Problém s pc

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Prelude
Medium Expert
Medium Expert

Problém s pc

Príspevok od používateľa Prelude »

Zdravím,

Neviete mi povedať kde v PC mam chybu keď sa mi zapína na 3x? Zapnem ho chvíľku ide sam sa vypne, sám sa zapne ide chvíľku a vypne sa a na tretí krát sa zapne pipne speaker a už ide normálne. Ako by som to mohol opraviť? Dik za rady.
dobi235
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Problém s pc

Príspevok od používateľa dobi235 »

mozno zdroj, mozno zakladna doska
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

pre zaciatok odpoj vsetky napajacie kable a zapoj ich znova
mr.dred
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa mr.dred »

Tiež mi takto blbol PC...
Skús sa dostať do BIOSu a vypni automatické reštartovanie po chybe. Po následnej kritickej chybe by malo napísať kde sa proces bootovania zastavil ...
Prelude
Medium Expert
Medium Expert

Skúsil som čo ste písali, ale nepomohlo. Aby som presnejšie vysvetlil mne toto robí pri samotnom spustení PC, zapnem ho a dva krát sa sam zapne a vypne potom na tretí krát už ide normálne. Pokiaľ mi už beží a následne ho reštartujem tak ide normálne, ale jak ho vypnem a idem znovu zapnúť tak robí zas to isté.
Bude to určite HW problém len neviem presne odhadnúť kde pretože keď už sa spustí beží všetko normálne a nevidím problém v ničom.
mr.dred
Light Expert
Light Expert

V prvom rade to chce dobrý zdroj. Nemyslím tým výkonom,ale funkčnosťou. Sprav v ňom aspoň vizuálnu kontrolu elektrolytických kondenzátorov,či niektorý neni nafúknutý,s vytekajúcim elektrolytom a pod.
Ak to nevieš posúdiť,skús urobiť dobrú fotku vnútra zdroja.
Prílohy
nafúknuté vyzerajú takto nejako...
nafúknuté vyzerajú takto nejako...
kondy.jpg (7.18 KiB) 861 zobrazení
Prelude
Medium Expert
Medium Expert

Okey pozriem sa nato a dam vediet, zatial dakujem :)
Dyfo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dyfo »

Vtisnem sa do tejto temy lebo nechcem otvarat novu tak srry :D Preinstaloval som win 7 na mojom ntb Asus G55VW ROG, nainstaloval som vsetky drivre ale nejde mi na klavesnici skratka fn+F3, fn+F4 co je zapnutie podsvietenia klavesnice a takisto ani fn+F11 fn+F12 co je hlasitost. Jas a vypnutie monitora mi cez skratky ide. Vedeli by ste mi s tym prosim pomoct ?
mr.dred
Light Expert
Light Expert

Prelude - skontroluj aj kondenzátory na MB,najmä okolo procesora (niektoré neni vidno - môže ich prekrývať chladič procesora).Tiež môžu mať vyduté vršky (na tých čo majú na vrchu prelis v tvare X,alebo T to vidno pomerne dobre,horšie je to na tých bez prelisov-hladké - tam len skúsené oko a dobrá lupa,alebo vypájkovať a zmerať).Kondenzátory s prelismy na vrchu sú doslova "predurčené" na to aby sa stali kurvítkami. Sú to súčiastky,ktorým vadí zvýšená teplota (aj keď majú napísané 105 st). Výrobcovia si na kurvítkach dávajú záležať.Majú skoro presne zmerané pri akej teplote ako dlho vydržia,aby prečkali záručnú dobu.
Pokiaľ budeš potrebovať niektoré vymeniť a netrúfaš si nato,radšej to zver do opatery niekomu skúsenému,hlavne ak pôjde o výmenu na MB. Tam hrozí poškodenie plošného spoja,ktorý je zlisovaný z viacerých vrstiev. V zdroji nemusíš dodržať presne taký istý ako tam bol.Skôr odporučím kondenzátor s vyšším napätím a hlavne nízkym ESR - vnútorný sériový odpor.Dôležité je tiež,aby nebol moc veľký - nezavrieš potom krabicu :nono: Kapacita neni taká kritická,lebo tolerancia u elektrol.kond.je veľká (príkl:kond. s písanou kapacitou 1000uF v mínusovej tolerancii môže mať menej ako 680uF v plusovej.Keď dáš väčšiu,nič sa nestane-zase nie 10x väčšiu...ten tam pravdepodobne nevopcháš a pri zapnutí bude preťažovať diody)

//autoeditácia príspevku (07 Okt 2014, 20:21)
Dyfo napísal:Vtisnem sa do tejto temy lebo nechcem otvarat novu tak srry :D Preinstaloval som win 7 na mojom ntb Asus G55VW ROG, nainstaloval som vsetky drivre ale nejde mi na klavesnici skratka fn+F3, fn+F4 co je zapnutie podsvietenia klavesnice a takisto ani fn+F11 fn+F12 co je hlasitost. Jas a vypnutie monitora mi cez skratky ide. Vedeli by ste mi s tym prosim pomoct ?
Podľa mňa,je to záležitosť OS a jeho registrov.
Na niek­to­rých no­te­boo­koch mož­no zá­me­nu F1 a F12 a FNF1 až FNF12 vy­ko­nať stla­če­ním klá­ve­so­vej skrat­ky Fn + Num Lock. Ke­by tá­to kom­bi­ná­cia nep­ri­nies­la že­la­ný efekt, zrej­me ne­zos­ta­ne nič iné ako pou­žiť ruč­né na­ma­po­va­nie jed­not­li­vých klá­ve­sov na svo­je ob­vyk­lé úko­ny. To sa dá reali­zo­vať úp­ra­vou sys­té­mo­vých re­gis­trov ale­bo po­hodl­nej­šie pou­ži­tím jed­no­du­ché­ho špe­cia­li­zo­va­né­ho prog­ra­mu. Vhod­ný je nap­rík­lad bez­plat­ný prog­ram Shar­pKey, kto­rý si mô­že­te stiah­nuť na ad­re­se http://shar­pkeys.co­dep­lex.com
Citované zo stránky :http://www.itnews.sk/tituly/pc-revue/po ... a-netbooku
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Dyfo napísal:Vtisnem sa do tejto temy lebo nechcem otvarat novu tak srry :D Preinstaloval som win 7 na mojom ntb Asus G55VW ROG, nainstaloval som vsetky drivre ale nejde mi na klavesnici skratka fn+F3, fn+F4 co je zapnutie podsvietenia klavesnice a takisto ani fn+F11 fn+F12 co je hlasitost. Jas a vypnutie monitora mi cez skratky ide. Vedeli by ste mi s tym prosim pomoct ?
Choď na stránku Asus a nainštaluj si Hot Key utilitku.
ATKACPI driver and hotkey-related utilities
http://www.asus.com/sk/ROG_ROG/G55VW/HelpDesk_Download/
diamonds
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa diamonds »

Tvoj problem zo zapinanim moze sposobovat aj radič disku...
Napísať odpoveď