Mlieko, mliecne vyrobky - myty a fakty
Re: Mlieko, mliecne vyrobky - myty a fakty
Evolucne je prospešné
Alkohol je pre organizmus skodlivy a tepelne upravena strava chudobnejsia na ziviny ako surova (oosbne si myslim ze tiez nie moc prespesna pre zdravie), takze ty si najdi lepsi argument.beardie napísal:Žiadne iné zviera neje tepelne upravenú stravu, žiadne zviera nepije alkohol. Nájdi si lepší argument...
Problem mlieka neni ani tak v laktoze alebo v intolerancii na kazein ale skor v tom ze pre organizmus je neprirodzene, je silno kyselinotvorne, drazdi sliznicu a zahustuje uz v tele usadeny hlien (preto niekomu sa chce tak kaslat po vypiti pohara mlieka).
Vapnik obsiahnuty v mlieku je zbytocny, da sa prijmat z mnoho inych zdrojov. Mliecna bielkovina kazein je velmi tazko vstrebatelny a v crevach doslova hnije kym sa vstreba alebo ho telo uplne vyluci, tento hnilobny preces samozrejme v tele uvolnuje mnozstvo toxinov ktore su okrem ineho dovodom mnohych civilizacnych chorob o.i aj vratane alergii napriklad.
http://www.receptyprozdravi.cz/video/77 ... nebezpecne celkom objektivne podane vysetlene aj pozitiva aj negativa mlieka a mliecnych vyrobkov.
Oosbne my je uplne jedno kto mlieko a mliecny vyrobky konzumuje ja sa im snazim vyhybat uz aspon rok a pol, kazdopadne ale mnohe nazory jak tu na fore a aj vseobecne, mlieko velmi predcenuju a to je chyba, z istotou mozem povedat ze je to velmi kontroverzna potravina.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Bez mlieka by som si nevedel veru predstavit fungovat. Konecne sa mi podarilo aj nedaleko objavit mliecny automat a tak nemusim kupovat uz vobec mlieko v krabiciach v obchode. Pijem ho od malicka a nebolo mi z neho ani raz zle, alebo, ze by som sa dako blbo citil. Keby beriem veci, ze ma nejake skodlive latky v sebe (vraj), tak asi umrem od hladu a smadu 
Inak mlieko v plaste, nechapem ako to niekto moze kupovat.
Inak mlieko v plaste, nechapem ako to niekto moze kupovat.
Mlieko v plaste chutí dosť čudne
. Ináč tieto automaty čo spomínaš sú dobrá vecička
.
-
vendo
Guru
nebudes ty jeden z tych ktori bojuju proti "prekysleniu" organizmu?kali520 napísal:je silno kyselinotvorne
ked je pohar mlieka tak neuveritelne skodlivy, tak ako je mozne ze denne ho vypijem na litre+kopec dalsich mliecnych vyrobkov,cely zivot a stale zijem uplne v pohode? to uz by ma mala ta "kyselinotvornost" davno rozozrat..
/Telo si totiz udrzuje spravnu rovnovahu kyselin a zasad samo mana to prirodzene mechanizmy/
Ak už ma v budúcnosti má niečo zabiť, vôbec by mi nevadilo, ak by to bolo mlieko. Dlhé roky pijem mlieko na litre, konzumuje syry, tvaroh atď. a cítim sa fajn, takže všetky tie mýty hádam naozaj budú iba mýty.
Nie nebudem.vendo napísal: nebudes ty jeden z tych ktori bojuju proti "prekysleniu" organizmu?
Ako je mozne ze mnozstvo ludi ktory denno denne zeru sladkosti nie su obezni a cukrovkari pricom je dokazane ze rafinovany cukor je jedna z hlavnych pricin tychto ochoreni?gogo956 napísal:ked je pohar mlieka tak neuveritelne skodlivy, tak ako je mozne ze denne ho vypijem na litre+kopec dalsich mliecnych vyrobkov,cely zivot a stale zijem uplne v pohode? to uz by ma mala ta "kyselinotvornost" davno rozozrat../Telo si totiz udrzuje spravnu rovnovahu kyselin a zasad samo mana to prirodzene mechanizmy/
Nechcel som to formulovat tak ze konzumacia mlieka je pre zdravie skodliva, skor my islo o to ze jeho vyradenie z jedalnicku je pre zdravie organizmu lepsie. Osobne nevidim jediny dovod preco ho konzumovat iba koli chuti.
Ja som tiez nikdy nenapisal ze mlieko je jednoznacne skodlive, ani v tom dokumente nie je len jednostranny nazor, no ak napr. kazdy vie ze vela cukru, soli a pod. moze skodit, ze skodo v kazdom jedle su skodlive ecka, v ovoci a zelenine skodliviny po postrekoch, kurcata su napichane antibiotikami a pod., len mlieko je ako svate, dokonale a dokonca nevyhnutne pre zivot a zdravie, musi sa pit denne - no az tak zdrave a uplne neskodne nie je a na to som chcel poukazat, rovnako ako ten dokument, ktory siel dalej a v nom su tiez ludia, ktori mlieko vylucili z jedalnicka a su spokojni.
-
Grim
Darca
kali520 - ja tiež nežerem sladkosti, ale nikomu netlačím do hlavy že sú škodlivé, kazia zuby a mal by ich vysadiť z jedálnička...
Grim - Asi si necital moj posledny prispevok, ani posledny prispevok od kali520.
