Problém s pc
Problém s pc
Zdravím,
Neviete mi povedať kde v PC mam chybu keď sa mi zapína na 3x? Zapnem ho chvíľku ide sam sa vypne, sám sa zapne ide chvíľku a vypne sa a na tretí krát sa zapne pipne speaker a už ide normálne. Ako by som to mohol opraviť? Dik za rady.
Neviete mi povedať kde v PC mam chybu keď sa mi zapína na 3x? Zapnem ho chvíľku ide sam sa vypne, sám sa zapne ide chvíľku a vypne sa a na tretí krát sa zapne pipne speaker a už ide normálne. Ako by som to mohol opraviť? Dik za rady.
-
dobi235
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problém s pc
mozno zdroj, mozno zakladna doska
pre zaciatok odpoj vsetky napajacie kable a zapoj ich znova
Tiež mi takto blbol PC...
Skús sa dostať do BIOSu a vypni automatické reštartovanie po chybe. Po následnej kritickej chybe by malo napísať kde sa proces bootovania zastavil ...
Skús sa dostať do BIOSu a vypni automatické reštartovanie po chybe. Po následnej kritickej chybe by malo napísať kde sa proces bootovania zastavil ...
Skúsil som čo ste písali, ale nepomohlo. Aby som presnejšie vysvetlil mne toto robí pri samotnom spustení PC, zapnem ho a dva krát sa sam zapne a vypne potom na tretí krát už ide normálne. Pokiaľ mi už beží a následne ho reštartujem tak ide normálne, ale jak ho vypnem a idem znovu zapnúť tak robí zas to isté.
Bude to určite HW problém len neviem presne odhadnúť kde pretože keď už sa spustí beží všetko normálne a nevidím problém v ničom.
Bude to určite HW problém len neviem presne odhadnúť kde pretože keď už sa spustí beží všetko normálne a nevidím problém v ničom.
V prvom rade to chce dobrý zdroj. Nemyslím tým výkonom,ale funkčnosťou. Sprav v ňom aspoň vizuálnu kontrolu elektrolytických kondenzátorov,či niektorý neni nafúknutý,s vytekajúcim elektrolytom a pod.
Ak to nevieš posúdiť,skús urobiť dobrú fotku vnútra zdroja.
Ak to nevieš posúdiť,skús urobiť dobrú fotku vnútra zdroja.
- Prílohy
-
- nafúknuté vyzerajú takto nejako...
- kondy.jpg (7.18 KiB) 865 zobrazení
Okey pozriem sa nato a dam vediet, zatial dakujem 
Vtisnem sa do tejto temy lebo nechcem otvarat novu tak srry
Preinstaloval som win 7 na mojom ntb Asus G55VW ROG, nainstaloval som vsetky drivre ale nejde mi na klavesnici skratka fn+F3, fn+F4 co je zapnutie podsvietenia klavesnice a takisto ani fn+F11 fn+F12 co je hlasitost. Jas a vypnutie monitora mi cez skratky ide. Vedeli by ste mi s tym prosim pomoct ?
Prelude - skontroluj aj kondenzátory na MB,najmä okolo procesora (niektoré neni vidno - môže ich prekrývať chladič procesora).Tiež môžu mať vyduté vršky (na tých čo majú na vrchu prelis v tvare X,alebo T to vidno pomerne dobre,horšie je to na tých bez prelisov-hladké - tam len skúsené oko a dobrá lupa,alebo vypájkovať a zmerať).Kondenzátory s prelismy na vrchu sú doslova "predurčené" na to aby sa stali kurvítkami. Sú to súčiastky,ktorým vadí zvýšená teplota (aj keď majú napísané 105 st). Výrobcovia si na kurvítkach dávajú záležať.Majú skoro presne zmerané pri akej teplote ako dlho vydržia,aby prečkali záručnú dobu.
