Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Takže posielať na niekoho/priať niekomu ebolu, nie je primitívne, áno? Ty si rovnaký šašo ako Son-Goku, škoda to tu ďalej rozvádzať.
Occamova britvaWaagbistritz69 napísal:takže možno problém ani nie je ausgerechnet v "zneužívaní sociálneho systému," ale trebárz v tom, že kvôli práci nemajú čas/energiu na VÝCHOVU tých detí a teda vplyv predchádzajúcej generácie
hughito napísal:Takže posielať na niekoho/priať niekomu ebolu, nie je primitívne, áno? Ty si rovnaký šašo ako Son-Goku, škoda to tu ďalej rozvádzať.
nahodou, ja som za tu ebolu, stale efektivnejsie ako "praca" tebe inklinujucich organizacii / aktivistov
Dnes na SV bude diskusia priamo s GutleromWaagbistritz69 napísal:predvolebná kampaň v KE a ľudová tvorivosť:
21:00 Informačná vojna
1)Titulka z bulváru: Desivá kampaň v Košiciach, ľudia zhrození: Rasizmus, Ku Klux Klan a zadarmo letenky pre Rómov!
Hosť: Vladimír Gürtler
2) Domové prehliadky a iné "ťahy" pred blížiacimi sa voľbami.
Hosť: Peter Puškár
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
sedem drbnutých počúvať ako obhajujú neobhájiteľnú demagógiu, to sa mi zrovna nechce, ale to druhé vypočujem, ak bude v archíve
http://zpravy.idnes.cz/ideo-romove-vam- ... clanek-box
skoda, ze si INESSaci neuvedomili, ze ostatne povolania (okrem vaznov) su pre spolocnost prospesne
skoda, ze si INESSaci neuvedomili, ze ostatne povolania (okrem vaznov) su pre spolocnost prospesne
Samozrejme je to uplna blbostbeardie napísal:http://zpravy.idnes.cz/ideo-romove-vam- ... clanek-box
INESS siri demagogiu aj v inych veciach, jedna sa o davky v hmotnej nudzi pre mnohopocetne rodiny, lenze to je len zlomok toho co cigani v skutocnosti dostavaju (rodicovske prispevky, socialne davky, invialidny dochodok, prispevky na dieta atd atd). Na beo vysiel k tomu fajn clanok http://beo.sk/ekonomia/1901-cigani-stoj ... si-vyhrava
Skôr toto je blud, resp. tak postavené, ako si to postavil ty. Lebo tieto veci dostávajú všetci, nielen cigáni. Ale fajn, vidím pokrok. Primitívna propaganda zúžená na sociálne dávky sa už dostatočne vyvrátila, takže aj títo inteligentnejší demagógovia z bea museli upraviť to, čo píšu.toho co cigani v skutocnosti dostavaju (rodicovske prispevky, socialne davky, invialidny dochodok, prispevky na dieta atd atd)
Ja som ziadne socialne davky ani byt nedostal, tak co zavadzas a skatulkujes ty anarchista.hughito napísal: Lebo tieto veci dostávajú všetci
co si ty za anarchistu, ze tento skorumpovany na mieru sity system pre vyvolenych podporujes ? za tym nevidis suvislosti, ze tato vec dost polarizuje spolocnost a rozdeluje ho na tzv. tretosektorovych humanistov a druhy tabor tzv. nackov, zatial co sa tieto tabory medzi sebou akoze hadaju, si bokom pekne tuneluju miliardy ?hughito napísal:Skôr toto je blud, resp. tak postavené, ako si to postavil ty. Lebo tieto veci dostávajú všetci, nielen cigáni. Ale fajn, vidím pokrok. Primitívna propaganda zúžená na sociálne dávky sa už dostatočne vyvrátila, takže aj títo inteligentnejší demagógovia z bea museli upraviť to, čo píšu.
Škatuľkoval si ty, ty nácek - a to keď si napísal toto:Ja som ziadne socialne davky ani byt nedostal, tak co zavadzas a skatulkujes ty anarchista.
Opakujem: toto dostávajú všetci! Resp. každý kto tu žije a splní podmienky, má na to nárok. Tvoje slovíčkarenie je trápne a nezastrie tie bludy, čo tu demagogicky prezentuješ.toho co cigani v skutocnosti dostavaju (rodicovske prispevky, socialne davky, invialidny dochodok, prispevky na dieta atd atd)
O čom melieš prosím ťa?co si ty za anarchistu, ze tento skorumpovany na mieru sity system pre vyvolenych podporujes ? za tym nevidis suvislosti, ze tato vec dost polarizuje spolocnost a rozdeluje ho na tzv. tretosektorovych humanistov a druhy tabor tzv. nackov, zatial co sa tieto tabory medzi sebou akoze hadaju, si bokom pekne tuneluju miliardy ?
-
Waagbistritz69
King
náckovi rodičia nedostávali detské prídavky?
no o tvojej schizoske, podporujes tento aktualne nastaveny system alebo nie ?hughito napísal:O čom melieš prosím ťa?
