Jozef Koval napísal:V aký neprospech? To sa otočilo skôr vo váš neprospech stále ste tvrdili že aká je cirkev zla lebo koľko zlých vecí napáchala a ja som vám napísal oveľa viac a oveľa horších vecí čo ste napáchali vy ateisti. Takže fakt nechápem o čom tu točíš.
Len sa pozri o tých 100 strán naspäť, kto tu založil argument na tom ako sú všetci ateisti nemorálne prasatá, pretože Stali, Hitler a neviem kto. Keď ti tu niekto ukáže členov cirkvi, ktorí páchali zverstvá, tak to zrazu neplatí na všetkých kresťanov a radšej napíšeš, že sa to nedá posudzovať. Tak načo si s tým vtedy prišiel? Takže toto generalizovanie už radšej naozaj nepoužívajme.
Jozef Koval napísal:Naše náboženstvo dalo jediné normálne zásady morálky ktoré platia aj dnes to že ich nejaká banda tupcov v stredoveku ignorovala neznamená že v biblii neboli napísané.
Máš problém chápať písanému textu? Bolo tu dosť štúdií, ktoré ukázali, že veriaci nie sú morálnejší ako bežná spoločnosť. Tiež ti tu viacerí napísali, kedy začali vznikať základy morálky a etiky. Pripomeniem ti, bolo to pár storočí pred vznikom kresťanstva. Ak to nedokážeš uznať tak si naozaj arogantný fanatik.
Jozef Koval napísal:A čo ti mám na to napísať že si sa rozhodol veriť radšej v nejakého slona ako v Boha to je tvoje rozhodnutie máš slobodnú vôľu ver si čomu chceš. Ozaj deduška v obláčiku? Vážne? To by som čakal tak od 5 - 6 ročného decka keďže Boh je všemocný tak na seba vie zobrať akúkoľvek podobu alebo výzor. V obláčiku?
Ja viem, že je to na úrovni 6 očného dieťaťa. Ja som sa len znížili na tvoju úroveň a odpovedal som ti analogicky na červenú čiapočku aby si to pochopil.
Jozef Koval napísal:Ďalší trapas podľa výpovedí a svedectiev od ľudí ktorí prežili klinickú smrť môžeme usudzovať že v nebi je tak ako na zemi až nato že všetko je tam lepšie a krajšie farby sú tam oveľa pestrejšie ako tu ak sa tam šliape po tráve tráva sa neutľapká ako tu na zemi a celkovo krásne údolia moria rieky lagúny a ten pokoj radosť a láska čo tam je cítiť Božia prítomnosť nepredstaviteľné krásy.. a nebo je oveľa krát väčšie ako táto zem aby sa tam vošli všetci od začiatku človeka.
To tvrdia aj ľudia, ktorí berú LSD. Dokazuje to niečo? Znamená to, že keď zoberiem LSD uvidím nebo?
Jozef Koval napísal:Neviem ti povedať čo tým myslel Lennox ale aj tak je tam obrovská logická chyba ktorú som ti odôvodnil.
A ja som písal, že aj Hawking môže spraviť chybu vo svojich názoroch. Tiež som napísal, že nie nadarmo sa takéto veci vyjadrujú matematicky. Jednak aby to bolo presné a tiež aby to všetci pochopili rovnako. Bohužiaľ tým vzniká problém, že menej vzdelaný ľudia takému niečom nechápu a vyvodzujú si z toho veci ako "ničota"
Jozef Koval napísal:Lenže v ničote nie je ani chlad nič je proste nič stále si to nepochopil a čo sa týka toho že dnešné zákony sa začali tvoriť v prvých momentoch existencie vesmíru. Lenže vesmír by sa tvoriť nikdy nezačal bez Božieho zásahu lebo len v Bohu bol od počiatku alebo ešte pred počiatkom život a bez neho by neexistovalo nič.
Kto píše o chlade? Keď je tam teda nič, tak to je absolútne nič bez akýchkoľvek výnimiek a teda tam nie je ani Boh. Prestaň si vymýšľať tie kecy, že nič ale Boh tam je, Boh bol pred počiatok...
Keď tam môže byť Boh, tak potom tam môže byť aj vesmír. Ideš tu vyčítať logické chyby Hawkingovi a pritom ty tu robíš oveľa väčšie.
Jozef Koval napísal:Prd sa im podaril svetlo urobili vo vákuu v ktorom prebiehajú vždy nejaké procesy (a už len to odporuje slovu ničota) a ďalej ho urobili vďaka virtuálnym fotónom ktoré boli vo vákuu.
A tie virtuálne fotóny vznikli z čoho? Očividne tu máš poriadne medzery a akosi nechápeš vzniku virtuálnych častíc.
Jozef Koval napísal:Ak ho potrebuješ dokázať tak neveríš jeho slovu. A neveriť Bohu je samo o sebe nelogické lebo Boh neklame lebo klamstvo je hriech a hriech vychádza od diabla.
Marketingové kecy na mňa neplatia. Čo je na tom nelogické? Ty neveríš v Odina, Ra, a Šivu. Tiež je to nelogické.
Jozef Koval napísal:Áno ešte si mal dodať že jeho telo vzali apoštoli ako to dodnes medzi sebou hovoria židia ktorí ho odmietli a neprijali a do dnes čakajú na Mesiáša . Boli tak zakomplexovaní že Mesiáša nespoznali ani keď stal pred nimi a uzdravoval chromých slepých malomocných a hluchých a ešte im to aj hovoril
Čo ak to je pravda? A ty sa klaniaš diablovi? Diabol chce každého a nebojí sa použiť aj tie najhoršie klamstvá. Aj teba dokázal oklamať.
Jozef Koval napísal:Dá sa to aj tak povedať náboženské dôkazy ale okrem toho sú tu ešte logické veci ktoré ukazujú na Boha.
564 strán a žiadny logický dôkaz. Ale hlavné je, že existujú.
strapaty napísal:je to len konstatovanie .. a navod ako dosiahnut nebeske kralovstvo ...
...keby som ti povedal ze ked nebudes jest a pit zomries od smadu a hladu ... tak sa ti vyhrazam vrazdou ???
Klaňaj sa mi inak ti nedám jedlo a vodu a zomrieš od hladu. Tiež je to len konštatovanie. Podľa tvojej logiky to nie je vyhrážanie?