Cyklistika - vase jazdy, skusenosti, trenovanie

O športe...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Cyklistika

Príspevok od používateľa Syfon »

Každý môj výjazd vedie aj cez cestu a za tie roky som nemal žiadny problém, snažím sa byť voči vodičom ústretový, sám som aj vodič, takže som nalepený na krajnici, dole kopcom im pribrzdím, v teréne radšej zastanem a auto nechám prejsť a podobne. Občas chodím aj cez mesto, semafory, kruhové objazdy a myslel som, že to bude horšie, ale celkom sa to dá :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pripradov na ceste sa vzdy par najde, takze o ohladupnosti by sa dalo toho popisat dost. Nemam rad, ked si pred svetelnou krizovatkou nevie niekto pozriet prave spatne zrkadlo a uvedomit si, ze vedla neho moze stat cyklista, ktory by rad zastal, postavil sa a potom aj vyrazil z toho miesta. Neznasam vsak, ked niekto zatrubi 3 metre za mnou, to je akurat tak, aby som sa zlakol a spadol mu pod kolesa. Ked zatrubi 30 metrov za mnou, okej, uznavam, je to daleko, mam cas zareagovat a nemam s tym ziadny problem, prave naopak, castokrat to aj ocenim, pretoze pri vetre niekedy nepocut auto, ktore ide za mnou. Bonbonikom su vsak vodici, ktori ma na rovnej ceste predbehnu a potom hned zatocia vpravo, akurat tak, aby som do nich vrazil.

Ked si porovnam vodicov aut s tym co je v Taliansku, tak sa disciplina u Talianov je uplne niekde inde, ale mozno raz aj na Slovensku zacnu byt vodici viac ohladuplni a tolerantnejsi voci nam cyklistom. Mozno este par rokov potrva, kym cyklistika na Slovensku aj vdaka Saganovi ci Velitsovcom bude vo vacsom zaujem, bude viac akceptovana a viac vodicov bude poznat aj druhu stranu z pohladu cyklistu ako ucastnika cestnej premavky.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

tiez nemam vodicov moc rad, 80% aj ked maju volny cely druhy pruh, nikde na dohlad auto a oni ma liznu jak keby to bol narodny sport
to co hojko pise, obehnut a zatocit vpravo takisto, pridam nedavanie prednosti, ktore je velmi caste a na niektorych krizovatkach, ktore casto prechadzam sa opakuje stale, pritom ludia v tych autach ma vacsinou vidia lebo hodia taku "ospravedlnujucu" gestikulaciu (niekedy pokrcenie plecami, niekedy zdvihnu ruky jak keby sa vzdavali...)

kazdopadne, je to podla mna zle, aj ked minuly rok to bolo horsie, ale stale je to daleko od aspon dobreho
ceresnickou na torte su chodci, korculiari a ini cyklisti na vodnom diele zilina, kade prechadzam casto ked idem stranik, lutise, terchovu a ine destinacie, pripadne si tam idem vytocit nohy. co oni stvaraju, sa neoplati ani pisat
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

pre mna su najvacsou hrozbou rodicia :)
stava sa to casto na hlavnej ulici na cyklochodniku alebo na anicke alebo na hradzi na jazere, dobieham skupinku ludi alebo na bajkoch alebo na hocicom, rodicia a deti samozrejme roztruseni po celej sirke chodnika, najdem si medzierku po pravej strane, alebo kde je vacsia spomalujem aby som nikoho neohrozil ked sa zrazu mamima alebo tatito otocia a zruknu pozor bicykel!! deti cele prestrasene vezmu nohy na plecia azacne sa chaos, jedno dolava druhe doprava a neostava mi nic ine iba zasmykovat
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Asi nenapisem nic nove, ze najhorsie sa spravaju chodci/korculiari a obcasni cyklisti na cyklochodnikoch. Tym sa v exponovanych hodinach treba vynut, inak clovek pride k urazu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Video z GoPro kamery zo zjazdu muzov, je to z majstrovstiev sveta, ktore boli teraz v Norsku. Video je druheho v poradi Josha Brycelanda s pol sekundovou stratou na vitaza. Na poslednom skoku si zlomil pri dopade clenok...

Prílohy
14229_572744642830546_7873506848914034765_n.jpg
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

vlastni tu dakto skladacku ? Dahon, Birdy, Brompton, Tern ...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Sobi20, ale to je asi mimo ligy.

