Čo konkrétne? Vytvoriť zdanie legitimity anarchie ako politickej teórie v tom zmysle, lebo by mi ako systém vyhovovala?beardie napísal:nesnazis sa ty o nieco podobne s anarchiou?
Konšpirácie naše každodenné
Re: Konšpirácie naše každodenné
Sorry ze skacem do diskusie:
http://www.priestori.sk/zem-a-vek-nebez ... priestori/Tibor Eliot Rostas napísal:Začínal som mať zvláštny pocit, či nestracame presvedčivost, pretože ako povedal Oscar Wilde: vždy keď so mnou začínajú ľudia súhlasiť, je to signál, že niečo nerobím dobre." Našťastie dnes prišla ďalšia rozsiahla analýza, kde okrem iného stojí staré známe nabadanie na stiahnutie knihy a časopisu z pultov kníhkupectiev: "Kníhkupci a majitelia distribučných sieti by mali pochopiť svoju zodpovednosť za to, čo ponúkajú svojim zákazníkom a akým spôsobom to robia. Jedna vec je snažiť sa prinášať pestré spektrum názorov, iná vec je umiestňovať konšpiračné médium na privilegované miesto pri pokladni alebo vo svojom výklade. Ak je pre nich rozhodujúcou motiváciou zisk, zodpovední zákazníci im môžu pomôcť rozhodnúť sa správne – vhodným nástrojom je rozumne zacielený bojkot." Boj za odstránenie iných názorov riaditeľovi neziskovky nestačí a preto v tomto článku nepriamo nabáda na sledovanie členov redakcie ( keďže ju dáva do súvislosti s extremizmom) : "Možnosti štátnych inštitúcii sú pri súboji s konšpiračnými teóriami limitované a mali by sa sústrediť najmä na monitorovanie skupín, ktoré inklinujú k násilným riešeniam a potlačovaniu práv iných." Bravó, pán riaditeľ, dali ste si nepochybne záležať. Srdečná vďaka. Verím, že Vaša snaha zorientuje aj tých, ktorí ešte dodnes pochybujú o tom, či sa proti nám vedie tvrdý boj:
Dreamer:
2. ja v panelaku nezijem, preto varianta d) a ostatne podla moznosti, pre tych, co ziju v panelaku existuju moznosti a/b/c, pripadne vlastny sad/zahrada - d
3. vyjadrim sa po prezreni dokumentu (ak sa k tomu v dohladnej dobe dostanem)
k vyrabaniu smejdov - nemozem nesuhlasit
k tym teoriam len 1 poznamka - rast ceny vstupov
2. ja v panelaku nezijem, preto varianta d) a ostatne podla moznosti, pre tych, co ziju v panelaku existuju moznosti a/b/c, pripadne vlastny sad/zahrada - d
3. vyjadrim sa po prezreni dokumentu (ak sa k tomu v dohladnej dobe dostanem)
k vyrabaniu smejdov - nemozem nesuhlasit
k tym teoriam len 1 poznamka - rast ceny vstupov
tiez sa snazis dosiahnut, aby bola anarchia regulerny (a podla moznosti aj pouzivany) system, pretoze z tvojho pohladu by si z neho ty a okolie profitovalohughito napísal:Čo konkrétne? Vytvoriť zdanie legitimity anarchie ako politickej teórie v tom zmysle, lebo by mi ako systém vyhovovala?
beardie - ale no tak... Vlastny sad, zahrada - u nas, na Slovensku? Neviem ake mas iluzie o zivote u nas, ale kolko ludi z panelaku s neBratislavskym platom si to moze dovolit - len financne - a ak aj niekto ano, tak si to nemoze dovolit casovo, to malo casu co zostane chce chce kazdy venovat rodine. K tomuto - poznam aj pripady ked muz chodil vo volnom case na zahradku pestovat a zanedbaval rodinu, toto nie je v dnesnej dobe riesenie pre beznu rodinu, neda sa starat o zahradku menej, bud naplno alebo vobec, inak nebude ziadna uroda.
beardie:
Ale tu je tá rovina, že ako by som napr. ja z neho profitoval? Oproti iným?tiez sa snazis dosiahnut, aby bola anarchia regulerny (a podla moznosti aj pouzivany) system, pretoze z tvojho pohladu by si z neho ty a okolie profitovalo
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
zvrhlo by sa to v Hugokraciu 
Humanity's gone, smoked up in a gravity bong
by a democrat/republican Cheech and Chong..
Humanity's gone, smoked up in a gravity bong
by a democrat/republican Cheech and Chong..
-
vladenko007
VIP
beardie už mám aj strach ti napísať že žijem na mesiaci. Určite by si mi aj tam našiel obchod kde kúpim kvalitku alebo nájdeš nejakú alternatívu čo sa pestovania týka.

