Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
@strapaty: "bezak ako knaz skadal slub poslusnosti .. a podla toho sa mal aj spravat..."
Nesuhlasim nesuhlasim a este raz nesuhlasim.. AK naozaj Bezak nasiel nezrovnalosti o ktorych verejne hovoril, jeho krestanskou, moralnou a neviem este akou povinnostou bolo poukazat na to tak ako to aj zrobil, a nie "byt poslusny", to co uz len by bol za pristup??? Jedine co o jeho odvolani viem je ze dostal zoznam ponizujucich otazok a ze pre zachovanie kolegiality ho odvolali, cakal som ovela detailnesie spravy k tomu no nejak som ich nenasiel (daj link ak vies o niecom, velmi sa o toto zaujimam) Nechcem sa teraz s tebou hadat, ale myslim si o tom svoje..
Nesuhlasim nesuhlasim a este raz nesuhlasim.. AK naozaj Bezak nasiel nezrovnalosti o ktorych verejne hovoril, jeho krestanskou, moralnou a neviem este akou povinnostou bolo poukazat na to tak ako to aj zrobil, a nie "byt poslusny", to co uz len by bol za pristup??? Jedine co o jeho odvolani viem je ze dostal zoznam ponizujucich otazok a ze pre zachovanie kolegiality ho odvolali, cakal som ovela detailnesie spravy k tomu no nejak som ich nenasiel (daj link ak vies o niecom, velmi sa o toto zaujimam) Nechcem sa teraz s tebou hadat, ale myslim si o tom svoje..
-
miki690
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Tu si ale len potvrdil moju pointu ... ako teda chces dosiahnut tu toleranciu a respekt, ked na to mate svoje vlastne definiciie ? A kazda krestansa cirkev ma na rozne otazky definicie vlastne ? Co si vobec predstavujes ty pod tymito pojmami ?strapaty napísal:.. pretomaju dogmi a doktriny ... aby sa zhodovat nemuseli .. to ze sa niekto hlasi k niecomu a nevie ani k comu ... co ti mam na to povedat... ??? mnohi "katolici" ani nevedia ze ak suhlasia s potratmi su automaticky exkomunikovani z cirkvi ... cize nie su katolici ...mnohi nevedia ze aby bolo odpustenie hriechov uplne musia vykonat pokutu ktoru im urci knaz a napravu hriechu ak sa to da ... cize ak ukradne musi vratit alebo nahradit... vies kolko ludi pristupuje k sviatostiam svatokradezne... alebo ak sa z niekym hnevas ... poloz svoj dar .. vysporiadaj sa s nim a potom obetuj ... vies kolko ludi sa hneva a pristupuje k sviatostiam ... keby ludia svoju vieru zili a nebola by to len kolonka pri scitani nik by sa neopovazil o krestanoch hovorit urazlivo alebo opovrhujuco ...
to som len skusal ci to funguje a ako to funguje:Dhughito napísal:A ďalšia rada. Keď reaguješ na posledný príspevok ako celok, tak sa necituje vôbec, automaticky sa berie, že naň reaguješ.
//autoeditácia príspevku (27 Okt 2014, 19:05)
tak pokial viem nebol bezak odvolany pre audit na urade ale z inych dovodov... ale nik z verejnosti vratane mna nevie skutocny dovod odvolania bezaka....L.O.L. napísal:@strapaty: "bezak ako knaz skadal slub poslusnosti .. a podla toho sa mal aj spravat..."
//autoeditácia príspevku (27 Okt 2014, 19:11)
miki690
tak zaklad je ze krestanke pravidla su pre krestanov(v prvom rade)... samozrejme ze mozu tieto pravidla ako kazdy iny presadzovat do spolocenskeho a spolocneho zivota... v demokratickej spolocnosti to funguje tak ze vacsina urcuje co zakonne plati ... a tento system sa pozdava aj mne ... cize ak restania nazbieraju v palamente vacsinu mozu uzakonovat zakony v sulade s krestanskou moralkou... samozrejme ze ziaden zakon by nemal nikomu ublizovat... cize tak si predstavujem aj toleranciu a respekt............. na demokratickych principoch
-
94jakub
Guru wannabe
Otázne je, či by zákony mali byť postavené len na základe nejakej ideológie. Takému zákonu by mala predchádzať diskusia a hlavne dobré odôvodnenie zákona. To, že sa to píše v Biblii jednoducho nie je schopný argument. Tak si ja predstavujem rozum a toleranciu.
