Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...

Diskusie na politické témy...
M142
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...

Príspevok od používateľa M142 »

no ono je to takto. ten clanok je fakt na smiech, lebo sice od neho vyzaduju pasovu robotu, ale je riadne zaplatena. kto ti da 800e za manualnu no brain robotu? vsak to typek sam zhrnul na konci(az na ten bullshit o hrdosti), ma sice robotu, lepsiu, ale menej zaplatenu. taktiez tu starostlivost o zamestnancov, ktoru poskytuju automobilky ti tu neda nikto.
ja by som videl skor problem inde a to v nasich agenturach. pocas brigadovania v kii som mal moznost spoznat ludi, ktory odvadzali rovnaku pracu ako kmenovy zamestnanci a pritom sa ich plat pohyboval okolo 360e za mesiac. a to mi uz pride na hlavu, pytat si 100% vykon a popritom platit take smiesne peniaze.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

čistenie VW in a nutshell: http://priamaakcia.sk/Brigada-vo-Volksw ... vanie.html
s tým mierne súvisiaci Koniec auta od grupy Wildcat: http://protikapitalu.org/blog/konec-auta/
moje skúsenosti nie sú AŽ TAKÉ zlé, ale stejne.. :smt015

breadie: nehodil, skôr na tú ausgerechnet-lenivosť.
aj keď je na pováženie, či po smene-dvoch tamtoho nekončí človák tak trochen s psychickým stavom porovnateľným so spinkovačom.
a pracovné pozície sa jaksi čím ďalej tým viac zameriavajú na robenie profitu z hyenizmu, vnucovania "nejakých sračiek nejakým pamrdom," obťažovanie ľudí všeho druhu, nechutnú servilitu a perdo ďalších javov proti ľudskej dôstojnosti.
rozmlatime.jpg
lebo ja som nihil, čistá nenávisť, nič nemám, tak nemám čo stratiť.. when you've got nothing, you've got nothing to lose, you can fuck it all and play the nihil blues!:)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

to o cisteni vo vw som uz cital aj som sa k tomu niekde vyjadroval(tusim ze tu? nepamatam si). pozri, vw ako taky ma poziadavky na bezpecnost a pod dost vysoke a to vyzaduje aj od agentur, ktorym plati velmi dobre peniaze. takze mi pride smiesne pisat o vw ako o hroznom molochovi, ktory nuti macat dievcata ruky v kyseline. podakovat mozes posranym agenturam, ktore sa snazia usetrit na vsetkom, napriek tomu, ze prostriedky pre zabezpecenie potrebnych veci maju.
ono to funguje takto. majitel agentury tlaci veduceho pobocky aby skrtal kde sa da. ten je sice kontrolovany bezpecakom priamo z automobilky, ale je to tiez len clovek a za nejaky uplatok, pripadne po znamosti nad niektorymi nedostatkami privrie oci. automobilka samotna nema co riesit, kedze na papieri je vsetko ok. takze ziadny kapitalisticky vykoristovatel zo zapadu, ale par slovakov s chutou trhnut co najviac.
vo vw som pracoval aj ja a sice pod agenturou, ale priamo pod vedenim ludi z vw a musim povedat, ze tam bezalo vsetko korektne. to sa neda povedat o kii, kde som bol tiez v agenture, ktora sa zaoberala cistenim, mala vlastnych majstrov a tiez sa tam stavali veci spomenute v clanku. nedostatocna bezpecnost, buzerovanie majstrov, nutene nadcasy..btw o vw si nerobim iluzie, ze by to bola firma starajuca sa o zdravie svojich ludi, len koli pokutam prisne dodrzuju bezpecnostne normy.

inac ten clanok povazujem celkom za vtip, keby sa venoval samotnej bezpecnosti tak je to v poriadku, ale ten ostatok je vazne na smiech

Kód: Vybrať všetko

ďže nám nedala ani handry, ani čistiace prostriedky, a odišla, tak sme si s kamarátkou sadli na zem a čakali. 
tak ktory brigadnik by toto neurobil ze ano? ale ked som v robote, tak asi da rozum, ze sa na tie prostriedky pojdem popytat a nebudem sediet na zemi a ak tak nespravim, tak nejake dosledky z toho mozem cakat.