Ze by si nemal cas?beardie napísal:3. vyjadrim sa po prezreni dokumentu (ak sa k tomu v dohladnej dobe dostanem)
-
Waagbistritz69
King
to je on povinný? 
Reakcia na starci prispevok, ale sledoval som prave Talkshow Petra Marcina, bol tam doktor co ma asi 10 titulov a spominal geneticky modifikovane potraviny a to, ze vsetko co jeme je geneticky modifikovane, postupnym pestovanim a vyberanim semien pri dobrej urode sa za dlhy cas upravili (= modifikovali) - no a genetickym modifikovanim sa da doseiahnut to iste, ale rychlejsie, teda vacsie semena, odolne voci suchu a pod. Myslim ze, ak to skodi, tak ovela menej ako rozne postreky alebo balenie do plastovych obalov z ktoreho sa uvolnuju skodlive latky.Stoporko napísal:http://dolezite.sk/Studie_Krysy_krmene_ ... z270n1sNqc
Neviem, či to dávam do správnej témy, no kedysi sa tvrdilo (a asi ešte aj stále tvrdí), že geneticky modifikované potraviny sú úplne super a majú len výhody. Možno to nebude celkom tak.
Myslim ze ludia sa boja vsetkeho neznameho, bez toho aby rozmyslali, alebo si zistovali info a rozdiely. Geneticka modifikacia docieli rychlo to iste, co by sme dosiahli inak za desiatky ci stovky rokov.
Tiez som videl napr. prispevky ako je cukor skodlivy, ze je to droga a uplne zlo, no neskor sa zistilo ze nahradne sladidla skodia ovela viac, aj na tej stranke z odkazu vyssie tam bolo ze moze sposobovat cukrovku. Z inych zdrojov som sa dozvedel ze cukor v beznom mnozstve neskodi a je menej skodlivy ako nahradne sladidla a myslim ze je to pravda, vsetkeho vela skodi.
ano, nie je to nic neobvykle, casto maju rodiny (byvajuce v panelaku) zahrady pri rodicovskych domoch na dedinachDreamer napísal:Vlastny sad, zahrada - u nas, na Slovensku?
nie si ty z Blavy? lebo Slovensko nekonci pri Senci...
btw, ludia byvajuci v panelaku maju (imho) nizsie naklady ako clovek byvajuci v bytovke/panelaku, minimalne mimo Bratislavy urcite
totiz fixne naklady na cely barak su v prepocte na 1 rodinu nizsie
minimalne mentalne, kedze je to zriadenie, ktore preferujeshughito napísal:Ale tu je tá rovina, že ako by som napr. ja z neho profitoval? Oproti iným?
o ekonomickom sa bavit nemozme, na tom sme sa uz zhodli, ze sa nezhodneme
ak by pre teba anarchia nemala prinos (=profit), tak by si ju asi nechcel
ja mam casu relativne dost, popri fulltime praci a dalsej sichte v skole stiham ako tak aj moje konicky (cestovanie je casovo dost narocne, preto pisem az teraz)Dreamer napísal:Ze by si nemal cas?
toto video ma u mna velmi nizku prioritu, takze hned ako ma omrzi bezprizorne cumenie do steny (co ma pre mna porovnatelny prinos), tak sa k tomu dostanem
k comu su tieto jednostranne debaty ? to ako keby sami debatovali Hudo s Rostasom 
Veď choď tam a rob im oponenta.
beardie:
Samozrejme, že mala. Ale som presvedčený, že aj pre iných ľudí, pre drvivú väčšinu. Čiže ten osobný aspekt tu nie je primárny. Ak je niekto apologét kapitalizmu, asi ťažko môže argumentovať tým, že mu ide o blaho všetkých ľudí - za to on sám môže veľmi výrazne profitovať z takého usporiadania.minimalne mentalne, kedze je to zriadenie, ktore preferujes
o ekonomickom sa bavit nemozme, na tom sme sa uz zhodli, ze sa nezhodneme
ak by pre teba anarchia nemala prinos (=profit), tak by si ju asi nechcel
lenze z mojho pohladu je kapitalizmus (momentalne) najvhodnejsie zriadenie, ake existuje
nielen pre mna, ale aj pre inych (nehovorim, ze vsetkych, vzdy bude niekto nespokojny)
nielen pre mna, ale aj pre inych (nehovorim, ze vsetkych, vzdy bude niekto nespokojny)
beardie
Zaujimave ze ta zaujima zdrave stravovanie, ale je ti jedno ze aj kvoli veciam v tom dokumente prenikaju skodlive latky do pody, vody a dokonca aj cez tvoje BIO potraviny ktore pestujes na zahrade prenikaju tieto skodlive latky aj do tvojho tela a bude ich stale viac.
