Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa strapaty »

LuksKE napísal: ak spoznať boha, znamená vzdať sa racionality, vlastného názoru, otázok, odpovedí, na každú otázku si odpovedať "lebo boh", slepo prijímať a nasledovať názory, pravidlá, dogmy atď, tak o toto záujem fakt nemám a "nech ma ten boh chráni od seba" lebo toto fakt vo svojom živote nechcem.nic z toho co si tu uviedol nie je pravda ... vierou clovek nestraca ani racionalitu ani vlastny nazor.atd... bohuzial nemozes aplikovat na vsetky oblasti zivota vedecky postup... uz len v oblasti umenia to nejde ani viery ....
Jednoduchá ako facka je biblia pre tých, ktorí chcú aby pre nich bola jednoduchá. Pre tých, ktorí ju už začnú čítať s tým, že vedia čo v nej hľadajú, pre tých, ktorí chcú nájsť v tých slovách niečo iné, ako je tam napísané. Ten kto ju začne čítať s tým, že je tam boh, tak ho tam aj nájde a už dupľom ho tam nájde ten, ktorý silou mocou chce aby tam bol boh.a mozno je to len jeden zo sposobou komunikacie s bohom ... a mozno pri citani tych istych riadkov hovori kazdemu nieco ine...

:lol: ...toto je už vrchol ignorantstva ...priznáš, že tá kniha, ktorou si tu celý čas argumentoval o existencii boha a pravosti tvojho náboženstva je vlastne len nejaký román ako od Piltcherovej, že sú v nej protirečenia ...ale to je všetko v úúúplnom poriadku.stale beries (posudzujes) pismo ako literaturu faktu ... citas o stvoreni a snazis sa dokazat ze svet nebol stvoreny za 6 dni.. citas o potope a dokazujes ze na zemi nieje tolko vody aby zaliala celu pevninu ... atd ... ale nevidis o com vlastne tie state hovoria... o tom ze potopa bola pre to ze ludia boli zli... atd...

Pri každej tvojej ďalšej snahe argumentovať (teda dokazovať boha či pravosť tvojho náboženstva)nemam potrebu dokazovat pravdivost nabozenstva ... prezentujem len svoj pohlad, postoj nazor... bibliou či citátmi z nej, ti vetu "lebo biblia nie je ucebnica ... ani historicka kniha ... ani vedecka publikacia ... ale je to kniha o bohu a vstahu k nemu" budem obúchavať o hlavu a taktiež každému ďalšiemu tebe podobnému čo sa o to bude snažiť.je to presne tak ... nemusis nic obuchavat ... kazdy kto sa pismom zaobera ti to potvrdi...

Tvoje reakcie na hughita a Andyho ukazujú, že tvoje duchovno asi nie je moc pokojné,neviem co si tymto myslel ... ale urcite nie som clovek zijuci v nejakej nirvane... obcas aj u nas "lietalju taniere" aj ked som spokojny zo svojim zivotom a som stastny ako zijem .. to neznamena ze zijem 24 hodin v obchvate... ako by sa na veriaceho človeka zdalo a ako to o sebe prezentujetetak to je totalna blbost ... nic tak e som nikdy o sebe neprezentoval ... mam normalne emocie ako kazdy iny ... a clovek sa krestanom nerodi ako si mnohi myslia..cize vacsina z nas mala "ateisticku-bez boha" cast zivota...
.
//autoeditácia príspevku (04 Nov 2014, 20:30)
hughito napísal:Inak tie eutanázie bez súhlasu ma zaujali - ako je toto vôbec možné? Veď to je základný predpoklad, aby s tým súhlasil dotyčný. Viem si predstaviť kritiku v zmysle, že bol naňho robený priamy/nepriamy nátlak, ale aby bola na niekom vykonaná eutanázia bez jeho súhlasu? To sa fakt nemôže stávať. Ale zase, neskúmal som zdroj tých tvrdení, že sa toto často deje.
staci mu ubrat medikamenty na tlmenie bolesti... a nazor rychlejsie zmeni ...

