Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

panter2005
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter2005 »

NO dobre vidim ze vam dosli argumenty. Postavim inak otazku. Cim zacal vyvoj. Podla jednej casti teorie relativity vsetko ma svoju pricinu a prvu hybnu silu rovnako o tom hovoril newton, kepler a kadejaky iny vedci. cize pytam sa co zacalo ten vyvoj... z coho kym... a ako to ze je udrziavany - vsetko ma svoj poriadok... (sorry ale to ta statnica z filozofie :idea: )
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

panter ja ta nechapem. polozil som ti uz 2x tu istu otazku. a stale si na nu reagoval tak ze nam dosli arumenty. tak sa ta pytam este raz AKO SA PODLA TEBA VYVINUL CLOVEK?
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Kód: Vybrať všetko

http://gonsor.blog.sme.sk/c/2508/Stvorenie-sveta.html
mastermind
VIP
VIP

ale ved to je samozrejme. veda ako taka sa snazi pochopit ako prebiehal proces toho "stvorenia".
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

panter2005 napísal:NO dobre vidim ze vam dosli argumenty. Postavim inak otazku. Cim zacal vyvoj. Podla jednej casti teorie relativity vsetko ma svoju pricinu a prvu hybnu silu rovnako o tom hovoril newton, kepler a kadejaky iny vedci. cize pytam sa co zacalo ten vyvoj... z coho kym... a ako to ze je udrziavany - vsetko ma svoj poriadok... (sorry ale to ta statnica z filozofie :idea: )
Heh neviem ci si uvedomujes co tu vystrajas... Davas otazky, na ktore nevedia s urcitostou odpovedat ani ti najvacsi filozofi a vedci... Jedine krestania si nasli zda sa najjednoduchsiu variantu vykladu--> Boha. Pokial sa dobre pamatam, tak stvorenie sveta bolo opisovane v starom zakone v knihe Genezis, ktora bola napisana davno pred narodenim Jezisa povazovaneho za Bozieho syna. A ten sa narodil pred vyse 2000 rokmi... Ale doba podla mna pokrocila a ludia stale veria v bajky starej matere... To je akoby verili v rimskych ci greckych bohov... Pripisovat nieco, co nedokazem vysvetlit Bohu, je to najlahsie a najprimitivnejsie, co moze clovek urobit. Ved aj do objavenia gravitacie panom Newtonom v 17. storoci ludia verili, ze nelietaju, lebo to tak chcel Boh, ze kamen pada, lebo to tak chcel Boh a mnohe veci, ktore jednoducho chcel Boh... Neviem preco sa dozadujes odpovede na tvoju otazku, ked vies, ze presnu odpoved nikto nepozna a vtedy mozes vyrukovat s "Bozou odpovedou"... Co chces, aby sme ti tu vykladali evolucnu teoriu? Nastuduj si ju. Alebo teoriu Big Bangu? Nastuduj si ju... Otazkami typu co bolo predtym, sa nedopracujeme nikam, lebo vzdy bolo nieco predtym... Co bolo pred prvymi bakteriami? Co bolo pred prvymi vyrusmi?
K tomu tvojmu blogu co si tu dal, su to zase len ludske uvahy veriaceho cloveka... Ludia sa castokrat obmedzuju na vyssiu silu, co nieco dalo do pohybu... Nechce sa im uverit, ze mozno pochadzaju z niecoho nehmotneho, ze vsetko bolo v neustalom pohybe vzdy...

(nechval sa statnicou)
mastermind
VIP
VIP

len k tym otazkam. nie stale sa mozes pytat co bolo pred "tym". napr nemozes sa pytat co bolo pred big bangom. pretoze pred tym nebol cas :)
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Retsko napísal:Heh neviem ci si uvedomujes co tu vystrajas... Davas otazky, na ktore nevedia s urcitostou odpovedat ani ti najvacsi filozofi a vedci... Jedine krestania si nasli zda sa najjednoduchsiu variantu vykladu--> Boha.... atd... PODOBNE DRISTY JE SKODA CITOVAT...
Takze ked tak velmi chces budem reagovat vetu za vetou... To s tymi filozofmi... nemas v tom jasno ... mnohy filozofi ci uz v staroveku, stredoveku atd - aj v tejto dobe polozili zivot za svoje teorie - niektory doslova, niektory sa cely zivot zaujimali o poznavanie a ich teoriu dalej po nich rozsirovali ich ziaci... Co sa tyka variant vykladov ... tak tu si UPLNE vedla. Kazdy vyznamny stary narod mal svoju "teoriu" stvorenia ci vzniku sveta, vesmiru, cloveka... hned vidno akeho si vyznania ;) ale to si treba nastudovat... Mas pravdu storenie sveta je opisane v Genezis. Tiez je pravda ze bola napisana pred narodenim JK. Aj doba pokrocila a ludia stale veria v to co je napisane a co sa traduje nie 2000 rokov ale niekolko tisic rokov pred n.l. Nieco co za 2000 rokov nedokazal znicit nikto (a myslim ze ani neznici) V rimskych a greckych bohov neveria lebo to bolo o inom. Krestanstvo je totiz postavene na biblii - slove Bozom, tradicii a zjaveni. A mnohe s toho tymto nabozenstvam chybalo tak zanikly. O tych "tvojich" nazoroch o 17. storoci som necital ani nepocul nic tak to nebudem komentovat. K tej poslednej vete... NIC nemoze dat nieco co nema tzn. nizsie nemoze dat nieco vysiemu rovnako ako nedokonale nemoze dat nieco dokonalemu - takisto z nehmotneho nemoze vzniknut hmotne... jednoduchy a zakladny princip ktory Ti potvrdi kazdy vedec... Vsetko ma svoju pricinu.... svojho prvotneho hybatela - toho ktory dava prvotny impulz - pohyb.
A k tym statniciam - mam aj s psychologie - az teraz sa chvalim ;)
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:len k tym otazkam. nie stale sa mozes pytat co bolo pred "tym". napr nemozes sa pytat co bolo pred big bangom. pretoze pred tym nebol cas :)
Velky vizionar povstal medzi nami...
mastermind
VIP
VIP