To, že obchody majú byť v nedeľu zatvorené napríklad určite nie je tolerantné. Prečo teda trpieť takéto presadzovanie zákonov jednej skupiny, keď si ho ani nevedia poriadne odôvodniť.
To, že obchody majú byť v nedeľu zatvorené napríklad určite nie je tolerantné. Prečo teda trpieť takéto presadzovanie zákonov jednej skupiny, keď si ho ani nevedia poriadne odôvodniť.
-
Jozef Koval
Medium Star
Ateisti pozrite si tento film tu sú vedecky vyvrátené asi všetky vaše argumenty ktorými sa oháňate. Hodnotenie si nevšímajte dislike dávajú len takí ako vy ľudia čo nemôžu zniesť pravdu. http://www.csfd.cz/film/355061-god-s-not-dead/ Prebieha tam krásna diskusia medzi veriacim a neveriacim obaja argumentujú ako vedia.
Ešte by som tu rád prispel je to síce od veci ale patrí medzi najčastejšie otázky prečo sa niektorí ľudia majú dobre a niektorí zle? Prečo majú niektorí majetky ženy atď. a niekto nemá nič a ešte ho aj trápia choroby? Diabol občas dovolí žiť ľuďom bez starostí aby sa neobracali na Boha.
Ešte by som tu rád prispel je to síce od veci ale patrí medzi najčastejšie otázky prečo sa niektorí ľudia majú dobre a niektorí zle? Prečo majú niektorí majetky ženy atď. a niekto nemá nič a ešte ho aj trápia choroby? Diabol občas dovolí žiť ľuďom bez starostí aby sa neobracali na Boha.
Tak toto je zaujímavé. Nepotrebujem k životu žiadnu vieru, nepotrebujem žiadnu cirkev, nepotrebujem toho Boha, čo tak silno ospevuješ a velebíš, nepotrebujem žiadneho Diabla a aj napriek tomu si žijem dobre. Čím to asi tak bude? Aha, už viem. Tým, že nie som hlupák aby som veril v niečo, čo nikto nikdy nevidel a nedokáže nijako potvrdiť.
-
94jakub
Guru wannabe
Pobavilo takto na večer. Ako môže byť v umeleckom diele niečo vyvrátené vedecky? Veď sa tam žiadna veda ani nekoná. A môžeš presnejšie ukázať tie argumenty? Ja som tam žiadne nenašiel. Rozprávky z Biblie argumenty nie sú. Inak prečo majú kresťania tendenciu ignorovať ostatné náboženstvá? Bolo by oveľa zaujímavejšie(alebo vtipnejšie?) sledovať takú diskusiu s viacerými zástupcami náboženstiev.Jozef Koval napísal:Ateisti pozrite si tento film tu sú vedecky vyvrátené asi všetky vaše argumenty ktorými sa oháňate.
Plač koľko chce, no to hodnotenie zodpovedá kvalitám toho snímku.Jozef Koval napísal:Hodnotenie si nevšímajte dislike dávajú len takí ako vy ľudia čo nemôžu zniesť pravdu. http://www.csfd.cz/film/355061-god-s-not-dead/ Prebieha tam krásna diskusia medzi veriacim a neveriacim obaja argumentujú ako vedia.