//autoeditácia príspevku (04 Nov 2014, 20:42)
Jozef Koval napísal:
Tak si pozri to druhé video kde je všetko z pohľadu vedy. Sú tam oveľa múdrejší vedci a biológovia ako vy a veria v Boha.
to animovane video je fajn .. jednoducho pochopitelne aj pre deti :D
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

K tým videám len... (debatu evolučná teória vs. čokoľvek iné považujem za stratu času, nejakú šancu oponovať jej vidia len ignoranti)
Prílohy
Nye-vs-Ham-cartoon-evidence.jpg
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja neviem zaraza ma to, ze krestania su ochotny uverit niecomu co sa neda dokazat, no ked im da clovek ozajstne dokazy tak to ignoruju.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Siberian napísal:K tým videám len... (debatu evolučná teória vs. čokoľvek iné považujem za stratu času, nejakú šancu oponovať jej vidia len ignoranti)
to mi pripomína toto http://i.imgur.com/uZC5fF9.gif :smt059

a niečo iné na rozveselenie
Prílohy
RMO0FBP.jpg
Rojko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Rojko »

Podľa mňa boh ako ho popisuje cirkev existovať nemôže. Má až moc ľudských črtov aby mohol byť všemohúci či aby dokázal stvoriť vesmír, ale dnes aj pápež vraví že veľký tresk bol. Cirkev je postavená na hlavu no pomaličky nenápadne sa začína uvedomovať aj keď zaritých veriacich staršej generácie by ani ON sám nepresvedčil o opaku. A ak niekde nejaký boh je musí sa z toho čo tu kôli nemu stvárame váľať po zemi a chechtať sa na plné hrdlo (ak nejaké má).
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

harrison314 napísal:Ja neviem zaraza ma to, ze krestania su ochotny uverit niecomu co sa neda dokazat, no ked im da clovek ozajstne dokazy tak to ignoruju.
To vy ignorujete dôkazy lebo dôkazy ukazujú na Boha. Pozri si to video život náhoda alebo zámer aspoň ku koncu kde sa hovorí o človeku.

//autoeditácia príspevku (05 Nov 2014, 16:22)
Rojko napísal:Podľa mňa boh ako ho popisuje cirkev existovať nemôže. Má až moc ľudských črtov aby mohol byť všemohúci či aby dokázal stvoriť vesmír, ale dnes aj pápež vraví že veľký tresk bol. Cirkev je postavená na hlavu no pomaličky nenápadne sa začína uvedomovať aj keď zaritých veriacich staršej generácie by ani ON sám nepresvedčil o opaku. A ak niekde nejaký boh je musí sa z toho čo tu kôli nemu stvárame váľať po zemi a chechtať sa na plné hrdlo (ak nejaké má).
Boh sa až moc podobá človeku? :D Veď on nás stvoril na svoj obraz :D Cirkev len vraví že v biblii stvorenie nie je detailne popísané a tak sa nevylučuje ani Big Bang ani evolúcia. Keďže Boh nepodlieha času mohol to všetko tvoriť kľudne miliardy rokov. Ty asi fakt nechápeš slovíčku všemohúcnosť.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:To vy ignorujete dôkazy lebo dôkazy ukazujú na Boha. Pozri si to video život náhoda alebo zámer aspoň ku koncu kde sa hovorí o človeku.
Ze si to ty...
Ak to je to to video s fibonaciho postupnostou, tak tam ziaden boh nie je. Ak je to ine video tak sem hod link.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

harrison314 napísal: Ze si to ty...
Ak to je to to video s fibonaciho postupnostou, tak tam ziaden boh nie je. Ak je to ine video tak sem hod link.
Myslel som toto

v 37. minúte sa začína hovoriť o človeku a pozri to do konca lebo sa tam hovorí aj o DNA. Ale ináč ja by som to pozrel celé.
A keby ti nestačilo toto tak

