II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)

Diskusie na politické témy...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: II. Ficova vlada (3/2012-2016?)

Príspevok od používateľa Dreamer »

L.O.L.
ja si totiz o objektivite nasich medii myslim svoje a vyhybam sa im pokial ide o taketo veci
Lenze tu nejde len o nase media, ale - vsetky zapadne a americke media zo slobodnych krajin su zle a neveris im, ale vychodnym neslobodnym veris? OK, alebo neveris mozno ziadnym, ale aj tak, to ze vsetky media z tak velkeho poctu krajin su len ovce a opakuju co im niekto natara, neviem ci je toto rozumne.
To s Ruskom co si pisal - historia je dolezita a netreba na take udalosti zabudat, na druhej strane si ale myslim ze taketo texty o tom ako zle bolo dakedy a co vsetko SOVIETI napachali (Rusko vtedy neexistovalo a hlavne teraz je uplne ine statne zriadenie - na to nejako zabudas) nemozu byt argument na sucasnu situaciu, to len ukauje ze tvoj nazor na Rusko je neobjektivny a ovplyvneny minulostou.
Takze podla toho neexistovalo ani Slovensko pocas existencie Ceskoslovenska?? To ti nevyslo. Tazko povedat ci som zaujaty, ja som za tou okupaciou spravil hrubu ciaru, ale Rusi svoje spravanie opakuju a tu ciaru zmazali a ta minulost nie je tak daleko aby som na to hned zabudol - hlavne Rusi robia to iste co vtedy, tak sa neda to ignorovat. Tiez sucasnu situaciu na Slovensku sposobili Rusi, ako je na zapade kde neboli Rusi a ako je tu, myslim taku zivotnu uroven, toto je DNESNA situacia ktoru sposobili Rusi, oni ovplyvnuju sucasnost aj krokmi z minulosti.
K Ficovi: No zober si nedavnu konsolidaciu verejnych financii - Fico aspon prisiel s nejakym navrhom.. A pravica? Iba kritizovala a kritizovala, no super ale kritizovat ako je vsetko nahovno vedia aj chlapi v krcme - tak dlho som cakal tiez na nejaky navrh nech mam aspon co porovnavat - ako nehnevaj sa, Slovaci z kritiky nevyziju, ale z cinov a rozhodnuti.. Siet by mozno bola alternativa, uvidime jak sa vykristalizuju.. A podla teba je pravica v momentalnom stave schopna prijat nejake vaznejsie rozhodnutia?? Ved to co predvadzaju SaS a hlavne SDKU s Fresom na cele je nepodarena komedia
Tak sucasna situacia v pravici je aka je, myslim ale ze sa to da brat aj pozitivne, stare strany skoncia a nove mozu dostat konecne dostatok hlasov aby boli brane vazne. Stale by som radsej volil novu stranu, aj nahodne vybranu, ako toho klamara. Myslim ze aj pravicove vlady vladli dobre - na to ake rozne strany tam boli.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

skuki: http://www.sme.sk/c/7410650/stihaci-nat ... ranou.html alebo "zavazky NATO v praxi". kedy sa prazdny zbrojny sklad Poprad-Kvetnica, ci vojensky obvod Javorina prenajal nasim spojencom (ktori nie su len Americania) bol by to prispevok na statnej kasy. a pan Robert a dalsie prasiatka pri korytku by mohli kradnut este viac.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

To nie sú žiadne záväzky. Iba spoločné cvičenie, ktoré by sa mohlo konať aj bez toho aby sme boli v NATO. V rámci spolupráce EÚ a USA. Ku skladu som sa už vyjadroval.
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

@ Dreamer: To si zase poplietol, nikde nehovorim ze media su ovce - media su neobjektivne, ovce su ludia ktori informacie preberaju bez kritickeho pohladu na vec. Media to robia z logickych dovodov ako je strata prestize.. Ano uznavam, co sa tyka zahranicnej politiky USA - povazujem vsetky zapadne media za menej objektivne, v tomto si velmi rad zistujem veci z netypickych zahranicnych zdrojov, celkom dobru mienku mam o televizii Al Jazeera a myslim si ze su objektivnejsie ako zapadne media, clovek niekedy ziska novy pohlad na vec a ma aspon co porovnavat.. To ci si ty myslis ci to je rozumne mam vysoko na salame (tiez si o tvojich nazoroch myslim svoje) taze ani sa nemusis unuvat pisat take vety..