Pokiaľ budeš potrebovať niektoré vymeniť a netrúfaš si nato,radšej to zver do opatery niekomu skúsenému,hlavne ak pôjde o výmenu na MB. Tam hrozí poškodenie plošného spoja,ktorý je zlisovaný z viacerých vrstiev. V zdroji nemusíš dodržať presne taký istý ako tam bol.Skôr odporučím kondenzátor s vyšším napätím a hlavne nízkym ESR - vnútorný sériový odpor.Dôležité je tiež,aby nebol moc veľký - nezavrieš potom krabicu
Kapacita neni taká kritická,lebo tolerancia u elektrol.kond.je veľká (príkl:kond. s písanou kapacitou 1000uF v mínusovej tolerancii môže mať menej ako 680uF v plusovej.Keď dáš väčšiu,nič sa nestane-zase nie 10x väčšiu...ten tam pravdepodobne nevopcháš a pri zapnutí bude preťažovať diody)
//autoeditácia príspevku (07 Okt 2014, 20:21)
Na niektorých notebookoch možno zámenu F1 a F12 a FNF1 až FNF12 vykonať stlačením klávesovej skratky Fn + Num Lock. Keby táto kombinácia nepriniesla želaný efekt, zrejme nezostane nič iné ako použiť ručné namapovanie jednotlivých klávesov na svoje obvyklé úkony. To sa dá realizovať úpravou systémových registrov alebo pohodlnejšie použitím jednoduchého špecializovaného programu. Vhodný je napríklad bezplatný program SharpKey, ktorý si môžete stiahnuť na adrese http://sharpkeys.codeplex.com
Citované zo stránky :http://www.itnews.sk/tituly/pc-revue/po ... a-netbooku
Pokiaľ budeš potrebovať niektoré vymeniť a netrúfaš si nato,radšej to zver do opatery niekomu skúsenému,hlavne ak pôjde o výmenu na MB. Tam hrozí poškodenie plošného spoja,ktorý je zlisovaný z viacerých vrstiev. V zdroji nemusíš dodržať presne taký istý ako tam bol.Skôr odporučím kondenzátor s vyšším napätím a hlavne nízkym ESR - vnútorný sériový odpor.Dôležité je tiež,aby nebol moc veľký - nezavrieš potom krabicu
//autoeditácia príspevku (07 Okt 2014, 20:21)
Podľa mňa,je to záležitosť OS a jeho registrov.Dyfo napísal:Vtisnem sa do tejto temy lebo nechcem otvarat novu tak srryPreinstaloval som win 7 na mojom ntb Asus G55VW ROG, nainstaloval som vsetky drivre ale nejde mi na klavesnici skratka fn+F3, fn+F4 co je zapnutie podsvietenia klavesnice a takisto ani fn+F11 fn+F12 co je hlasitost. Jas a vypnutie monitora mi cez skratky ide. Vedeli by ste mi s tym prosim pomoct ?
Na niektorých notebookoch možno zámenu F1 a F12 a FNF1 až FNF12 vykonať stlačením klávesovej skratky Fn + Num Lock. Keby táto kombinácia nepriniesla želaný efekt, zrejme nezostane nič iné ako použiť ručné namapovanie jednotlivých klávesov na svoje obvyklé úkony. To sa dá realizovať úpravou systémových registrov alebo pohodlnejšie použitím jednoduchého špecializovaného programu. Vhodný je napríklad bezplatný program SharpKey, ktorý si môžete stiahnuť na adrese http://sharpkeys.codeplex.com
Citované zo stránky :http://www.itnews.sk/tituly/pc-revue/po ... a-netbooku
Choď na stránku Asus a nainštaluj si Hot Key utilitku.Dyfo napísal:Vtisnem sa do tejto temy lebo nechcem otvarat novu tak srryPreinstaloval som win 7 na mojom ntb Asus G55VW ROG, nainstaloval som vsetky drivre ale nejde mi na klavesnici skratka fn+F3, fn+F4 co je zapnutie podsvietenia klavesnice a takisto ani fn+F11 fn+F12 co je hlasitost. Jas a vypnutie monitora mi cez skratky ide. Vedeli by ste mi s tym prosim pomoct ?
ATKACPI driver and hotkey-related utilities
http://www.asus.com/sk/ROG_ROG/G55VW/HelpDesk_Download/
Tvoj problem zo zapinanim moze sposobovat aj radič disku...