Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

zeky
Star
Star

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa zeky »

Daj si dokopy fakty. Nikto tam nešiel pýtať dôkazy. V posledných príspevkoch sme vyjadrili názor na film, ktorý tam bol. Namiesto toho aby si reagoval na obsah príspevkov a k veci, si radšej hneď začal hrať butthurt kresťanka, ktorého všetci utláčajú.
Ozaj, aj si čítal tú jeho knihu, keď hovoríš, že ťa zaujala predloha? Začal si sa tam oháňať zjavnými blbosťami z toho filmu o ktorom sám autor predlohy povedal, že je dosť vzdialený jeho predlohe, ale že to chápe.
- natoceny podla kniznej predlohy skutocnych zazitkov policajta v Bronxe - tvrdy chlapik a policajt skepticky voci vsetkemu co suvisi s vierou bol ocitym svedkom ritualov exorcismu, dnes je veriacim a stale spolupracuje s knazom ....
Skeptický voči všetkému čo súvisí s vierou..my ass..kresťan, vychovávaný v kresťanskej rodine, ktorý svoju vieru "stratil" a potom sa k nej znova dostal, lebo si myslel, že veci ktoré vidí vo svojom živote sa bez viery vysvetliť nedajú. Ty si ho opísal ako by to bol samozvaný zarytý ateista od svojho narodenia. To, že je aj jeho rola policajta zneužívaná pre filmové účely ani nevravím.
Sarchie is a demonologist, and he has performed exorcisms and led investigations into the demonic during his off-hours, a position he referred to as “the Work.”
Všetky jeho exorcizmy a paranormálne stretnutia sa diali mimo jeho práce, teda neviem čo ho odlišuje od všetkých ostatných demon hunterov, exorcistov, náboženských fanatikov, ktorí tvrdia že vidia nadprirodzené veci. Ja budem maximálne úprimný tiež, sorry. Svoje infantilné analógie si nechaj pre seba. Ešte ti poradím aby si sa naučil čítať s porozumením. V mojich príspevkoch nebol nikde výsmech. To, že si neschopný zareagovať vecne na názory druhých tiež nie je môj problém. Pochop, že už nežiješ v čase inkvizície v období temna a že sa ľudia budú stále pýtať a stále budú vyjadrovať svoj názor a ten sa s tvojim nemusí zhodovať. Keď to nie si schopný stráviť existujú fóra len pre kresťanov, kam ateisti nelezú. Prečo nechodíš tam, keď tvrdíš, že ti ide o to čítať ľudí s rovnakým názorom? Ja nemám problém s tým ak je niekto veriaci, ale ak verejne šíri bludy a ešte sa urazí keď mu na to niekto niečo povie tak to teda nie.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Reagoval som preto, že mi príde totálne alibistické z tvojej strany vyčítať hughitovi ako ti lezie do témy, keď hneď nato sa prídeš ty vyplakávať sem.

Žiadne báchorky ani invektíva a ani 500 ateistov sa tam nezletelo. Hughito iba rozvil, čo sa za tým filmom skrýva. Čo je na tom zlé? Bez toho ľudia uveria každej kravine bez zamyslenia(nemyslím vieru, ak sa pohybuješ po internetoch vieš, čo všetko tam koluje a od pravdy to má ďaleko). Mohli ste si v kľude vymeniť dva filmy a bol by pokoj, keby si mu nezačal vyčítať blbosti.

Prečo mám tú téme ignorovať len preto, že som ateista? Ja som tam na nič nereagoval tak debilov si choď hľadať inde.

Presne, ďalšia zbytočná diskusia o tvojom plači ako ti hughito lezie do témy(pritom s vecným argumentom), tiež mi to už lezie na nervy.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

vidis a to je presne to, preco nechcem v tej teme ateistov - zdanlive neviniatka, ktore len vyjadruju svoj nazor, clovek napise, ze ho nieco zaujalo, vy hladate chytanie na slovickach, ze skeptik, alebo jeho viera len poklesla, vzapäti vyvolate nejaku hadku so slovami "ser na ten film", urobite z cloveka magora, ktory veri holywoodu a potom uz je to len o tom, ze sa dotycny musi branit pred vasimi fabulaciami a manipulovanim do niecoho, kam sa nechcel vobec dostat. Jednoducho naprogramovanie na utok. Kde som pisal, ze bol od narodenia zaryty ateista? To si si zas ty vyfabuloval v svojej hlave. Pisal som, ze bol v detstve ministrant.