Hlavne si pozri na 5:42 pozrite čo povedal sám Izák Newton.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

dal som si to prve video od 37 minuty... no co dodat, kazdy nech si spravy nazor sam

mam k tomu milion veci ale spomeniem len zakladne body co mi nato prislo nadmieru smiesne

zmysel ci telo cloveka - ak to porovname so zvieratami sme jeden z najnedokonalejsich stvoreni na zemi, nie sme najrychlejsi, nepocujeme najlepsie, nie sme najsilnejsi, nemame najvacsiu vydrz, nemame najlepsi zrak, sluch, cuch, v tomto jednoducho tahame za najkratsi koniec a ci ignorujes realitu a veris radsej v slova niekoho koho nikdo nikdy nevidel je uz len na tebe...

co sa tyka mozgu a duchovna, tak napredujeme ale to vyplyva prave z evolucie, kedze sme ako male cicavce museli vyuzit nieco aby sme v prirode prezili pretoze v opacnom pripade by sme vymreli, nam pomohol mozog. No argumentacia ze clovek postavil mesta, stvoril hudbu, nastroje atd atd...a zvierata nie, k tomu tolkoto, mali rimania mobilne telefony? mali egyptania moderne hudobne nastroje, postavili etruskovia lietadlo? to vsetko je vyvoj, ktorym si clovek musel prejst a ten pokracuje dalej do minulosti na kazdej jednej veci

no aj v tomto smere mame urcite medzery voci zvieratam, ako napriklad prirodzene gps u vtakov, ci biologicky sonar u delfinov, takze ani v tomto smere napriek technickemu pokroku nie sme uplne jednoznacne na vrchole pyramidy...

ono keby zoberies ludstvu moderne vydobytky, je vysoko otazne ci by dokazal prezit bez nich v prirode, skus postavit leva voci cloveku, a tvoja bozska nadradenost sa rozplynie medzi jeho zubami

kazda ziva bytost si na svoje prezitie musi vytvarat urcity enviroment, cim vyssie sa dana entita nachadza tym menej ten neviroment musi menit, a pozri si co musi robit clovek vsetko aby prezil, nikdo tak rapidne nemeni enviroment ako clovek, co znamena ze v minulosti bol jeden z najslabsich clankov potravinoveho retazca, tym ze nebol najrychlejsi, najsilnejsi, musel vyuzivat to jedine co mohol a to bol prave mozog, a mozog ak ho dostatocne posilnujes sa vyvija, je to tak isto ako ked cvicis s cinkami a narastu ti svaly...

ja som kreacionista, ja verim ze clovek stvoril boha... ak sa nato veriaci pozrie urcite sa chyti slovicka veri, no ja verim rozumovo, argumentacne, fakticky, a nie citovo

a zaraza ma ze vela veriacich neveria v cloveka samotneho, musia-chcu-potrebuju verit v nieco nadprirodzene co je silnejsie a co nas ovlada...

nepamatam si ako sa volala vyborna kniha co som kedysi velmi davno cital, co je skoda, ale v knizke o ludskych povahach a charakteroch bolo nieco na zmysel ze slabsie povahy ci charakter potrebuje verit v nieco silnejsie kedze nema silu verit v sameho seba... teraz samozrejme nehovorim ze kazdy veriaci je slaboduchy, kludne to moze byt clovek co navonok vystupuje sebavedomo a s istotou, no ide o "inner me-alter ego-vnutorne ja"

