Rakuske Alpy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kostickar
Expert
Expert

Rakuske Alpy

Príspevok od používateľa kostickar »

Zdravim Vas, chcem sa popytat na rakuske alpy..chcel by som tam ist na cca 7..8 noci..hotel nejaky taky na urovni nie smejd..ale..neviem sa v tom zorientovat, chcel by som oblast bohatu na lanovky, pripadne nejake vodopady- ale trasu taku schodnejsiu, aby zvladol aj turista laik:) hlavne tie lanovky, vodopady, pripadne jazera, plesa, v podstate mi je jedno ako daleko to bude dolezite je aby to bolo rakusko..a jasne ze cim blizsie tym lepsie..len musim sa v tom zorientovat ake su oblasti tam ako sa to tam vola tie oblasti a pod aby som sa uz potom blizsie vedel zamerat na to. Dakujem za kazde info, a ozaj autom by sme isli a dvaja len
butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Rakuske Alpy

Príspevok od používateľa butthead »

skus si posvietit na Zell am See, ubytovanie www.lesak.at
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

keby stacili chaty a chcel by si zlavu, zozen si Alpenverein poistenie ;)
v Slovinskych Alpach to bolo 50%, no myslim, ze aj to minimum -10 eur z ceny jedneho prespania potesi
kostickar
Expert
Expert

ja chcem len rakuske alpy..dalej nechcem ist isto..len vobec to nepoznam no..nechcem liest po stitoch..chcem len lanovky nejaky dostupny vodopad..plesa.. a moze byt aj chata ale taka luxusnejsia trosku..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Hojko tu pisal o tom kedysi - rakuske-alpy-kam-sa-ist-pozriet-t120112.html
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ved, tu zlavu, minimalne 10 eur, budes mat v Rakuskych
kostickar
Expert
Expert

no pozeral som tu stranku LESAK.AT a vyzera to zaujimavo..to co tma pisu je vsetko na okoli? Jazera, cesty lanovky naucne chodniky...?
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

ano, ja som tam bol osobne a je to tam velmi pekne, hlavne odporucam navstivit ladovec Kitzsteinhorn, je tam muzeum a lyziarske stredisko, prave zaciatkom oktobra tam zacala lyziarska sezona... samozrejme v okoli kvantum turistickych chodniciek. samotne zell am see velmi pekne mestecko... len je to cesta na 4-5 hodin autom.
Kajuska48
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Kajuska48 »

Alpy musia byt kazdu zimu.. NAJ lyzovacka
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Za akym ucelom tam chces hlavne ist??? Lebo pises o lanovkach z coho mi plynie, ze chces ist lyzovat. Pises o vodopadoch, ale tam moze byt v zime problem, kedze mozu byt zamrznute, uzavrete pre zladovatele cesty a podobne. To iste aj plesa a rozne atrakcie, kopa z nich vratane turistickych chodikov moze byt uzavreta pre pocasie.

Uvediem ti priklad, ktory tu uz padol, teda Zell am See. Bol som tam 5x, naposledy minuly vikend. Z Bratislavy je to okolo 480km, teda nie je to nic dlhe. Cesta relativne v pohode, rano mozes akurat tak postat trosku v zapche v Bratislave a potom cestou okolo letiska smerom na obchvat Viedne, ale moc ta to nezdrzi. Viacmenej ides stale po dialnici, obcas obmedzenia na 100km/h a par usekov v ktorom stavaju dialnicu, tam ides 80km/h, pre Zell am See ides par dedinkami a mesteckami. Samotne Zell am See je povazovane za mekku Rakuska, mas tam letnu aj zimnu sezonu, momentalne je tak akurat mimo sezony a kopa hotelov a penzionov ma zatvorene. Pokial chces lyzovat, nie je problem, hned priamo v meste Zell am See je svah a lanovka, kopec na lyzovanie a v okoli kopec hotelov, penzionov a ubytovanie v domacnosti ci apartmany. Pocitaj, ze sezona okolo Vianoc bude uz od leta vypredana a ak sa nieco najde, tak sa vela penazi. Mozno 10km odtial je Kaprun, snad jedno z najznamensich svetovych stredisk. Okolo 50km to mas do Kitzbuhelu, takze ubytovat sa mozes aj tam a lyzovat priamo tam, aj tam najdes kopu zjazdoviek vratane najtazsej zjazdovky Hahnenkamm. Ak chces vodopady, tak 55km smerom na Svajciarsko je Krimml, vari najvacsie vodopady v Strednej Europe, vstupne je symbolicke 3 eura. Na opacnu stranu asi 10km od Zell am See je dedinka Taxenbach, ta ponuka nieco ako Slovensky raj, teda drevene chodniky ci lana. Nieco podobne je aj v Kaprune. Plesa najdes nad Kaprunom smerom na Grossglockner, su to asi 2 hod turistiky, nic zlozite (nebol som tam vsak). Dalsia atrakcia, ktora stoji za to, tak to je cesta na Grossglockner, ladovec, najvyssi v Rakusku. Cestny poplatok je 34 eur za auto, je to cca. 50km dlha cesta a stupas do vysky az okolo 2800 metrov, problemom moze byt pocasie, ktore sa behom hodiny zmeni.

Ubytovanie nemusis riesit priamo v Zell ma See, kludne si vyber dedinku ci dve vedla, ta cena sa dost lisi a kludne to moze byt aj o polovicu lacnejsie. Zalezi od toho co pozadujes. Hotelov je tam kopu, aj penzionov. Vobec sa neboj penzionov, tie su na velmi slusnej urovni a castokrat maju saunu, virivku, zrekonstruovane izby s novym nabytkom a novou kupelkou, satelitnu tv, wifi..., proste je to na urovni. Taktiez aj hausy su velmi slusne, ale aj ubytovanie v sukromi. Odporucam pozerat booking.com a riadit sa hodnotenim a hlavne komentarmi, tiez su vzdy uzitocne.

Zo Zell am See si vies spravit rozne vylety, jeden den to moze byt Grossglockner, dalsi den do Talianska pozriet Dolomity - Cortina d'Ampezzo a odtial pozriet v okoli Tre Cime di Lavaredo, Passo Falzarego, pripadne Passo Giau, Passo Fedaia (Marmolada) ci krasne Passo Pordoi. Ale pocitaj s tym, ze je to fakt na cely den, pretoze cesta tam trva tak 2-3 hodiny a potom budes chciet zastavit, kochat sa pohladom a fotit sa. Dalsi den sa mozes ist pozriet do Kitzbuhelu, na pol dna mas vodopady v Krimmli, druhu polovicu dna mozes absolvovat Taxenbach. V Taxenbachu, ale aj v inej lokalite v blizkosti (nenapada ma nazov) mas rafting, canyoning (cca 50-60 eur/osoba), v Kaprune postavili velikanske wellness & spa, ktore je vyhladavane a odporucane... Lanovka nad Zell am See stoji asi 28 eur, pripadne si to mozes vybehnut pesi hore, potom dole si mozes dat kavu, vodne bicykle a clnky na jazere...

Osobne si myslim, ze pokial chce clovek nieco vidiet a zazit, musi pocitat s tym, ze to bude stat nieco penazi, ze bude musiet nieco precestovat a ze bude po takom dni aj unaveny.
Napísať odpoveď