Windows 7

Informácie o software, ankety...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Windows 7

Príspevok od používateľa hojko »

Hned po zapnuti pocitaca stlacaj na klavesnici DEL, F2, F12..., zalezi od dosky a biosu. Vacsinou to byva tlacitko DEL. Tam potom treba nastavit boot priority, resp. first boot device na DVD.
forzen
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa forzen »

hojko napísal:Hned po zapnuti pocitaca stlacaj na klavesnici DEL, F2, F12..., zalezi od dosky a biosu. Vacsinou to byva tlacitko DEL. Tam potom treba nastavit boot priority, resp. first boot device na DVD.
to v biose viem ale musím nejako napáliť ten windows aby bolo bootovacie ? lebo keď som to napálil normálne tak ten win. nezačal vôbec bootovať
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak napaľuješ ISO, nemal by si nič špeciálne robiť. Ak napaľuješ , že súbory z jedného DVD skopíruješ na to nové DVD, tak tam musíš napáliť aj boot.

Najjednoduchšie je podľa mňa spraviť si bootovací USB kľúč. Nie len sa rýchlo spraví, ale aj samotná inštalácia je o nejakú minútku rýchlejšia.
Dyfo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dyfo »

Zdravim v poslednej dobe sa mi stava coraz castejsie ze pri praci na pc sa mi zrazu restartuje pc a nabehne toto: //obrazky vkladaj do priloh
Neviete v com moze byt problem ?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Obrazok do prilohy a potom ti mozno niekto poradi.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Dá sa nejak jednoducho zapínať a vypínať touchpad na notebooku? Na novom booku je touchpad strašne na ľavej strane a stále ho nechcene stláčam. Dosť mi to vadí a nemôžem si na to zvyknúť.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Vacsinou na to byva kombinacia FN+ niektory z funkcnych klaves (u mna napr fn+f5)
alfaomega
Expert
Expert

Príspevok od používateľa alfaomega »

Vadí ti stláčanie (click) alebo "posúvanie" (pointing) ? Klikanie sa dá vypnúť vo väčšine driverov od výrobcu a stále môžeš klikať aj bez samotného stlačenia. Ak ti vadí ten pointing, tak niektoré ovládače umožňujú obmedziť aktívnu plochu touchpadu. Je to dosť nepraktické, keď ho začneš používať. Alebo nájsť nejaký script(dáš si ho niekde, kde ho rýchlo spustíš) alebo nejakú utilitku, niečo ako: http://tpp.desofto.com/
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Potreboval by som radu. Po zapnutí PC všetko nabehne, no myšou nemôžem kliknúť na spodnú lištu, žiadna ikona sa"nerozsvieti" keď na ňu prejdem myšou. Keď otvorím ikonu na ploche, otvorí sa okno a tiež nemôžem maximalizovať, ani zatvoriť ani ho len presunúť. Keď stlačím klávesovú skratku CTRL+ESC alebo CTRL+ALT+DEL, a hneď ponuku štart aj obrazovku po trojkliku vypnem, tak všetko zrazu ide ako má. Nejaké tipy ? Odinštaloval som aj antivír, po spustení v msconfig nieje zapnuté skoro nič, až na NERO.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mam Win7 x64 Home Premium, original OEM, anglicky, aktivovany a mam niekolko problemov, snazil som sa hladat v tejto teme, aj inde, ale nedokazal som vyriesit tieto problemy, navyse niektore veci sa tazko hladaju, napr. alt+f4... Takze prosim o pomoc, aj ked viete ako vyriesit aspon jeden z problemov:

1. Windows update mrzne, aj desiatky minut kym naskoci, ale nejde nainstalovat aktualizacie, hlavne SP, stiahol som uz manualne subory, ale je toho vela a neviem presne ako to nainstalovat, mozem vsetky instalacky po jednej? Vyskakuje okno ze service is not running, uz som to skusal zapnut, vlastne to bolo zapnute, no stale vyskakuje tato chyba.

2. Pri pisani na anglickej klavesnici (English (United States) International) nefunguje napr. skratka Pravy Alt+F4, tiez uvodzovky sa nenapisu, potom sa napisu dve naraz a pod. Dalo by sa to vyriesit inou anglickou klavesnicou? Skusal som UK, tam je ine rozlozenie, napr. na uvodzovkach je zavinac, US ma asi dobre rozlozenie, ale pravy alt+f4 tiez nefunguje.