a tak ako sa vyvija nie len nas mozog a telo, vyvija sa vsetko okolo nas, ak mam debatu s veriacimi o viere, vzdy sa ich pytam na inkviziciu, ci veria na bosorky, ci veria ze cirkev je neomylna a jej dogma je jedina a spravna po cely cas jej existencie... okrem mnohych nezmyselnych a absurdnych reakcii som sa casto krat stretol s tym ze povedia ze ved clovek je omylny, ano a v tom to je, nie je to supertelo a supermozog od boha bez chyb, tvori formou pokusu a omylu, a prechadza vyvojom, ktory si robi sam, ak by to robil boh, povedal alebo prikazal by mu co ma ako robit, ze to co robi robi zle, nesposoboval by utrpenie tisicov nevinych obeti upalenych na hranici predsa, cez svojho posla na zemi, ak cirkev poklada papeza za takuto osobu by to mal predsa nejako pretlmocit ci nie? mozno len papez nema dobre spojenie s nim, kedze aj papeza koniec koncov volia ludia a nie samotny boh, a argumentacia ze ale ich ciny usmernuje sam boh je absolutne scestna a patri do vekovej skupiny 3-5 rokov a ktomu mam potom uz len tento obrazok

no rozpisal som sa viac ako som chcel a dufam ze to nevyvola velky flame to by som nerad, vacsinou tuto temu ignorujem ale obcas mi to predsa len neda, ono mne nevadi ak chce niekdo verit nech veri, len ked niekedy pocujem tu argumentaciu neviem ci sa mam smiat alebo dat dotycnemu facku aby sa prebral z namesacnosti, ale ak nezasahuje do mojho zivotneho priestoru a nepyta si napriklad peniaze z dani, alebo nevyzvanaju tie blbe zvony, tak som absolutne v klude 8) esteze krestania nebliakaju jak moslimovia :twisted:
Prílohy
f9f191de64f771cc8bc06ab1c37ebbf9cb77ea121691d987a561fa20065f3089.jpg
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

počkaj počkaj.. kreacionizmus je niečo trošku iné.. oni takisto veria v boha.. a že všetko živé je jeho práca. takisto veria, že planéta Zem má 6000 rokov a dinosaury spolunažívali s adamkom a evičkou v raji
http://sk.wikipedia.org/wiki/Kreacionizmus
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Polo-X napísal:zmysel ci telo cloveka - ak to porovname so zvieratami sme jeden z najnedokonalejsich stvoreni na zemi, nie sme najrychlejsi, nepocujeme najlepsie, nie sme najsilnejsi, nemame najvacsiu vydrz, nemame najlepsi zrak, sluch, cuch, v tomto jednoducho tahame za najkratsi koniec a ci ignorujes realitu a veris radsej v slova niekoho koho nikdo nikdy nevidel je uz len na tebe...
Este vieme perfektne hadzat (z hladiska presnosti a rozmanitosti hadzanych objektov nemame vo zvieracej risi konkurenciu).
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

no o tom kreacionizme som nevedel myslel som ten zo zargonu, ono to zaznelo v nejakom sitcome, narazal som len na to ze som ateista len som sa zle vyjadril

javatar ano mame urcite prednosti, k tomu patri napriklad aj palec vdaka ktoremu dokazeme s nastrojmi ktore sme si stvorili tak sikovne zaobchadzat, takze nehovorim ze sme natom uplne najhorsie, ale tie prednosti co boli vo videu su vacsinou prednosti uplne inych stvoreni ako cloveka

a este k tej dna, oni to tam opisuju ako keby len clovek mal dna a vsetko ostatne fungovalo len na zaklade bozej vole

clovek nie je super tvor vytvoreny na obraz bozi, len zdokonalil svoju prednost na maximum aby prezil

ak by to bola pravda ze clovek je vytvoreny podla obrazu bozieho tak boh pred 65 mil rokov by vyzeral nejak takto: a to ti poviem to by bol pekny bad ass god :twisted:
Prílohy
t-rex-1745.jpg
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Polo-X napísal:no o tom kreacionizme som nevedel myslel som ten zo zargonu, ono to zaznelo v nejakom sitcome, narazal som len na to ze som ateista len som sa zle vyjadril

