Začína sa mi zdať že Biblia sa postupne rozchádza z názormi pápežov... čiže treba urobit druhú vlnu cenzúry... (prvá nastala, ked sa z biblie vyradili všetky evanjelia okrem dnešných štyroch.... alebo to bola vtedy kompletizácia biblie s tým, že do nej dali iba 4 vybrané evanjelia... poučte ma
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
Solo_Kamen
King
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Kuva, predbehol si ma!
Začína sa mi zdať že Biblia sa postupne rozchádza z názormi pápežov... čiže treba urobit druhú vlnu cenzúry... (prvá nastala, ked sa z biblie vyradili všetky evanjelia okrem dnešných štyroch.... alebo to bola vtedy kompletizácia biblie s tým, že do nej dali iba 4 vybrané evanjelia... poučte ma
)
Lebo tvoja logika nie je ani troška idiotská. A na to "ČO" stvorilo vesmír dajú odpoveď vedci z CERN-u bez ohľadu na to, či si ty myslíš alebo nemyslíš, že to zistia. A ten tvoj vymyslený Boh to veru nebude, v prvom rade by musel existovať aby to mohol byť on. Stále tu vypisuješ o "spúste" dôkazoch. Kde sú tie dôkazy? Biblia a ten balast v nej nie je žiadny dôkaz. Je to len zbierka príbehov, ktoré ktosi niekde buď počul, alebo si ich vymyslel.Jozef Koval napísal: Hehe no ty si už iný prípad anti-teistu no ok. Takže ty si očividne úplne nepochopil o čom je tu reč to že vesmír existuje je každému jasné ale moja otázka bola čo stvorilo vesmír. A ak povieš že sa stvoril sám alebo náhodou tak len potvrdzuješ vašu idiotskú logiku podľa ktorej môžem čakať že sa mi zajtra pred domom objaví BMW-čko. Áno Boha nikdy nikto nevidel.ty asi čakáš že Boh príde extra pre vás neveriacich nahrať nejaký zvukový záznam alebo nahrať video
Boh je viac o viere ako o dôkazoch lebo to tak chce (aj keď dôkazov je spústa len treba otvoriť oči ale ty ich máš zaslepené takže s tebou škoda o tom) ale to by si ty asi nepochopil ani keby ti to povedal Hawking. " A ďalšia vec, nikde som nenapísal, že 98% všetkej hmoty vznikla za 3 minúty." Máš pravdu to si nepovedal ty to povedal teoretický fyzik a držiteľ nobelovej ceny Steven Weinberg. Alebo spochybňuješ už aj takých vedcov ako je on? To že sa vesmír formoval miliardy rokov nevylučujem nevieme koľko ho Boh tvoril mohol kľudne aj miliardy rokov lebo jeho sa čas netýka on čas stvoril. To keď sa vedcom v Cerne podarí objasniť ako za akých okolností vznikol vesmír a všetko v ňom bude fakt sila lebo by ste odhalili Božie dielo no nemyslím si že ľudia niekedy odhalia niečo také zložité.
- A prečo sa nechceš vyjadriť ku tomu, kde si toho Boha našiel? Aké že to dôkazy si to o ňom našiel? Nebodaj sa hanbíš za to, že si ho našiel? Nemáš čo odpovedať aby si nevyzeral ako hlupák, tak ku tomu napíšeš iba toľko, že sa ku tomu ani nevyjadruješ? Veľmi úbohé.
- A čo že som to prekrútil? Tú vetu, ktorú si odpísal beardie-mu? Že prečo nepredpokladá, že vznikol bez toho, aby ho rodičia splodili?
post2124111.html#p2124111 - tu to máš pekne vo svojom príspevku napísané. Citoval som to presne tak, ako si to napísal. Takže aké prekrúcanie? Ale tak aspoň že si si uznal, že tá veta znie absurdne. Však čo by nie, napísal si ju predsa TY.
Ja som narozdiel od teba ten rozum použil. A to už len z toho dôvodu, že neverím balastom napísaným v knihe, ktorá vznikla v dobe:L.O.L. napísal:@Siberian: Biologicka systematika vtedy este neexistovala, slovom "hmyz" boli myslene drobne zivocichy a nie hmyz ako ho my dnes pozname.. A zatial co Slnko ma jasny zaciatok - pri Zemi, ked zoberies do uvahy akym sposobom vznikla sa neda jednoznacne povedat kedy, je to CISTO otazka definicie, Zem sa formovala aj predtym a aj potom ako vzniklo Slnko, to co si napisal nic nedokazuje.. A aj slovo cicavec by v Biblii tazko bolo, Biblia je stara kniha napisana jednoducho, tak aby bola pochopitelna pre kazdeho.. Teda az na Noobsz DJ: Ked uz tak pozdravujes ludi co veria slovam v Biblii a nemaju alebo nevedia podla teba pouzivat rozum, co keby si ten rozum pouzil ty? Skus si najst nieco o tom ako krestania chapu Stary zakon, nieco o jeho obraznosti a az potom sem pis take bludy.. Alebo radsej nepis nic a najdi si inu formu dusevnej masturbacie ako udrbavat si tu z veriacich, pises totiz sprostosti..
- kedy ľudia verili, že zem je plochá.
- že slnko sa točí okolo zeme.
- kedy ľudia verili, že mor na nich zoslal Boh.
- kedy ľudia upaľovali ženy za to, že niekto ich označil za čarodejnice, atď...
No a asi ťa sklamem, ale ja duševnú masturbáciu nepraktizujem narozdiel od tých, ktorý sa silou mocou snažia presvedčiť ľudí o existencií niečoho, čo aj tak vôbec neexistuje. A presne takí ľudia sú mi maximálne na smiech.