-
Jozef Koval
Medium Star
Ty si plač koľko chceš to hodnotenie nie je objektívne lebo to hodnotila väčšina zarytých ateistov ako ty ktorí keď počujú slovo Boh tak idú prasknúť od zlosti. Ale tým len potvrdzujete jeho existenciu ten koniec bol veľmi zaujímavý pred smrťou sa aj najväčší ateisti poserú ale počas života ste veľkí frajeri. No to čo predvádzate vy už nie je ateizmus ale antiteizmus.94jakub napísal:Pobavilo takto na večer. Ako môže byť v umeleckom diele niečo vyvrátené vedecky? Veď sa tam žiadna veda ani nekoná. A môžeš presnejšie ukázať tie argumenty? Ja som tam žiadne nenašiel. Rozprávky z Biblie argumenty nie sú. Inak prečo majú kresťania tendenciu ignorovať ostatné náboženstvá? Bolo by oveľa zaujímavejšie(alebo vtipnejšie?) sledovať takú diskusiu s viacerými zástupcami náboženstiev.
Tak si sa asi nepozeral dobre keď si nevidel ako vyvrátil tvrdenie Hawkinga, Darwina a vysvetlil vznik vesmíru. Ak sa nad tým múdri človek zamyslí tak pochopí že aj veda ukazuje na Boha.
Plač koľko chce, no to hodnotenie zodpovedá kvalitám toho snímku.
Jedna vec je veľmi zaujímavá zo všetkých náboženstiev koľké existujú majú všetci za cieľ kritiky nenávisti a ohovárania kresťanstvo. Ďalší dôkaz ktorý ukazuje nato ako diabol útočí na Boha a je to jasný dôkaz že kresťanstvo je jediná pravá viera. Prečo sa asi neútočí na ostatné náboženstvá? Lebo diabol vie že sú to len ďalšie jeho klamstvá na odvrátenie ľudí od skutočného Boha.
na tento logicky konstrukt si prisiel, prosim ta, ako?Jozef Koval napísal:Ale tým len potvrdzujete jeho existenciu
pocul si uz o islame? pripadne judaizme?Jozef Koval napísal:Jedna vec je veľmi zaujímavá zo všetkých náboženstiev koľké existujú majú všetci za cieľ kritiky nenávisti a ohovárania kresťanstvo.
dokaz? naozaj?Jozef Koval napísal:Ďalší dôkaz
-
Jozef Koval
Medium Star
pocul si uz o islame? pripadne judaizme?beardie napísal:na tento logicky konstrukt si prisiel, prosim ta, ako?
Jednoducho Ježiš hovoril že nás budú nenávidieť a vysmievať sa nám pre jeho meno a vy to len potvrdzujete. Vy nieste ateisti ateista nemá potrebu presvedčovať o svojom názore ďalších ľudí skrátka má svoje presvedčenie a je mu jedno kto v čo verí vy ste anti-teisti nenávidíte Boha viete že existuje a preto sa ho snažíte hocijako vyvrátiť. Zaujímalo by ma prečo to robíte prečo ho nenávidíte veľmi zaujímavé. Ak by ste vedeli že neexistuje neboli by ste tu. Lenže niečo vo vás vám hovorí že existuje a preto sa tu snažíte presvedčiť aj samí seba že neexistuje. Ja som tu kvôli tomu že cítim že ho musím obraňovať ale vy ste tu z nenávisti.
Neboj sa viem o ostatných náboženstvách ale nikde som nevidel aby ich niekto takto rozoberal ako vy tu kresťanstvo. Každý kašle na islam judaizmus alebo budhizmus každý sa obúva do Ježiša. Hovoríte o tom že sme zlí a násilní fanatici no skúste ísť do Islamskej krajiny a povedzte tam že Alah neexistuje hneď by vám odťali hlavu. Naša viera je o láske viem že aj v cirkvi sa udialo veľa zlých vecí no to je úplne mimo toho čo kresťanstvo učí. To robili skrátka ľudia. Zlo je prítomné vždy a všade aj v cirkvi.