javatar ano mame urcite prednosti, k tomu patri napriklad aj palec vdaka ktoremu dokazeme s nastrojmi ktore sme si stvorili tak sikovne zaobchadzat, takze nehovorim ze sme natom uplne najhorsie, ale tie prednosti co boli vo videu su vacsinou prednosti uplne inych stvoreni ako cloveka

a este k tej dna, oni to tam opisuju ako keby len clovek mal dna a vsetko ostatne fungovalo len na zaklade bozej vole

clovek nie je super tvor vytvoreny na obraz bozi, len zdokonalil svoju prednost na maximum aby prezil

ak by to bola pravda ze clovek je vytvoreny podla obrazu bozieho tak boh pred 65 mil rokov by vyzeral nejak takto: a to ti poviem to by bol pekny bad ass god :twisted:
Aha ok ešte s akými absurdnými teóriami prídete len aby ste nemuseli uznať Boha? To už je trápne a choré. Objasnite pár záhad (asi ako kvapku v mori) Božieho diela a už sa robíte chytrejšími ako Boh čo to všetko stvoril ja už nato fakt nemám slov darmo takým ľuďom niečo hovoriť tak ako neustúpi vo svojej pýche satan tak neustúpite ani vy. Myslím že ty si oproti Isaacovi Newtonovi tupý ako poleno (to neber ako urážku) a keď on dokázal uznať že niečo také dokonalé a usporiadané ako vesmír musela stvoriť nejaká inteligentná bytosť tak si myslím že tvoj názor je fakt k ničomu.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

mam jednu absurdnu teoriu - na oblakoch sedi stary fuzaty muz co to vseto stvoril 8)

p.s. este k tomu isacovi, jednoznacne ze to bol vysoko vzdelany muz a priekopnik vo sfere fyziky a matematiky, no treba si uvedomit kedy zil a v akej dobe, nepracoval s informaciami ake mame dnes

"v tej dobe bolo hadam aj trestne neverit v boha"

to ze veril a ze sa takto vyjadril ma absolutne neprekvapuje, no treba si uvedomit aj to ze doba ide dopredu, ziskavaju sa nove informacie, vedomosti, skusenosti,
neviem preco vy veriaci mate potrebu alebo musite zostavat v starych chybnych doktrinach, z jednej strany je to samozrejme jasne, keby ste zobrali dnesne informacie o vesmire a zemeguli v potaz, vasou vierou by to otriaslo tak silno v zakladoch ze by sa rozpadla

ale ono je potom tazke argumentovat proti informaciam z pred 2000 rokov

ty naozaj veris ze na zemi bol clovek co kracal po vode, ze zmenil vodu na vino a podobne? akoze seriozne v to veris???!!!

potom ak ja som tupy ako poleno potom kde podomnou si asi ty 8)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Len sa nerozplač, že existujú na svete milióny ľudí, ktorý neveria na nejakého vymysleného Boha, na ktorého nemáte absolútne žiadne dôkazy. Tá zbierka vymyslených príbehov (voláte to Bibla) nemá v sebe absolútne žiadny náznak dôkazov o existencií niečoho nadpozemského. A podľa toho čo tu napísal Polo-X, bude aj to video obsahovať rovnaké dôkazy v prospech Boha aké sú v Bilbií, čiže absolútne žiadne. Vždy som to tvrdil a vždy to tvrdiť budem, že Boha si vymysleli a veria v neho osoby, ktoré sú psychicky slabšie, lebo nedokážu uveriť v to, že všetko čo vykonajú robia práve oni. Niekto to tu dobre opísal, že nie že sú po psychickej stránke na tom zle, ale že ich vnútorné ja, je na tom úplne biedne. A keďže ja sám sebe verím, tak nemám absolútne žiadny dôvod veriť nie na jednu vymyslenú postavičku, ale na viac postavičiek. Lebo tých postavičiek ste si vymysleli viac. Boha, satana, ducha svätého, anjelov atď. To, že niekedy nejaký Ježiš žil je uveriteľné a nepopieram to. Ale prisudzovať mu nejaké zázraky a veriť tomu? Nikdy v živote neuverím, že niekto dotykm liečil či už chorých, zranených alebo zrmzačených ľudí. Takéto báchorky môže uveriť len ten, ktorý verí tomu, že v Biblií sú dôkazy o existencií Boha.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Strapaty:

"nic z toho co si tu uviedol nie je pravda ... vierou clovek nestraca ani racionalitu ani vlastny nazor.atd..."
ale je to pravda, len sa pekne pozri príspevky v tejto téme, ty aj Koval ste toho dôkazom.
Ale jasné, pýcha ti nedovolí priznať, že spájať hudobných umelcov so satanom, obviňovať ich, že s ním spolupracujú a sú nim ovládaní, je iracionálne. K takýmto priam infantilným názorom by sa Koval nedostal nebyť toho nájdenia boha, ktoré zažil.

"a mozno je to len jeden zo sposobou komunikacie s bohom ... a mozno pri citani tych istych riadkov hovori kazdemu nieco ine..."
a možno ju svišť balí do fólie (snáď ti dôjde, že tým chcem povedať, že trepeš bludy)

".stale beries (posudzujes) pismo ako literaturu faktu."
ale ak v nej nie sú fakty, alebo ak ju tak nemám brať ako celok, tak je to len obyčajná rozprávková knižka spojená s románom od Rosamunde Pilcher, nič viac. Niečo také napíšem aj ja o slonovi a "hľa, máme nového stvoriteľa", už som to tu raz ukázal, že vaše rozprávky sedia na všetko keď som slovo boh zamenil za slona a dávalo to úplne rovnaký význam.

"ale nevidis o com vlastne tie state hovoria... o tom ze potopa bola pre to ze ludia boli zli... atd..."
dnes sú ľudia ešte horší a nič sa nedeje, boh do toho nezasahuje, prečo len vtedy? (a nezačni mi prosím tvrdiť, že prírodné úkazy, ktoré dokážeme predpovedať, alebo sme si ich spôsobili sami (go) sú božím trestom za zlo na zemi)

"nemam potrebu dokazovat pravdivost nabozenstva ... prezentujem len svoj pohlad, postoj nazor..."
hra na slovíčka ale budiš...načo po tom do tejto témy prispievaš? odprezentovať názor na danú vec sa dá v jednom poste a ďalej stačí. Či pociťuješ potrebu prezentovať svoj názor, každý deň? Alebo máš pocit, že trpíme alzheimerom a tak nám každý deň ideš pripomenúť aký máš názor na túto vec?

"je to presne tak ... nemusis nic obuchavat ... kazdy kto sa pismom zaobera ti to potvrdi..."
Ale prečo potom, keď sa opýtam na dôkaz tvojich tvrdení o bohu, nebu, peklu atď, či ich máš niečim podložené tak ma odkazuješ a cituješ mi tu z nejakého sci-fi románu? Takých knižiek sú plné kníhkupectvá.