//karmickar: lebo nemožno riešiť 2 veci, že? - ak by si sa podpisal, tak ti aj odpoviem
Asi nie, len cigáni. Náckovia predsa neparazitujú na spoločnosti.Waagbistritz69 napísal:náckovi rodičia nedostávali detské prídavky?
butthead:
Formuluj svoje otázky na úrovni, potom sa na ne bude dať odpovedať. Absolútne neviem, na čo narážaš.no o tvojej schizoske, podporujes tento aktualne nastaveny system alebo nie ?
dobre opytam sa inak, v akej miere si "za" opatrenia ciganskeho problemu, ktore nam tu predstiera vlada ? ako vnimas to, ze prave ne-riesenie tohto problemu je vedlajsim produktom intenzity aktivit nackov ?hughito napísal:Formuluj svoje otázky na úrovni, potom sa na ne bude dať odpovedať. Absolútne neviem, na čo narážaš.
Viackrát som tu kritizoval paternalistický vládny prístup k tejto problematike, ktorý je navyše nefunkčný a len udržuje status quo - čo je ale zrejme aj výhodné. Mať v zálohe slušný počet sociálne deklasovaných živlov, to sa vždy hodí - dokázali to niektoré strany svojou rétorikou nedávno, nie nepodobnou tej Kotlebovej.
Intenzita aktivít náckov spôsobuje ako vedľajší produkt to, že sa ´ne-rieši tento problém?´Lebo to si napísal. Asi si myslel, že neriešenie tohto problému, spôsobuje aktivity náckov. K tomu toľko, že áno, túto tematiku využívajú, je to jedna z kľúčových tém, na ktorej sa dajú pomerne ľahko populisticky naberať body.
Intenzita aktivít náckov spôsobuje ako vedľajší produkt to, že sa ´ne-rieši tento problém?´Lebo to si napísal. Asi si myslel, že neriešenie tohto problému, spôsobuje aktivity náckov. K tomu toľko, že áno, túto tematiku využívajú, je to jedna z kľúčových tém, na ktorej sa dajú pomerne ľahko populisticky naberať body.
Problem je hlavne v tom ze ty si ten clanok ani necital, ale aj napriek tomu mas stale nejake nutkanie reagovat aj za cenu odignorovania podstaty, v tomto pripade toho clanku.hughito napísal:Opakujem: toto dostávajú všetci! Resp. každý kto tu žije a splní podmienky, má na to nárok. Tvoje slovíčkarenie je trápne a nezastrie tie bludy, čo tu demagogicky prezentuješ.
Zásadný problém však spočíva v otázke, ktorú sa štúdia pokúšala zodpovedať. A to: koľko by sa dalo ušetriť na verejných výdavkoch, keby sa zoškrtali sociálne dávky cigánom. Odpoveď však presahuje bežné matematické operácie. Lebo do hry by vstúpili javy, ako nárast kriminality, nárast výdavkov na políciu, zdravotníctvo, súdy, väzenstvo ap. v prípade, že by sa sociálne odkázaným cigánom sociálne dávky skrátka odobrali. Čiže nakoniec by samostatné zrušenie sociálnych dávok mohlo vyjsť drahšie ako ich súčasné vyplácanie.
Slovenskú spoločnosť však často trápi iná otázka. A to: koľko by sa dalo ušetriť, keby cigáni na Slovensku neexistovali alebo by nepredstavovali ako celok ekonomické i sociálne bremeno spoločnosti.
To je čo za nezmysel. Úroveň toho je asi taká, akoby napísali: koľko by sa dalo ušetriť, keby na Slovensku neexistovali tí, čo poberajú rodičovské príspevky, sociálne dávky, invalidný dôchodok, príspevky na dieťa atď. 
-
javatar
Hardcore addict
Vygoogli si statny rozpocet - je v tom celkom chaos ale da sa to tam najst. Nie ako davky pre romov ale ako davky pre vsetkyh. Uz som to raz robil a nechce sa mi to robit zas ale ak si dobre pamatam tak to vobec neboli velke sumy (myslim, ze som to robil vtedy v suvislosti so zvysovanim spotrebnych dani a vyslo mi, ze cisto prijem zo spotrebnej dane z tabaku (minus naklady na liecbu rakovin) to pohodlne a s velkou rezervou pokryje). Ak ta tato otazka tak trapi tak http://www.rozpocet.sk plus stranky ministersva financii (aspon myslim).kali520 napísal:Slovenskú spoločnosť však často trápi iná otázka. A to: koľko by sa dalo ušetriť, keby cigáni na Slovensku neexistovali alebo by nepredstavovali ako celok ekonomické i sociálne bremeno spoločnosti.
-
Waagbistritz69
King
= most hated koncept integráciekali520 napísal:neexistovali alebo by nepredstavovali ako celok ekonomické i sociálne bremeno spoločnosti