Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa strapaty »

Noobsz DJ napísal:Ja keď čítam všetky tieto vety ako existuje nejaký boh, ako je to a tamto náboženstvo to pravé, tak mi je zle. Každé jedno náboženstvo je len prostriedok na ovládanie masy ľudí. A podľa môjho sa k nejakej viere prikláňajú skôr tí ľudia, ktorí nie sú schopný veriť v samých seba. Ale potrebujú veriť v nejakú vymyslenú postavičku, ktorá im akože dodáva silu žiť.
tak toto je blbost ... preco si vacsina ateistov mysli ze veriaci potrebuju nejaku barlicku k zivotu ... to ze viera ulahcuje veriacemu zivot je fakt-konstatovanie... nie ze to ten clovek potrebuje... skutocne vsetkym prenasledovanym veriacim ulahcuje viera zivot ... pripadne odsudzovanym za to ze maju iny nazor/vieru a idealne je ich segregovat/ izolovat / vobec sa k nim nepriznat ... skutocne im ta viera ten zivot zejdnodusuje...

skutocne si myslis ze teraz uverim osvieti ma a uz neverim sam v seba ... alebo ze uverim len preto ze neverim v sam seba ... si totalne naivny..

//autoeditácia príspevku (21 Okt 2014, 10:04)
vladenko007 napísal:
Tie tvoje žvásty sa nedajú už ani čítať. Takže keby ho prosili aby k nim priamo hovoril, tak by sa tak stalo? Chápem to tak že Boh poslúcha ľudí. Takže stačí teraz skupina ľudí aby ho prosili a on by sa zjavil?
Takže pred tým normálne ľudia komunikovali z bohom? Prečo to teraz nejde? Asi prečo? hmm :lol:
ked to nemozes citat tak necitaj ja ti kazem ... ?? mas tu milion inych tem ... to co som pisal je v sulade s pismom(bibliou ) hadam mi nechces v takejto teme vycitat ze pouzivam nabozenske knihy... ???
ludia komunikuju s bohom stale ... les sa uz ho primo nepocuju ... cize neroztvori sa nebo a nezacne z neho hucat hlas...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ateisti si to myslieť nemusia. Veriaci sa tým sami prezentujú, že vďaka tomu svojmu pomyselnému Bohu dokázali/získali niečo. Kdežto ateista dokáže/získa to isté a nepotrebuje ku tomu žiadnu pomyselnú postavičku. Veriaci väčšinu svojich úspechov pripisuje Bohovi, lebo neveria, že si ten úspech zariadili oni. A keď to nechápeš, tak je to tvoja chyba, nie druhých.

A to, že som totálne naivný mi napíše niekto, kto verí nejakej vymyslenej postavičke a tomu, čo je napísané v biblií. Aké milé.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

strapatý čítam túto lebo sa mi tu niektorých výroky páčia a stotožňujem sa s nimi.
Kovalove čítam preto lebo je to lepšie ako sekcia vtipy. No a pri tvojich sa mi rozum pozastavuje. Neskutočné ako ťa dokázala poblázniť jedna kniha.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Noobsz DJ

rad som bol mili ... :D
vedomost ze sa pan boh postara neznamena ze nebude clovek nic robit ...len tolko ze sa tym nebude trapit...

vladenko007
tak nejde o nejaku jednu knihu ... clovek musi prijat boha v zivote ... a totom sa zacne zaoberat nejakou knihou.... kolky z tu prispievajucich ma bibliu zmaknutu a co im to prinieslo ... ?? a kolky veriaci ju nikdy neprecitali a napriek tomu veria...
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

strapaty napísal:clovek musi prijat boha v zivote ... a totom sa zacne zaoberat nejakou knihou
Takže najprv uveriť a potom sa zaoberať tým, čomu som uveril. Veľmi zmysluplné.
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Postará sa tak, že človek sa najskôr pomodlí a potom nastanú 2 situácie:

- modlitba bola vyslyšaná

- modlitba nebola vyslyšaná, ale to len preto, že má Boh s nami iný ( čítaj lepší ) zámer a v modlitbe prosíme o niečo, čo by nás od toho cieľa odlúčilo

A ešte sa hovorieva, že každá modlitba býva vyslyšaná. Aspoň takto to hovorila naša katechétka.