"neviem co si tymto myslel"
myslel som tým to, že tak ako tu prezentuješ/te kresťanstvo a vieru v boha, že so sebou prinášajú lásku, pokoj, mier, že tak ako tvrdíš/te, že keby všetci ľudia verili v boha a riadili sa prikázaniami, či bibliou, by bol pokoj na zemi atď - tak pri tom všetkom, ťa dokáže nasrať obyčajná veta o tom, že ako veriaci sa máš starať o svoj život a nie o život iných, do takého stavu, že tu vypustíš agresívne ladené posty.
"tak to je totalna blbost"
to že si sa s podobným názorom nestrtol ty, neznamená, že je to blbosť. Mne už nejeden veriaci človek povedal, ako je duchovne/vnútorne vyrovnaný, pokojný, šťastný, atď. A pritom pri prvom náznaku, žeby ich piesoček mohol byť dotknutý sa zmenia na agresívne tvory a to kľudné, pokojné, šťastné a vyrovnané duchovno a kamsi vytratí.
"a clovek sa krestanom nerodi ako si mnohi myslia."
Neviem kto si to myslí, ja teda určite nie, ale máš pravdu, z človeka treba kresťana vychovať aby ním bol.
"cize vacsina z nas mala "ateisticku-bez boha" cast zivota... "
To, že niekto v istom období svojho života nechodil do kostola, nemodlil sa, nespovedal sa, nečítal bibliu, či inak nepraktizoval vieru, ešte z človeka ateistu nerobí. Čiže nechápem prečo si tam dal tu "ateistickú". Potom z takýchto chybných analógií vznikajú tie "veeeeľké" počty, ateistov obrátených na vieru. Pre teba to bola možno fáza života v ktorej si boha ani cirkev neriešil, nezaujímal si sa o to ale nebol si ateista. Alebo?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

LuksKE napísal:to že si sa s podobným názorom nestrtol ty, neznamená, že je to blbosť. Mne už nejeden veriaci človek povedal, ako je duchovne/vnútorne vyrovnaný, pokojný, šťastný, atď. A pritom pri prvom náznaku, žeby ich piesoček mohol byť dotknutý sa zmenia na agresívne tvory a to kľudné, pokojné, šťastné a vyrovnané duchovno a kamsi vytratí.
Mam presne rovnaku skusneost, dokonca s tromi ludmi, co su aktivny krestania. mali plne usta toho ako su satsny a vyrovnany, ako treba pomahat druhym a o krestnskej laske. Zial to plati len v pripade ze im vsteko vychdza a nikto od nich nic nepotrebuje.
No ked som od nich naozaj potreboval pomoc, tak sa zachovali ako sebecke svine. Akosi nevidim rozdiel medzi hlbko veriacim a takmer neveriacim v krizovych situaciach.

Jozef Koval - k tym videam sa vyjadrim, este som ich nevidel.

A este daco
Prílohy
1471090_10203179347750641_2007447191660924441_n.jpg
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

LuksKE
"nemam potrebu dokazovat pravdivost nabozenstva ... prezentujem len svoj pohlad, postoj nazor..."
hra na slovíčka ale budiš...načo po tom do tejto témy prispievaš? odprezentovať názor na danú vec sa dá v jednom poste a ďalej stačí. Či pociťuješ potrebu prezentovať svoj názor, každý deň? Alebo máš pocit, že trpíme alzheimerom a tak nám každý deň ideš pripomenúť aký máš názor na túto vec?

uz som to tu pisal ale budiz... prispeivam preto lebo
1. vase oponovanie ma nuti studovat pismo a hladat odpovede...
2. je to dobry komunikacny trening s ludmi ktory so mnou ...
3. ma to bavi

//autoeditácia príspevku (06 Nov 2014, 16:18)
To, že niekto v istom období svojho života nechodil do kostola, nemodlil sa, nespovedal sa, nečítal bibliu, či inak nepraktizoval vieru, ešte z človeka ateistu nerobí. Čiže nechápem prečo si tam dal tu "ateistickú". Potom z takýchto chybných analógií vznikajú tie "veeeeľké" počty, ateistov obrátených na vieru. Pre teba to bola možno fáza života v ktorej si boha ani cirkev neriešil, nezaujímal si sa o to ale nebol si ateista. Alebo?

su dva pojmi Ateista - bez boha (je mu jedno ci boj je ci nieje ...neriesi ani veriacich ...)
a ANTIteista - proti bohu .. (tvrdosine bojuje proti vieram cirkvam a ich tmarstvu... )
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty
Ak sa už chceš hrať na pojmy, tak si v nich aspoň urob poriadok, resp si ich naštuduj.
ateista - je presvedčený, že boh alebo bohovia neexistujú, teda nie je mu to jedno a už vôbec nie je pravda, že nerieši veriacich. To čo si definoval ty ako ateistu, je apateista, ten nezastáva žiadny konkrétny postoj v otázke existencie boha, bohov, teda je mu to jedno. V podstate taká slabá forma ateizmu. A takým apateistom si pravdepodobne bol aj ty vo svojej fáze života, kedy si bohu neprikladal nejaký význam.