@Noobsz DJ:
"- kedy ľudia verili, že zem je plochá." - to mozno hej, ale v Biblii ani slovo o tom nie je, prvorade pre krestanov je co sa pise v Biblii a nie comu niekedy verili ludia a cirkev (cirkev spravila a aj robi obcas chyby, to vie kazdy)
"- že slnko sa točí okolo zeme." - niektori tomu verili, ano, no znovu nevidim suvis s Bibliou
"- kedy ľudia verili, že mor na nich zoslal Boh. - velke epidemie moru boli az neskor, na vznik Biblie mor vplyv nemal (mozno myslis mor dobytka ako jednu z 10. ran v Egypte, ale nezda sa mi, nevyzeras ze by si o tom mal vobec sajnu)
- kedy ľudia upaľovali ženy za to, že niekto ich označil za čarodejnice, atď..." - sklamem ta, ale aj upalovanie carodejnic ako casta forma trestu nastalo az o dost neskor a nie v dobe vzniku Biblie ako pises - dejepis nic?? Fakt si ten rozum narozdiel odomna pouzil? Nevidno.. Mne su zase ludia podobni tebe na smiech - pozri sa aku mas neschopnu argumentaciu a vedomosti o tom, ale urazky na adresu veriacich - to im ide jedna radost.. Su ateisti, ktori argumentuju logicky - tych si celkom vazim a rad citam ich nazory a otazky a zamyslam sa nad nimi.. A su aj (zial) ateisti ako ty.. Skus sa nabuduce sustredovat radsej na argumenty ako na poznamky ze veriaci nemaju alebo nepouzivaju rozum, vyznievas len uboho
"- kedy ľudia verili, že zem je plochá." - to mozno hej, ale v Biblii ani slovo o tom nie je, prvorade pre krestanov je co sa pise v Biblii a nie comu niekedy verili ludia a cirkev (cirkev spravila a aj robi obcas chyby, to vie kazdy)
"- že slnko sa točí okolo zeme." - niektori tomu verili, ano, no znovu nevidim suvis s Bibliou
"- kedy ľudia verili, že mor na nich zoslal Boh. - velke epidemie moru boli az neskor, na vznik Biblie mor vplyv nemal (mozno myslis mor dobytka ako jednu z 10. ran v Egypte, ale nezda sa mi, nevyzeras ze by si o tom mal vobec sajnu)
- kedy ľudia upaľovali ženy za to, že niekto ich označil za čarodejnice, atď..." - sklamem ta, ale aj upalovanie carodejnic ako casta forma trestu nastalo az o dost neskor a nie v dobe vzniku Biblie ako pises - dejepis nic?? Fakt si ten rozum narozdiel odomna pouzil? Nevidno.. Mne su zase ludia podobni tebe na smiech - pozri sa aku mas neschopnu argumentaciu a vedomosti o tom, ale urazky na adresu veriacich - to im ide jedna radost.. Su ateisti, ktori argumentuju logicky - tych si celkom vazim a rad citam ich nazory a otazky a zamyslam sa nad nimi.. A su aj (zial) ateisti ako ty.. Skus sa nabuduce sustredovat radsej na argumenty ako na poznamky ze veriaci nemaju alebo nepouzivaju rozum, vyznievas len uboho
Máš problém pochopiť písanému textu? Jasne som napísal, že neverím balastom napísaným v biblií, nakoľko tá kniha bola písaná v období, kedy ľudia nevedeli absolútne nič, boli to poväčšinou analfabeti, nemali absolútne žiadne poznatky o tom, ako svet funguje, kvôli čomu vznikali kadejaké choroby, ktoré vypukli v mor atď... Ľudia v tej dobe (a aj dávno predtým) absolútne nepoznali zákony prírody (prečo prišli silné povodne, prečo prišlo obdobie dlhého zničujúceho sucha), nevedeli si vysvetliť absolútne žiadny jav. Preto si začali vymýšľať kadejakých Bohov, ktorý za tie javy mohli, lebo ľudia si to všetko nevedeli vysvetliť. A takýto vymyslený Boh zostal doteraz aj napriek tomu, že veda presne popísala ako a prečo sa určité javy dejú (či už fyzikálne alebo prírodné). Jediný nezodpovedaný jav doteraz je vznik vesmíru a života v ňom. A je to len otázkou času, kedy veda popíše ako a prečo vznikol vesmír a život v ňom.
A čo sa týka mojej argumentácie, tak tú vždy prispôsobim na obraz toho, na koho reagujem. A preto argumentujem na niektoré žvásty presne na tej úrovni, akou sa tu prezentuje Jozef Koval. Jediné čo vie, je dookola opakovať jeden a tú istú naučenú frázu o tom, ako všetko stvoril Boh, ako za všetkým stojí, ako našiel dôkazy o ňom atď... Ale aby tu tie dôkazy dal, tak to ani keby čo bolo. Radšej sa bude tváriť, že nič takého tu nečítal alebo sa vyjadrí frázou "nevyjadrujem sa".
A vidíš to, ja pre teba vyznievam úboho. No pre mňa je úbožiak každý jeden, ktorý ma chce presvedčiť o existencií niečoho, k čomu nie sú absolútne žiadne dôkazy. Chceš ma aj ty presviedčať o tom, že existuje Boh, že to čo je písané v Biblií je svätá pravda? V tom prípade si rovnaký úbožiak, rozumovo na úrovni ľudí v tej dobe, kedy tá kniha vznikala.
A čo sa týka mojej argumentácie, tak tú vždy prispôsobim na obraz toho, na koho reagujem. A preto argumentujem na niektoré žvásty presne na tej úrovni, akou sa tu prezentuje Jozef Koval. Jediné čo vie, je dookola opakovať jeden a tú istú naučenú frázu o tom, ako všetko stvoril Boh, ako za všetkým stojí, ako našiel dôkazy o ňom atď... Ale aby tu tie dôkazy dal, tak to ani keby čo bolo. Radšej sa bude tváriť, že nič takého tu nečítal alebo sa vyjadrí frázou "nevyjadrujem sa".
A vidíš to, ja pre teba vyznievam úboho. No pre mňa je úbožiak každý jeden, ktorý ma chce presvedčiť o existencií niečoho, k čomu nie sú absolútne žiadne dôkazy. Chceš ma aj ty presviedčať o tom, že existuje Boh, že to čo je písané v Biblií je svätá pravda? V tom prípade si rovnaký úbožiak, rozumovo na úrovni ľudí v tej dobe, kedy tá kniha vznikala.
zakony nemaju bit ideologicke... maju bit moralne .. cize suhrny nejakych hodnot ktore reprezentuju dobro ... a na tom by sa mala zhodnut vacsina...94jakub napísal:Otázne je, či by zákony mali byť postavené len na základe nejakej ideológie. Takému zákonu by mala predchádzať diskusia a hlavne dobré odôvodnenie zákona. To, že sa to píše v Biblii jednoducho nie je schopný argument. Tak si ja predstavujem rozum a toleranciu.
To, že obchody majú byť v nedeľu zatvorené napríklad určite nie je tolerantné. Prečo teda trpieť takéto presadzovanie zákonov jednej skupiny, keď si ho ani nevedia poriadne odôvodniť.