Ešte k tej starostlivosti by som dodal: Niekto tu písal, že nie sme spasení cez skutky, ale cez vieru. Taktiež s narodením nesieme smrteľný hriech Adama a Evy, ktorý nás nepustí do nebeského kráľovstva. Dajme si príklad takého malého Afričana, matka nakazená HIV, samozrejme prenesie sa to na potomka. Ten nepozná Boha, trpí celý svoj krátky život a nakoniec sa dostane do pekla ( na nekonečné utrpenie ) kvôli tomu, že jeho rodina nebola kresťanská. //Tu vystáva otázka pre strapateho: nie je ti takých detí ľúto?//

Ďalší príklad: Dvaja manželia si sľúbia lásku pred Bohom. Samozrejme stále vychádzame z výroku Boh sa postará o veriaceho. Napr. manželka začne podvádzať manžela a manžel si už nemôže zobrať inú ženu a taktiež podľa cirkvi by jej mal odpustiť a tolerovať jej prehrešky. To by som prirovnal k logike: Môj muž ma neustále týra, ale ja ho neopustím, pretože ho mám rada.

Takéto príklady by som vedel spísať aj do knihy. Skúsil som napísať pár, ktoré nadväzujú na posledný príspevok.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Siberian napísal: Takže najprv uveriť a potom sa zaoberať tým, čomu som uveril. Veľmi zmysluplné.
nabozenstvo je metoda zaoberajuca sa nauke o bohu ... a biblia je kniha o bohu ... ani jedno ani druhe nepodmienuje existenciu boha ... v boha mozno uverit aj bez toho aby clovek nieco vedel o nabozenstve ci o biblii...

pokial ale chce svoj zivot viest po spravnej ceste k bohu a priblizovat sa k bohu nato je nabozenstvo a biblia...

cize s tvojej poznamky je citit ze tvoja predstava o bohu a nabozenstve je nespravna ... na zakladne zlych predpokladov vyvodzujes nespravne zavery...

//autoeditácia príspevku (21 Okt 2014, 20:44)
Paragon napísal:Postará sa tak, že človek sa najskôr pomodlí a potom nastanú 2 situácie:

- modlitba bola vyslyšaná

- modlitba nebola vyslyšaná, ale to len preto, že má Boh s nami iný ( čítaj lepší ) zámer a v modlitbe prosíme o niečo, čo by nás od toho cieľa odlúčilo

A ešte sa hovorieva, že každá modlitba býva vyslyšaná. Aspoň takto to hovorila naša katechétka.plati bod jedna ..modlidba je vzdy vyslisana ... bod dva je nezmysel... ale boh nie je automat a ako dobry otec nam nie vzdy da to co chceme ale to co potrebujeme... aj tvoj syn ked bude mat 2 roky a bude chciet noz tak mu ho nedas aj ked jeho prosbu vyslisis... ale ked bude mat patnast a bude ten noz potrebovat a vediet ho pouzivat tak mu ho predsa das .. preto niekedy dlhsie trva kym dostaneme co chceme ... aj tu vsak plati:dobre zvazuj co si zelas lebo by sa to mohlo splnit

