Radenie RS, prejazd krizovatkou

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Radenie RS, prejazd krizovatkou

Príspevok od používateľa robo1152 »

Eras - keď už je dnes s tebou taká sranda, povieš mi že čo je vlastne zlé na tom ísť po meste na 4-ke a mať 1800-2000 otáčiek ? vo veľkých mestách máš každých 150 metrov semafor, takže k 5ke ani nestihneš dojsť pomaly, nehovoriac o tom, že s otázkou prišla baba v autoškole začiatočníčka, takže veci ako rýchle podradovanie v nejakej krízovej situáícii jej sú teraz asi na dve veci, to sa naučí sama časom, a v prípade že ideš v meste za expertom ktorý ide kolísavým štýlom 54-40-50 (a nieje ich na cestách málo) tak si kľudne kvaltuj hore dole každých 30 sekúnd aby si si udržal čo najnižšie otáčky, osobne mi to za to deci benzínu nestojí, a inú výhodu v jazde na čo najnižších otáčkach nevidím, pri 1800-2000 otáčkach bude motor určite kultivovanejší, lepšie mazaný a menej opotrebovavaný ako pri 1400ot....
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

robo: zle nic, mozno iba trochu neefektivne, ak niekto jazdi na spotrebu... ale Ty sa tuto pohorsujes...:
robo1152 napísal:Ist po meste na 5ke pri 50km/h? :nono: :o :cry: mi je normalne luto tych motorov :smt017
...tak povedz teda Ty, co je na tom take strasne a hrozne :roll:

...a zase si prisposobujes situaciu svojim argumentom... kto tu kedy pisal o vlacenie sa po meste za pomalymi autami, o krizovatkach na kazdom rohu a podobne... pri takych cestach si necham stvorku a hotovo... ja ale cely cas hovorim o konstantnej jazde po rovinke... vtedy tam je tych Tvojich 2000ot. uplne zbytocnych...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

na začiatku pisal tsunami o jazdení po meste na 5ke pri 50ke, nepísal konkrétne v akej situácii, no pri pojme jazdenie po meste si predstavujem práve vláčenie medzi autami a križovatky..
o tom s konštantnou rýchlosťou máš pravdu, tam je už dajme tomu 2000 otáčok zbytočných lenže pri 4ke a 50km/h bude na máloktorom aute nad 1800 otáčiek, ja som hlavne narážal na spomínanú jazdu pod 1500 otáčkami, ktorá mi príde nezmyselná a nevidím tam inú výhodu ako spomínané naháňanie sa za spotrebou, a zasa povedzme si narovinu, pri konštantnej jazde po rovinke v 1400 a 1700 otáčkach bude rozdiel v spotrebe minimálny...
možno som len "staromódny" :D viem že nové autá s x stupňovými automatmi jazdia v pohode na 1300 otáčkach ale zas otázne je koľko toho tieto autá vydržia
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

co na rovine 1200 :D koxo ja odkedy sa pohnem hadam otacky pod 1800 ani nemam :D teda kym zasa nezastavim :D
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

robo, hned ti sem dam teda svoju situaciu...
v BA po gagarinke v noci, idem pohlavnej, idem 50 lebo za mnou cajti... vsade blikaju oranzove, preco tam nedat 5ku?
v NR po tr. andreja hlinku alebo stefanikova, bratislavska... preco tam nedat 5ku? pravidelne sa tam da ist dlhy cas bez spomalovania...

ale robo, ak by si poriadne cital cely moj prispevok a nesustredil sa len na cast "ad 5ka pri 50ke", tak vidis, ze som tam dal, ako prikladovo radim a dokonca aj ako ma ucili v autoskole...

a co je na tom zle? z mojho hladiska nic, ale ako vravi ratzi, neefektivne
a ano, mas pravdu, ze urobi to minimalny rozdiel v spotrebe, ale tak preco ho zbytocne hnat vo vyssich otackach, ked nemam chut ho hnat vo vyssich otackach a ani nie je potreba ho hnat vo vyssich otackach? pri tych otackach sa maze dostatocne, voda prudi...

ale aby som ti ukludnil srdce, dneska som po cely cas do roboty isiel na 3ke :)

a aby som predsa len dokazal svoju pravdu... s kamaratom sme sa menili na ceste na felicii, a kym on sa poctivo drzal toho, aby otacky boli v tom zelenom poli (tusim 2500-3500) a ja som na rovinach odradil dalej, tak spravil som o liter mensiu spotrebu... ale ano, ina situacia, ale prijde mi, ze tejto teorie sa tu drzite viaceri (vyssie otacky a zbytocne...)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Neviem ako ti točí 5ka pri 50km/h ale mne otáčky 1700-1800 neprídu vysoké pri bežnej jazde, skor ako optimálne :-)
Samozrejme priklad ako si písal držať sa len v rozmedzí 2500-3500 otáčiek je zasa nezmyselné a to už je zasa iný "extrém" :-D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak som si to dnes skusil, a toci mi 1100 otacok. Hladky benzin. To na tolkych jazdite fakt?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

na 1100ot. nie, ani to nikde nepiseme :wink:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ale rozprava sa tu o patke na 50, ked nemate zrovna 6rychlostne auto, tak sa to mota tak nejak vzdy okolo 1000-1200. Uz len kvoli tomu aby to netocilo 4000 pri 90ke
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ked si precitas moje prispevky, uvidis, ze ako cestovnu rychlost pri 55-60kmph uvadzam piaty rychlostny stupen na patstupnovej prevodovke a benzinovom motore... na Mazde mi toci 1600ot. a to ide o motor spred 20 rokov a ide potichu... na Dacii 1550ot., to iste... na Subaru 2100ot., ale to je mimo diskusie, to je sestkvalt so skratenou prevodovkou...

Tebe co toci hentak nizko? nejaky velky objem?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hento Volvo, ale aj 1.6ka Focus tocil okolo 1250
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Fabia 1.4 toci na 5.kv./50kmh 1600ot., Marea 1.8 5kv. cca 1500ot. .... 1.3 JTD 5kv. 1200ot.
Jedine turbobenziny mozu mat okolo 50ky 1000-1100ot., atmosfery budu mat vsetko viac, do objemu 2L. Tusim 1.2TSI toci aj na 5. aj 6kvalt verzia 2800ot. pri 130 na najvyssi kvalt, co znamena cca 1080ot. pri 50ke.
Napísať odpoveď