"Keď to nie si schopný stráviť existujú fóra len pre kresťanov, kam ateisti nelezú."

preco to neaplikovat aj tu na jednu temu? Ja do ateistickych tem tiez neleziem, ani do for, krestanske fora sem tam citam, mas s tym naozaj taky problem?

"Ja nemám problém s tým ak je niekto veriaci, ale ak verejne šíri bludy "

z pohladu niekoho verejne siris bludy ty, napr. blud ateizmu

94 Jakub - lebo toto nie je tema od autora Hughita s nazvom tema pre ateistov, do temy pre ateistov "ze jak som stratil vieru" som nenapisal ani riadok, narozdiel od ateistov do temy pre veriacich. Pochopene konecne?

Inak co som si vsimol, ani jeden veriaci clovek v Boha na tomto fore vam do tej temy nezasahoval, stacilo by trocha tolerancie
zeky
Star
Star

Ty si naozaj ignorant. Zas si neragoval na pointu. Dookola si vyberáš len to čo ti sedí. My sme ti na ten film reagovali s inými vecami. Aj článkami. Ty vieš vyťahovať len tie slovíčka. Pointu samozrejme nie. Najprv ideš robiť propagandu smiešnymi výrokmi a potom sa divíš že je na to reakcia. Tak ešte raz si choď prečítať čo sme ti tými odkazmi chceli naznačiť.

Aby som nezabudol na niečo čo tu opakuješ:
vy hladate chytanie na slovickach, ze skeptik, alebo jeho viera len poklesla
Budem reagovať na všetko čo je zjavná blbosť, ako tá veta ktorú si napísal na úvod na vykreslenie filmu a budem ta citovať pri každom tvojom klamstve.
vzapäti vyvolate nejaku hadku so slovami "ser na ten film"
Príspevok bol formulovaný inak, tak láskavo nedávaj do úvodzoviek niečo čo nie je citácia. Taktiež príspevok bol myslím dosť konštruktívny a rozobral som v ňom nejaké veci. To, že to ty berieš ako popud na hádku je tvoj problém.
preco to neaplikovat aj tu na jednu temu? Ja do ateistickych tem tiez neleziem, ani do for, krestanske fora sem tam citam, mas s tym naozaj taky problem?
Prečo to aplikovať len na tú jednu tému? Vidíš tu snáď na fóre okrem tvojej ešte nejakú inú tému ktorá by mala pre niektorých diskutujúcich obmedzenie? Chyba teda bude asi niekde inde. Ateistické témy tu pokiaľ viem nie sú. Nie v zmysle, že by si tam mal zakázané reagovať. Kresťanské fóra si pre mňa za mňa čítaj, sám som ti to aj odporučil.
z pohladu niekoho verejne siris bludy ty, napr. blud ateizmu
:D Right, tvoj problém je že sa na ateizmus pozeráš ako na svoju vieru, teda na nejaké spoločesntvo, ktoré má svoje pravidlá, zásady etc. V skutočnosti nič také neexistuje. Že blud ateizmu. Nice.

Ešte jedna jasná otázka, na ktorú si neodpovedal. Čítal si teda tú knihu?
tehla

zeky napísal:Ty si naozaj ignorant.
Ano, som ignorant a preto by si sa mi mal teraz pomstit a ignorovat aj ty temu, ktoru som zalozil
zeky
Star
Star

