekvalitny tovar, umyselne, teda prakticky zlodejov, kedze pod rovnakou znackou a obalom predavaju jasne menej kvalitny tovar - v com je to ine ako riedenie medu, ktore je protipravne? V nicom IMHO, jediny rozdiel ze to nie je nezakonne, ale to je chyba vyssie.
Edit: tak vidim ze s tym casom ma uz predbehli, asi teda nieco na tom bude.
vladenko007 - dik za odkaz, urcite je tych rozdielov viac, zaujimalo by ma porovnanie SR a Britania, alebo Francuzsko, otazkou je, preco sa taketo dokumenty nevysielaju v tv - asi svoje robi to, ze tie tv vysielaju reklamy na tie produkty, no take verejnopravne tv by toto zaujimat nemalo.
-
Waagbistritz69
King
George Orwell na rovnakú tému v roku 1937:
Nie, nie a nie! Podľa beardieho na Slovensku existuje dopyt po sračkách. A neviditeľná ruka trhu nám ich teda ponúka.
Jasne, Slovaci su blbi, chcu za viac penazi ovela menej kvalitne veci. Inak pri mnohych vyrobkoch (nie vsetkych!) vobec neplati ze lacne je nekvalitne a drahe kvalitne, pozrite si nejake testy, videl som test na domace pekarne a najkvalitnejsia bola ta najlacnejsia a najmenej kvalitna bola najdrahsia, ale podobne je tomu casto aj pri inych vyrobkoch, aj pri potravinach.
Inak napr. len u nas "dzus" s obsahom ovocia 100% (podla obalu) stoji napr. 1€ a iny s obsahom 3% stoji 80 centov, tam sa este da precitat zlozenie malymi pismenkami, aj ked clovek nema cas, na obale je velke ovocie, mnoho ludi na tie male pismenka nevidia, ja sam mam niekedy problem to precitat, hlavne na mensich baleniach a to mam zdrave oci. No ked je obal zhodny a ten kvalitnejsi vyrobok je len v inej krajine, moznosti riesenia su znacne obmedzene.
Inak napr. len u nas "dzus" s obsahom ovocia 100% (podla obalu) stoji napr. 1€ a iny s obsahom 3% stoji 80 centov, tam sa este da precitat zlozenie malymi pismenkami, aj ked clovek nema cas, na obale je velke ovocie, mnoho ludi na tie male pismenka nevidia, ja sam mam niekedy problem to precitat, hlavne na mensich baleniach a to mam zdrave oci. No ked je obal zhodny a ten kvalitnejsi vyrobok je len v inej krajine, moznosti riesenia su znacne obmedzene.
dost casto anohughito napísal:Či stále tvrdíš, že ľudia žerú sračky len preto, lebo majú na háku?
to vobec nerozporujemhughito napísal:Že by si nekúpili kvalitnejšie potraviny, ak by mali financie?
mozes to ironizovat kolko chces, ak budu chciet ludia kupovat lacne (a casto nekvalitne) produkty, tak im ich budu vyrobcovia ponukathughito napísal:Podľa beardieho na Slovensku existuje dopyt po sračkách. A neviditeľná ruka trhu nám ich teda ponúka.
ide o informovanost trhu, ta je na Slovensku tristna
-
vladenko007
VIP
beardie pozeral si to video?
"páni výrobcovia a skúsili ste nám to predávať kvalitnejšie?"
"páni výrobcovia a skúsili ste nám to predávať kvalitnejšie?"
nepozeral, neskor ked budem mat cas
neviem kontext tej tvojej vety, ale predpokladam, ze odpoved bola v style: "ved naco, zakaznici kupuju aj toto"
neviem kontext tej tvojej vety, ale predpokladam, ze odpoved bola v style: "ved naco, zakaznici kupuju aj toto"
-
vladenko007
VIP
Práve Coca-cola a Unilevers vyjadrili v zmysle že rešpektujú zvyklosti a preferencie trhu. A moderátor sa ich píta. " tá veta čo som ti napísal "
Takže ako som písal už skôr. Ako môžu vedieť že chceme menej kvalitné keď nám kvalitnejšie ani neponúkli. Teda nemáme možnosť si vybrať. určite by sme si vybrali tie lepšie.
