Radenie RS, prejazd krizovatkou
Re: Radenie RS, prejazd krizovatkou
Ist po meste na 5ke pri 50km/h?
mi je normalne luto tych motorov 
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...no a preco?
pri tych 55-60 to tam uz mozes hodit 
Neviem nesedí mi to, na motore počuť, že ani jemu to nerobí moc dobre, a hlavne keď potrebujem rychlo na niečo reagovať a akcelerovat tak z tých 1700-1800 otaciek to ide lepsie ako z nižších, jazdím po BA takže väčšinou všade typických 60 ale ani tu náradím 5... Pri tej štvorke je to pohodlnejšie, 50 kludne aj na 3ke, otáčky motoru nevadia, skôr to podtacanie kde okrem motoru trpí aj dvojhmota a ostatok...
-
Michaelo
Hardcore addict
Tiez jazdim na stvorke. Niekedy dam patku, ale ak potrebujem pribrzdit motorom tak ma to nespomali a aj tak potom musim podradit. Stvorka je tak akurat podla mna.
-
Runes
Addict
dvojhmotak ti podakuje ked ho trapis pri 1200 otackach potom ti len zrazu trase cele auto na volnobehu
-
RATZINGER666
Darca
robo: z 1700 nemas co zrychlovat, mas si podradit... a ze je akceleracia lepsia z 1700ot. ako z nizsich? no toto urcite nebude platit globalne, najma pre mensie benziny... ani na nafte to nie je nejaky vyrazny rozdiel, vzdy viac pomoze vediet si rychlo podradit...
runes:
dvojhmotak Ti podakuje, ked to budes dusit do kopca alebo budes z tychto otacok zrychlovat 
runes:
samozrejme neplatí to pre všetky autá, ale konkretne u seba mám rovnaký krutiak pri 1700 ako pri 5000 otáčkach, tak nevidím dôvod si podraďovať, keďže z 1800 otáčiek akcelerujem rovnako plynulo ako keby som mal o stupeň nižšie a 2300 otáčiek... dnes som si pri jazde schválne dával pozor nato aký stupeň mám zaradený a väčšinou to bola pri 50ke trojka, nakoľko pri hustejšej premávke som nemusel stále podraďovať, keď niekto predomnou spomalil a pri ustálenej 50-55 km/h som bol stále vrámci 2200 otáčiek v pohode, samozrejme na dlhších prázdnejších úsekoch 4 ale aby som radil 5, to ma ani nenapadlo, mám svoje auto rád 
na dizlak v meste je 2200 ot. malinko vela nie? zbytocne
Dnes som si to odsledoval a pri 50 km/h mam na 3 rovnych 2000 ot. To podla mna nieje dost na to aby som zaradil 4 a uz vôbec nie 5. Ked uz idem 55-60 v meste, tak na 4, ale 5 radim az tak od 80.
-
Runes
Addict
no ja mam druhy dizlacik, sak vies vo februari som kupil Xtrail 2.2 DCI a tam je to jedna z castych poruch dvojhmotak tam dostava na papulu prave pri jazdach pod 1500.
2200 ot na dizel neni moc to je tesne nad optimom obe moje auta sa najkultivovanejsie (najsviznejsie a najplynulejsie relativne aj zvuk najpriemnejsi) spravali medzi 1800 2200 mimo toho ze vacsina dizlov osobakov ma tusim krutak na 1900 az 2100 pricom viac profesonalnych vodicov spotrebarov (nehovorim o pretekaroch ale o vodicoch s povolania) maju na skoleniach v tychto otackach odporucane auto drzat. Jeden konkretne ma tiez Xtrail jazdi jak magor proste cim skor dostat na 2000 otacok a drzat tam a jazdi o 1,2l lepsie jak ja
ja ci mesto ci dialnica 8l on bezne za 6,8 az 7,2 co mi pride na ten motor malo ale dari sa mu to.
