strapaty napísal:nabozenstvo nie je vziadnom pripade vedecka disciplina ... ale ma tiez svoje postupy na dokazovanie veci ...
A ja snáď niekde tvrdím, že je náboženstvo vedecká disciplína. Na také niečo ani nepomyslím, nieto ešte aby som to napísal.
strapaty napísal:... napriklad vyhlasenie niekoho za blahoslaveneho musia bit dva preukazatelne zazraky na jeho prihovor.... za svateho dalsie dva ...
Ako som písal, niekto si určil, kto je Jedi a kedy sa z padawana stane majstrom. Tak isto si niekto v minulosti určil, že treba dva zázraky. Proste fiktívny svet rovnaký ako ktorýkoľvek iný.
strapaty napísal:preto sa aj mnohym zda ze nie je moc velky rozdiel medzi veriacimi a neveriacimi ... ale nemaju moznost porovnat aky by boli veriaci keby boli neveriacimi a naopak....
Myslím, že tu už bolo dosť štatistík ukazujúcich, že tam rozdiel nie je. Načo to vyťahuješ, keď už len varíš z vody. Odpoveď na to "zdanie" tu už bola viackrát.
strapaty napísal:...demagogia je ked sa niekto snazi presvedcit niekoho svojou vyrecnostou a je mu jedno co povie na dsiahnutie ciela ...... krestanske nabozenstvo takto metody nepouziva (to su praktiky new age ,, a jehovistov ) krestanske nabozenstvo funguje na opacnom pripade clovek najde boha a ono mu pomaha ho spoznat a zit s nim ...
Človek Boha nikdy nenájde. Máš pocit, že by sa objavovali kresťania po celom svete? Nie, pretože v Európe existovala silná demagógia zo strany cirkvi a preto je tak rozšírená.
Chcel som napísať trochu iné reakcie no po pol hodine hľadania informácií na tvoje reakcie som zistil, že je to ešte horšie ako som si myslel. Zostal som zaskočený, aká absurdná a egoistická je cirkev a s akým pocitom nadradenosti sa chová.
Hlavne, čo sa týka schvaľovania zázrakov, zákonoch cirkvi, spomínanej "mravnosti a neomylnosti" pápežov alebo blahorečenie. Jedným slovom, smutné.