-
harrison314
Hardcore addict
Ked sem pride nejaky moslim, hindusta, ... tak diskutujeme s nimi rovnako ako z kretanmi. Ide najme o to, ze tu na Slovensku, sa snazia krestnia ovplivnovat zivot ostatnych, tak pre to.Jozef Koval napísal:Neboj sa viem o ostatných náboženstvách ale nikde som nevidel aby ich niekto takto rozoberal ako vy tu kresťanstvo. Každý kašle na islam judaizmus alebo budhizmus každý sa obúva do Ježiša. Hovoríte o tom že sme zlí a násilní fanatici no skúste ísť do Islamskej krajiny a povedzte tam že Alah neexistuje hneď by vám odťali hlavu. Naša viera je o láske viem že aj v cirkvi sa udialo veľa zlých vecí no to je úplne mimo toho čo kresťanstvo učí. To robili skrátka ľudia. Zlo je prítomné vždy a všade aj v cirkvi.
preco by prave ateista nemohol prezentovat svoj nazor?Jozef Koval napísal:ateista nemá potrebu presvedčovať o svojom názore
tazko budem nenavidiet nieco, co neexistujeJozef Koval napísal:vy ste anti-teisti nenávidíte Boha
neviem, ze existuje, nemam ziadne dokazyJozef Koval napísal:viete že existuje
my vyvraciame vase nepodlozene bludyJozef Koval napísal:preto sa ho snažíte hocijako vyvrátiť.
aby si spadol z oblacika do realityJozef Koval napísal:Zaujímalo by ma prečo to robíte
nie, snazime sa presvedcit veriacich, aby sa snazili prehodnotit svoju vieru, pretoze pre nu nie su ziadne dokazy, len prianiaJozef Koval napísal:snažíte presvedčiť aj samí seba
velmi ti to nejde, bohuzial, si len na smiechJozef Koval napísal:Ja som tu kvôli tomu že cítim že ho musím obraňovať
krestanstvo sa tu rozobera, lebo tu diskutuju len krestaniaJozef Koval napísal:nikde som nevidel aby ich niekto takto rozoberal ako vy tu kresťanstvo.
preto si krestan aj ty, narodil si sa v strednej Europe, preto
uz si to uvedom
keby si rozsiril svoje obzory a cital aj ine temy, napr aj na tomto fore, zistil by si, ze sa tu bavime aj o islameJozef Koval napísal:Každý kašle na islam judaizmus alebo budhizmus každý sa obúva do Ježiša.
a vydavali to za Bozie slovoJozef Koval napísal:To robili skrátka ľudia.
keby bol Boh taky dobrotivy, ako tvrdis, urcite by zasiahol
-
Jozef Koval
Medium Star
Pozri si od 34:24 do 41:30, potom od 1:03:06 do 1:09:05 a posledná časť od 1:20:50 do 1:27:09. Ak tu nevidíš žiadne vedecké vysvetlenia potom sa ťa musím spýtať či vieš čo je to veda? Lebo ten človek tam argumentoval vedecky a neskresľoval to vierou.94jakub napísal:A môžeš presnejšie ukázať tie argumenty? Ja som tam žiadne nenašiel. Rozprávky z Biblie argumenty nie sú.
//autoeditácia príspevku (28 Okt 2014, 12:54)
A vy sa o to nesnažíte? každý má právo rozhodnúť sa slobodne a tak ako vy presviedčate o svojom presvedčení je logické že aj my o s vojom. Čo ste čakali že tu budete na Boha len útočiť a nikto sa ho nezastane?harrison314 napísal:Ked sem pride nejaky moslim, hindusta, ... tak diskutujeme s nimi rovnako ako z kretanmi. Ide najme o to, ze tu na Slovensku, sa snazia krestnia ovplivnovat zivot ostatnych, tak pre to.
-
harrison314
Hardcore addict
Nechapes.Jozef Koval napísal:A vy sa o to nesnažíte? každý má právo rozhodnúť sa slobodne a tak ako vy presviedčate o svojom presvedčení je logické že aj my o s vojom. Čo ste čakali že tu budete na Boha len útočiť a nikto sa ho nezastane?