No mozno ta prekvapim ale Slovensko ako samostatna republika pocas Ceskoslovenska nebola, neviem o com to tocis ze mi nieco nevyslo, hlavne ked v celom mojom texte som slovo "Ceskoslovensko" ani nepouzil.. Zrejme narazas na zmenu Ruska co som spominal - no a to nie je len zmena nazvu a uzemia, ale celeho statneho zriadenia, tym sa zmenilo v Rusku vsetko od zakladu (skus si o tom nieco precitat) a nastali zmeny ktore boli v Sovietskom zväze nemyslitelne, a aj celkom intenzivna spolupraca so zapadom (kym sa to nezhorsilo). Zase spominas ze konflikt zacali Rusi - hlavne ze ked som ti o tom napisal moj nazor a chcel pocut tvoj komentar, dockal som sa len vety ze nemas o Kosove dostatok informacii ale urcite to nebolo take ciernobiele - argument jak fras naozaj, takisto ku operacii Just Cause si sa nevyjadril - tam to nebolo prekrocenie hranic suverenneho statu? Takisto mali na to dobry dovod - a urobili to, aj ked to bolo v rozpore s medzinarodnym pravom. Ja som povedal moj nazor - ze zahranicna politika USA je rovnaka ako Ruska a dal som aj argumenty, ktore bud ignorujes alebo iba napises vseobecne prozapadne vety naucene z medii - SRY ale toto nie je kriticke myslenie..
K Ficovi - napisal si:
"Myslim ze aj pravicove vlady vladli dobre - na to ake rozne strany tam boli."
No a to takto lahko odsunies ten najvaznejsi problem aky mali a aky maju doteraz - nejednotu?? Ved sa nevedeli zhodnut na nicom okrem toho ze neznasaju Fica, na co nam je pravica vo vlade ked sa tam bude iba hadat a neurobi ziadne väcsie zmeny alebo reformy? Ak uvidim ze su aspon trochu jednotni nemam problem ich volit, inak ani nahodou..
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

L.O.L.

Mediami som myslel aj ludi, ktory pre media robia, vsetci ti ludia z roznych medii, roznych krajin z celeho sveta sa spojili a klamu? Nikoho z nich nezaujima pravda, nikto nerozmysla, nepatra?

K tomu ze som sa nevyjadril k veciam, tak po prve, ty sam si napisal ze svoj nazor nezmenis a po druhe, ani ty si nereagoval na viacero veci ktore som napisal.

Fico:
Ak uvidim ze su aspon trochu jednotni nemam problem ich volit, inak ani nahodou..
Ak takto uvazuju volici ktori nesuhlasia s Ficom, vsetky tie pravicove strany budu mat malo percent a o to tazsie sa dohodnu. Ak ich teda volit nebudes, koho budes volit, Fica, alebo nikoho? Aj ked to vlastne vyjde narovnako.

Edit:

Este som zabudol na to Slovensko - ja som nepisal ze v case CSSR existoval slovensky stat ale Slovensko, no a to existovalo, pozri si co bolo na mapach, Cesko, Morava a Slovensko, tak ako v case ZSSR vzdy existovalo Rusko.

Toto som nasiel, citat, tak snad tomu uveris:

""Pokiaľ ide o rozširovanie NATO, pokladám ho za chybu a svojím spôsobom možno až provokáciu", uviedol ruský minister zahraničných vecí."

