Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa 94jakub »

Keby mu o to dobro naozaj išlo, tak má možnosť zmeniť situáciu na Zemi, no on nekoná. Dedičný hriech je kravina sama o sebe a má toho dosť spoločného napríklad s rasizmom, takže to tu radšej nevyťahuj.

Ad hominem? Zase? Omáčky o srdci rozprávaj svojim deťom, ja 11 rokov nemám. Nebolo to žiadne útočenie ale príklad kovalovej argumentácie.

Môžeš v príšeru veriť. Byť presvedčený nie je to isté ako veriť. Veď preto sú to aj dve rozdielne slová. Ale to už je zasa to tvoje definovanie, kresťan-štatistický, kresťan-pravý, kresťan-hentaký, viera-skutočná, viera-onaká. Otázka ale zostala nezodpovedaná. O mimozemšťanoch je to podobné ako o Bohu, mnohí ich videli, mnohí s nimi dokonca komunikovali. Prečo tomu neveriť? Veď tie príbehy musí niečo inšpirovať.
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

myslis ze ked sa niekto stotoznuje s nejakym nazorom v bibliii nie je to jeho nazor??? wtf... ani jedine slovo nie je tvoje .... vsetko si sa niekde naucil alebo prebralpopripade skombinoval.... .....
Radšej sa nauč najprv poriadne čítať a nevkladaj ľuďom slová do úst. Ja som vravel o používaní tej knihy ako nejakého nezvratného dôkazu. Neviem či tu fakt podaktorí fetujú, alebo len majú problém chápať písaný text. A tie prikázania nie sú názory, ale veci, ktoré by ti mali byť jasné aj bez Biblie. Práve o tom som hovoril, že ak k tomu aby si žil "morálne" potrebuješ nejakú knihu, alebo imaginárnu bytosť, tak to je z psychologického hľadiska veľmi zaujímavé. Ak by sa nejakým spôsobom hypoteticky potvrdilo, že všetko sú to nezmysly, začal by si tie veci páchať? Lebo tým sa celý čas oháňate, že preto ste takí strašne morálni a lepší ľudia ako ateisti. Je rozdiel sa naučiť rozprávať a myslieť a rozdiel veriť na rozprávky.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

94jakub napísal:Keby mu o to dobro naozaj išlo, tak má možnosť zmeniť situáciu na Zemi, no on nekoná. Dedičný hriech je kravina sama o sebe a má toho dosť spoločného napríklad s rasizmom, takže to tu radšej nevyťahuj.

Ad hominem? Zase? Omáčky o srdci rozprávaj svojim deťom, ja 11 rokov nemám. Nebolo to žiadne útočenie ale príklad kovalovej argumentácie.

Môžeš v príšeru veriť. Byť presvedčený nie je to isté ako veriť. Veď preto sú to aj dve rozdielne slová. Ale to už je zasa to tvoje definovanie, kresťan-štatistický, kresťan-pravý, kresťan-hentaký, viera-skutočná, viera-onaká. Otázka ale zostala nezodpovedaná. O mimozemšťanoch je to podobné ako o Bohu, mnohí ich videli, mnohí s nimi dokonca komunikovali. Prečo tomu neveriť? Veď tie príbehy musí niečo inšpirovať.
Ty si to nepochopil Boh nás nepotrebuje on by si kľudne vystačil aj sám so sebou v svätej trojici ale on to robí pre lásku k nám pre pána Jána veď on Boh sa tak znížil na našu úroveň že sa nechal vysmiať opľuť a umučiť nami ľuďmi a to len preto aby sme my mohli byť zachránený od pekla čo by si od neho ešte viac chcel?
Čo sa týka mimozemšťanov nevylučujem že neexistujú veď aj v jednom žalme sa spieva

1. Svätý, svätý, svätý Pán Boh všetkých svetov.
Plné sú nebesia i zem Tvojej slávy.

®: /: Hosanna, hosanna, hosanna na výsostiach.

Požehnaný, ktorý prichádza v mene Pánovom.