Ja napriklad cakam, ze vatikanska zmluva nebude nad ustavu, ze krestnia nabudu zakazovat hudobne festivali, kde nie su ziadne vytrznosti, ze lekari ta neodmietnu vykonavat svoje povinnosti lebo sa hlasia k b/Bohu (polsko).
To chcem tak vela, ked chcem aby sa zakony schvalovali na zkalde rozumnych argumentov, vyskumov a dokazov a nie len na zaklade vieri v nieco neuchopitlne, v nico co nikdo nikdy nevidel, o com nie je ani najmensi dokaz, ze existuje.
-
Jozef Koval
Medium Star
Môžeš ho prezentovať no problém je v tom že ty neakceptuješ žiadne iné názory.beardie napísal:preco by prave ateista nemohol prezentovat svoj nazor?
Hej hej vaše klasické kecy.beardie napísal:tazko budem nenavidiet nieco, co neexistuje
Dal som ti dôkazy pozri si aspoň tie časti z filmu čo som napísal jakubovi.beardie napísal:neviem, ze existuje, nemam ziadne dokazy
Naše nepodložené bludy sú také isté ako aj vaše ale po zamyslení a zvážení vedeckých faktov veda ukazuje na Boha a ani o tom nevie. Ak nevieš čo tým myslím pozri čo som ti povedal a pochopíš.beardie napísal:my vyvraciame vase nepodlozene bludy
Vtipné že to píšeš lebo do tej reality spadneš už o nedlho ty ale ak by si umrel s takým presvedčením ako máš teraz okrem toho že z obláčika spadneš do reality spadneš aj do pekla. A neber to ako vyhrážku je to proste fakt.beardie napísal:aby si spadol z oblacika do reality
Nie sú dôkazy? Fakt pozri čo som ti povedal budeš veľmi prekvapený nechce sa mi to tu vypisovať lebo to by bolo na dlho.beardie napísal:nie, snazime sa presvedcit veriacich, aby sa snazili prehodnotit svoju vieru, pretoze pre nu nie su ziadne dokazy, len priania
Zase si potvrdil čo som napísal vyššie.beardie napísal:velmi ti to nejde, bohuzial, si len na smiech
Super narodil som sa v Európe lenže to nie je nijaký argument lebo dneska má človek možnosť dozvedieť sa o hocičom inom.beardie napísal:krestanstvo sa tu rozobera, lebo tu diskutuju len krestania
preto si krestan aj ty, narodil si sa v strednej Europe, preto
uz si to uvedom
Super pár krát.beardie napísal:keby si rozsiril svoje obzory a cital aj ine temy, napr aj na tomto fore, zistil by si, ze sa tu bavime aj o islame
Presne na toto nájdeš tiež odpoveď vo filme prečo Boh toleruje zlo.beardie napísal:a vydavali to za Bozie slovo
keby bol Boh taky dobrotivy, ako tvrdis, urcite by zasiahol
//autoeditácia príspevku (28 Okt 2014, 13:27)
Kresťania nezakazujú hudobné festivaly jeden sme chceli zakázať áno lenže tam spievali satanisti o vyvražďovaní kresťanov o pálení krížov a biblie o podnecovaní k násiliu na kresťanov. Vám by sa páčilo keby tu boli festivali ktoré spievajú o tom ako vás zabiť mučiť páchať na vás zlo a veľa iných svinstiev? K tým lekárom si neuviedol príklad ale ak myslíš potrat tak to neurobí žiaden normálny človek a nemusí byť ani veriaci lebo to je vražda. Ak žena nechce dieťa stačí ho porodiť a odniesť na adopciu a nie ho zabiť a nedať mu šancu na život.harrison314 napísal: Nechapes.
Ja napriklad cakam, ze vatikanska zmluva nebude nad ustavu, ze krestnia nabudu zakazovat hudobne festivali, kde nie su ziadne vytrznosti, ze lekari ta neodmietnu vykonavat svoje povinnosti lebo sa hlasia k b/Bohu (polsko).