Donovaly alebo Sturec bol niekto z vas na bicykli? Rozmyslam nad tym, len ma odradzaju kamiony, ale mozno cez vikend by to bolo lepsie.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Šturec je úplne v pohode, vôbec tadiaľ nechodí veľa áut a kde tu kamión vôbec nevadí, cez víkend a každý podvečer je tam kľud, Donovaly sú na tom horšie, ale dá sa len si treba dávať pozor, do zákrut radšej pomalšie aby ťa náhodou nevynieslo, a pozor na štrk, keď ide za mnou kolóna radšej pribrzdím a nechám ich nech ma rýchlo predbehnú, autá tam chodia vo vlnách, za každým kamiónom ide kolóna áut, takźe keď mám štastie cestou dolu ma predbehne pár áut :)
Majika
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Majika »

no ciklistika u mna na tento rok skoncila..dnes rano 3,5 stupnov
CheZteR
Redeemer
Redeemer

vytahujem termo :D
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Ale no, cyklistika na jesen a zimu ma svoje caro, staci, ze zasvieti slnko a je to uplne v pohode :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

super video :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

3,5 stupna rano nic neznamena, treba ist cez obed alebo poobede, ako sa komu da. Dake terno, tenke rukavice do zasoby a nebude problem. Rovnako tak aj s turistikou.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

urcite, urcite, hlavne ked clovek sedi v praci/skole tak to sa jazdi jedna basen
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Niekto robi na 12-tky, takze ma 4 dni volna a moznosti este pred nocnou. Niekto ma vikendy volne. Niekto je ochotny ist aj o tretej poobede ked skonci v robote. Kto chce, cestu si najde :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Niečo na inšpiráciu.. na spoznanie nových cyklo chodníkov.. :)
http://labs.strava.com/heatmap/#8/19.39 ... /blue/bike
Tybyke
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Tybyke »

chcel by som si na bicykel namontovať kameru vč. monitoru (bláznivé, že).
Vo svete sú v predaji originálne na bike,lenže za bezbožnú cenu. (Cerevellum, Owl)
Dali by sa použiť kamery a monitory určené pre autá . (parkovacie a cúvacie, len by boli permanentne zapnuté), monitor na kormidle.napájanie by som riešiel externým zdrojom (napr. nabíjateľné AA články ), prenos drôtový.
Poradte mi prosím ak viete.
vďaka
Tibor
94faroSVK
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 94faroSVK »

Ahh, že som túto tému nenašiel skôr :)

Takže kde začať. Bicyklovanie ma chytilo viac menej pred troma rokmi. Samozrejme aj pred tým ma to bavilo, ale to boli ešte tie staršie časy keď som behal hore dole po dedine :D
Prvé 2 roky som si nezapisoval vôbec nič, mal som tacháč a tam som si to ako tak sledoval, išlo mi o to aby som vedel svoju momentálnu rýchlosť a koľko som prešiel. Ale teraz sa to už zmenilo, tento rok som si už začal zapisovať skoro všetko: vzdialenosť, čas, priemerná rýchlosť, maximálna rýchlosť a po novom aj priemerný pulz, min. a max. pulz, kalórie :)

Väčšinou jazdím tak cca 50 km na rovnej ceste a občas nejaký ten malý kopček keď sa to tak dá nazvať :) Jazdím na cestnom bicykli :)

Rozpisovať všetko by bolo nadlho a viacerých by to asi ani nezaujímalo, tak sem hodím tie najzaujímavejšie čísla (max vzdialenosť, čas, priemer, rýchlosť) :) Samozrejme tie čísla nebudú z jednej jazdy ale z celého roka ;) Len aby sme sa chápali.

Takže:
Max. vzdialenosť: 59.014 km
Najdlhší čas: 2:27:14
Priemerná rýchlosť: 28.9 km/h
Max rýchlosť: 48.2 km/h

Min. a max. pulz by som zbytočne písal, tak napíšem priemerný :) Pulzometer som dostal koncom Júla takže nebude tam veľa záznamom, v Júli konkrétne 4 (155 priemer). Teraz v Októbri 2x (166 priemer, ale to som bol naobliekaný jak medveď a po dvojmesačnej pauze :D ).

Celkové štatistiky si chcem zapísať koncom roka. Odhadom tento rok môžem mať odjazdené 400-500 km, čo síce nie je veľa ale stále lepšie ako nič :) Problém je v tom, že nevidím u seba žiadny väčší progres :/
Napísať odpoveď