Tu su este citacie z mojich prispevkov...
Tu su este citacie z mojich prispevkov...
Odporucam si pozriet tento dokument, mozno to bude pre mnohych prilis a nebudu tomu verit, ale pozrite si to cele a potom si spravte vlastny nazor.
Velkym problemom je, ze mlieko je prezentovane a reklamovane ako dokonale, nevyhnutne, nadpozemske a hlavne uplne neskodne, aj v tom spominanom dokumente (vyssie, nie mojom) to spominali, no malokde sa clovek dozvie aj mozne negativa.
Nechcem tu nikoho o nicom presviedcat, len si pozrite ten dokument, na ktory som dal odkaz ja, pozorne a cely a potom si spravte nazor.
pozrel som si to peklo na taliri a osobne nemozem uverit jednej veci a to tej, ze vsetky mlieka su prakticky rovnake. doteraz sme casto kupovali rajo polotucne, neskor sme presli na polotucne mlieko od lokalneho dodavatela. ta chut aj hustota je proste niekde uplne inde. tak isto vyslahat nieco z toho mlieka je lahsie ako z raja. tak ako je to mozne, ked je pouzita ta ista technologia?
pancovanie?
-
94jakub
Guru wannabe
Existujú niekde nejaké rozborové testy najlepšie SK/CZ?
Tam by si možno dostal odpoveď, v čom je rozdiel.
A nemá to lokálne vyšší obsah tuku? To by mohlo znamenať, že nie je tak "odfiltrované"(nepoznám odborné termíny, ktoré sa pri výrobe mlieka používajú) aj od iných látok.
Tam by si možno dostal odpoveď, v čom je rozdiel.
A nemá to lokálne vyšší obsah tuku? To by mohlo znamenať, že nie je tak "odfiltrované"(nepoznám odborné termíny, ktoré sa pri výrobe mlieka používajú) aj od iných látok.
mozno si kazdy vyrobca sam urcuje kolko % tuku má "polotučné" mlieko a podobne...na nieco existuju presne smernice, no vo vela vyrobkoch su tieto klucove napisy na vyrobkoch absolutne nezavazne a zakaznika doslova klamu...vid tradicne slovenske rajo maslo, ktore je vyrabane v Nemecku zo slovenskeho mlieka...tam ho napančujú, pre Nemcov vyrobia super maslo a nám pošlú šmejd pod názvom "tradičné slovenské maslo"...M142 napísal:pozrel som si to peklo na taliri a osobne nemozem uverit jednej veci a to tej, ze vsetky mlieka su prakticky rovnake. doteraz sme casto kupovali rajo polotucne, neskor sme presli na polotucne mlieko od lokalneho dodavatela. ta chut aj hustota je proste niekde uplne inde. tak isto vyslahat nieco z toho mlieka je lahsie ako z raja. tak ako je to mozne, ked je pouzita ta ista technologia?
K mlieku, myslim ze tam su prisne pravidla a aj preto v tom dokumente dopadlo dobre, podobne je to pri mede, med je med a nemoze sa riedit, no v tomto pripade to casto neplati, polovica medu je riedena alebo inak nezodpoveda normam, asi su nizke pokuty za to.
-
guess.whoo
Redeemer
pozri si dokument ako skodi mlieko organizmu - prestan pit mlieko
pozri si dokument o tom, ako sa z mori vytracaju ryby - prestan jest ryby
pozri si dokument o tom, ako skodi maso organizmu - prestan jest maso
pozri si dokument o tom, ako skodi lepok - prestan jest pecivo
pozri si dokument o skodlivosti freonu - vyhodis chladnicku
pozri si dokument o znecisteni - prestanes kupovat veci balene v plaste
atd atd
co ti ostane? mozes zrat soju a salaty do konca zivota a budes bledy
ako tu uz bolo par krat napisane, kazdy by mal jest to, co mu chuti a robi dobre. ziadny univerzalny recept na tu spravnu vyzivu neexistuje a kazdemu vyhovuje nieco ine. preco odrazu prestat jest nieco, co si jedol cely zivot a nebolo ti z toho zle.
ine je, ked ti zle zacne byt a potom zistis, ze to bolo tym.
pozri si dokument o tom, ako sa z mori vytracaju ryby - prestan jest ryby
pozri si dokument o tom, ako skodi maso organizmu - prestan jest maso
pozri si dokument o tom, ako skodi lepok - prestan jest pecivo
pozri si dokument o skodlivosti freonu - vyhodis chladnicku
pozri si dokument o znecisteni - prestanes kupovat veci balene v plaste
atd atd
co ti ostane? mozes zrat soju a salaty do konca zivota a budes bledy
ako tu uz bolo par krat napisane, kazdy by mal jest to, co mu chuti a robi dobre. ziadny univerzalny recept na tu spravnu vyzivu neexistuje a kazdemu vyhovuje nieco ine. preco odrazu prestat jest nieco, co si jedol cely zivot a nebolo ti z toho zle.
ine je, ked ti zle zacne byt a potom zistis, ze to bolo tym.
-
Fabo
Hardcore addict
guess.whoo potom ti pustim dokument o pestovani soje, a urobis co?
Takto to nemoze fungovat.
Takto to nemoze fungovat.
-
guess.whoo
Redeemer
ved prave na to narazam. vela ludi sa necha velmi lahko ovplyvnit 1-2 dokumentami cielenymi proti niecomu a uz aj zdielaju ten nazor