... nik neodovodnuje ziaden zakon "pise sa v biblii" ak sa to tam aj pise ma to nejaky dovod a zmysel.... potvrdeny vacsinou generaciami...
ja si myslim ze je to prave tolerantne ... aj ti zamestnaci maju pravo bit s rodinami .... obchod o nic nepride lebo ludia nakupia len tolko kolko spotrebuju ... a ked niekto nie je schopny nakupit za 6 dni zo 7mich?? ty sa na to pozeras z pohladu zakaznika a majitela .. ale co ten zamestnanec.... jemu nepomoze ked ma pondelok volno ked deti aj partner su v robote ... a skutocne sa dens daju potraviny nakupit dopredu ako aj oblecenie a veci benej potrebi ... takze v com je to netolerantne--??
//autoeditácia príspevku (29 Okt 2014, 9:00)
najak zlyhalo quote
Ja napriklad cakam, ze vatikanska zmluva nebude nad ustavu, nie je nad ustavu ... ze krestnia nabudu zakazovat hudobne festivali,nezakazovali hudobny festival len boli proti skupinam ktore nabadaju k vrazdeniu a nenavisti... u nas su dokonca taketo skupiny trestne ... kde nie su ziadne vytrznosti, ze lekari ta neodmietnu vykonavat svoje povinnostipekna povinnost vrazdit deti ... potrat je dokonca proti hipokratovej prisahe ... kazdy lekar ktory ho vykona by mal prist dozivotne o licenciu... lebo sa hlasia k b/Bohu (polsko).
To chcem tak vela, ked chcem aby sa zakony schvalovali na zkalde rozumnych argumentov, vyskumov a dokazov mohli by sa aj na zaklade moralky co povies ... rozum, dokazy, vedecke vyskumi ... to robili aj komunisti a fasisti ... v logike ich idologia nemala chybu... akurat boli neludske ...a nie len na zaklade vieri v nieco neuchopitlne, v nico co nikdo nikdy nevidel, o com nie je ani najmensi dokaz, ze existuje.
//autoeditácia príspevku (29 Okt 2014, 9:11)
preco vlastne ludia potrebuju nejake vysvetlenie vzniku sveta... ??? co im to osozi ... ??? mne osobne ako nevedcovi stasci ze ho stvoril boh aj vsetko okolo ... to je jedina plnohodnotna informacia ktoru potrebujem vsetko okolo je zaujimave, super, hmmm, aha , fiiiiha.. ale pre moj zivot totalne zbytocne... keby som bol vedec je to ine kafe ...beardie napísal:Jozef: predpokladaj, ze vesmir existuje nekonecne dlho a Velkym treskom sa len restartol
preco by zrovna toto vysvetlenie nemohlo byt to spravne?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Lenze ja nechcem aby ma moja umela inteligencia ucitevala, a ak vo mna nebude verit, tak jej nehrozim vecnym utpenim. Pre nas ma umela inteligencia vyznam, lebo za nas robi veci, ktore sami nevieme, no Boh je vsemocny, on nas nepotrebuje.Jozef Koval napísal:To je pravda ale ak by sme to nevytvorili my tak by to neexistovalo. Tu je celkom pekný príklad ktorý sa dá uplatniť aj na nás ľudí a na Boha. My sme vytvorili umelú inteligenciu ktorá ako hovoríš nie je tak celkom závislá od ľudí. Boh stvoril nás ľudí a dal nám rozum a slobodnú vôľu takže na tomto svete tiež nie sme tak celkom závislí od neho opakujem na tomto svete. Dúfam že si pochopil čo ti tým chcem povedať. Dá sa povedať že my sme pre tie stroje Bohmi a pre nás je Boh len jeden v nebi a vyššie už nie je nič. Boh je pán všetkého.
A tou umelou inteligenciou som chcel naznacit, ze aj to co vyzera inteligentne moze byt vysledkom hlupich matematickych zakonov.
Nie je, bohov mas cez 2000, su rozny, seversky egiptsky, skus trochu citat, ich princip, zrod, spravanie aj pohnutky su rozne. Hovorit ze kazdy boh na svete je vlastne Boh, je pokritecke a egoisticke.Jozef Koval napísal:Je jedno akým slovom označíš Boha pokiaľ to nie je zlé a vulgárne slovo aj tak je to stále ten istý Boh. Dá sa povedať že aj moslimovia uznávajú toho istého Boha ako my len ho volajú Alah a tiež ho neuctievajú v jeho plnosti lebo neuznávajú svätú trojicu. Ale princíp je jasný.
Precitaj si ten clanok.Jozef Koval napísal:Ok teraz tu nebudem pliesť Boha. Je logickejšie povedať že vesmír bol stvorený inteligentnou bytosťou ako povedať že vesmír vznikol z ničoho nič.
//autoeditácia príspevku (29 Okt 2014, 9:22)Jozef Koval napísal:Lebo ja som Boha našiel uveril som v neho našiel som naňho spústu dôkazov a logických vecí ktoré na neho ukazujú pocítil som ho ani neviem koľko krat sa mi dokázal a v biblii nám krásne a obrazne vysvetľuje vznik všetkého.na boha nie su potrebne dokazy ked clovek uveri naplni jeho zivot ... a ako nik nepochybuje o tom ze vzduch naplna jeho pluca .. veriaci nepochybuje o tom ze boh naplna jeho zivot...
Podľa tvojej logiky. Ak nemáš čo vyvracať prečo ho vyvraciaš? ateisti nenavidia to co boh predstavuje ..nie samotneho boha... a boh pre nich velakrat predstavuje len nastroj manipulacie ...nemaju s nim osobnu skusenost...
tehla je zastancom konstruktivnej debaty... chlapec hovori dobre ... neni sa ho treba zastavat...LuksKE napísal: Vyriešil si 558 stranovú tému, ďakujeme. Môžeš sa teraz ísť učiť a robiť si domáce úlohy.
Inak fakt sa divím, prečo sa toho chudáka chlapca nezastanú aj ostatní tunajší veriaci. Napr. taký tehla.
//autoeditácia príspevku (29 Okt 2014, 9:27)
z praktickych dovodov ... ludia ktori tak rozhodli boli vedeny duchom svatym ... cize v podstate samotnym bohom (kristom) .... preco az 4 neviem ?? mozno preto ze kazdy z nich to berie z ineho pohladu ... co aj symbolizuju 4 symboly evanielistov?? skus sa o vec skutocne zaujimat nie len z pohladu aby si mohol kritizovat...Solo_Kamen napísal:Kuva, predbehol si ma!