Ak si si nevšimol, tam ti už neprispievam. Čokoľvek z nej budem chcieť v budúcnoti prebrať urobím v tejto téme. Stále si ale neodpovedal na väčšinu vecí.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

nechcel som, ale už musím...
tehla napísal: a znizia karmu o 10 bodov, (vidim, ze strapaty je uz v hlbokom minuse, cinite sa )
strapaty aj koval si za svoju karmu môžu sami, tým čo píšu, teda tými rozprávkami, lebo vecné argumenty človek od nich dostane málo kedy. (za seba poviem, strapatemu som naposledy znížil karmu v januári)
tehla napísal:, ste slobodne ludske bytosti, tak verte comu chcete, ale to iste by ste mali dopriat aj ostatnym, je tak nebo neni tak?
to hovorí člen spoločenstva veriacich, ktoré si cez protiústavnú zmluvu zakotvili svoje sviatky v kalendári, zakazujú pracovať v týchto dňoch, domáhajú sa úprav zákonov a ústavy podľa ich náboženstva atď, atď ....vtipné, len sa nesmejem.
tehla napísal:Inak co som si vsimol, ani jeden veriaci clovek v Boha na tomto fore vam do tej temy nezasahoval, stacilo by trocha tolerancie
ujo kváder, presne takéto bludy (aký si teraz vypustil) dávajú ľudia na pravú mieru v tvojej téme a to isté spravím teraz aj ja, lebo niekto iný by si fakt mohol myslieť, že 8 strán témy o apostáze je bez veriacich, ale nie je.
Ja som tam narátal dvoch veriacich, z toho jeden bol strapaty a ten sa tam angažoval na 4 a pol strany z 8, dokonca i posledný post v tej téme je od neho...chudák strapatý, ty si ho zbavil viery, čo on teraz bude robiť...

Čiže strapaty v téme o apostáze, je ako hughito v tvojej téme. Ale rozdiel je, že nikto z nás nevyplakával, že nám tam prispieva veriaci a mi sa nemôžme v kľude tľapkať po pleci ako sme stratili vieru, tak ako ty vyplakávaš keď ti ateista niečim prispeje do tvojej oázy. Strapaty tam začal prispievať od 4 strany, dovtedy sme sa kľudne mohli tľapkať a potom sme sa museli naťahovať so strapatým v našej tľapkacej téme.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

neprecislili a zredukovali na debilne otazky a vysmech ako tu?
A kde tam je takéto čosi? Ako tu bolo spomenuté, nebol tam žiadny náznak konfliktu z mojej strany (možno sarkazmus od ephramka), dokonca som ti odporučil pod. film - však aj ja si to rád pozriem, môžem tieto veci.
Pretoze keby tam reagoval taky hughito sem tam s niecim tak nic nepoviem, ale on tam nonstop vypisuje to iste co tu
Nepreháňaj. Pred týmto filmom som tam písal naposledy v januári a to ohľadom toho, čo si myslíte o zobrazovaní Ježiša ako ´belocha.´Čiže v podstate taká milá téma a otázka na veriacich, ako vnímajú túto problematiku.

A díky chalanom za bránenie.
tehla

hughito napísal:
A díky chalanom za bránenie.
:lol:

no dobre, vidim, ze vam na tom naozaj zalezi, aby ste v tej teme prispievali, tak si teda prispievajte, ale dufam, ze v zmierlivejsom duchu ako tu. To by som naozaj ocenil a nemusime sa tu hrat na sudnu sien teraz

"to hovorí člen spoločenstva veriacich, ktoré si cez protiústavnú zmluvu zakotvili svoje sviatky v kalendári, zakazujú pracovať v týchto dňoch, domáhajú sa úprav zákonov a ústavy podľa ich náboženstva atď, atď ....vtipné, len sa nesmejem."

tak to chodi, kazdy presadzuje to svoje, ja by som na tvojom mieste za to, ze existuju sviatky a chvile, ktore mozes travit v pokoji s rodinou, namiesto toho aby si napr. dokladal mlieka v tescu krestanom podakoval. To je vec pohladu. Okrem toho, ze by ti niekto vyslovene zakazoval pracovat, tak o tom naozaj neviem. Ak je to tak, je mi to uprimne luto, mas to tazke

Ohladom temy o apostaze - pravdupovediac registroval som asi prve dve strany, potom ma to prestalo bavit a zabudol som jej nazov, takze som si to znova po dlhsom case neocekoval, ani mi nenapadlo, ze by to mohlo nejakeho veriaceho zaujat, tak mi je naozaj luto, ked ste sa tam tak pekne tlapkali, ako vam je hej bez toho Boha teda, ze vam tuto idylu strapaty na 4 strany prerusil, snad je to uz v poriadku.