//autoeditácia príspevku (27 Sep 2014, 9:49)
zeky napísal:
Radšej sa nauč najprv poriadne čítať a nevkladaj ľuďom slová do úst. Ja som vravel o používaní tej knihy ako nejakého nezvratného dôkazu. Neviem či tu fakt podaktorí fetujú, alebo len majú problém chápať písaný text. A tie prikázania nie sú názory, ale veci, ktoré by ti mali byť jasné aj bez Biblie. Práve o tom som hovoril, že ak k tomu aby si žil "morálne" potrebuješ nejakú knihu, alebo imaginárnu bytosť, tak to je z psychologického hľadiska veľmi zaujímavé. Ak by sa nejakým spôsobom hypoteticky potvrdilo, že všetko sú to nezmysly, začal by si tie veci páchať? Lebo tým sa celý čas oháňate, že preto ste takí strašne morálni a lepší ľudia ako ateisti. Je rozdiel sa naučiť rozprávať a myslieť a rozdiel veriť na rozprávky.
Fakt? My sa riadime bibliou a vy sa riadite obyčajnými ľuďmi bez vedcov by ste ani neprdli tak sa zamysli keď nám dačo také vyčítaš. My by sme prežili aj bez vedy biblia nám dáva všetko na šťastný život jak tu tak na druhom svete no keby ste vy nemali vedu asi by medzi vami vládol chaos a nevedeli by ste čo so sebou robiť asi ako zvieratá.
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

Jozef Koval napísal: a to len preto aby sme my mohli byť zachránený od pekla čo by si od neho ešte viac chcel?
I read about an Eskimo hunter who asked the local missionary priest, 'If I did not know about God and sin, would I go to hell?' 'No,' said the priest, 'not if you did not know.' 'Then why,' asked the Eskimo earnestly, 'did you tell me?'
- Annie Dillard, Pilgrim at Tinker Creek, 1974
Jozef Koval napísal:Fakt? My sa riadime bibliou a vy sa riadite obyčajnými ľuďmi bez vedcov by ste ani neprdli tak sa zamysli keď nám dačo také vyčítaš. My by sme prežili aj bez vedy biblia nám dáva všetko na šťastný život jak tu tak na druhom svete no keby ste vy nemali vedu asi by medzi vami vládol chaos a nevedeli by ste čo so sebou robiť asi ako zvieratá.
Bibliu tiež napísali ľudia. Je to zjavné každému, kto nie je fanatik. Bez vedcov by si obrábal pole nejakému feudálovi a nemohol by si vypisovať nezmysly na internete. Možno by sa mal pridať k Amišom alebo nejakej podobnej skupine ľudí, keď tak neznášaš vedcov a technologický pokrok, lebo teraz len využívaš všetky možné vynálezy vedy vo svoj prospech a bez nejakej vďaky. Smiešne. A zákony, spoločenské normy, morálka a tieto veci existovali dávno pred Bibliou aj vedou, neviem o čom točíš. Asi súdiš podľa seba, lebo ty by si tu behal nahý a znásilňoval, keby ťa nedržal na uzde strach.
Inak mne neprídeš príliš šťastný. Šťastný človek nie je taký nevyrovnaný nervák.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

Siberian napísal:

Bibliu tiež napísali ľudia. Je to zjavné každému, kto nie je fanatik. Bez vedcov by si obrábal pole nejakému feudálovi a nemohol by si vypisovať nezmysly na internete. Možno by sa mal pridať k Amišom alebo nejakej podobnej skupine ľudí, keď tak neznášaš vedcov a technologický pokrok, lebo teraz len využívaš všetky možné vynálezy vedy vo svoj prospech a bez nejakej vďaky. Smiešne. A zákony, spoločenské normy, morálka a tieto veci existovali dávno pred Bibliou aj vedou, neviem o čom točíš. Asi súdiš podľa seba, lebo ty by si tu behal nahý a znásilňoval, keby ťa nedržal na uzde strach.
Inak mne neprídeš príliš šťastný. Šťastný človek nie je taký nevyrovnaný nervák.
Nervák? No neviem neviem kto je tu nervák. Omyl ja mám vedu rád a som aj rád za technologické pokroky aj za medicínu rád to využívam rád si vypočujem nejaké vedecké dokumenty kde objasňujú tajomstvá prírody a vesmíru lebo keď to vidím len ma to utvrdzuje v tom aký je Boh dokonalý keď stvoril všetko také neskutočne zložité. A bibliu napísali apoštoli z vnuknutia Ducha svätého. Myslíš si že v tej dobe kde žili by ich napadli takéto slová aké sú v biblii samých od seba? Do teraz sú vedcom záhadou nejaké veci ktoré sa píšu v Biblii a doteraz sa bibliu celkom nepodarilo pochopiť tak určite by to len tak napísalo pár ľudí z tedajšej doby. Ja nie som žiaden fanatik to skôr vy ste zahľadení sami do seba lebo myslieť si o sebe že som dokonalý a nikoho nepotrebujem je choré. Vaša pýcha vás tak zaslepila že sa dokonca vyvyšujete aj na stvoriteľa celého vesmíru a všetkého čo existuje to je choré.
Hovoríš mi že ja nemám žiadnu vďaku k vede za tie technologické pokroky a akú máte vy vďaku k Bohu za celý svet za slobodnú vôľu za celý vesmír a za nesmrteľnú dušu a zato že vás stvoril?
Siberian
Expert
Expert

Ty. Hlavne, že máš vedu rád, ale keď ti veda povie, že si primát a tvoji predkovia boli ľudoopi, tak už sa ti veda nepáči a berieš si vedcov do huby, hoci ani nemáš hardware na pochopenie toho, čo kritizuješ a mal by si radšej čušať a nestrápňovať sa.
Akurát, že vo vedeckých dokumentoch boh nie je, musíš si ho tam vždy domyslieť ty. Smola pre teba.
Netrep prosím ťa, je dávno známe, že väčšina Biblie bola spísaná niekým iným, než sa tradične uvádza. To ti tiež tvrdia vedci. A čo je na Biblii také originálne, že by si to vyžadovalo vnuknutie od boha? Čo v Biblii je pre vedcov záhadou?
Ja sa nevyvyšujem nad tvojho neviditeľného kamaráta, ktorý sa nijak neprejavuje, lebo je mi ukradnutý. Vyvyšujem sa iba ak nad fanatikov, ktorí trepú nezmysly. A odôvodnene, lebo ste choroba spoločnosti, vírus infikujúci zmýšľanie ľudí.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:Ty si to nepochopil Boh nás nepotrebuje on by si kľudne vystačil aj sám so sebou v svätej trojici
Trochu schyzofrenické
Jozef Koval napísal:ale on to robí pre lásku k nám pre pána Jána veď on Boh sa tak znížil na našu úroveň že sa nechal vysmiať opľuť a umučiť nami ľuďmi a to len preto aby sme my mohli byť zachránený od pekla čo by si od neho ešte viac chcel?
Prvý plán bol napísať k tomuto odpoveď, no čím viac som nad tou odpoveďou premýšľal , tým viac to bolo celé nelogické. Nechal sa umučiť nami aby sme my boli zachránení? Odtrhnutie jedného jablka je neodpustiteľné ale nechám sa nimi zabiť a potom im odpustím? Nechám radšej tak.
A predstav si, že od neho nechcem nič ani tie obrovské činy, ktoré vraj spravil po ňom nežiadam, stačí aby jednoducho ukázal, že naozaj existuje a na svete by to hneď vyzeralo inak. To už sme však na veľmi tenkom ľade lebo žiadať niečo od niekoho, kto neexistuje je nanajvýš zvláštne a môže to vyzerať ako schvaľovanie jeho existencie.
Jozef Koval napísal:My sa riadime bibliou a vy sa riadite obyčajnými ľuďmi bez vedcov by ste ani neprdli tak sa zamysli keď nám dačo také vyčítaš. My by sme prežili aj bez vedy biblia nám dáva všetko na šťastný život jak tu tak na druhom svete no keby ste vy nemali vedu asi by medzi vami vládol chaos a nevedeli by ste čo so sebou robiť asi ako zvieratá.
Vy BY ste prežili bez vedy, no napriek tomu všetky jej výdobytky využívaš. Nie je to trochu egoistické? My bez Biblie žiť dokážeme a aj bez nej žijeme a o nič neprichádzame. Kto je na tom lepšie?
My keby sme nemali vedu, stále máme schopnosť myslenia a dokážeme pochopiť, čo je to "slušné" správanie. Zato podľa teba, keby si ty nemal Bibliu, tak by si asi vraždil a znásilňoval lebo by ti nikto nepovedal, čo môžeš robiť a čo nie. Takže sa najprv zamysli, keď niečo také napíšeš lebo v tomto "pseudo-argumente" ťaháš za ten kratší koniec.
Jozef Koval napísal:Do teraz sú vedcom záhadou nejaké veci ktoré sa píšu v Biblii
Vieš konkretizovať?
Jozef Koval napísal:bibliu celkom nepodarilo pochopiť tak určite by to len tak napísalo pár ľudí z tedajšej doby.
Tak ako by sa nám nepodarilo rozlúštiť hieroglyfy, keby nebola nájdená rosettská doska. Znamená to snáď, že by bolo písmo Starého Egypta považované za božské?
Jozef Koval napísal:Hovoríš mi že ja nemám žiadnu vďaku k vede za tie technologické pokroky a akú máte vy vďaku k Bohu za celý svet za slobodnú vôľu za celý vesmír a za nesmrteľnú dušu a zato že vás stvoril?
A akú vďaku máš všetkým ostatným božstvám za to, že ťa stvorili? Toto je totálne absurdná veta. Aby som to napísal po tvojom, napíše to len človek, ktorého zaslepí pýcha vo svoje "jediné pravé" náboženstvo a to je tiež riadne choré, keď dokážeš bez mihnutia oka odignorovať všetky ostatné náboženstvá a ich veriacich.
zeky
Star
Star