Začína sa mi zdať že Biblia sa postupne rozchádza z názormi pápežov... čiže treba urobit druhú vlnu cenzúry... (prvá nastala, ked sa z biblie vyradili všetky evanjelia okrem dnešných štyroch.... alebo to bola vtedy kompletizácia biblie s tým, že do nej dali iba 4 vybrané evanjelia... poučte ma)
//autoeditácia príspevku (29 Okt 2014, 9:36)
Noobsz DJ
A prečo sa nechceš vyjadriť ku tomu, kde si toho Boha našiel? Aké že to dôkazy si to o ňom našiel?
ja som tiez boha nasiel ...presnejsie on si nasiel mna ja som mu to len dovolil ... a dokazy ...nepotrebujem ziadne ... je to pre mna rovnadko samozrejme ako to ze dycham... citim ho na kazdom kroku ... vidim jeho posobenie v celom mojom zivote ...v praci rodine... spravil zo mna lepsieho cloveka... a to len tym ze zije so mnou(netvrdim ze som bol pred tym zly.... ) ...
//autoeditácia príspevku (29 Okt 2014, 9:45)
Noobsz DJ
Chceš ma aj ty presviedčať o tom, že existuje Boh, že to čo je písané v Biblií je svätá pravda?
...musim ta sklamat ale biblia nie je ani vedecka publikacia ani historicka.... biblia je nabozenska kniha ... ako z nazvu vypliva "na boh enska" cize nauka o bohu ... ked nevieris boha a nikdy si ho nezazil nie je o com ... tiez by som zastaval rovnaky nazor... bohuzial ludska skusenost je neprenosna a viem ze niekoho kto boha nezazil presviedcat o jeho existencii je rovnaka hlupost ako ho presviedcat o spagetovom monstre...
cize ked pouzijem porovnanie tak v sexe sa mozes zlepsovat len ked prides o panenstvo ... inac je to len teoretizovanie a masturbacia...
preco je vlastne dobre vediet, z coho vznika dazd?strapaty napísal:preco vlastne ludia potrebuju nejake vysvetlenie vzniku sveta... ??? co im to osozi ... ??? mne osobne ako nevedcovi stasci ze ho stvoril boh aj vsetko okolo ... to je jedina plnohodnotna informacia ktoru potrebujem vsetko okolo je zaujimave, super, hmmm, aha , fiiiiha.. ale pre moj zivot totalne zbytocne... keby som bol vedec je to ine kafe ...
preco je dobre vediet, z coho je zlozene ludske telo?
preco je dobre vediet, aka hodnota pi?
pekne blbe otazky davas...
keby ludia zmyslali ako ty, doteraz zijeme v zemlankach
keby si sa na to pozeral cez optiku toho zamestnanca, tak by si zistil, ze za vikendy, nocne, sviatky su priplatky, zo zakonastrapaty napísal:aj ti zamestnaci maju pravo bit s rodinami ..
tvojim nanucovanim ludi oberas o peniaze
vzhladom na dobu vyberu sa ponuka odpoved, ze tieto 4 boli vybrate zo zistnych dovodovstrapaty napísal:z praktickych dovodov ... ludia ktori tak rozhodli boli vedeny duchom svatym
beardie
dazd ludske telo pi ... to su veci co vacsina ludi vyuzije... ale ako vznikol vesmir a svet ... mozno 100 vedcov na svete... mozno pre nich by to malo prinos....
pre teba by ta informacia mala aky prinos ... vytvoril by si novy casopriestor a v nom novy vesmir???
pekna dan za to ze nemozes byt pri vyrastani vlastnych deti ... inac ten priplatok je len preto lebo je to den pokoja ... cize ked vacsina nerobi .... druha moznost je zvysit ten priplatok z 100% na 500% uz ked predavam cas s rodinou nech je to aj citit...
pre niekoho zistne dovody ..pre niekoho vyber svedomia... je to len osocovanie bez dokazov...
dazd ludske telo pi ... to su veci co vacsina ludi vyuzije... ale ako vznikol vesmir a svet ... mozno 100 vedcov na svete... mozno pre nich by to malo prinos....
pre teba by ta informacia mala aky prinos ... vytvoril by si novy casopriestor a v nom novy vesmir???
pekna dan za to ze nemozes byt pri vyrastani vlastnych deti ... inac ten priplatok je len preto lebo je to den pokoja ... cize ked vacsina nerobi .... druha moznost je zvysit ten priplatok z 100% na 500% uz ked predavam cas s rodinou nech je to aj citit...
pre niekoho zistne dovody ..pre niekoho vyber svedomia... je to len osocovanie bez dokazov...
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Myslím, že tu bolo už dosť veľa krát ukázané, že nič je čiernobiele a teda delenie na dobré a zlé je zbytočné.strapaty napísal:zakony nemaju bit ideologicke... maju bit moralne .. cize suhrny nejakych hodnot ktore reprezentuju dobro ... a na tom by sa mala zhodnut vacsina...
Ty vidíš len zamestnancov s rodinami. Čo zamestnanci, ktorí nemajú rodiny a chcú pracovať cez víkend/sviatok pretože za to je príplatok? Nebojsa, dobre viem aké to je, keď ti niekto z rodiny pracuje aj cez víkendy.
A prečo potom rovno nepracovať celý víkend? Načo mi je nedeľa? V sobotu môžeš robiť oveľa viac vecí, kedže máš potom ďalší voľný deň. Ale do kostola sa chodí v nedeľu, že? Čiže áno, je to zákon postavený na ničom, len na kresťanskej ideológii.
Keď je to pre teba zbytočné, tak prestaň používať všetky technológie, ktoré boli objavené práve pri snahe objaviť veci ako vznik vesmíru, vznik hviezd, svetla atď. Inak si len pokrytec, čo si neuvedomuje, čo všetko vďaka takej otázke môže využívať.strapaty napísal:preco vlastne ludia potrebuju nejake vysvetlenie vzniku sveta... ??? co im to osozi ... ??? mne osobne ako nevedcovi stasci ze ho stvoril boh aj vsetko okolo ... to je jedina plnohodnotna informacia ktoru potrebujem vsetko okolo je zaujimave, super, hmmm, aha , fiiiiha.. ale pre moj zivot totalne zbytocne... keby som bol vedec je to ine kafe ...
A prosím aspoň tých, ktorý veria v bytosť o ktorej tu píšu. Naučte sa konečne rozdiel medzi Boh/boh. Vyznieva to naozaj komicky, keď ani vy to neviete správne pomenovať.
Tiež ma pobavilo ako Koval začal používať slovo antiteista, ktoré objavil v tom úžasnom filme. Ako keď sa malé dieťa naučí nové slovíčko a používa ho v každej vete.