"Ešte jedna jasná otázka, na ktorú si neodpovedal. Čítal si teda tú knihu?"

nie necital, napisal som, ze ma zaujala, cital som ukazky a videl som film. Este nieco k tomuto? Vidim, ze mas potrebu to rozobrat do maximalnych detailov, mal by som si nastudovat podrobne zivotopis dotycneho, nacitat jeho tvorbu, zistit DNA, stav rannej stolice za posledny mesiac a potom napisat na forum ze ma nieco zaujalo, tak je? Aby som obstal pred pritomnym tribunalom ...
zeky
Star
Star

No ako som si myslel. Zaujala ťa predloha, ktorú si ani len nečítal. Tie hyperboly si môžeš nechať, snažíš sa nimi detinsky prekrývať zmysel otázok. Ak sa k niečomu chceš vyjadrovať alebo sa tým oháňať predpokladá sa, že to máš aspoň zmáknuté.
tehla

a ty si to cital? Lebo podla toho ako sa vyjadrujes to vyzera ze mas dotycneho rozpitvaneho na stole este pri vedomi a rozprava ti dopodrobna svoj zivotopis a skusenosti z praxe. LOL. Tak este raz - ak napises na fore, ze ta nieco zaujalo, nemusi ist len o to, ze si to cital, ale ze ta nieco naozaj len zaujalo, pripadne mas v umysle si to niekedy v buducnosti precitat. Zas diskusia o h...e
mLuks
Addict
Addict

ja by som na tvojom mieste za to, ze existuju sviatky a chvile, ktore mozes travit v pokoji s rodinou, namiesto toho aby si napr. dokladal mlieka v tescu krestanom podakoval. To je vec pohladu
na chvíle s rodinou a priateľmi mám víkendy, voľné dni v práci, dovolenku a štátne sviatky. Ak tebe toto nestačí a tvoj rodinný život zachraňujú práve tie cirkevné sviatky, tak ťa ľutujem. A keď ti už tak ide o trávenie času s rodinou, v pokoji atď počas týchto sviatkov, prečo neuznať aj pravoslávne sviatky ako dni pracovného pokoja, mal by si viac dní voľna na chvíle s rodinou, prečo neuznať aj islam a moslimské sviatky ako dni pracovného pokoja? Prečo len tie kresťanské, teda tie katolícke? Oslavovať panenku sa ti páči, ale oslavovať ramadán by sa ti už nepáčilo? Ale veď by si mal viac dní voľna, viac času na trávenie s rodinou.

Bol by si proti tomu, ak by sa uznali sviatky iných náboženstiev ako dni pracovného pokoja a boli by riadne v kalendári? Lebo toto by bolo fér, voči každému občanovi tejto krajiny, ktorý tu žije, nie len voči kresťanom.
Okrem toho, ze by ti niekto vyslovene zakazoval pracovat, tak o tom naozaj neviem.
A keď je cirkevný sviatok uznaný ako deň pracovného pokoja, neznamená to náhodou, že v ten deň má byť všetko zavreté? Teda v ten deň sa nesmie pracovať, teda zakázané? (výnimky sú)
tak mi je naozaj luto, ked ste sa tam tak pekne tlapkali, ako vam je hej bez toho Boha teda, ze vam tuto idylu strapaty na 4 strany prerusil, snad je to uz v poriadku.
Aj mne je ťa ozaj ľúto, že si už toľko sĺz vyronil kvôli svojej téme, stále ti tam príde nejaký zlý, zlý, zlý ateista a naruší ti tvoju oázu kresťanstva. A ty chudáčik, sa stále musíš sťažovať a hádať sa, aj keď sa už hádať nechceš.
tehla

kurnik tak sprav demonstraciu proti vianociam, preco s tym obtazujes mna? Ja som nic neuzakonil
zeky
Star
Star