Fakt? My sa riadime bibliou a vy sa riadite obyčajnými ľuďmi bez vedcov by ste ani neprdli tak sa zamysli keď nám dačo také vyčítaš. My by sme prežili aj bez vedy biblia nám dáva všetko na šťastný život jak tu tak na druhom svete no keby ste vy nemali vedu asi by medzi vami vládol chaos a nevedeli by ste čo so sebou robiť asi ako zvieratá.
Ešte máš nejaké bludy v zásobe? Celkom ma baví čítať také kecy. Niekomu sa stačí riadiť zdravým rozumom :) Nepotrebujem na to rozprávkovú knižôčku ako psychickú barličku. Bez vedy by si teraz žil akurát tak ešte v nejakých shit hutoch a nemohol svoje sprostosti vypisovať na internete. Myslíš na ten šťastný život v období temna, keď ľudí mučili a upalovali keď si dovolili nesúhlasiť s bibliou? Ja viem, že ty by si to ako strašne morálny a tolerantný kresťan rád uvítal, ak by niečo také bolo možné znova nastoliť. O tom presviedčaš už v tejto téme dosť.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

94jakub napísal:Keby mu o to dobro naozaj išlo, tak má možnosť zmeniť situáciu na Zemi, no on nekoná. Dedičný hriech je kravina sama o sebe a má toho dosť spoločného napríklad s rasizmom, takže to tu radšej nevyťahuj.

mozeme sa bavit aj latinsky tam vsetky tie vyrazy maju jasne pomenovanie ... na rozdiel od slovenciny ma 5x viac vyrazov a to sa povazuje za mrtvy jazyk

//autoeditácia príspevku (28 Sep 2014, 12:39)
zeky

kazdemu je vsetko jasne
http://www.hlavnespravy.sk/nemecka-rada ... est/374451
zeky
Star
Star