3. Hlavne hry nainstalovane na disku C vyzaduju spustenie ako spravca aby bolo mozne ukladat pozicie, uz som nastavil ikonach na ploche aby sa automaticky spustali ako spravca, funguje to, ale vyzaduje to nastavenie pre kazdu ikonu a tiez potvrdenie pri kazdom spusteni, nejde to nastavit tak, aby sa potvrdenia nevyzadovali, alebo aspon aby sa programy/hry na ikone nastavene so spustenim ako spravca, spustili bez potvrdzovacieho okna?

//autoeditácia príspevku (01 Jan 2015, 17:10)
1. Vyriesene vdaka hrban v inej teme, riesenie je tu:

http://www.repairwin.com/fix-windows-up ... windows-7/

2. Po zmene na klavesnicu US to uz funguje, aj pravy Alt+F4, zvlastne, mozno bol nutny restart.
alfaomega
Expert
Expert

3. tak vyskakovanie okna vyriešiš vypnutím UAC, ale ja by som skôr pátral po príčine, nemám dojem, že by to bolo normálne
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

3. Myslim ze je to zname a normalne ze hry a sw na C potrebuju byt spustene ako spravca, UAC vypinat nechcem a je mozne ze by to aj tak nepomohlo, kedze je to okno pre admin prava,nie uac.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Na co ti je UAC? Ziadny dovod na zapnute UAC nie je, bezpecnost je chaba a robi len problemy.
alfaomega
Expert
Expert

Pri zapnutom UAC sa ti pri prihlásení vygenerujú 2 access tokeny - obyčajný a privilegovaný. Aj ak si administrátor, používa sa obyčajný a až pri operácií vyžadujúcej admin práva sa vyžiada ten privilegovaný. A vyskočí UAC prompt. Neviem o iných kontrolách použivateľských profilov, iba o UAC, takže neviem prečo by to nemalo pomôcť.

Ak ho nechceš vypnúť, tak pátraj po príčine, prečo ti hry/programy zapisujú save/log/config súbory do chránenej oblasti (v tomto prípade zrejme Program Files) - teda tam kde už potrebuješ admin práva. Ak sa nemýlim, tak na ukladanie týchto súborov je určený "priečinok používateľa".
TheJester
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa TheJester »

Ahoj, instaloval som nanovo windows 7 64bit, vsetko slo v poriadku az na to, ze sa nenainstalovali ovladace ako zvycajne ked som to robil uz niekolkokrat. Pamatam sa, ze vzdy ked sa dokoncovala instalacia systemu, tak sa pytalo na take veci ake meno PC, heslo, casova zona, atd. a navyse sa to chcelo pripojit k internetu aby to postahovalo vsetky potrebne veci. Tentokrat vsak tato moznost nevznikla, a teda ani ovladac k pripojeniu na siet sa nenainstaloval.
Viem, ze to takto vzdy bolo, kedze som instaloval system uz viackrat. No toto sa mi stalo prvykrat a cele to po spusteni vyzera ako kedysi po nainstalovani win XP (rozlisenie 800x600 s max. moznostou zvysenia na 1024x768, ziaden ovladac pre pripojenie k sieti, a pod.).

Mate s tym niekto skusenost? V com by mohol byt problem? vdaka
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Treba manualne doinstalovat ovladace, ktore najdes na strankach vyrobcu hardwaru...
TheJester
Medium Expert
Medium Expert

Bobr napísal:Treba manualne doinstalovat ovladace, ktore najdes na strankach vyrobcu hardwaru...
To viem, ale zaujima ma preco takato chyba nastala. A navyse, napr. ovladacov na wireless je niekolko (Atheros wireless, Azurewave wireless, Foxconn, Intel Wimax)..ako mam vediet ktory z nich je spravny? Nevadi ked nainstalujem napr. Atheros + Azurewave?
Bobr
Guru
Guru

No niekedy to skratka treba urobit manualne... mas original windows? Aky to je pocitac? :)
TheJester
Medium Expert
Medium Expert

Bobr napísal:No niekedy to skratka treba urobit manualne... mas original windows? Aky to je pocitac? :)
je to Asus X54C....nainstaloval som nejake ovladace, VGA funguje, avsak po nainstalovani ovladaca pre wifi mi ukaze siete ale nepripoji ma k tej ktoru potrebujem. nazov siete je spravny tak ako aj heslo, ale pise ze system windows sa nemohol pripojit k sieti
Bobr
Guru
Guru

Nuz to uz musis len najst spravny ovladac, minule som tak hladal pol dna :D
http://support.asus.com/download.aspx?S ... p=3&m=X54C
Napísať odpoveď