Ešte k tej starostlivosti by som dodal: Niekto tu písal, že nie sme spasení cez skutky, ale cez vieru.nasa viera sa odraza v nasich skutkoch .... nie ten co mi hovori pane, pane.... atd Taktiež s narodením nesieme smrteľný hriech Adama a Evy, ktorý nás nepustí do nebeského kráľovstva. Dajme si príklad takého malého Afričana, matka nakazená HIV, samozrejme prenesie sa to na potomka. Ten nepozná Boha, trpí celý svoj krátky život a nakoniec sa dostane do pekla ( na nekonečné utrpenie ) kvôli tomu, že jeho rodina nebola kresťanská. //Tu vystáva otázka pre strapateho: nie je ti takých detí ľúto?//podla tvojej logiky by tam skoncili vsetky nenarodene deti....nastastie boh ma inu logiku ... a milostrdenstvo bozie je nekonecne... keby som to mal priblizit dedicny hriech je nieco ako smrtelnost... ludia kym nespachali prvy hriech boli nesmrtelny...(aj fyzicky) krstom sa clovek dostava novy zivot skrze krista .... osalveny ... cize aj ked zomrie nezomrie naveky... nanovo sa zrodi z ducha.... a vsetky hriechy sa mu odpustia ..... cize netvrdil by som ze bude v pekle .... vlasne by som to netvrdil o nikom ... to vie len boh... skor by som povedal ze jeho vstah nebude taky intenzivny ako ked zomrie pokrstene dieta....

Ďalší príklad: Dvaja manželia si sľúbia lásku pred Bohom. Samozrejme stále vychádzame z výroku Boh sa postará o veriaceho. Napr. manželka začne podvádzať manželadovod preco ho zacne podvadzat...??? ak to pri slubovani vernosti mysleli uprimne ... milovali sa uprimne ... nebola to len bezducha pritazlivost pripadne 5 mesiac tehotenstva... a manžel si už nemôže zobrať inú ženu(ako si moze chciet zobrat inu zenu ..... vsak slubil vernost tej svojej.... to ze ona porusila prisahu sa bude ona zodpovedat (z casti aj on ) laska musi bit viac ako libido... ci uz pred svadbou pocas manzelstva alebo v case krizy.... kto nevie ovladnut seba ako chce viest celu rodinu?? co je to za chlapa ked 1dkg masa s nim toci ??? sex je naplnenim alsky vo vstahu nie jeho cielom .... vzajomne sexualne zblizenie a vyvrcholenie je aktom odovzania sa a darovania je to nerozlucny zvazok .... ak sa odlucia cast kazdeho znich umiera ... ) a taktiež podľa cirkvi by jej mal odpustiť a tolerovať jej prehreškyboh odpusta ked pride kajuci hriesnik ... boh nenavidi hriech ale miluje hriesnika... prehresky nemozno tolerovat lebo je to nieco co ich oddeluje... aj ked priznavam zeje tazke respektovat slobodnu volu ...popritom cloveka milovat ... a bit otvoreny ked sa vrati a bit schopny odpustit ked olutuje a spravi napravu ... ale nerobi toto vsetko boh denne nespocetne krat .... kolky z nas mu slubili vernost ... a pritom ho denne zradzaju .... pridu a boh im odpusti... keby bol ako my kolki by boli spaseni??? . To by som prirovnal k logike: Môj muž ma neustále týra, ale ja ho neopustím, pretože ho mám rada.ked ma muz tyra je to skutocne moj muz ??? lebo muz prisaha ze bude si zenu vazit ctit a milovat... nie je to tiez taka ista zrada ako keby ju podviedol??? partnery maju pravo na odluku pokial je tam prekazka v ich vstahu ci uz je to nevera tyranie alebo ina... ale su stale jedno ... manzelstvo najlepsie kopyruje vstah cloveka a boha ... akurat boh nikdy nezlyha...