Kód: Vybrať všetko

prišlo mi zle a ľahla som si na zem. Majsterka nebola na dosah, takže som jej to nemala ako oznámiť. 
ak presla bozp, tak musela vediet, ze to treba oznamit(asi ano ked to nacrtla). ked nebola majsterka v dosahu tak sa ju mala vydat hladat jej kamoska ak to sama nezvladala alebo oslovit hocijakeho veduceho pracovnika v blizkosti. ako to vobec niekoho moze napadnut si tam lahnut a nic dalej neriesit?

k tej bezpecnosti som sa uz vyjadril to je opodstatnene a otravoval by som s tym niekoho priamo z vw urcite aby na to dohliadli, ale ostatok je zasa len revanie nad uplnymi banalitami ako je zly pohlad a hlupe reci. ako "majstrov" pre taketo roboty z pravidla najimaju dilinov, ktori hraju rolu duncov, nie prijemnych empatickych ludi riesiacich problemy, to treba brat s nadhladom a ocakavat to..
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

joj toto bude na dlho, ale že si to ty:
takze mi pride smiesne pisat o vw ako o hroznom molochovi, ktory nuti macat dievcata ruky v kyseline.
nejni tam dosť jasne napísané, že veškerým upratovaním a čistením sú poverené neseróčky Tip-Top Services a SlovClean?
takze ziadny kapitalisticky vykoristovatel zo zapadu, ale par slovakov s chutou trhnut co najviac.
120% súhlas, aj takýto druh nacionalizmu je mne a aj PA bytostne cudzí. keby reaguješ na článok na stránke nejakých kotlebovcov, bolo by to na mieste. aj keď titulok sa mohol spraviť aj lepší možno, je hádam jasné, že žiadnych nemcov z toho nikto neviní.
a slovák tiež môže byť kapitalista..
tak asi da rozum, ze sa na tie prostriedky pojdem popytat
touché, lenže v komplexe, ktorý bol pre ňu vtedy ešte španielskou dedinou, vieš.. a to má súdružka myslím o čosi lepší orientačný zmysel ako trebárz ja, čo môžem hovoriť o veľkom šťastí, že som tam nikdá nezablúdil na zopár hodín. mojím najväčším husárskym kúskom ovšem je dva razy za sebou prísť ku zlému východu z areálu.
ak presla bozp
:lol: sorry. pro-forma by bol prisilný výraz, aj to si možno nedobre pamätám.
asi ano ked to nacrtla
to k tomu horku na pracovisku bolo nájdené až retrospektívne. inak tuto ukrajinci na to majú aj fajn widget spravený :) http://antijob.net/heat/
alebo oslovit hocijakeho veduceho pracovnika v blizkosti
hlavne v noci bývali momenty, kedy bolo veľkým šťastím nájsť v okolí akéhokoľvek živočícha
ako to vobec niekoho moze napadnut si tam lahnut a nic dalej neriesit?
drbol jej na hlavu kus železa, opäť môžem ručiť za to, že mňa by napadli asi aj horšie veci vtedy. kde zrovna tehdá bola kamarátka neviem, ale nenasvedčuje to tomu, že tých 5m od nej, asi na WC alebo kerého alaha.
zly pohlad
ten "zlý pohľad" pri konci som mal tú česť vidieť s ňou a na tom sme sa skôr dobre zasmiali, priceless.
ako "majstrov" pre taketo roboty z pravidla najimaju dilinov, ktori hraju rolu duncov
zažili sme tam asi tak dva "polar opposites" exempláre majstrov, sluší sa povedati. šak aj na konci je odporúčanie snažiť sa dostať k najmenšiemu zlu z podmnožín majster a hala. :) inak som tam tak pol roka po tom článku ešte párkrát robil a niektoré veci sa pomenili, aj keď netvrdím, že kvôli článku, ofc. len som mal s SBS nejakú ťahanicu ohľadom fotenia, ale s takými nariadeniami už nech idú do prdele.

1161. post :aasmile3:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Slovakom zostavaju iba dve moznosti: skusit si najst dobru pracu v Ba a ak sa to nepodari ani na viacej pokusov, tak odist za pracou do zahranicia. Slovensko ako krajina totiz nema dlhodobu perspektivu s vynimkou hlavneho mesta. Tato krajina ako-tak preziva iba vdaka montovniam aut inac nema nic, demografia ide uz vyse 25rokov rapidne dolu a kto je aspon trochu schopni odchadza prec. Uvedomte si ze tuto krajinu nebude mat kto zivit ked budete na dochodku. Uz teraz ma problemy fungovat zdravotnictvo a co bude za takych 20rokov napr s dochodkami? Budu obrovske problemy zo zachovanim elementarnych funkcii statu. Oblasti ktore budu osidlene prevazne iba neprisposobivym celozivotne nezamestnanym obyvatelstvom budu rast co bude mat vyrazny dopad na statny rozpocet aj vysledky volieb.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Budeme priekopnici, spravíme anarchiu :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Konečne si na to došiel. :lol:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Slovensko je take konzervativne, ze o tom dost silno pochybujem. Ked to anarchisti nedokazu ani v juznej Europe kde je podpora ultralavicovych myslienok uz tradicne vyrazne vyssia, tak tu to uz nehrozi vobec. Anarchisticke myslienky su ludom v podstate neprirodzene, pretoze nasa psychika sa cele veky vyvijala v spolocenskom prostredi ktore bolo dost ine, clovek potrebuje urcite mantinely a obmedzenia,malokto je schopny normalne zit bez nich. Extremy su proste vzdy nevhodne, ci uz ide o pravicove myslienky alebo lavicove.
hughito
Redeemer
Redeemer