To chcem tak vela, ked chcem aby sa zakony schvalovali na zkalde rozumnych argumentov, vyskumov a dokazov a nie len na zaklade vieri v nieco neuchopitlne, v nico co nikdo nikdy nevidel, o com nie je ani najmensi dokaz, ze existuje.
Zameriavame sa na to, čo máme "doma." Ale ako platí to samozrejme aj pre všetky iné teizmy.Jozef Koval napísal:pocul si uz o islame? pripadne judaizme?
Neboj sa viem o ostatných náboženstvách ale nikde som nevidel aby ich niekto takto rozoberal ako vy tu kresťanstvo. Každý kašle na islam judaizmus alebo budhizmus každý sa obúva do Ježiša. Hovoríte o tom že sme zlí a násilní fanatici no skúste ísť do Islamskej krajiny a povedzte tam že Alah neexistuje hneď by vám odťali hlavu. Naša viera je o láske viem že aj v cirkvi sa udialo veľa zlých vecí no to je úplne mimo toho čo kresťanstvo učí. To robili skrátka ľudia. Zlo je prítomné vždy a všade aj v cirkvi.
-
harrison314
Hardcore addict
Daj sem priklad nepodlozeneho bludu (nerata sa ze boh nejstvuje, je to rovnake ako ked povies, ze Spiderman nexistuje), a ako veda potvrdzuje boha, som zvedavi.Jozef Koval napísal:Naše nepodložené bludy sú také isté ako aj vaše ale po zamyslení a zvážení vedeckých faktov veda ukazuje na Boha a ani o tom nevie. Ak nevieš čo tým myslím pozri čo som ti povedal a pochopíš.
Parada, tak pod diskutovat o hinduizme a o Egitsom nabozenstve.Jozef Koval napísal:Super narodil som sa v Európe lenže to nie je nijaký argument lebo dneska má človek možnosť dozvedieť sa o hocičom inom.
To nebol jeden bolo ich viac, kazdu chvilu sa organziju nejake protesty a peticie.Jozef Koval napísal:Kresťania nezakazujú hudobné festivaly jeden sme chceli zakázať áno lenže tam spievali satanisti o vyvražďovaní kresťanov o pálení krížov a biblie o podnecovaní k násiliu na kresťanov. Vám by sa páčilo keby tu boli festivali ktoré spievajú o tom ako vás zabiť mučiť páchať na vás zlo a veľa iných svinstiev?
K tomuto jednemu, ja nehovorim, ze hlasanie nasilia je dobre, ale vadia mi tie naozaj blbe argumenty, ktore sa voci tomu pouzivaju. PS: krestania maju dost problem chapat rozdiel medzi fikciou, metaforov a realitov.
Ide o polskych lekarov, preberalo sa to aj tu niekedy zaciatkom leta.Jozef Koval napísal: K tým lekárom si neuviedol príklad ale ak myslíš potrat tak to neurobí žiaden normálny človek a nemusí byť ani veriaci lebo to je vražda. Ak žena nechce dieťa stačí ho porodiť a odniesť na adopciu a nie ho zabiť a nedať mu šancu na život.
Takého gašpara ako si ty, som dávno nezažil. Tak ako sa ty a tebe podobný silou mocou snažia presadiť že existuje nejaký vymyslený Boh, tak isto budú druhý oponovať, že nič také neexistuje. A dôkazné bremeno je na tom, kto sa snaží presvedčiť druhého o niečom. To video čo si pridal je len obyčajná zmeska brbtov. Nie je v tom zahrnutý absolútne žiadny hmotný dôkaz o existencií Boha. Takže doteraz si tu nedal absolútne žiadny dôkaz o jeho existencií. Existovať môže maximálne tak v hlavách a želaniach rovnakých osôb, ako si ty sám.