-
Jozef Koval
Medium Star
Dávaš stále tú istú otázku a ja stále tú istú odpoveď to ťa ešte baví? Čo sa týka Františka cirkev nikdy nepovedala že nemohla byť evolúcia alebo veľký tresk my len tvrdíme že to stvoril Boh. My netvrdíme že to musel stvoriť za 7 dní to je len akože obrazne mohlo to kľudne trvať aj miliardy rokov a v Božích rozmeroch je to ako jedna stotina sekundy alebo nič lebo čas stvoril Boh pre nás.beardie napísal:hh
http://tech.sme.sk/c/7463970/papez-fran ... elnik.html
preco by nemohol existovat stale?
//autoeditácia príspevku (29 Okt 2014, 14:27)
Ty to stále nechápeš? Biblia bola napísaná pred 2014 rokmi vtedy ešte neboli takí inteligentní ľudia ako dnes preto je v biblii napísaný len obrazný opis vzniku sveta bolo to napísané tak aby to pochopil každý nie len veda a okrem toho biblia sa ani tak nezaoberá minulosťou je to hlavne návod na život.zeky napísal:
To je zas o tom, že kedysi sa mala brať Biblia doslovne a dnes, keď je už veda schopná veľa vecí vysvetliť, tak sa prejde na to, že všetko v nej je vlastne len obrazne povedané, všetko sú to metafory etc. Naviac cirkev považovala veľa vecí, čo sa týkalo výskumu vesmíru v ranných dobách za kacírstvo.
//autoeditácia príspevku (29 Okt 2014, 14:42)
Už som to tu raz napísal ale pre teba to tu ešte raz napíšemSolo_Kamen napísal:Kuva, predbehol si ma!
Začína sa mi zdať že Biblia sa postupne rozchádza z názormi pápežov... čiže treba urobit druhú vlnu cenzúry... (prvá nastala, ked sa z biblie vyradili všetky evanjelia okrem dnešných štyroch.... alebo to bola vtedy kompletizácia biblie s tým, že do nej dali iba 4 vybrané evanjelia... poučte ma)
Čo sa týka Františka cirkev nikdy nepovedala že nemohla byť evolúcia alebo veľký tresk my len tvrdíme že to stvoril Boh. My netvrdíme že to musel stvoriť za 7 dní to je len akože obrazne mohlo to kľudne trvať aj miliardy rokov a v Božích rozmeroch je to ako jedna stotina sekundy alebo nič lebo čas stvoril Boh pre nás.
A aby si pochopil to obrazne.
Biblia bola napísaná pred 2014 rokmi vtedy ešte neboli takí inteligentní ľudia ako dnes preto je v biblii napísaný len obrazný opis vzniku sveta bolo to napísané tak aby to pochopil každý nie len veda a okrem toho biblia sa ani tak nezaoberá minulosťou je to hlavne návod na život.
Jasné...vtedy ešte hlavne nemohli tušiť čo veda prinesie. Čiže určite si neboli vedomí ani vecí ako big bang a podobne. Preto je to blud, to už dnes s Bibliou spájať. Inak gratulujem k návodu na život kde je kopec vrážd, incestu, otroctva etc.Ty to stále nechápeš? Biblia bola napísaná pred 2014 rokmi vtedy ešte neboli takí inteligentní ľudia ako dnes preto je v biblii napísaný len obrazný opis vzniku sveta bolo to napísané tak aby to pochopil každý nie len veda a okrem toho biblia sa ani tak nezaoberá minulosťou je to hlavne návod na život.
-
Jozef Koval
Medium Star
Moja logika je menej idiotská. Fajn nech zistia vedci z Cernu lenže ak oni niečo zistia tak z čoho vznikol vesmír z akých látok alebo zlúčenín a tak maximálne ešte kedy. Ale to stále len objasnia niečo čo stvoril Boh. Len tak pre info už to tu bolo spomínané milión krát bibliu napísali Ježišovi apoštoli z vnuknutia Ducha Svätého. Je to zbierka listín apoštolov (každý apoštol napísal svoje evanjelium) a tie listiny spojili do jednej knihy lebo všetko je to Božie slovo. Dôkazy? No biblia, asi 5000 rokov tradície, príbehy ľudí, ľudské výpovede, logika, nadprirodzené javy (pr. duchovia) ktoré už boli aj zachytené buď na magnetofóne alebo sfotené niekde možno aj natočené, exorcizmus, zázraky (eucharistické, zjavenia, stigmy), ďalej sú tu ešte nejaké historické vykopávky... Ďalej sú tam ešte duchovné veci ktoré by si ale ty nepochopil.Noobsz DJ napísal:Lebo tvoja logika nie je ani troška idiotská. A na to "ČO" stvorilo vesmír dajú odpoveď vedci z CERN-u bez ohľadu na to, či si ty myslíš alebo nemyslíš, že to zistia. A ten tvoj vymyslený Boh to veru nebude, v prvom rade by musel existovať aby to mohol byť on. Stále tu vypisuješ o "spúste" dôkazoch. Kde sú tie dôkazy? Biblia a ten balast v nej nie je žiadny dôkaz. Je to len zbierka príbehov, ktoré ktosi niekde buď počul, alebo si ich vymyslel.
Ak by som sa za Boha hanbil nebol by som tu na to ako si fandíš aký si múdry by ti to malo dôjsť. Určite to nebudem písať človeku ktorý si z toho len robí srandu.Noobsz DJ napísal:- A prečo sa nechceš vyjadriť ku tomu, kde si toho Boha našiel? Aké že to dôkazy si to o ňom našiel? Nebodaj sa hanbíš za to, že si ho našiel? Nemáš čo odpovedať aby si nevyzeral ako hlupák, tak ku tomu napíšeš iba toľko, že sa ku tomu ani nevyjadruješ? Veľmi úbohé.
Dobre ale tú vetu som uviedol len ako prirovnanie k beardieho vete ty kokso neviem ako čítaš alebo ti nedochádza čo čítaš..Noobsz DJ napísal:- A čo že som to prekrútil? Tú vetu, ktorú si odpísal beardie-mu? Že prečo nepredpokladá, že vznikol bez toho, aby ho rodičia splodili?
post2124111.html#p2124111 - tu to máš pekne vo svojom príspevku napísané. Citoval som to presne tak, ako si to napísal. Takže aké prekrúcanie? Ale tak aspoň že si si uznal, že tá veta znie absurdne. Však čo by nie, napísal si ju predsa TY.
A nevyjadril si sa k Darwinovi ale očividne reaguješ len nato čo ti pasuje.