Čo si tým chcel povedať? Sťahuješ sa do Nemecka, alebo čo má akože taký článok dokazovať?
Siberian
Expert
Expert

Že už aj v Nemecku sa konečne začali riadiť biblickým príkladom - viď Lót a jeho dcéry, Nahor a jeho manželka/neter, Abrahám a jeho manželka/nevlastná sestra Sára, Amram a jeho manželka/teta...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Siberian

cize s tym zjavne suhlasis....

a zjavne by sme sa mali vratit podla teba o 5000 rokov spat..... ku kozam a ovciam ... a riadit sa len primitivnmi pudmi...lebo od abrahama noeho preslo niekolko tisic rokov... asi ti to uslo...aj ked ma tesi ze poznas pismo, co ti je mozno viac na skodu ako na osoh ... keby ho tak poznali veriaci ...

//autoeditácia príspevku (28 Sep 2014, 23:49)
tak a oni nemali ani problemi s vyvrazdovnim ... budeme pokracovat vo vyvrazdovani kanancov???
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

strapaty: Súhlasil by si s tým, keby človek, ktorý dopredu vie, že je vysoká šanca, že jeho dieťa bude postihnuté a aj napriek tomu to dieťa splodí, bol za niečo také trestne stíhaný?
Na odpoveď pred tým ani nereagujem, odpovedal si úplne od veci. Nevadí, zvykol som si.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

94jakub

ale tu nejde len o to ze sa rodia degenerovane deti ... zvysuje sa nachylnost na choroby.. atd ...
tu ide hlavne o moralny aspekt ... myslis ze je fer ak by otec/brat (matka/dcera)... starsi mentalne vyspelejsi moze neustale vplyvat na svoju sestru a ona mu nakoniec podlahne ... nehovoriac o zneuzivani ktore sa v domacom prostredi tazko dokazuje ... a keby to bolo este beztrestne ....
ako by sa tie obete dovolali spravodlivosti ... ??? teraz staci dokazat ze tam bol pohlavny akt ... potom bude treba dokazat ze to ta obet nechcela .. preto je zakazany sex aj medzi adoptovanymi (kde to nie je krvysmilstvo)

... vysoka pravdepodobnost je aj ked zeny rodia prvy krat po 25 a cim starsia tak vacsie rizikol... to si musia uvedomit ti dvaja ked maju vysoku pravdepodobnost ci si to zoberu na krky... ale tu sa prelinaju dva uplne odlisne, nezlucitelne vstahy ...

je to akoby si sa pytal preco trestame ludi ktori jazdia bez brzd... vsak clovek ktory zabije cloveka ze mu zlyhaju brzdy predsa zato nemoze..

//autoeditácia príspevku (29 Sep 2014, 7:55)
a odpoved na tvoju otazku ... ak by ho splodil v normalnom zvazku tak nie ..lebo tam je vzdy pmoznost mat aj normalne dieta ... cize by som nesuhlasil aby boli trestany ... ale ani by som nesuhlasil aby neboli trestani surodenci ktory budu mat normalne dieta ... nasledok skutku neospravedlnuje samotny skutok
Siberian
Expert
Expert

Na to si prišiel akou geniálnou dedukciou, že s tým súhlasím? Naozaj netrpíš rozpoltením osobnosti, keď tu chvíľu Bibliu obhajuješ a tu zase píšeš, že je zastaraná? Keby si bol ešte viac nekoherentný, tak začneš hraničiť s diagnózou, to nie je možné, aby si jeden človek takto neustále odporoval a písal od veci.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