//edit: ešte k pojmom, nie sú len dva ako ich ty prezentuješ ale hneď 5 ateizmus, apateizmus, agnosticizmus a ignosticizmus, antiteizmus. Tieto názorové smery spochybňujú či už boha a jeho existenciu, náboženstvo, cirkev, prípadne zastávajú neutrálne stanoviská, či sú proti jednoznačným tvrdeniam, že boh existuje a podmieňujú to niečim, alebo inak negujú to čo vraví náboženstvo, biblia, cirkev.

"1. vase oponovanie ma nuti studovat pismo a hladat odpovede..." - ako môžeš hľadať odpovede v niečom čo nie je ani len historická kniha, vedecká publikácia, či učebnica, či literatúra faktu? To je ako argumentovať Harrym Potrerom. Príručky mladých svišťov sú viac užitočnejšie, tam aspoň fakt nájde človek odpovede a návody.
"2. je to dobry komunikacny trening s ludmi ktory so mnou ..." - haat igen, tudom.
"3. ma to bavi" - ak by som prevzal Kovalov štýl, tak by som ti na to napísal, že tvoj život musí byť fakt prázdny ak ťa baví vysedávať na pc a naťahovať sa cez internet s takými podľuďmi, ktorí nepovažujú bibliu ako dostatočný dôkaz o bohu.

//edit2: Koval: Tak sa bav, kúpim ti popcorn?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Noobsz DJ napísal:Len sa nerozplač, že existujú na svete milióny ľudí, ktorý neveria na nejakého vymysleného Boha, na ktorého nemáte absolútne žiadne dôkazy. Tá zbierka vymyslených príbehov (voláte to Bibla) nemá v sebe absolútne žiadny náznak dôkazov o existencií niečoho nadpozemského. A podľa toho čo tu napísal Polo-X, bude aj to video obsahovať rovnaké dôkazy v prospech Boha aké sú v Bilbií, čiže absolútne žiadne. Vždy som to tvrdil a vždy to tvrdiť budem, že Boha si vymysleli a veria v neho osoby, ktoré sú psychicky slabšie, lebo nedokážu uveriť v to, že všetko čo vykonajú robia práve oni. Niekto to tu dobre opísal, že nie že sú po psychickej stránke na tom zle, ale že ich vnútorné ja, je na tom úplne biedne. A keďže ja sám sebe verím, tak nemám absolútne žiadny dôvod veriť nie na jednu vymyslenú postavičku, ale na viac postavičiek. Lebo tých postavičiek ste si vymysleli viac. Boha, satana, ducha svätého, anjelov atď. To, že niekedy nejaký Ježiš žil je uveriteľné a nepopieram to. Ale prisudzovať mu nejaké zázraky a veriť tomu? Nikdy v živote neuverím, že niekto dotykm liečil či už chorých, zranených alebo zrmzačených ľudí. Takéto báchorky môže uveriť len ten, ktorý verí tomu, že v Biblií sú dôkazy o existencií Boha.
Veď tomu never ja ťa nejdem presviedčať tvoja vec. Mňa už tie vaše anti-teistické propagandy vôbec netrápia to je vaša vec verte si čomu chcete veď na zemi sú aj satanisti a Boh to rešpektuje tak potom my veriaci nemáme ani náhodou nárok vás o niečom na silu presviedčať pravdu viete odmietate ju vy sa budete zodpovedať. Hehe baví ma na vás jedna vec vy si myslíte že ste nad nami vyhrali ale vy sa tým len sami ženiete do záhuby.
Napísať odpoveď