Drobné opravy svojho auta / motorky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Drobné opravy svojho auta / motorky

Príspevok od používateľa sundevil »

sundevil napísal:Pocas cesty na dovolenku mi zacalo blbnut auto pri jazde na plyn (benzin uplne v pohode). Otacky kolisu na volnobehu az niekedy spadnu uplne. Mal som podobny problem po instalcii plynu - pomohlo vycistenie skrtiacej klapky. Teraz som predpokladal, ze to bude ten isty pripad. Zobral som si ale diagnostiku a mam tam nasledovne: pending fault P0130 - Powertrain - O2 Sensor Circuit (Bank 1 Sensor 1). Varovna kontrolka motora mi nesvieti. Moj skromny tip je mozno prehriatie co tu chybu sposobilo, predsalen cez Nemecko som siel na maximum :-) Divne chovanie vsak zacalo uz skor. Kedze nemam ziadne naradie, tak nemozem precistit klapku a ani nic rozoberat. Je mozne obycajnou diagnostiou ELM327 potvrdit/vyvratit tento problem? Ake hodnoty pozerat? Pozrel som v rychlosti uhol natocenia klapky, pri benzine som mal 12.9 a pri plyne to oscilovalo medzi 12.9 a 13.3 - presne ako otacky padali/klesali.
Auto bolo pred 2 tyzdnami na emisnej a vsetko bolo ok. Po navrate skusim tu chybu vymazat a pozriet ci sa znova ukaze. Kedze dovtedy musim najazdit este 2000 km tak dufam, ze to vydrzi.
Doplnim pokracovanie, resp dokoncenie. Servis LPG odhalil zle nastavenie vstrekovacov. Vyriesili to za par minut, dokonca bezplatne. Auto ide ako vymenene a ziadne problemy na diagnostike.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Neviete či tento motor http://ford-fiesta.autobazar.eu/125-16v ... 64090.html je identicky z motorom v Mazde 2 ročník 2003? Pripadne aké ročníky hľadať aby diely pasovali na moju Mazdu. Dnes mi zasvietil ček motora a hlasy mi chybu P302. Všimol som že keď prepnem z plynu na benzín, tak mi ide na tri valce. Chcel by som skúsiť zohnať celú sadu vstrekov. Zajtra sa chcem ísť spýtať do servisu koľko vlastne stoja nové vstreky, no počítam že to nebude lacné.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

praveze na benal to nebude taka hroza a este mas stale moznost ich vybrat a dat vycistit do ultrazvuku... ked budes brat vstreky z nejakeho dlhsie nejazdeneho auta si na tom co si teraz, ak nie horsie.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Len tak informatívne.. koľko môže stáť výmena predného blatníka na Fabii I? Nový blatník stojí okolo 30€, ale v obchodoch s autodielmi asi nepredávajú blatníky podľa farieb a bude ho treba nastriekať. Koľko to nastriekanie môže orientačne stáť?

Už som pozeral aj nejaké bazáre, ale nič na okolí v takej farbe ako potrebujem (strieborná metalíza). Prípadne na ktorých inzertných stránkach okrem bazoša a bazar.sk sa oplatí pozerať náhradné diely?

Mám na nárazníku "odreninu", ktorú by stačilo len vyklepať, ale keďže z druhej strany mi už pekne "prekvitá", chcel by som zabiť dve muchy a vymeniť rovno celý blatník.

:)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

brm: tak hlavne davaj bacha na to, aby si za tych 30e nekupil bez pozinku, lebo za 2 roky to budes mat rozkvitnute rovnako... to streknutie moze stat od 20 do 1e, to sa neda takto povedat... zalezi kde a ako...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Hej, som bol akurát u jedného známeho a tiež mi povedal, že za tú sumu to môže byť nejaký šmejd, ktorý tiež nemusí dobre sedieť a lícovať s karosériou. Idem ešte niečo pohľadať a pozisťovať, práve som našiel v Poprade nejakú striebornú Fabiu na ND..