2200 ot na dizel neni moc to je tesne nad optimom obe moje auta sa najkultivovanejsie (najsviznejsie a najplynulejsie relativne aj zvuk najpriemnejsi) spravali medzi 1800 2200 mimo toho ze vacsina dizlov osobakov ma tusim krutak na 1900 az 2100 pricom viac profesonalnych vodicov spotrebarov (nehovorim o pretekaroch ale o vodicoch s povolania) maju na skoleniach v tychto otackach odporucane auto drzat. Jeden konkretne ma tiez Xtrail jazdi jak magor proste cim skor dostat na 2000 otacok a drzat tam a jazdi o 1,2l lepsie jak ja
-
tacosi
Moderátor
Podla pal.pc,alebo realne podla tankovania ?Runes napísal: ja ci mesto ci dialnica 8l on bezne za 6,8 az 7,2 co mi pride na ten motor malo ale dari sa mu to.
Inak mne to na 5ke ide pri 55km/h tusim na 1200rpm,tak idem stale na 4ke,a vtedy mam 1600rpm.
5 mi ale automat pri 55ke este sam nehodi,,,musim rucne a davam ju iba vtedy,ak idem miernym dolekopcom,ked nieje motor zatazeny a iba na tempomate,ktory vyuzivam pomerne casto.
Mam ropu,6Q
-
RATZINGER666
Darca
robo: ...ale ved to je jedno, kde mas krutak
bavime sa o tom, ake otacky skodia motoru
tahat Ti to od tych 1700 bude aj do kopca s plnym autom, ale to este neznamena, ze to je ok 
ja som ale nemyslel potiahnutie pod plným plynom, len že mi to rovnako reaguje na akceleráciu pri 1800 ako pri 2300 otáčkach, a teda si nemusím podraďovať, keď potrebujem zrýchliť, jasné že keď potrebujem poriadne zrýchliť tak si podradím s medziplynom aby som mal čo najvyšší výkon, ale to nerobím pri jazde v meste pri 50ke...
ale k tomu jazdeniu 50 na 5ke, stále si myslím, že je pre motor lepšie bežať minimálne v tých 1700 otáčkach ako ho silou mocou tlačiť nižšie, kvôli ani nie 2 deci na sto kilometrov...
ale k tomu jazdeniu 50 na 5ke, stále si myslím, že je pre motor lepšie bežať minimálne v tých 1700 otáčkach ako ho silou mocou tlačiť nižšie, kvôli ani nie 2 deci na sto kilometrov...
-
RATZINGER666
Darca
napisal si "...a hlavne keď potrebujem rychlo na niečo reagovať a akcelerovat...", tak si vyber 
o spotrebe som ja nenapisal ani slovo, sam na svojich autach na spotrebu nejazdim a tie zeru aj deti okolo cesty... okrem toho napr. niektori starsi japonci s beznymi motormi maju optimalne spotreby pri 2300 otackach... iba hovorim, ze tie nizsie otacky novsim motorom urcite neublizia...
o spotrebe som ja nenapisal ani slovo, sam na svojich autach na spotrebu nejazdim a tie zeru aj deti okolo cesty... okrem toho napr. niektori starsi japonci s beznymi motormi maju optimalne spotreby pri 2300 otackach... iba hovorim, ze tie nizsie otacky novsim motorom urcite neublizia...
Ano ale rychlo reagovat a akcelerovat som nemyslel "podlahu", len pridanie plynu a aspon na svojom aute viem, že pri pridaní plynu akcelerujem rovnako z 1800 ako z 2300 otáčiek, kde by som si to napriklad pri 5ke a 1400 otáčkach nemohol dovoliť, zrejme som sa len zle vyjadril 
Ale zasa pri tých novších motoroch by som sa o to viac bál, hlavne pri tej záplave maloobjemov s turbom, skôr pri poriadnom velkoobjemovom 6-8 valcovom benzíne by som sa nebál nizkych otáčok
ale to už idem mimo témy tak sa radšej zastavím 
Ale zasa pri tých novších motoroch by som sa o to viac bál, hlavne pri tej záplave maloobjemov s turbom, skôr pri poriadnom velkoobjemovom 6-8 valcovom benzíne by som sa nebál nizkych otáčok
-
Runes
Addict
xtrail t30 nema palubne pc cize podla tankovaniatacosi napísal:
Podla pal.pc,alebo realne podla tankovania ?
