//autoeditácia príspevku (04 Nov 2014, 20:30)LuksKE napísal: ak spoznať boha, znamená vzdať sa racionality, vlastného názoru, otázok, odpovedí, na každú otázku si odpovedať "lebo boh", slepo prijímať a nasledovať názory, pravidlá, dogmy atď, tak o toto záujem fakt nemám a "nech ma ten boh chráni od seba" lebo toto fakt vo svojom živote nechcem.nic z toho co si tu uviedol nie je pravda ... vierou clovek nestraca ani racionalitu ani vlastny nazor.atd... bohuzial nemozes aplikovat na vsetky oblasti zivota vedecky postup... uz len v oblasti umenia to nejde ani viery ....
Jednoduchá ako facka je biblia pre tých, ktorí chcú aby pre nich bola jednoduchá. Pre tých, ktorí ju už začnú čítať s tým, že vedia čo v nej hľadajú, pre tých, ktorí chcú nájsť v tých slovách niečo iné, ako je tam napísané. Ten kto ju začne čítať s tým, že je tam boh, tak ho tam aj nájde a už dupľom ho tam nájde ten, ktorý silou mocou chce aby tam bol boh.a mozno je to len jeden zo sposobou komunikacie s bohom ... a mozno pri citani tych istych riadkov hovori kazdemu nieco ine...
...toto je už vrchol ignorantstva ...priznáš, že tá kniha, ktorou si tu celý čas argumentoval o existencii boha a pravosti tvojho náboženstva je vlastne len nejaký román ako od Piltcherovej, že sú v nej protirečenia ...ale to je všetko v úúúplnom poriadku.stale beries (posudzujes) pismo ako literaturu faktu ... citas o stvoreni a snazis sa dokazat ze svet nebol stvoreny za 6 dni.. citas o potope a dokazujes ze na zemi nieje tolko vody aby zaliala celu pevninu ... atd ... ale nevidis o com vlastne tie state hovoria... o tom ze potopa bola pre to ze ludia boli zli... atd...
Pri každej tvojej ďalšej snahe argumentovať (teda dokazovať boha či pravosť tvojho náboženstva)nemam potrebu dokazovat pravdivost nabozenstva ... prezentujem len svoj pohlad, postoj nazor... bibliou či citátmi z nej, ti vetu "lebo biblia nie je ucebnica ... ani historicka kniha ... ani vedecka publikacia ... ale je to kniha o bohu a vstahu k nemu" budem obúchavať o hlavu a taktiež každému ďalšiemu tebe podobnému čo sa o to bude snažiť.je to presne tak ... nemusis nic obuchavat ... kazdy kto sa pismom zaobera ti to potvrdi...
Tvoje reakcie na hughita a Andyho ukazujú, že tvoje duchovno asi nie je moc pokojné,neviem co si tymto myslel ... ale urcite nie som clovek zijuci v nejakej nirvane... obcas aj u nas "lietalju taniere" aj ked som spokojny zo svojim zivotom a som stastny ako zijem .. to neznamena ze zijem 24 hodin v obchvate... ako by sa na veriaceho človeka zdalo a ako to o sebe prezentujetetak to je totalna blbost ... nic tak e som nikdy o sebe neprezentoval ... mam normalne emocie ako kazdy iny ... a clovek sa krestanom nerodi ako si mnohi myslia..cize vacsina z nas mala "ateisticku-bez boha" cast zivota...
.
staci mu ubrat medikamenty na tlmenie bolesti... a nazor rychlejsie zmeni ...hughito napísal:Inak tie eutanázie bez súhlasu ma zaujali - ako je toto vôbec možné? Veď to je základný predpoklad, aby s tým súhlasil dotyčný. Viem si predstaviť kritiku v zmysle, že bol naňho robený priamy/nepriamy nátlak, ale aby bola na niekom vykonaná eutanázia bez jeho súhlasu? To sa fakt nemôže stávať. Ale zase, neskúmal som zdroj tých tvrdení, že sa toto často deje.
//autoeditácia príspevku (04 Nov 2014, 20:42)
to animovane video je fajn .. jednoducho pochopitelne aj pre detiJozef Koval napísal:
Tak si pozri to druhé video kde je všetko z pohľadu vedy. Sú tam oveľa múdrejší vedci a biológovia ako vy a veria v Boha.