Takéto príklady by som vedel spísať aj do knihy. Skúsil som napísať pár, ktoré nadväzujú na posledný príspevok.
Siberian
Expert
Expert

strapaty napísal:v boha mozno uverit aj bez toho aby clovek nieco vedel o nabozenstve ci o biblii...
Pravdepodobnosť výskytu niečoho takého je tak 0,00001%, že by niekto uveril v boha bez doterajších vedomostí o niektorom náboženstve alebo bohu. Väčšinou totiž ľudia uveria v buď nejaké konkrétne božstvo alebo si zmyslia nejakú "energiu" alebo podobnú haluz, ale aj o tej má určité predstavy vychádzajúce zo skúseností s náboženskými konceptami. Nikto neuverí v boha v informačnom vákuu. Ty si uveril najprv v nedefinované božstvo a následne si sa rozhodol, že ono je to vlastne Ježiš, len si ho najprv nepoznal, lebo si nikdy NIKDY nemal skúsenosť s kresťanstvom alebo biblickými príbehami? Ako už bolo dokázané na J. Kovalovi - najprv sa bránil, že jeho kultúra neovplyvnila výber viery a potom z neho vypadlo, že k viere dospel na birmovke, čo je teda fakt sekulárna udalosť.
strapaty napísal:cize z tvojej poznamky je citit ze tvoja predstava o bohu a nabozenstve je nespravna ... na zakladne zlych predpokladov vyvodzujes nespravne zavery...
Moja predstava tu už bola uvedená a ty si na to nijak nereagoval. Správna alebo nesprávna predstava neexistuje, lebo to nemáš ako dokázať a ty to tiež neurčuješ, takže skús niečo iné ako túto obohratú platňu, už to tu píšeš skoro neustále.

//↓ pokračovanie seriálu "strapaty si definuje slová podľa seba"
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Siberian napísal: Pravdepodobnosť výskytu niečoho takého je tak 0,00001%, že by niekto uveril v boha bez doterajších vedomostí o niektorom náboženstve alebo bohu. Väčšinou totiž ľudia uveria v buď nejaké konkrétne božstvo alebo si zmyslia nejakú "energiu" alebo podobnú haluz, ale aj o tej má určité predstavy vychádzajúce zo skúseností s náboženskými konceptami. Nikto neuverí v boha v informačnom vákuu. Ty si uveril najprv v nedefinované božstvo a následne si sa rozhodol, že ono je to vlastne Ježiš, len si ho najprv nepoznal, lebo si nikdy NIKDY nemal skúsenosť s kresťanstvom alebo biblickými príbehami?samozrejme ze mal ... a bol som vychovavany vo viere .... ale veril som len rozumom... nebola to skutocna viera ... verit v to ze boh existuje nie je este viera...ale suhlasim s tym ze preto som katolik lebo som bol tak vychovavany ... ale samotne nabozenstvo ma len za ulohu cloveka nasmerovat a naucit ho len to co uz zistili ludia generacie pred nim ... ale pochopit zazit a prijat to musi clovek sam na zaklade vlastnych skusenosti... inac su to len naucene poucky bez akejkolvek viery... .. Ako už bolo dokázané na J. Kovalovi - najprv sa bránil, že jeho kultúra neovplyvnila výber viery a potom z neho vypadlo, že k viere dospel na birmovke, čo je teda fakt sekulárna udalosť.myslim si ze tu to nebolo tiez celkom dobre pochopene... samotna birmovka nebola dovodom viery,,, ale v pripave sa zacal zaoberat vecami ktorymi sa predtym nezaoberal ... zazil ziveho boha v spolocenstve veriacich... mozno prvy krat zazil vobec spolocenstvo.. pri takychto udalostiach ak clovek otvori svoje srdce tak duch svaty posobi... a to ze nie je zrucny v recnictve ..nabozenstve(nauke o bohu) neznamena ze nie je dobry veriaci ... lepsi jeden menej sikovny veriaci ktory kraca k bohu ako ateista s IQ 200 ktore ho zavedie do vecneho zatratenia... mozok aj s intelektom zhniju v zemi ... no bozia slava je vecna ... ako aj zivot s bohom v kralovstve nebeskom...