a pouzivam toto
https://play.google.com/store/apps/deta ... alker.acar
-
Makovnik
Medium Professional
Su zbytocne tieto vseobecne dumky, pri akej rychlosti radit aky prevod.
Vsetko zalezi od motora a sprevodovania.
Napr. 7st automat s CDI 2.2Lv MB GLK pri 60kmh toci tesne pod 1200ot a motor je uplne ticho, nepocut trapenie. Naopak toto nezvladne 1.6TDI, ktore vtedy ukrutne duni, trasie a pridanie plynu nie je sprevadzane zmysluplnou reakciou.
Nefunguju tu ziadne univerzalne pravidla.
Su aj benziny, ktore nemaju problem tocit 1300ot. pri jazde po rovine a tiez su take, ktorym 1500 nerobi prilis dobre.
Vsetko zalezi od motora a sprevodovania.
Napr. 7st automat s CDI 2.2Lv MB GLK pri 60kmh toci tesne pod 1200ot a motor je uplne ticho, nepocut trapenie. Naopak toto nezvladne 1.6TDI, ktore vtedy ukrutne duni, trasie a pridanie plynu nie je sprevadzane zmysluplnou reakciou.
Nefunguju tu ziadne univerzalne pravidla.
Su aj benziny, ktore nemaju problem tocit 1300ot. pri jazde po rovine a tiez su take, ktorym 1500 nerobi prilis dobre.
-
RATZINGER666
Darca
Makovnik: no ved presne tak, od zaciatku to mali byt univerzalne rady pre zaciatocnicku, ale vdaka hnidopichom sme skoncili pri tomto 
kedze eliska tu ma 1 prispevok, asi si tieto vase tliachania ani neprecita 
Mna v autoskole urcili, ze radit hore treba pri 2000rpm, dole pri 1500... Prax je ale uplne ina a zalezi od sprevodovania jednotlivych vozov.
Ak by som ale chcel udavat papierove hodnoty... Za studena radim hore pri max 2000rpm, dole podla potreby, hlavne, nech ho nedotahujem. Za tepla pri normalnej jazde 2000-2500rpm smerom hore, smerom dole opat podla potreby...
Ad 5ka pri 50ke... Ratzi, tuto kazdy jazdi na tom kvalte, ktory o 20km mozno bude potrebovat, nemozes im to takto hodit, ze motor nemusi byt v rezime okamziteho zatahu... A podradovat v pripade potreby? Ty si z jahody padol? Taketo kacirske myslienky mat, to som si o tebe nemyslel
Mna v autoskole urcili, ze radit hore treba pri 2000rpm, dole pri 1500... Prax je ale uplne ina a zalezi od sprevodovania jednotlivych vozov.
Ak by som ale chcel udavat papierove hodnoty... Za studena radim hore pri max 2000rpm, dole podla potreby, hlavne, nech ho nedotahujem. Za tepla pri normalnej jazde 2000-2500rpm smerom hore, smerom dole opat podla potreby...
Ad 5ka pri 50ke... Ratzi, tuto kazdy jazdi na tom kvalte, ktory o 20km mozno bude potrebovat, nemozes im to takto hodit, ze motor nemusi byt v rezime okamziteho zatahu... A podradovat v pripade potreby? Ty si z jahody padol? Taketo kacirske myslienky mat, to som si o tebe nemyslel
-
RATZINGER666
Darca
tu maju asi vsetci naftu, ktora - ako by povedali nasi zapadni susedia - tahne vocpoda, pyco