//autoeditácia príspevku (29 Okt 2014, 15:38)
Ale nie je to blud spájať to z bibliou lebo ako som napísal ten obrazný opis sa dá vyložiť všelijako len tam nie je to čo by ste vy konkrétne chceli možno preto to aj odmietate. Vraždy? Ak tak v starom zákone kde platilo oko za oko zub za zub ale už 2014 rokov platí nový zákon a povedz mi kde tam sú vraždy.. Ak by sa každý riadil podľa Ježišovich prikázaniach už na tomto svete by bolo nebo. Incest? Wtf.. Ak myslíš Adama a Evu Boh ich stvoril osobitne takže netuším čo sa v tvojej hlave odohráva. Otroctvo? Áno ale Boh svoj ľud z neho oslobodil.zeky napísal:
Jasné...vtedy ešte hlavne nemohli tušiť čo veda prinesie. Čiže určite si neboli vedomí ani vecí ako big bang a podobne. Preto je to blud, to už dnes s Bibliou spájať. Inak gratulujem k návodu na život kde je kopec vrážd, incestu, otroctva etc.
Stále rovnaký problém. Zlo pre vás ateistov je najväčšou zbraňou proti kresťanskej viere. Samotná existencia zla vyvoláva otázku. Ak je Boh tak dobrý a tak mocný prečo dovolí aby existovalo zlo? No na odpoveď tejto otázky stačia 2 slova: slobodná vôľa. Boh dovoľuje zlu existovať kvôli slobodnej vôli. Z kresťanského hľadiska Boh vo svojom svete toleruje zlo do určitej doby až príde deň v ktorý tí čo si zvolili slobodne ho milovať budú odmenení nebom kde budú slobodní od pôsobenia zla. Ale vždy v súlade s ich slobodnou vôľou. Inými slovami Boží zámer ohľadom zla je taký že jedného dňa ho zničí.
//autoeditácia príspevku (29 Okt 2014, 15:55)
Presne nižšie si to vysvetlil noobsovi veľmi pekne. Je jednoduchý dôkaz o tom že aj ateisti veria v Boha a to taký že sa ho stále snažia vyvrátiť a snažia sa presvedčiť veriacich o opaku. Ako som už napísal ak by boli na 100% presvedčení že Boh neexistuje určite by tu neboli lebo prečo by človek vyvracal niečo čo neexistuje. Ak by bolo fórum kde sa diskutuje o spidermanovi tak by som tam určite neišiel ho vyvracať lebo by som nestrácal čas s takou hlúposťou. Neviem presne prečo ateisti Boha odmietajú možno je to len preto že o Bohu málo vedia a zvaľujú na neho všetko zlo čo sa na svete udialo. Alebo im možno vyhovuje myšlienka že oni sú najmúdrejší.strapaty napísal:
Jasné, už sme si zvykli, že si vyberáte čo sa z Biblie hodí. Aj niektoré veci zo starého zákona. Len tie dnes už nepohodlné samozrejme nie. Vždy len samé výhovorky, vykrúcanie sa. Všetko je obrazné, metaforické. Toto sa nestalo, toto už neplatí atď. Stále aby všetko zapadlo do tých rozprávok. Potom sem postnem ešte nejaké videá.Ale nie je to blud spájať to z bibliou lebo ako som napísal ten obrazný opis sa dá vyložiť všelijako len tam nie je to čo by ste vy konkrétne chceli možno preto to aj odmietate. Vraždy? Ak tak v starom zákone kde platilo oko za oko zub za zub ale už 2014 rokov platí nový zákon a povedz mi kde tam sú vraždy.. Ak by sa každý riadil podľa Ježišovich prikázaniach už na tomto svete by bolo nebo. Incest? Wtf.. Ak myslíš Adama a Evu Boh ich stvoril osobitne takže netuším čo sa v tvojej hlave odohráva. Otroctvo? Áno ale Boh svoj ľud z neho oslobodil.
-
Jozef Koval
Medium Star
Čo si vyberáme? Aj Vatikán vyhlásil že stvorenie sveta je v biblii len obrazný alebo symbolický opis. Na tvoje slová o vražde inceste a otroctve som len pravdivo odpovedal vy všade vidíte len zlo ale dobro nikde. Dajme si príklad: deti v Afrike určite sa každému zdá že Boh na nich zabudol no pravda je taká že keby na nich zabudol neposielal by tam rôzne charitatívne a všelijaké pomocné organizácie. Boh vie aj zo zla urobiť dobro a niekedy sa deje zlo nato aby sa mohlo ukázať dobro. Boh rozmýšľa ďaleko pred nami. Nič si nevyberáme starý zákon platil pred 2014 rokmi teraz je nový zákon podľa ktorého keby sme žili bol by tu raj a každý by bol spasený lenže je tu aj zlo ktoré ako som vyššie napísal Boh toleruje do určitého dňa kvôli slobodnej vôli lebo Boh rešpektuje že možno nie každý chce skončiť pri ňom. Boh je veľmi milostivý ku každému aj ateistovi ktorý ho celý život nenávidel a presviedčal ľudí o tom že neexistuje dokáže dať aj poslednú šancu a to napr. že ho zrazí auto a niekde blízko je kňaz ktorý ho v poslednom okamihu pripraví na Boha. Videá tu radšej nepridávaj lebo my veriaci by sme ich tu mohli pridať asi 1000.zeky napísal:
Jasné, už sme si zvykli, že si vyberáte čo sa z Biblie hodí. Aj niektoré veci zo starého zákona. Len tie dnes už nepohodlné samozrejme nie. Vždy len samé výhovorky, vykrúcanie sa. Všetko je obrazné, metaforické. Toto sa nestalo, toto už neplatí atď. Stále aby všetko zapadlo do tých rozprávok. Potom sem postnem ešte nejaké videá.
vesmirny vyskum priniesol napriklad teflonstrapaty napísal:ale ako vznikol vesmir a svet ... mozno 100 vedcov na svete... mozno pre nich by to malo prinos....
vyskum elementarnych castic pomohol liecit rakovinu (protonova liecba) alebo skumat vnutrno buniek (elektronove mikroskopy), nehovoriach o mnohych dalsich
to, ze ty netusis, naco by to bolo, neznamena, ze je to zbytocne, skor posobis ako ignorant
preco sa do toho staras? su to zivoty inych ludi, ktorych ani nepoznas, tvojim nanucovanim mozes viacerych ludi pripravit o tazko zarobene peniazestrapaty napísal:pekna dan za to ze nemozes byt pri vyrastani vlastnych deti ... inac ten priplatok je len preto lebo je to den pokoja ... cize ked vacsina nerobi .... druha moznost je zvysit ten priplatok z 100% na 500% uz ked predavam cas s rodinou nech je to aj citit...
nebolo by jednoduchsie nestarat sa do nich a nechat ich rozhodnutia na nich samych?
pretoze stale tvrdohlavo odpovedas "lebo Boh" bez toho, aby si sa nad tym zamyslelJozef Koval napísal:Dávaš stále tú istú otázku a ja stále tú istú odpoveď to ťa ešte baví?
ty stale nechapes, ze Boha v tej rovnici nie je treba, skor tam zavadza ako by mal pomoctJozef Koval napísal:Fajn nech zistia vedci z Cernu lenže ak oni niečo zistia tak z čoho vznikol vesmír z akých látok alebo zlúčenín a tak maximálne ešte kedy. Ale to stále len objasnia niečo čo stvoril Boh.
