Policajna "brutalita"

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Policajna "brutalita"

Príspevok od používateľa guess.whoo »

v afrike denne umieraju stovky deti na hlad a vas trapi jeden zastreleny? :-D
prisli by ste si na svoje zrejme keby ste zili pocas ww
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

opät nevinny maugli,z neznamych pricin sa mu zjavila zbran vo vrecku,skocila do ruk a omylom stlacal spust. :lol: dobre mu tak
btw ked cierny dozorca v strese hodil o zem cierneho väzna,tak ziadna demoska od sociek lavicovych alebo black panthers nebola.ale ked sa jedna o bieleho fizla :wink:
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

jasne, zasa pro-negro lobi prišla s tým že opica mala v ruke baná ... ehm sendvič, to že na mieste našli gulky a zbraň...to mu určite podstrčili, ale samozrejme klasická reakcia neprispôsobivej minority je demonštrácia a násilnosti...to asi aby ukázali, ich mierumilovnosť
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

A beloch zo strednej vrstvy mudruje na fóre. :lol:
ColdRain
Addict
Addict

Je pomerne smutným faktom, že označenie "beloch strednej vrstvy" je na hranici invektív...obzvlášť pre nižšie sociálne vrstvy, bez ohľadu na etnicitu ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

Vôbec to nie je invektíva. Invektíva je to, keď takýto človek dáva rozumy o "opiciach, banánoch a ich násilí" a celkovo vypisuje také bulšity ako ty z pohodlia svojej pozície v spoločnosti.
ColdRain
Addict
Addict

Mal som napísaný siahodlhý príspevok, ale medzičasom ma odhlásilo a príspevok mi odišiel do stratena...takže zajtra.
hughito
Redeemer
Redeemer

Len ešte dodatok: neriešim teraz konkrétne tento posledný prípad, lebo o ňom som si ešte nič nezisťoval, ale napr. ten prípad, čo mu priamo, aj geograficky, predchádzal (a x iných pod., ktoré neboli tak medializované/alebo boli a sú staršieho dáta).
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak ci tak nechapem ako sa tu niekto moze pozastavovat nad niecim co sa nas priamo netyka a odohrava sa to v uplnej inej kulturnej a spolocenskej situacii o ktorej vieme v drvivej vacsine velke kulove
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...lebo za pár rokov sa ,ôže to isté začať odohrávať aj tu s cigánmi...
ColdRain
Addict
Addict

Takže už snáď úspešne. Vadí mi to, že jedného z mnohých prípadov sa chytajú všetky liberal-lobby len preto, lebo zastrelený bol černoch a bagatelizujú celý prípad tvrdeniami v priamom rozpore s dôkazmi. Ten prípad vo fergusone je ukážka, všade písali 18 ročný mladík. Kks, dva emtre a stodesať kilový mladík, ktorý lúpil v obchode. Či mal zbraň alebo nie, je irelevantné, útočil na policajta.

Takto je to so všetkými neprispôsobyvími minoritami, ich reakcia na zákonné a primerané silové opatrenie voči ich členov je silová bez štipky sebareflexie. Protesty, násilnosti, rabovania, démonizovanie silových zložiek štátu hraničiace s linčovaním. Týmto skupinám je úplne jedno čo a komu urobia, a akúkoľvek intervenciu zo strany štátu v ktorom žijú, voči príslušníkovi ich menšiny je pokladaná za útok na celú skupinu. Z toho jednoznačne vyplýva absolútna neschopnosť prispôsobiť sa pravidlám spoločnosti a tým myslím absolútne esenciálne a základné pravidlá - rešpektovanie majetku iných a to že tu je štát, ktorý dohliada na ochranu svojich občanov - všetkých. Preto, nevidím dôvod čo i len najmenej lutovať takýto zásah.

A čo sa týka môjho "postavenia v spoločnosti". Moje postavenie v spoločnosti budovali moji rodičia a im ich rodičia atď a teraz ho budujem ja, svojím správaním, tým že pracujem, že sa správam v súlade so zákonmi a nejakou základnou ľudskou etikou a morálkou. Nie je to nič čo by som dostal do daru zadarmo, ale je to niečo čo sa stále buduje a tvaruje. A nehovor mi, že černosi to majú ťažšie, so všetkou ich pozitívno-diskriminačnou lobby v US. Krásne to vykresľuje už len to kto sedí v bielom dome, a to teraz nemyslím ako výtku, vôbec mi neprekáža, že tam sedí, ide o ilustráciu možností, ktoré majú a hlavne toho, že nie sú nijakým spôsobom obmedzené. Preto nevidím najmenší dôvod to nejak prikladať za váhu ich postaveniu v spoločnosti. Jednoducho, každý je vlastného štěstí tvůrcem.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty buduješ z niečoho, takisto ako napr. ja - nám sa buduje ľahko, aj keď tebe sa môže zdať, že to je neviem aké náročné. Skús sa narodiť v ghete ako príslušník minority a potom sa uvidí, ako "budeš budovať."