Inak, info pre vsetkych, uz o niekolko minut sa zacina zaujimavy dokument:
http://www.csfd.cz/film/353286-food-savers/
"Tím dokumentaristov, ktorý nakrútil celosvetovo ocenený dokument "Čerstvé, ale v kontajneri" sa opäť vydal na cestu po stopách plytvania potravinami vo svete, v ktorom veľká časť ľudstva hladuje. Tvorcovia sa tentoraz zamerali na ľudí, ktorí sa rozhodli bojovať s plytvaním a vyhadzovaním potravín."
Zrejme si necital to co som pisal, nejde tu o mna, mozno by si bol prekvapeny kde byvam, ale precitaj si to, o case, venovani sa rodine alebo zahrade, zahradke. No ale dajme tomu ze mnoho ludi zahradku ma, alebo moze cestovat k rodicom a pod., ale potom mu nezostane cas na vlastnu rodinu, deti. K tym nakladom, neviem co si tym myslel, ale mimo BA maju aj nizsie platy.ano, nie je to nic neobvykle, casto maju rodiny (byvajuce v panelaku) zahrady pri rodicovskych domoch na dedinach
nie si ty z Blavy? lebo Slovensko nekonci pri Senci...
btw, ludia byvajuci v panelaku maju (imho) nizsie naklady ako clovek byvajuci v bytovke/panelaku, minimalne mimo Bratislavy urcite
totiz fixne naklady na cely barak su v prepocte na 1 rodinu nizsie
Aha, takze dokument v ktorom su dokazy o celosvetovych karteloch, v ktorom je skutocne ku*vitko, teda veci ktore ovplyvnuju absolutne vsetko okolo nas, co pouzivame, aj to preco nemame cas, aj to preco musime pracovat 5 dni v tyzdni a hlavne to, ze to vyrazne ovplyvni buducnost, ked sa minu zdroje, moze to sposobit aj vojny, hladomor - aj ked o tomto som videl iny dokument. Tak toto ti nestoji za nejaku hodinku, to chces porovnavat s pozeranim do steny?ja mam casu relativne dost, popri fulltime praci a dalsej sichte v skole stiham ako tak aj moje konicky (cestovanie je casovo dost narocne, preto pisem az teraz)
toto video ma u mna velmi nizku prioritu, takze hned ako ma omrzi bezprizorne cumenie do steny (co ma pre mna porovnatelny prinos), tak sa k tomu dostanem
Zaujimave ze ta zaujima zdrave stravovanie, ale je ti jedno ze aj kvoli veciam v tom dokumente prenikaju skodlive latky do pody, vody a dokonca aj cez tvoje BIO potraviny ktore pestujes na zahrade prenikaju tieto skodlive latky aj do tvojho tela a bude ich stale viac.
Inak, info pre vsetkych, uz o niekolko minut sa zacina zaujimavy dokument:
http://www.csfd.cz/film/353286-food-savers/
"Tím dokumentaristov, ktorý nakrútil celosvetovo ocenený dokument "Čerstvé, ale v kontajneri" sa opäť vydal na cestu po stopách plytvania potravinami vo svete, v ktorom veľká časť ľudstva hladuje. Tvorcovia sa tentoraz zamerali na ľudí, ktorí sa rozhodli bojovať s plytvaním a vyhadzovaním potravín."
Dreamer: sorry, ale si mimo
detstvo som prezil v rodinnom dome so zahradou, mame sad, babka ma zahradu a rolu, viem kolko casu je potrebne venovat starostlivosti, je blbost povazovat to za cas, ktory nemozes venovat rodine...
k tym bytom, skus si to precitat s porozumenim, ak potom stale nebudes chapat, co som tym chcel povedat, napis, vysvetlim...
detstvo som prezil v rodinnom dome so zahradou, mame sad, babka ma zahradu a rolu, viem kolko casu je potrebne venovat starostlivosti, je blbost povazovat to za cas, ktory nemozes venovat rodine...
k tym bytom, skus si to precitat s porozumenim, ak potom stale nebudes chapat, co som tym chcel povedat, napis, vysvetlim...
nemyslim si totiz, ze by tam bolo nieco, co uz teraz neviem...Aha, takze dokument v ktorom su dokazy o celosvetovych karteloch, (...) Tak toto ti nestoji za nejaku hodinku, to chces porovnavat s pozeranim do steny?
-
harrison314
Hardcore addict
O tom som videl pekny clanok, akakolvek kritika "alternativneho media" je povazovana za cenzuru a utlacanie, ohanaju sa slobodov a bla bla...butthead napísal: http://www.zemavek.sk/articles/view/voj ... ym-nazorom
Ide o to, ze by mal byt zodpovedny za to co vypusti do sveta. Prva polovica tej reakcie je fnukanie typu "ale ved aj jano vyrusoval a dostal poznaku" a druha si nicim nepodlozene, davno vyratene veci (ockovanie, ...).