Takže ako som písal už skôr. Ako môžu vedieť že chceme menej kvalitné keď nám kvalitnejšie ani neponúkli. Teda nemáme možnosť si vybrať. určite by sme si vybrali tie lepšie.
zrovna v pripade Coca-Coly ide len o silny marketing, mas moznost vybrat si 356 inych koloidnych vyrobkov od inych vyrobcov (o pozitivnom prinose takychto napojov by sa dalo polemizovat...)
takze nehovor, ze nemas moznost vybrat si...
Tu sa mylis a dokazem to. Bavime sa o drahych znackovych vyrobkov, napr. Nutella, je udajne ovela chutnejsia ta z Nemecka a lacnejsia, alebo znackove prasky, kecupy, Rama, prip. Fanta zn. Coca-Cola, obsahuje v CR 3% pomarancovej stavy, vo Francuzsku 10% a v Taliansku 12%.beardie napísal:mozes to ironizovat kolko chces, ak budu chciet ludia kupovat lacne (a casto nekvalitne) produkty, tak im ich budu vyrobcovia ponukat
To je len malo co som zistil z netu, aj z toho videa na ktore tu bol odkaz, nezil som v zahranici a zistil som taketo rozdiely, no bolo to nahodou, dlho som o tom vobec nevedel a pritom pozeram spravy, dokumenty, sledujem net.
Inak co povies na toto:
post2116706.html#p2116706
To sa tyka uplne vsetkeho, velky nadnarodny kartel, vazne odporucam pozriet ten dokument, sokoval ma, popri nom su tie rozdielne ceny a kvalita potravin len malickost.
kde vidis rozpor v mojej a tvojej vypovedi?
Ide tu o to, ze sa bavime o drahych znackovych produktoch a ty spominas lacne, na nasom trhu su aj velmi lacne produkty ale aj drahe a velmi drahe a prave tie drahe pod rovnakou znackou, rovnakym obalom maju u nas ine zlozenie, nizsiu kvalitu, horsiu chut a pritom vsetkom vyssiu cenu, niekedy az 2x vyssiu. Podobne je to v CR, takze vychodu davaju zamerne akoby 2. triedu, ale zabalenu v obale prvej triedy a este k tomu za vyssiu cenu. No a ty tvrdis ze na vine su blbi Slovaci ktori si chcu zamerne kupovat lacne a nekvalitne produkty.
1. nehovorim o drahych znackovych produktoch, hovorim vseobecne
2. zbytok je o tom, co ludia su alebo nie su ochotni kupit, u nas sa predava odpad, lebo ho ludia kupuju, ak by ho nekupovali, vyrobca by vedel, ze nieco musi zlepsit, napriklad aj tu kvalitu
3. kupuju to preto, lebo nevyhladavaju ine moznosti, a teda o nich nevedia
2. zbytok je o tom, co ludia su alebo nie su ochotni kupit, u nas sa predava odpad, lebo ho ludia kupuju, ak by ho nekupovali, vyrobca by vedel, ze nieco musi zlepsit, napriklad aj tu kvalitu
3. kupuju to preto, lebo nevyhladavaju ine moznosti, a teda o nich nevedia
-
vladenko007
VIP
Ale tu nejde o to že si môžem vybrať aj iného výrobcu, inú značku veď to si predsa môžem aj v Nemecku.beardie napísal:zrovna v pripade Coca-Coly ide len o silny marketing, mas moznost vybrat si 356 inych koloidnych vyrobkov od inych vyrobcov (o pozitivnom prinose takychto napojov by sa dalo polemizovat...)
Všetko by som to pochopil že nám predajú niečo menej kvalitné keby bola aj cena nižšia. Ale predávať potraviny, na ktoré oni použijú lacnejšie ingrediencie a následne to ešte predajú drahšie a ľuďom ktorý majú mzdy niekde na spodnej priečke hitparády.
beardie pre teba je to normálne? Alebo minimálne to považuješ za správne?
Povec ako si dokáže napríklad Košičan vybrať medzi kvalitnou a nekvalitnou Nutelou keď sa napríklad nachádza v Tescu. Alebo si ju má ísť kúpiť do Nemecka? Bratislavčan si pôjde nakúpiť do Rakúska.
Veľa ľudí ani nevie že výrobky sú v zahraničí kvalitnejšie tak to ani neriešia. Ale keby sa ich opýtali či chcú kvalitnejšie a lacnejšie myslíš žeby povedali nie?