KLAMESJozef Koval napísal:Ak tak v starom zákone kde platilo oko za oko zub za zub ale už 2014 rokov platí nový zákon a povedz mi kde tam sú vraždy..
sam Jezis predsa povedal, ze neprisiel zrusit Stary zakon
za vedomu loz sa musis ospravedlnit a vykonat pokanie, cakam
o tom sme sa uz bavili, Boh je bud vsemocny, alebo dava slobodnu volu, neda sa mat obe narazJozef Koval napísal:slobodná vôľa
nie, ateisti iba vyvracaju tie nepodlozene hluposti, na ktorych ste zavisliJozef Koval napísal:Je jednoduchý dôkaz o tom že aj ateisti veria v Boha a to taký že sa ho stále snažia vyvrátiť a snažia sa presvedčiť veriacich o opaku.
opat, ateisti iba vyvracaju nepodlozene hluposti bez realneho zakladuJozef Koval napísal:ak by boli na 100% presvedčení že Boh neexistuje určite by tu neboli lebo prečo by človek vyvracal niečo čo neexistuje.
to bude tym, ze kazdy vie, ze Spiderman je vymyslena postava a nikto jeho velebeniu nezasvetil cely zivotJozef Koval napísal:Ak by bolo fórum kde sa diskutuje o spidermanovi tak by som tam určite neišiel ho vyvracať lebo by som nestrácal čas s takou hlúposťou.
presne naopak, to veriaci sa chcu vo vsetkom spolahnut na Boha, ze je to jeho vola atd, to su vyjadrenia veriacich, ateisti nemaju potrebu pripisovat svoje tazkosti neexistujucej bytosti (za predpokladu, ze nie su schyzofrenni)Jozef Koval napísal:Neviem presne prečo ateisti Boha odmietajú možno je to len preto že o Bohu málo vedia a zvaľujú na neho všetko zlo čo sa na svete udialo.
keby ich tak nekonecne miloval, nepriniesol by ich do toho sveta plneho chorob a smrtiJozef Koval napísal:určite sa každému zdá že Boh na nich zabudol no pravda je taká že keby na nich zabudol neposielal by tam rôzne charitatívne a všelijaké pomocné organizácie
a tretikrat, ateisti nemozu bohov nenavidiet, pretoze v nich neveriaJozef Koval napísal:ateistovi ktorý ho celý život nenávidel a presviedčal ľudí o tom že neexistuje
nepresviedcaju, len vyvracaju nezmysly
-
Jozef Koval
Medium Star
Čo sa týka umelej inteligencie sú to len stroje nemôžeš ich klásť na úroveň ľudí sú inteligentné ale len kvôli tomu že sme ich vymysleli. Nemajú pocity nemajú dušu tým pádom sú to len stroje poháňané čipmi nič viac. Tak isto my sa nemôžeme porovnávať s Bohom my obyčajní, smrteľní a omylní ľudia sa nemôžeme porovnávať s dokonalou, neomylnou duchovnou bytosťou ktorá nás stvorila veď ak máš rozum tak si uvážiš aká je to drzosť. Fakt sa ti vidí veľa že Boh od nás chce rešpekt a vďaku zato čo všetko nám dal? Dal nám celý vesmír, celú krásnu zem a slobodnú vôľu do ničoho nás nenúti. A tebe sa zato vidí veľa pokoriť sa pred ním a občas sa s ním porozprávať?harrison314 napísal:Lenze ja nechcem aby ma moja umela inteligencia ucitevala, a ak vo mna nebude verit, tak jej nehrozim vecnym utpenim. Pre nas ma umela inteligencia vyznam, lebo za nas robi veci, ktore sami nevieme, no Boh je vsemocny, on nas nepotrebuje.
A tou umelou inteligenciou som chcel naznacit, ze aj to co vyzera inteligentne moze byt vysledkom hlupich matematickych zakonov.
Áno Boh nás nepotrebuje on by si vystačil aj sám vo svojej svätej trojici ale on je zdroj večnej lásky s ktorou sa chce s nami podeliť.
Nie je, bohov mas cez 2000, su rozny, seversky egiptsky, skus trochu citat, ich princip, zrod, spravanie aj pohnutky su rozne. Hovorit ze kazdy boh na svete je vlastne Boh, je pokritecke a egoisticke.Jozef Koval napísal:Je jedno akým slovom označíš Boha pokiaľ to nie je zlé a vulgárne slovo aj tak je to stále ten istý Boh. Dá sa povedať že aj moslimovia uznávajú toho istého Boha ako my len ho volajú Alah a tiež ho neuctievajú v jeho plnosti lebo neuznávajú svätú trojicu. Ale princíp je jasný.
Ok ale tí ľudia uctievajú aj tak vyššiu moc a to som tým chcel povedať že oni považujú napr. nejakého severského Boha za to čo my nášho. Uctievajú ho za najvyššiu autoritu tam je len otázka ako Boha pomenuješ ale ak ho považuješ za najvyššiu autoritu tak je to vlastne ten istý Boh.
Precitaj si ten clanok.[/quote]Jozef Koval napísal:Ok teraz tu nebudem pliesť Boha. Je logickejšie povedať že vesmír bol stvorený inteligentnou bytosťou ako povedať že vesmír vznikol z ničoho nič.
Môžeš si hovoriť čo chceš ak by som prišiel pred inteligentných ľudí s rolexami na ruke a povedal by som im: aha pred sekundou sa mi zjavili na ruke. Hneď by na mňa zavolali blázinec ale v otázke vzniku vesmíru je u vás niečo také možné.
Sorry, ale nerozhoduješ o tom, či niečo pridám.
Už som sem dával nejaké epizódy z Atheist experience. Toto je show, kam volajú kresťania aby diskutovali s ateistami o svojich otázkach. Podľa mňa je to zaujímavé, práve kvôli veľmi konkrétnym témam, ktoré tam preberajú. Máš tam aj spomenuté, prečo nemôžeš vyberať čo sa hodí.