Moja predstava tu už bola uvedená a ty si na to nijak nereagoval. nebolo cielom na nu reagovat .. chcel som len vediet o com sa vlastne bavime ked sa povie boh... neexistuje nejaka univerzalna definicia... o tom co vsetkoje boh su napisane cele knihy .. Správna alebo nesprávna predstava neexistuje, lebo to nemáš ako dokázať a ty to tiež neurčuješsamozrejme ze nic neurcujem .. ale ty vychadzas len z jedneho predpokladu ... a to ze boh neexistuje a ludia v neho verai len vdaka nabozenstvu ... , takže skús niečo iné ako túto obohratú platňu, už to tu píšeš skoro neustále.tak vychadzas z predpokladu ze boha nemozno poznat bez nabozenstva ,,,ktore je samozrejme vymyslene niekym... ale nepripustas moznost ze boh je skutocna entita ktora vplyva na ludi bez ohladu nabozenstva lokalizacie vychovy... cize ak boh existuje tak sa k nemu ludia logicky vedia dopracovat aj bez nabozenstva... samozerejme po uvedomeni si tohto vstahu clovek tuzi ten vstah rozvijat lebo je to uzasny vstah ... a preto sa zacina zaoberrat nabozenstvom ... nauke o bohu a zacina pomenuvavat to co preziva...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

strapaty napísal:verit v to ze boh existuje nie je este viera.
:lol:
a co to je, ked nie viera?
strapaty napísal:naucit ho len to co uz zistili ludia generacie pred nim
napriklad?
strapaty napísal:ak clovek otvori svoje srdce tak duch svaty posobi
alebo mu len v tej spolocnosti bolo dobre a nespravne to identifikoval ako Ducha svatemu
strapaty napísal:ateista s IQ 200 ktore ho zavedie do vecneho zatratenia
tym, ze neveri bez dokazov?
ja byt bohom, tak nechcem ovce, ktore veria bez dokazu, co to dava bohu? aky to ma pre neho prinos?
strapaty napísal:mozok aj s intelektom zhniju v zemi ... no bozia slava je vecna ... ako aj zivot s bohom v kralovstve nebeskom...
lenze to je len nieco, v co dufas, nicim nepodlozene
a vobec to nemyslim ako nejaky utok, len konstatujem: po smrti si uvedomis (teda vlastne nie, kedze budes mrtvy), ze si cas, ktory si mohol venovat rodine a okoliu, zabil vierou v neexistujuce bozstvo, ktore ti vlastne nic neda, len schopnost pripisat mu veci, ktore si nevies vysvetlit
namiesto toho, aby si to akceptoval tak ako to je, utiekas sa k bohu a veris, ze tvoj zivot ma nejaky vyznam, pritom si len jeden z bilionov tvorov, ktore vznikli iba vdaka posobeniu nahodnych vplyvov a ich jedinym cielom je rozmnozit sa
strapaty napísal:boha nemozno poznat bez nabozenstva
ludia mali tendenciu pripisat nepoznane vyssim mocnostiam, nie je to nic neobvykle, cela historia to vie pekne dokumentovat
keby mal Boh take globalne posobenie a bol by ten jediny pravy, spontanne by v neho zacali verit ludia bez rozdielu lokality, co sa nedeje, pocas 1500 rokov bola viera v Boha sustredena len na Europu a Blizky vychod, preco asi?!
strapaty napísal:samozerejme po uvedomeni si tohto vstahu clovek tuzi ten vstah rozvijat lebo je to uzasny vstah
co z toho, co ti ten vztah dava, si nevies spravit sam?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

beardie napísal: :lol:
a co to je, ked nie viera?vedomost, presvedcenie ...