To máš pravdu, tu je tá úroveň triedneho zápasu na nižšej úrovni a bez historickej tradície + ten konzervativizmu. O to ťažšie sa tu preto riešia takéto veci.
gogo956
Redeemer
Redeemer

z hladiska dostupnosti prace a ohodnotenia je Ba relativne na tom slusne, aj ked tiez to nie je az taka slava. Ale ostatne mesta su na tom este vyrazne horsie-aj ked pracovne miesta ponukaju tak platovo to je uz o slabsie. Obrovsky rozdiel je uz vidiet napr medzi Ba a Zilinou: zamestnavatelia tam davaju automaticky nizsie mzdy preto ze rataju s tym ze ludia nemaju az tolko moznosti na vyber a su radi ze maju kde robit. Zase je tu ale otazka, ci nie je lepsie ked sa zatovri miesto v Ba a prenesie do ZA aj ked zamestnavatel bude platit menej ale aspon tam vytvori prac miesto. Nevidel by som to cele az tak zle z hladiska zamestnanosti ale skor z hladiska rastu mzdy v blizkej buducnosti-je to slabota.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tvoj problém je v tom, že tieto veci chápeš akoby to boli nejaké objektívne fakty, na ktoré nemožno pôsobiť a nemožno ich zmeniť. Proste, že to tak je a proste koniec - max. ešte reflektuješ nejaké vládne zásahy do legislatívy. Úplne opomínaš to, že ide proste o nejak nastavený ekonomický systém, ktorý funguje v záujem a prospech "niekoho." A preto funguje tak, ako funguje. Keby sme sa držali tvojho prístupu, tak dodnes sa robí 16 hodín denne, pracovali by tu deti, podmienky v práci by boli oveľa otrasnejšie, atď. Moje vnímanie je triedne - proste to, ako to bude, vyplynie z činnosti, resp. nečinnosti pracujúcej triedy.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tak si za to pracujúca trieda môže alebo si za to nemôže ?
beardie
Redeemer
Redeemer

By ma zaujímalo, čo by tých 16 hodín denne robili, keď teraz makaju 8 a je 12+% nezamestnanosť :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Andi_Cibula napísal:Tak si za to pracujúca trieda môže alebo si za to nemôže ?
Nemá zmysel rozoberať otázku "viny." Dôležitejšie je pracovať na tom, aby sa začala pracujúca trieda organizovať a budovať kultúru odporu.
beardie
Redeemer
Redeemer

to organizovanie sa predsa obstaravaju odbory
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

hughito napísal: Nemá zmysel rozoberať otázku "viny." Dôležitejšie je pracovať na tom, aby sa začala pracujúca trieda organizovať a budovať kultúru odporu.
ako chces tu pracujucu triedu organizovat ? ked kazdy clovek je iny, nesie svoj zivotny pribeh, cize nie kazdy sa dokaze s niecim zhodnut.

podla mna treba priciny jasne definovat, lebo o dosledkoch sa tu mozeme bavit do nekonecna.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

A kto by ich mal organizovať ? Nie náhodou oni sami ? Obdržali by sme podobnú odpoveď ako na moju predchádzajúcu otázku.
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:to organizovanie sa predsa obstaravaju odbory
beardie, dajme tomu. Veď o to sa snaží aj anarchosyndikalizmus. Akurát tie princípy, fungovanie a potupy sa líšia - samozrejme aj tá konečná vízia.
ako chces tu pracujucu triedu organizovat ? ked kazdy clovek je iny, nesie svoj zivotny pribeh, cize nie kazdy sa dokaze s niecim zhodnut.
Na spoločnom záujme, viď napr.: tu alebo tu.
podla mna treba priciny jasne definovat
Príčiny sú jasné: súčasný politicko (hierarchia) -ekonomický (kapitalizmu) systém.

Andi:
A kto by ich mal organizovať ? Nie náhodou oni sami ? Obdržali by sme podobnú odpoveď ako na moju predchádzajúcu otázku.
Áno, oni sami.

__

Len by som nechcel, aby sa to tu zvrhlo k anarchizmu zas, to nech sa rieši v príslušnej téme. Čiže pod. ladené otázky a narážky smerovať tam.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

hughito napísal:Príčiny sú jasné: súčasný politicko (hierarchia) -ekonomický (kapitalizmu) systém.
to je prostriedok, nie pricina... kto tento system zivi ? zeby samotni pracujuci ?
Napísať odpoveď