panter2005 napísal:Velky vizionar povstal medzi nami...
nemam rad poznamky takehoto typu. keby ze sa vidime tak viem ako to myslis ale takto nie. takze bud taky laskavy a skus mi vysvetlit ako si to myslel...

a k tym statniciam: je to az smiesne, ze clovek s takou gramatikou ako ty sa vobec k statnici dostane :) to len tak na okraj
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Tak ako som povedal... (93% slov na tomto fore je nespisovnych ci chybnych takze o pravopis tu ludom urcite nejde a ked pises v rychlosti tak sa stava... kamo)
mastermind
VIP
VIP

ach milujem takych ako ty. ironicke poznamky si nechaj pre niekoho ineho...
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:ach milujem takych ako ty...
Teraz si protirecis...
mastermind
VIP
VIP

panter: nj tak sa podarilo :)
ale zaujima ma co sa ti na tom vyroku o case nezda...
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Pokial nazyvas storenie sveta BIG Bangom tak je to potom OK. Ale myslim ze ista forma casu tam bola - chapana ako nekonecno...
PS. este k tej biblii - zabudol som dodat ze kniha genezis obsahuje dve spravy o stvoreni... ale to uz nepatri Tebe :wink:
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

panter2005 napísal:Takze ked tak velmi chces budem reagovat vetu za vetou... To s tymi filozofmi... nemas v tom jasno ... mnohy filozofi ci uz v staroveku, stredoveku atd - aj v tejto dobe polozili zivot za svoje teorie - niektory doslova, niektory sa cely zivot zaujimali o poznavanie a ich teoriu dalej po nich rozsirovali ich ziaci... Co sa tyka variant vykladov ... tak tu si UPLNE vedla. Kazdy vyznamny stary narod mal svoju "teoriu" stvorenia ci vzniku sveta, vesmiru, cloveka... hned vidno akeho si vyznania ;) ale to si treba nastudovat... Mas pravdu storenie sveta je opisane v Genezis. Tiez je pravda ze bola napisana pred narodenim JK. Aj doba pokrocila a ludia stale veria v to co je napisane a co sa traduje nie 2000 rokov ale niekolko tisic rokov pred n.l. Nieco co za 2000 rokov nedokazal znicit nikto (a myslim ze ani neznici) V rimskych a greckych bohov neveria lebo to bolo o inom. Krestanstvo je totiz postavene na biblii - slove Bozom, tradicii a zjaveni. A mnohe s toho tymto nabozenstvam chybalo tak zanikly. O tych "tvojich" nazoroch o 17. storoci som necital ani nepocul nic tak to nebudem komentovat. K tej poslednej vete... NIC nemoze dat nieco co nema tzn. nizsie nemoze dat nieco vysiemu rovnako ako nedokonale nemoze dat nieco dokonalemu - takisto z nehmotneho nemoze vzniknut hmotne... jednoduchy a zakladny princip ktory Ti potvrdi kazdy vedec... Vsetko ma svoju pricinu.... svojho prvotneho hybatela - toho ktory dava prvotny impulz - pohyb.
A k tym statniciam - mam aj s psychologie - az teraz sa chvalim ;)
Jaaaaaaj nic si nepochopil!!!!! Ked si chcel vediet to, ze ku ktorej verzii vzniku sveta sa priklaname my, mal si to hned povedat... Inac je cely tento tvoj prispevok na hovno, lebo vobec nesuvisi s tym, o com som pisal ja...

Ja sa priklanam k teorii Big Bangu...
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Retsko napísal:Jaaaaaaj nic si nepochopil!!!!! Ked si chcel vediet to, ze ku ktorej verzii vzniku sveta sa priklaname my, mal si to hned povedat... Inac je cely tento tvoj prispevok na hovno, lebo vobec nesuvisi s tym, o com som pisal ja...

Ja sa priklanam k teorii Big Bangu...
OK moja... kludne sa priklanaj k comu chces a ten prispevok bol venovany tvojim kecam... :lol:
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Kecal si tu ty, ale vobec nie k mojim kecom... Precitaj si to este raz a skus to pochopit o com to bolo...
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Retsko napísal:Kecal si tu ty, ale vobec nie k mojim kecom... Precitaj si to este raz a skus to pochopit o com to bolo...
az tak vela casu na citanie bullshitov nemam... to jest moj posledny prispevok v totttej teme lebo ku diskusii to ma strasne daleko... :?
mastermind
VIP
VIP

panter2005 napísal:az tak vela casu na citanie bullshitov nemam... to jest moj posledny prispevok v totttej teme lebo ku diskusii to ma strasne daleko... :?
suhlasim.
NAJDEM ESTE JEDEN URAZAJUCI POST BASA 24HODIN
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

kazdy ma svoj nazor na boha, kazdy si uznava ten svoj a nikto nebude nikomu tlacit to palice ten svoj
Napísať odpoveď