napriklad? vkazdej hlave v kazdej kapitole je skryta cast boha ... cele pismo ... cela tradicia

alebo mu len v tej spolocnosti bolo dobre a nespravne to identifikoval ako Ducha svatemu... v mnohych spolocnostiach ti je dobre ... zazit posobenie ducha svateho je ojedinely zazitok ... ked to raz zazijes budes vediet o com hovorim

tym, ze neveri bez dokazov?bez vecnych dokazov ... kazdy veriaci ma osobne dokazy ,,, clovek ktory by veril bez dokazov ,,, bez presvedcenia by bol len klamar ... samozrejme tie dokazy nie su univerzalne ani objektivne ...
ja byt bohom, tak nechcem ovce, ktore veria bez dokazu, co to dava bohu? aky to ma pre neho prinos? stale sa snazis nabrat cely ocean do 2 dl salky... tolko je totiz kapacita cloveka... to ze v tvojich 2 dl neziju velryby neznamena ze neexistuju ...

lenze to je len nieco, v co dufas, nicim nepodlozene
a vobec to nemyslim ako nejaky utok, len konstatujem: po smrti si uvedomis (teda vlastne nie, kedze budes mrtvy)to kto znas ma pravdu sa dozvieme az po smrti ... ak by si aml pravdu ty nic moc som v zivote nestratil..., ze si cas, ktory si mohol venovat rodine a okoliuv kostole, v praktizovani viery sa venujem okoliu aj rodine ... prezivame to spolocne .. , zabil vierou v neexistujuce bozstvodomnienka, ktore ti vlastne nic nedapreco by som v neho veril keby mi nic nedaval ... myslis ze sa natolko nudim ze preto verim??? ale si myslis ze zo strachu ??? ani jedno ani druhe nie je pravda... , len schopnost pripisat mu veci, ktore si nevies vysvetlitdaj priklad... lebo veci ako vznik vesmiru ma uz od nejakych 17 rokov netrapia ... uz som z takych otazok vyrastol...
namiesto toho, aby si to akceptoval tak ako to je, utiekas sa k bohu a veris, ze tvoj zivot ma nejaky vyznammoj zivot ma vyznam dokonca aj v pripade ze by si mal pravdu ty, pritom si len jeden z bilionov tvorov, ktore vznikli iba vdaka posobeniu nahodnych vplyvovdokienka a ich jedinym cielom je rozmnozit sa ano presne to dokazuju ludia ktory ziju v celibate a svoje pudy obetovali bohu ... lebo zivot s nim ich naplna viac ako samotne telo ....

ludia mali tendenciu pripisat nepoznane vyssim mocnostiam, nie je to nic neobvykle, cela historia to vie pekne dokumentovat
keby mal Boh take globalne posobenie a bol by ten jediny pravy, spontanne by v neho zacali verit ludia bez rozdielu lokality, co sa nedeje, pocas 1500 rokov bola viera v Boha sustredena len na Europu a Blizky vychod, preco asi?!tak to ze boha nenazyvaju bohom ... (dokonca ani my by sme nemali JHV ) neznamena ze tam boh neposobi...

co z toho, co ti ten vztah dava, si nevies spravit sam?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty napísal:tak vecsina uprimnych veriacich si zazila zivot neveriaceho ... bez viery... co naopak je len tazko
tvoja ničím nepodložená domnienka, resp. prianie
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Odpoveď na tema-pre-veriacich-a-vsetkych-ludi-dobr ... ?start=140
ty si tiez na diskusnom fore a mal by si si precitat, pre koho je tema urcena - nazov a moj prvy prispevok
Nikto tu nechodí hádzať nejaké hateful príspevky len tak, ale ak sa pridávajú vyslovené nezmysly, tak zareagujem. O tom snáď diskusia je nie? Ak niečo potrebuješ preberať verejne a v otvorenej téme tak znes aj to, že sa vyjadrí aj niekto iný. Inak v tom nevidím zmysel a môžete si posielať súkromné správy a tlapkať sa po chrbte nie?
Inak na tom filme ma ani tak nezaujalo to holywoodske spracovanie atd., ale ta skutocna predloha a to, ze policajti z drsneho prostredia Bronxu realne vyuzivaju pomoc knaza, ktory dosahuje vysledky tam, kde su na to oni sami kratki
Presne kvôli takýmto nezmyslom reagujem. Aspoň si prečítaj tie články, ktoré sme tu hodili. Predloha bola dosť podstatne odlišná. To, že si nejaký policajt do svojich prípadov dosadil nejaké paranormálne javy má dokazovať čo?
S tými mínuskami sa zbytočne vyplakávaš, ja ich nedávam lebo to čo si myslím radšej normálne napíšem sem. Proste len nedokážeš zniesť ak ti niekto vyjadrí iný názor ako tvoj a potom útočíš na každého. Pokrytecké, keď už hovoríš o tom fanatizme.