...dokonca ani netvrdim ze je biblia zastarala... ja len tvrdim ze nemozno rovnaky meter pouzit na negramotnych pastierov zijucich na pusti kde prezitie zarucuje vyvrazdenie konkurencneho kmena ... a sucasnu europu kde je nadbytok potravin a 40 percent potravin sa vyhadzuje... tak isto ak by rodina skoncila na opustenom ostrove kde ina moznost by nebola (podbne ako lot, co v podstate sulozil s nimi nedobrovolne ... ) co sa tyka sary ..nebola abrahamovou sestrou ... on len vyhlasil ze je jeho sestra aby unikol smrti... nehovoriac o tom ze v tych casoch bolo povolene aby sa zobrali nevlastny surodenci ak nemali tu istu matku na druhej strane ak matka pridajala aj uplne ine deti (krvne nepribuzne) nesmeli sa zobrat, bolo by to krvysmilstvo ... (asi tych moznosti na vydaj nebolo az tolko ) ... tak isto je incest tolerovany aj u eskimakov .... dokonca aj na islande (vdaka tomu maju najvacsi vyskyt rakoviny prsnika)...

pismo berie aj dotaz situaciu ... nie len samotny skutok ... je napisane nepokradnes ... ale v pripade ze ide o zivot alebo o nahradu ukratenej mzdy to kradez nie je ... je napisane nezabijes ... ale v pripade obrany svojej alebo obrany blizkych to vrazda nie je ..

a to ze si protirecim je sposobene kontextom ... nemozno v mnohych veciach hovorit ako o holych faktoch a ked sa ktomu prida aj nejednoznacnost jazyka moze sa zdat ze si protirecim ...

jednoducho nemozem za to ze sa krestanom nazyva clovek ktory nasleduje krista aj ten ktory vypise kolonku v scitani... jeden je krestan vierou druhy je krestan pre urady a vyplacanie prispevku na cirkev....

tak isto je cirkev z pohladu statu organizacia ...a z pohladu duchovneho je to spolocenstvo veriacich ... (cize kazde farske spolocenstvo je cirkev a je sucastou velkeho kristovho spolocenstva)

takze ked mi niekto povie ze hitler bol krestan tazko na to reagovat ... lebo ak sa pokladal za krestana a v scitani sa priznal ze je clenom krestanskej cirkvi tak z uradneho/statneho pohladu bol ... z duchovneho rozhodne nenasledoval
(ani sa nesnazil) ucenie cirkvi cize krestanom nebol...

rovnako ako kazdy kto suhlasi podporuje alebo inak sa zucastni na potrate je automaticky vyluceny z cirkvi ... lebo ucenie cirkvi je nezlucitelne z vrazdou nevinneho a ekomunikaciu moze zrusit len biskup.... ale v scitani sa prihlasi ze je katolik

ludstvo sa vyvija preto treba brat v uvahu ako bozie zakony tak ucenie jezisa krista ako aj ucenie cirkvi...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:... zvysuje sa nachylnost na choroby.. atd ...
Aké napríklad?
strapaty napísal:tu ide hlavne o moralny aspekt ... myslis ze je fer ak by otec/brat (matka/dcera)... starsi mentalne vyspelejsi moze neustale vplyvat na svoju sestru a ona mu nakoniec podlahne ... nehovoriac o zneuzivani ktore sa v domacom prostredi tazko dokazuje ... a keby to bolo este beztrestne ....
Takže zakázať medzi úplne všetkými osobami a dovoliť ken za úradného dohľadu? Lebo také niečo sa môže stať medzi hocikým a nie len v rodine. Verím tomu, že existuje viac prípadov takéhoto "znáslinenia"(alebo teda podľahnutí ako si to nazval) mimo rodín ako v rámci nich.
strapaty napísal:... vysoka pravdepodobnost je aj ked zeny rodia prvy krat po 25 a cim starsia tak vacsie rizikol... to si musia uvedomit ti dvaja ked maju vysoku pravdepodobnost ci si to zoberu na krky... ale tu sa prelinaju dva uplne odlisne, nezlucitelne vstahy ...
Keby teda matka vedela, že je rovnaká pravdepodobnosť narodenia postihnutého dieťaťa ako pri inceste, stále je to na jej rozhodnutí? Prečo nie je za to trestaná aj ona? Ty si možno myslíš, že sú to dva nezlučiteľné svety, no oni od seba zas až tak vzdialené nie sú. Takéto veci totiž nemajú až tak ďaleko od eugeniky a o rozhodovaní štátu o tom, kto s kým môže a kto nie.
strapaty napísal:je to akoby si sa pytal preco trestame ludi ktori jazdia bez brzd... vsak clovek ktory zabije cloveka ze mu zlyhaju brzdy predsa zato nemoze..
Zlyhanie bŕzd a jazdenie bez bŕzd sú dve rozdielne veci. :wink: A nebezpečná jazda je trestaná práve preto, že môžeš ohroziť spolujazdcov iných účastníkov.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