Vidím zlo? Pretože v Biblii je množstvo zla. Vatikán si môže vyhlasovať čokoľvek sa im momentálne hodí. A samozrejme zas je tu tá slobodná vôla a to že rešpektuje výber. Lebo sa to hodí. Pre nič iné. Stvoril údajne vesmír, ktorý je nepredstaviteľne obrovský a my sme v ňom nebadateľná malá časť, ale rozhodol sa že my budeme jeho stredobod okolo ktorého sa bude všetko točiť? A keď už sme pri tom, napadlo mu vytvoriť nás až po niekoľkých miliardách rokov po tom, čo bola vytvorená Zem? Už len to je divné. K videám, pridám ich sem...nepozeraj ich ak nechceš, ale ja ti tiež nezakazujem sem nič pridávať.Čo si vyberáme? Aj Vatikán vyhlásil že stvorenie sveta je v biblii len obrazný alebo symbolický opis. Na tvoje slová o vražde inceste a otroctve som len pravdivo odpovedal vy všade vidíte len zlo ale dobro nikde. Dajme si príklad: deti v Afrike určite sa každému zdá že Boh na nich zabudol no pravda je taká že keby na nich zabudol neposielal by tam rôzne charitatívne a všelijaké pomocné organizácie. Boh vie aj zo zla urobiť dobro a niekedy sa deje zlo nato aby sa mohlo ukázať dobro. Boh rozmýšľa ďaleko pred nami. Nič si nevyberáme starý zákon platil pred 2014 rokmi teraz je nový zákon podľa ktorého keby sme žili bol by tu raj a každý by bol spasený lenže je tu aj zlo ktoré ako som vyššie napísal Boh toleruje do určitého dňa kvôli slobodnej vôli lebo Boh rešpektuje že možno nie každý chce skončiť pri ňom. Boh je veľmi milostivý ku každému aj ateistovi ktorý ho celý život nenávidel a presviedčal ľudí o tom že neexistuje dokáže dať aj poslednú šancu a to napr. že ho zrazí auto a niekde blízko je kňaz ktorý ho v poslednom okamihu pripraví na Boha. Videá tu radšej nepridávaj lebo my veriaci by sme ich tu mohli pridať asi 1000.
Už som sem dával nejaké epizódy z Atheist experience. Toto je show, kam volajú kresťania aby diskutovali s ateistami o svojich otázkach. Podľa mňa je to zaujímavé, práve kvôli veľmi konkrétnym témam, ktoré tam preberajú. Máš tam aj spomenuté, prečo nemôžeš vyberať čo sa hodí.
-
Jozef Koval
Medium Star
A ty stále odpovedáš lebo nič len tak. Ja som sa nad tým zamyslel až až. Táto tvoja otázka je nekonečný kolobeh.beardie napísal:pretoze stale tvrdohlavo odpovedas "lebo Boh" bez toho, aby si sa nad tym zamyslel
To je ako keby si povedal že architekti zavadzajú vo svojich návrhoch. Alebo že programátor zavadzia vo svojom programe.beardie napísal:ty stale nechapes, ze Boha v tej rovnici nie je treba, skor tam zavadza ako by mal pomoct
No to je pravda on ho neprišiel celkom zrušiť ale upravil ho priniesol na svet novú cestu k Bohu a to tak že budeme nasledovať jeho spôsob života. Ježiš je o láske veď čo je väčšia láska ako sa za nás obetovať tak ako to urobil on a pritom vôbec nemusel. Áno je pravda že aj povedal:beardie napísal:KLAMES
sam Jezis predsa povedal, ze neprisiel zrusit Stary zakon
za vedomu loz sa musis ospravedlnit a vykonat pokanie, cakam
"Nenazdávajte sa, že som prišiel priniesť pokoj na zem. Neprišiel som priniesť pokoj, ale meč. 35 Lebo som prišiel postaviť synaproti otcovi, a dcéru proti matke anevestu proti svokre 36 a vlastní domáci budú človeku nepriateľmi. 37 Kto miluje otca alebo matku viac ako mňa, nie je ma hoden. A kto miluje syna alebo dcéru viac ako mňa, nie je ma hoden. 38 Kto neberie na seba svoj kríž a nenasleduje ma, nie je ma hoden. 39 Kto nájde svoj život, stratí ho, a kto stratí svoj život pre mňa, nájde ho. 40 Kto vás prijíma, mňa prijíma, a kto mňa prijíma, prijíma toho, ktorý ma poslal."
Ale to kvôli zlu kvôli diablovi. Dám príklad: Matka je ateistka a syn veriaci. Budú sa kvôli tomu hádať kto má pravdu. Lenže celé je to o tom že Boh má byť na prvom mieste jeho máme milovať najviac.
Fakt a ty si kto že ideš hovoriť čo Boh môže a čo nie?beardie napísal:o tom sme sa uz bavili, Boh je bud vsemocny, alebo dava slobodnu volu, neda sa mat obe naraz
Hej hej vy sa chcete len presviedčať o tom že neexistuje no každý hoci len tuší že existuje.beardie napísal:nie, ateisti iba vyvracaju tie nepodlozene hluposti, na ktorych ste zavisli
O reálny základ by som vo vašom prípade radšej pomlčal a opäť odpoveď o jedno vyššie.beradie napísal:opat, ateisti iba vyvracaju nepodlozene hluposti bez realneho zakladu
Takže tým si nepriamo priznal že Boh existuje. Normálny človek sa zamyslí že za 5000 rokov bolo toľko ľudí koľkí zasvätili svoje životy Bohu. Prečo by to niekto robil ak by si nebol istý či existuje?beardie napísal:to bude tym, ze kazdy vie, ze Spiderman je vymyslena postava a nikto jeho velebeniu nezasvetil cely zivot
Nie nemyslí si že veriaci založí ruky a povie že všetko vybaví Boh. Naopak Ježiš vraví: "Kto neberie na seba svoj kríž a nenasleduje ma, nie je ma hoden."beardie napísal:presne naopak, to veriaci sa chcu vo vsetkom spolahnut na Boha, ze je to jeho vola atd, to su vyjadrenia veriacich, ateisti nemaju potrebu pripisovat svoje tazkosti neexistujucej bytosti (za predpokladu, ze nie su schyzofrenni)
Ale po tomto svete môžu byť spasení alebo aj v tomto svete niekto môže vyštudovať medicínu a postaviť sa na vlastne ja to o šanci.beardie napísal:keby ich tak nekonecne miloval, nepriniesol by ich do toho sveta plneho chorob a smrti
A zase ak by si neveril tak by si tu nebol lebo normálny človek nevyvracia niečo čo podľa neho neexistuje.beardie napísal:a tretikrat, ateisti nemozu bohov nenavidiet, pretoze v nich neveria
nepresviedcaju, len vyvracaju nezmysly