Ak sa to tu premaže, tak OK. Dá sa založiť téma, kam sa budú kopírovať príspevky odtiaľto a bude sa na ne reagovať tam, môže byť? Ale v prvom príspevku bude disclaimer, že veriaci prispievať nesmú. To sa mi zdá fér. A teraz šup rýchlo choď nahlásiť že ti napísal niekto do tvojej témy :)

Ešte k jednej veci:
On nestratil vieru, jeho viera len tak "trocha poklesla" a podobne dotahovanie sa na nezmysloch
Vidím, že ti stále uniká pointa. Predmetom nie je to ako silno veriaci je, ale faktom je že bol odmalička vychovávaný a indoktrinovaný v kresťanskej rodine. To, že sa špeciálne o exorcizmus a s ním spojené veci nezaujímal je vec druhá.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

"Dá sa založiť téma, kam sa budú kopírovať príspevky odtiaľto a bude sa na ne reagovať tam, môže byť? Ale v prvom príspevku bude disclaimer, že veriaci prispievať nesmú. To sa mi zdá fér. A teraz šup rýchlo choď nahlásiť že ti napísal niekto do tvojej témy :)"

Zalozte si s Hughitom aj 20 tem a dajte si tam "disclaimer" ze veriaci prispievat nesmu a ja ti slubujem, ze nielenze tam nebudem prispievat, ale to nebudem ani citat :lol: :wink:
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Nie na takú úroveň by som neklesol, sorry :) To bolo len poukázanie na princíp. Ja si nepotrebujem vytvárať témy, kde obmedzím diskusiu len na názory, ktoré mi vyhovujú. Na také praktiky mám svoj názor. Samozrejme na podstatu si nereagoval.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak tehla proste opäť nedokázal zniesť to, že film, ktorý tam postol hádam ako dôkaz "čohosi," je len obyčajná báchorka, holywoodska blbosť. Vytvoril si tému na verejnom fóre, kde nechce, aby sa na rôzne nezmysly reagovalo v kritickom zmysle, to je teda fakt super prístup. Samozrejme rešpektujem to, že tam nebudem vypisovať nasilu, provokovať a za každú cenu narúšať ich diskusiu o "spoločenstvách," ktoré navštevujú - to je napr. vec, ku ktorej nemám čo napísať a ani ma to nezaujíma.

Ja a myslím si, že ani iní ateisti tu na hojku, nemám záujem si vytvárať osobitné témy bez prístupu ľudí s iným názorom, aby sme sa tam mohli vzájomne utvrdzovať o svojej "pravde."
tehla

Hughito, ty si krestan? Matne tusim ze nie ... Preco mas nutkavu potrebu prispievat do temy urcenej specialne pre nich? Na pomaly kazdej strane su tvoje prispevky, na diskusiu s krestanmi mas priestor tu predsa. Moderatori fora pochopili ako som to myslel, aj ked nie su krestania, za co im pekne dakujem (specialne Gotharovi), tak to pochop aj ty.... Ak ta nieco zaujme, tak to preloz sem a tu moze vzniknut o tom polemika - chapes stres v robote, clovek sa chce trocha odreagovat, mozno len tak o niecom pokecat s tymi, kto chapu krestanske veci a nie sa vecne natahovat s ateistami a bojovat . Tot vsjo. Chcel som len jednu vec - vytvorit temu takej krestanskej oazy, nie duplicitny priestor na "bojisko", tych je tu dost a vela ludi to uz nebavi
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