1. vsetkych chorob ktore su ovplyvnene genetikou ,,, napriklad rakovina
2. preto je to viac mimo rodin lebo je incest trestny ...
3. nikdy to nie je rovnaka pravdepodobnost ... je rozdiel ked sa zistilo ze zeny prvykrat rodiace maju po 25 maju 2x cize do 25 je pravdepodobnost 1:1500 a do 30 je 1:910 ...ty chces trestat zeny ze kazda 910 zena bude mat downa... ???? vacsiu pravdepodobnost na dovnou syndrom ako ked deti z incestu sa rodia degenerovane (nie je znami rozsah a moze sa degeneracia prenasat aj niekolko generacii) nehovoriac ze pravdepodobnost sa odvija na jedno max dvoj cifernych cislach ... a pri viacnasobnej je 100 percentna ... porovnavas neporovnatelne ... a obhajujes bludy... incest je zvratenost a v civilizovanom svete neexistuje pren ospravedlnenie ... a ludia ktory sa ho snazia legalizovat by mali skoncit na psychiatrii alebo vo vezeni.... (snazil som sa ti to vysvestlit s tym autom ... presne ako si poznamenal incest vyrazne ohrozuje inych ... ci uz v ramci rodiny alebo incestnye potomstvo...)
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

1. Aha, ok. Ja som to pochopil inak. Samozrejme, že sa zvyšuje, tak nejak som to automaticky bral do toho postihnutia.
2. Tu asi budeme obaja len tak hádať. Ťažko povedať, či to vychádza z trestu alebo trest vychádza z nejakého správania, ktoré spoločnosť považuje za normálne. Nie vo všetkých krajinách je incest trestaný, dokonca aj v Európe.
3. Lenže ja som sa pýtal na teoretickú otázku(beriem, je teoretická, kedže nepoznám pravdepodobnosti všetkých chorôb), keby vznikla u ženy pravdepodobnosť postihnutia dieťaťa zhodná(nebodaj vyššia) ako pri inceste, tak sú tam rovnaké podmienky. Nie sú to neporovnateľné veci. Ako si povedal, incest ohrozuje iných, tak ako keď žena splodí dieťa s vedomím veľkej pravdepodobnosti postihnutia, čím ohrozuje život dieťaťa. Takže môže byť takisto trestaná.

Pán farár zakázali, tak sa o tom nebudeme rozprávať? Prečo to sú bludy? Neviem, kde si vyčítal, že tu obhajujem bludy, s incestom tiež nesúhlasím. Akurát ty určuješ, že pri rovnakých podmienkach je ten čin v jednom prípade trestný a druhom legálny. Snažím sa ti tu ukázať, že svet nie je len čiernobiely a očividne treba na problémy pozerať aj z iných strán. To čo ty považuješ za zvrátené, je v niektorých krajinách civilizovaného sveta legálne. Znamená to snáď, že každý, kto a nesnaží incest zakázať by mal ísť do väzenia alebo na psychiatriu?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Jozef Koval napísal:Ty si to nepochopil Boh nás nepotrebuje on by si kľudne vystačil aj sám so sebou v svätej trojici ale on to robí pre lásku k nám (...) čo by si od neho ešte viac chcel?
nic, vobec nic
o to ide :)

len krestania od neho stale nieco chcu
Napísať odpoveď