Rasizmus v stále existuje (však ako aj inde vo svete samozrejme), je to hlbší problém - to, že je černoch prezidentom absolútne nič nerieši a nedokazuje. Sry, že len takto vstupujem do diskusie, ale fakt nemám čas momentálne tu tváriť hodiny písaním príspevkov, ktoré by mali väčší informačný podklad.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

obamovim predkom tiez nikto nic nedaroval, tiez prisli ako otroci a mali rovnaku sancu nieco so zivotom spravit ako tisice tych demonstrantov.
vsetko je o volbe, nepoznam Obamovu story, ani story jeho rodicov, ale urcite sa jeho predkovia nenarodili ako otrokari alebo farmari s pozemkami.
ked to dokazal on na co sa maju vyhovarat? existuje velmi vela uspesnych clenov minorit, ktorym tiez nikto nic nedal ale museli na sebe makat. Takze toto plakanie nad nimi chudakmi je ubohe
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

a ze vas to bavi stracat cas s dejepisarom
Prílohy
1411667147420sheiit.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

guess.whoo napísal:obamovim predkom tiez nikto nic nedaroval, tiez prisli ako otroci a mali rovnaku sancu nieco so zivotom spravit ako tisice tych demonstrantov.
vsetko je o volbe, nepoznam Obamovu story, ani story jeho rodicov, ale urcite sa jeho predkovia nenarodili ako otrokari alebo farmari s pozemkami.
ked to dokazal on na co sa maju vyhovarat? existuje velmi vela uspesnych clenov minorit, ktorym tiez nikto nic nedal ale museli na sebe makat. Takze toto plakanie nad nimi chudakmi je ubohe
A čo keď sú výnimky, úspešné príklady? Tie máš vždy a všade. Z tohto čo píšeš teda možno odvodiť iba jeden záver: ostatní černosi, resp. tie predmetné komunity, ktoré tu riešime, sú nejak geneticky neschopní, leniví, atď. Inak mám dojem, že som tu ja alebo Waag posielali aj fajn analýzy k tejto problematike, ešte keď bol aktuálny starý prípad streľby - tak ale čosi pošlem:

http://a2larm.cz/2014/08/usa-ve-znameni ... -fasizace/

Ešte je zaujímavá táto štatistika: http://www.dailykos.com/story/2014/08/2 ... -By-Police

Son-Goku: Na tvoje splašky netreba reagovať.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

praveze opacne, nie su lenivi ani geneticky neschopni. Vsetci maju rovnaku sancu na zaciatku a je len na ich volbe ako sa k zivotu a svojmu postaveniu v spolocnosti postavia. Je ich volbou, ze prestanu chodit do skoly, zacnu sa zahadzovat s gangami a pod.
Ti, co vystuduju a niekam to dotiahnu maju co? superschopnosti? :D nie, len sa rozhodli so svojim zivotom nieco spravit a niekam to dotiahnut. Kde by sme boli keby sa teraz belosi zacali stazovat, ze ich cernosi alebo aziati vytlacaju z "ich" stvrti a zacali by zit rovnakym zivotom?
Vsetko je to o mentalite, volbe a vychove deti. Nikto im za zbabrany zivot nemoze viac ako oni sami. Teraz sa v US stazuju na rasovu diskriminaciu? co by robili keby zili pred 200 rokmi. Vtedy boli staznosti opravnene. Je mi jasne, ze to nemaju uplne ruzove a rovnocenne, ale co naviac urobili ti, ktorym sa podarilo vypadnut z ghetta? Jedine svojou snahou a postojom a minimalne kvoli vplyvu rodicov ako to maju "biele" deticky
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

guess.whoo napísal:praveze opacne, nie su lenivi ani geneticky neschopni. Vsetci maju rovnaku sancu na zaciatku a je len na ich volbe ako sa k zivotu a svojmu postaveniu v spolocnosti postavia. Je ich volbou, ze prestanu chodit do skoly, zacnu sa zahadzovat s gangami a pod.
Ti, co vystuduju a niekam to dotiahnu maju co? superschopnosti? :D nie, len sa rozhodli so svojim zivotom nieco spravit a niekam to dotiahnut. Kde by sme boli keby sa teraz belosi zacali stazovat, ze ich cernosi alebo aziati vytlacaju z "ich" stvrti a zacali by zit rovnakym zivotom?
Vsetko je to o mentalite, volbe a vychove deti. Nikto im za zbabrany zivot nemoze viac ako oni sami. Teraz sa v US stazuju na rasovu diskriminaciu? co by robili keby zili pred 200 rokmi. Vtedy boli staznosti opravnene. Je mi jasne, ze to nemaju uplne ruzove a rovnocenne, ale co naviac urobili ti, ktorym sa podarilo vypadnut z ghetta? Jedine svojou snahou a postojom a minimalne kvoli vplyvu rodicov ako to maju "biele" deticky
Presne takto to vnima clovek z dobrej rodiny, ktory mal v celku super podmienky, ci uz zazemie rodinne alebo finacne. ;)
Poznam xy ludi ktory podla vacsiny neziju usporiadany zivot, ale vobec im to nezazlievam, lebo viem cim presli.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

noa? co to ma spolocne s tym, ze niektori jedinci sa dokazu napriek zlej situacii postavit na vlastne nohy a zit na urcitej urovni a ini nie?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Je to mala pravdepodobnost...vacsinou vynimky. Neda sa to takto sudit, vobec nie sudit to z poza opony. Ked proste vyrastas v slusnej, kompletnej rodine, mate aj dostatok penazi, citov, dobre vztahy, je to ine, a neda sa vobec porovnat to s niekym kto to nema a nemozes mu vycitat, ze zije inac ako ty. To je neinteligentne. (tym sa nezastavam nejakych grazlov, len sa zamyslam nad problematikou)
Napísať odpoveď