Zase hyperboly a trápne reči, keď nemáš čo povedať? Človek by si myslel, že si to aspoň čítal celé, keďže si o tom mal xy príspevkov. Keď je to diskusia o ho*ne, tak sa nevyjadruj. Nikto ťa nenúti.
tehla

zeky napísal:Zase hyperboly a trápne reči, keď nemáš čo povedať? Človek by si myslel, že si to aspoň čítal celé, keďže si o tom mal xy príspevkov. Keď je to diskusia o ho*ne, tak sa nevyjadruj. Nikto ťa nenúti.

pred chvilou si tu vypisoval, aky som ignorant a sam si sa nalogoval do mojej temy, ja som sa s tebou bavit povodne ani nechcel. A to je presne o tom, co pisem, vy jednoducho vobec nie ste schopny diskutovat s nejakym krestanom na normalnej priatelskej urovni, vsetko obratite na osobne utoky
zeky
Star
Star

Neviem, kto to obrátil na osobný útok, keď naše príspevky v danej téme boli vecná reakcia na film a nie na teba. Následne si začal všade aj tu nadávať na zlých ateistov. Ja diskutujem všade normálne, pokiaľ niekto nezačne mať blbé ad hominem poznámky. Ja za to nemôžem, že si poznámku k filmu zobral ako osobný útok na teba. Stačí byť menej vzťahovačný.
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

tehla - ak považuješ diskusiu za nemožnú alebo nezmyselnú, tak môžeš aj nereagovať, nie?
mLuks
Addict
Addict

kurnik tak sprav demonstraciu proti vianociam, preco s tym obtazujes mna? Ja som nic neuzakonil
Ale to tu obhajuješ, tak ťa tým konfrontujem, keďže si napísal, že mám ďakovať kresťanom za ich cirkevné sviatky uznané ako dni pracovného pokoja, lebo vďaka nim môžem tráviť viac času s rodinou. Nemám ti ísť v rámci mojej vďačnosti riť utrieť?
To by sa Pánovi kresťanovi páčilo, keby mu ateisti ležali pri nohách a ďakovali za volné dni, ktoré so sebou priniesol ten paškvil?
tehla

Siberian napísal:tehla - ak považuješ diskusiu za nemožnú alebo nezmyselnú, tak môžeš aj nereagovať, nie?
ano mozem, preto som aj zalozil specialnu temu pre ludi, ktorych nabozenska tematika, nadprirodzeno a veci okolo toho bavia. A pre tych ktorych to nezaujima priestor, kde nemusia tie veci citat, ani na ne reagovat, tak ako ja nebudem musiet reagovat na nich s vycitkou, ze som ignorant. Ale vlastne hej, dobra rada nad zlato, budem to jednoducho ignorovat a vec vybavena. Lebo niet väcsieho zadostucinenia pre ateistu ako slovne dodzubat veriaceho a posunut celu diskusiu na diskusiu "o h...e". Mas pravdu, otvoril si mi oci :P. Tak sa tu majte
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

tehla napísal:lebo toto nie je tema od autora Hughita s nazvom tema pre ateistov, do temy pre ateistov "ze jak som stratil vieru" som nenapisal ani riadok, narozdiel od ateistov do temy pre veriacich. Pochopene konecne?
Takže keď má čo povedať k téme ale nezdieľa tvoj svetonázor, tak proste svoj postoj vyjadriť nemôže? Dosť sa to podobá na totalitné praktiky. Alebo cirkevné? Kľudne aj ty môžeš prispieť do tej témy ak máš k tomu čo povedať. Hughito normálne napísal viac info k filmu a ty si ho hneď zotrel, čo tam prispieva. Niekto iný teda asi nepochopil.
tehla napísal:Inak co som si vsimol, ani jeden veriaci clovek v Boha na tomto fore vam do tej temy nezasahoval, stacilo by trocha tolerancie
Tak. Mohli ste mať vymenené tri príspevky o filmoch keby si nezačal rúmázgať ako malé dieťa, že ti niekto lezie na tvoj piesoček.
Napísať odpoveď