To, že nie je kresťan, znamená, že do tej témy nesmie prispievať? Pokiaľ viem reagoval len na ten film pozadie za ním a vôbec nezačínal so žiadnou hádkou veriaci vs ateisti.
Keby si ten film dal to témy o filmoch v sekcii kultúra, tak by naň zareagoval rovnako. Keď niekto postne Fast & Furious do témy a autách ako film založený na realite, tak sa k tomu tiež vyjadrím, že to asi bude trochu blbosť.
To nie je o žiadnej hádke ale o vytváraní omylu.

Tiež si písal, že nemáš potrebu sa tu naťahovať? Ako si mám teda vysvetliť tvoj posledný post? Keby si tu nato nereagoval, tak ti nikto nemá načo ani odpovedať. Takto ti tu znova odpovie kopu ľudí a začneš, ako ty hovoríš, hádku.
Siberian
Expert
Expert

tehla napísal:Hughito, ty si krestan? Matne tusim ze nie ... Preco mas nutkavu potrebu prispievat do temy urcenej specialne pre nich?
Názov tvojej témy je "téma pre veriacich", nie "téma pre kresťanov", tak si to oprav, lebo čo ak ti tam bude nebodaj prispievať nejaký moslim, budhista alebo hinduista?

//Človek chce zabrániť ďalším zbytočným zmätkom a prípadným hádkam (lebo pokojne by mu tam mohol nabehnúť nejaký moslim a začať sa hádať, ktorá viera je pravá) a ešte za to dostane mínusovú karmu, čo už.
tehla

"Keby si tu nato nereagoval, tak ti nikto nemá načo ani odpovedať. Takto ti tu znova odpovie kopu ľudí a začneš, ako ty hovoríš, hádku."

a ty naco si vobec reagoval? Uz bolo povedane vsetko. Neexistuje tu moznost, ze bude tema pre ludi co sa zaoberaju duchovnymi vecami bez toho, aby ste to tam vy ako ateisti neprecislili a zredukovali na debilne otazky a vysmech ako tu? Nech tam pisu moslimovia budhisti pre mna za mna a kazdy kto chce debatovat konstruktivne a tieto veci ho zaujimaju, neviem ale preco by som mal napr. aj v tamtej teme citat komentare aki sme zabedneni vsetci ako su vsetko bachorky proste a ako vy potrebujete dokaz. To jak keby som zalozil temu "Spagety" a niekto by mi tam dookola vypisoval, ze daj mi dokaz ze si vcera jedol spagety. No nedam, je to predsa moja vec. S 500 ateistami v teme, ktory dookola pisu to iste sa tam nema sancu vyvinut nejaka zmysluplna diskusia, ktora by kazdeho neotravovala ako napr. tu. Proste ak si ateista, tak tu temu ignoruj, je to naozaj tak tazke, ze to dookola treba zdoraznovat jak pre debilov? Pretoze keby tam reagoval taky hughito sem tam s niecim tak nic nepoviem, ale on tam nonstop vypisuje to iste co tu, tak nech si pre mna za mna rozoberie ten film v sekcii kultura a zivot, ale nepotrebujem po sty krat pocut, ze vsetko su len bachorky (inak uz som spominal, ze ma nezaujalo ani tak to holywoodske spracovanie ako predloha, znova to musim pisat po sty krat, ako pre magorov a presne o tom je cela diskusia s vami ateistami - dookola o h...e). Som maximalne uprimny teraz, sorry
Napísať odpoveď