-
94jakub
Guru wannabe
Takže vysvetlil, nedokázal, tak ako si písal v prvom príspevku. To je trochu rozdiel. Vysvetlení ti vymyslím tri tisíc. Problém je, že žiadne nie je podložené dôkazom. Tak ako to biblické.Jozef Koval napísal:Tak si sa asi nepozeral dobre keď si nevidel ako vyvrátil tvrdenie Hawkinga, Darwina a vysvetlil vznik vesmíru. Ak sa nad tým múdri človek zamyslí tak pochopí že aj veda ukazuje na Boha.
Aj Hawking môže mať svoje názory. To že sa nájde nejaký papek, ktorý v nich nájde logickú chybu neznamená, že všetky jeho teórie a vedecká práca nie je pravdivá.
Ako tu ja plačem? Pozri si hodnotenia filmu aj na zahraničných weboch venovaným filmom. Všade je také hodnotenie aké si ten film zaslúži. Neviem teda o akej zarytej väčšine ateistov hovoríš, to sú len tvoje bludy. A tiež by ma zaujímalo ako niečo také dokazuje existenciu Boha.Jozef Koval napísal:Ty si plač koľko chceš to hodnotenie nie je objektívne lebo to hodnotila väčšina zarytých ateistov ako ty ktorí keď počujú slovo Boh tak idú prasknúť od zlosti. Ale tým len potvrdzujete jeho existenciu
Islam a judaizmus sú vo svete oveľa negatívnejšie náboženstvá ako kresťanstvo, tak sa tu nehraj na chudáčika, ktorého každý bije. Mal by si prestať používať slovo dôkaz lebo vyznievaš smiešne a hlúpo.Jozef Koval napísal:Jedna vec je veľmi zaujímavá zo všetkých náboženstiev koľké existujú majú všetci za cieľ kritiky nenávisti a ohovárania kresťanstvo. Ďalší dôkaz ktorý ukazuje nato ako diabol útočí na Boha a je to jasný dôkaz že kresťanstvo je jediná pravá viera.
A aj napriek tomu tu len ukazuješ ako málo máš informácií o vonkajšom svete a tvrdíš tu, že na kresťanstvo sa najviac útočí.Jozef Koval napísal:Super narodil som sa v Európe lenže to nie je nijaký argument lebo dneska má človek možnosť dozvedieť sa o hocičom inom.
Keby som chcel zakázať bohoslužby, pretože sa tam oslavuje bytosť, ktorá podľa Biblie zavraždila milióny ľudí, tak budem označený za agresívneho ateistu. Pritom medzi tým nie je žiadny rozdiel. Ja do kostola nelozím. Ty nechoď na festival. win-winJozef Koval napísal:Kresťania nezakazujú hudobné festivaly jeden sme chceli zakázať áno lenže tam spievali satanisti o vyvražďovaní kresťanov o pálení krížov a biblie o podnecovaní k násiliu na kresťanov. Vám by sa páčilo keby tu boli festivali ktoré spievajú o tom ako vás zabiť mučiť páchať na vás zlo a veľa iných svinstiev?
K filmu neskôr keď budem mať čas a chuť.
-
Jozef Koval
Medium Star
Stephen Hawkingharrison314 napísal:Daj sem priklad nepodlozeneho bludu (nerata sa ze boh nejstvuje, je to rovnake ako ked povies, ze Spiderman nexistuje), a ako veda potvrdzuje boha, som zvedavi.
"Vďaka zákonu gravitácie vesmír môže a bude vznikať z ničoho."
Ale profesor John Lennox ktorý učí matematiku a filozofiu dokázal že v Hawkingovej vete sú 3 logické chyby a tým sa to všetko scvrkáva do kruhovej úvahy. Hawking v podstate hovorí že vesmír existuje pretože potreboval existovať a pretože potreboval existovať je to dôvod prečo sa vytvoril. Lenže my vieme že nič nemôže začať existovať samé od seba len tak z ničoho.
Ja som nepovedal že chcem diskutovať o ostatných náboženstvách.harrison314 napísal: Parada, tak pod diskutovat o hinduizme a o Egitsom nabozenstve.