:)
lukas9206
Addict
Addict

V priebehu týždňa chcem rozmontovat dvere, lebo mi niekedy prestáva hrať reprak. Vyzerá to jednoducho, len ma zaujíma či mám mať okno vytiahnute alebo zatiahnuté? Mám tam elektrické okno.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

IMHO hore, alebo to môže byť aj jedno. Aké auto?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Urrcite hore.
lukas9206
Addict
Addict

Mazda 2, 2003
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Cez vikend som mal paradnu mordovacku s fotrom s prevodovkou/spojkou na mojom mondeu tvl...
Povodny plan bolo len vymenit prevodovku ktora uz vykazovala disfunkcie vo forme vyskakujucej 2ky a velmi problematicky raditelnej/vyskakujucej 3ky avsak po zlozeni prevodovky som hned bral telefon do ruky a zistoval kde maju skladom spojku a rovno som sa otocil a siel po nu...
Udiali sa iba 2 zvlastne veci 1: po zlozeni vsetkeho samozrejme treba odlomit malicke O-cko - drziacik snimacu poctu otacok (bez neho je auto nepojazdne) nastastie sa podarilo z lesenarskej trubky vyrobit ekvivalentnu nahradu :D a 2: prvych par km bez problemov ale zrazu buchot, samozrejme tym ze bola rozobrata polka auta pred par minutami hned panika no a z nejakeho zahadneho dovodu sa mi odlomila cast drziaku motora (do neho sa ani len nesahalo...? wtf) a ten sa zakliesnil do remena (RIP tyzdnovy remen).
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

Zdravím, mám v aute takýto stojan na mobil ktorý je polámany a teraz je tam viac menej takáto diera a nevypadá to dobre, chcel by som tú časť čo tam ostala vyšrubovať a nejako to zakryť, nenapadá vas niekoho cím by som to zakryť mohol? nič ma nenapadá a ďalší držiak tam kupovať nechcem, za nápady vopred ďakujem(pardon za nekvalitné foto ale fotil som to mobilom bez blesku)
Prílohy
P_20141010_183929.jpg
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

No v prvom rade asi bude treba tu kvalitnejsiu foto lebo nevidim ani prd =) a v druhom skus to vysrobovat nemas co stratit. a tie diery v palubovke co zostanu po sroboch ? hmm zeby nejakym tmelom v rovnakej farbe alebo ?
tomas147
Star
Star

práveže ide o to že tam neostanú iba diery bo šrubach ale ale to celé dookola bude diera :? keď tak neviete niekto kde je možné také držiaky kúpiť? možno keby som nič nevymyslel dám tam druhý lebo s tou dietou by to bolo hrozné, hľadal som po nete obchody kde to kúpiť no níč som nenašiel..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Hlavne daj lepsiu fotku a jake mas auto. nech ziskame aspon trochu predstavu
tomas147
Star
Star

škoda superv ročník 2004 foto doplním zajtra
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

No veru neviem nic pogooglit tak predpokladam ze to je dorabane a nie original
tomas147
Star
Star

keď som to odstránil vyzerá to takto, tu je aj lepšia foto, rozmýšlam že by som tam dal iny držaik na mobil lenže všade čo pozerám tak su už len držiaky s úchytkami, neviete o nejakom takom ktorý by mi to rovno zakryl? vďaka
Prílohy
DSC_0085.JPG
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no boha, ine reseto :D odborna montaz :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Mam Ford Focus rocnik 2001, vsetko facha super po motorovej stranke, len jedna vec ma serie, mal skrytu vadu, kupil som ho pred rokom, a pri prvych dazdoch som zistil, ze zateka cez zadne lave dvere, ale za nic na svete nepridem na to kade sa voda dostane do auta. Bol som s tym aj v servise, rozobrali mi dvere, precistili drenaze, poizolovali to cele paskou vnutri, dali naspat, potom sme to skusili s flasou vody a vsetko bolo opat vo vnutri, viac mi to uz robit odmietli, lebo nevedia co s tym. Tvrdili mi, ze dvere uz niesu povodne. Tesnenia dookola su neposkodene, voda sa do auta dostava priamo cez dvere - tym myslim, ze ked vodu nalejem priamo na sklo, ta zatecie za tesnenie do dveri a odtial ide do interieru a nie vonku. Pri silnom dazi to je dost velky problem, lebo mam v aute mlacku. Nejake ideas co este pozriet?
Napísať odpoveď