1. búranie bytoviek na L9 - pozrieť si video
http://www.tvnoviny.sk/domace/1776941_p ... m-proteste
Cigáni protestovali (chceli protestovať), proti búraniu ďalších bytoviek na L9. Ako povedala cigánka, "My chceme aby bolo tu stop búranie bytu, lebo nemáme kde ísť bývať" - to si najprv nemali vybývať jedno z najmladších sídlisk v KE. Búralo sa kvôli narušenej statike, na otázku redaktora či sa nerozkrádali tie domy zvnútra, dostal kladnú odpoveď od cigána, že "Každý bral železo jak mohol". A sme doma, že pôvodcami svojich problémov sú si oni sami. Potom však príde na svk nejaká ľudskoprávna org., či aktivisti atď, a zlý budú majoritní obyvatelia, vláda, mesto, štát, všetci, len nie oni, cigáni.
A ak chce pani stop búraniu bytov, tak nech podpíše papier, že v bytovke sa nachádza na vlastnú zodpovednosť. Ak sa jej zosype na hlavu, jej problém.
2. téma "TUKABEL" - pozrieť video
http://www.noviny.sk/c/krimi/osadnik-di ... ia-o-uzere
Tu mi ani tak neide o to, že sami medzi sebou sa okrádajú, bijú a zabíjajú, aj keď aj to je dosť podstatné, chcem skôr poukázať na tú mentálnu úroveň, ktorá by mala byť podľa aktivistov a ľp org. integrovaná do majoritnej spoločnosti.
"Sama je úžera. Majú štyri elektriny" - haat igen, tudom. Ale chápem, ak nerozprávajú skoro vôbec po slovensky.
"A budem ho obviňovať, že ma obviňuje," - takiež dobrá perla
Pani, ktorá ukazuje kadiaľ všade ide kábel - a že vraj nepochádzame z opice - pohyby a výrazy tváre hovoria za všetko, ak si to pustite bez zvuku, tak buď to je hladná opica alebo nový tance na elektrohudbu. Incesty sa nezdajú až také urban legend, keď vidíme niečo takéto, alebo čím iným je spôsobená táto mentálna degenerácia.
Položím otázku (skôr rečnícku, keďže dostať na ňu relevantnú odpoveď by bol asi problém). Ako chceme (resp. ako chcú, mimovládky, aktivisti, ľp org., alebo miestny zastáncovia) integrovať do majoritnej spoločnosti, takto mentálne zaostalých ľudí? Ľudí, ktorí majú problém nie len s jazykom majoritného obyvateľstva (to majú aj maďari napr.), ale aj celkovo so svojím správaním, inteligenciou, prácou, či základnými návykmi.
a na toto nadviažem, to nie je o tom, že "tak nenávidený koncept integrácie" - v prvom rade aby niečo mohlo byť nenávidené, tak to musí existovať.Wb69 napísal:most hated koncept integrácie
V SR nemáme žiadny koncept integrácie rómov, žiadny koncept neexistuje. 20 rokov sa o integráciu pokúšame, a jediné čo sme za 20 rokov dosiali sú malé skupinky integrovaných (napr. ten projekt na ktorý si upozorňoval, s tou bytovkou) a zopár ďalších projektov, ktoré však dokopy nič nepriniesli. Situácia sa naopak ešte zhoršuje. Úspech? - Nie! Eurofondy sa čerpajú, mimovlákdy a aktivisti si naďalej robia promo na tomto probléme, každý len tliacha o integrácii, rasizme, predsudkoch. ale žiadne reálne návrhy na integráciu, vypracované sociologické štúdie, či niečo podobné neexistujú. Proste len prázdne reči. A ta isto mi ani ty, ani hugo nebudete vedieť odpovedať na otázku, ktorú som položil vyššie.