Preco by malo Rusko rozhodovat alebo komentovat to, ci sa balkanske krajiny rozhodnu stat sucastou NATO a zaistit si tak bezpecnost? Toto ma byt provokacia? A ked sa Rusko verejne vyhraza zastavenim alebo znizenim dodavok ropy pre Europu pred zimou, to provokacia nie je?

Musim ist opat mierne do minulosti, sorry, ale myslim ze Rusko malo velky vplyv, este v case komunizmu ovladalo nie len okolite krajiny ktore patrili pod ZSSR, ale aj vychodne krajiny ktore okupovalo, teraz ked stratilo vplyv, snazi sa to postupne ziskat spat, aspon niektori, kedze ako si spomenul aj ty, chvilu to bolo v pohode, no prave NATO im prekaza, lebo proti krajinam z NATO nic nezmozu. Vazne neviem o co im ide, aj tym rusky hovoriacim Ukrajincom, ked sa im tak paci Rusko a nechceli zit na ukrajine, tak preco neodcestovali do Ruska? Ked Madari z juhu Slovenska budu chciet, spravia si referendum a pripoja sa k Madarsku? Alebo kludne aj naopak, ked Slovaci na severe Madarska budu chciet, spravia referendum a cast Madarska sa pripoji k Slovensku? Tak to predsa nejde.
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

L.O.L. napísal:Zrejme narazas na zmenu Ruska co som spominal - no a to nie je len zmena nazvu a uzemia, ale celeho statneho zriadenia, tym sa zmenilo v Rusku vsetko od zakladu (skus si o tom nieco precitat) a nastali zmeny ktore boli v Sovietskom zväze nemyslitelne, a aj celkom intenzivna spolupraca so zapadom (kym sa to nezhorsilo).
Nuž, hlavou štátu je už od roku 2000 bývalý člen KGB a pravdepodobne tam zostane až do svojho skonu. Vládne tam v podstate jedna strana a jej kolaboranti. Ruskí vojaci obsadzujú územia cudzích štátov. V čom konkrétne teda došlo k zmene? Že pretreli vlajku a teraz je tam menej červenej?

//k tomu nižšie - fanboy alert! zase jedna obeť kultu osobnosti, na to sa ani neoplatí reagovať, už mi mohlo stačiť varovanie, keď si oceňoval Ficove populizmy
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

@Dreamer: Novinarov zaujima pravda, no su iste temy tykajuce sa hlavne politiky pri ktorych si dvakrat rozmyslia co pojde do novin a co nie, ci uz kvoli peniazom alebo strate prestize.. Krasne sa to dalo pozorovat na tom, ako sa po niekolkych zalobach kazde noviny bali napisat co i len krive slovko na Harabina ak si si vsimol a nebolo to preto ze by bol zrazu sväty.. Alebo moj priklad - nachadzam sa teraz dlhsi cas v zahranici na zapade a tiez moje nazory nehovorim nahlas pred vsetkymi aby som sa vyhol nejakym predsudkom a neprijemnostiam - to ale neznamena ze sboj nazor zmenim, su za tym len logicke dovody.. A takto to funguje u mnohych - od novinarov po europskych politikov, ktori USA prepacia hocijaky preslap.. Spravaju sa len logicky, mozno by som na ich mieste robil to iste.. Nazory su nazory, biznis je biznis

A k comu som sa nevyjadril? Rozdiel je v tom ze ja ta vzdy upozornim na co chcem pocut odpoved, kludne to rob aj ty..

Uprimne neviem este koho budem volit, pretoze cakam ako sa vykristalizuje Siet, zatial o tej strane nemam tolko informacii ako by som chcel taze uvidim.. Z pravice vsak budem volit jednu silnu stranu, pretoze neverim by sa cela pravica na niecom bola schopna dohodnut..

S tymi Rusmi a NATO - ano, kazda velmoc si dava pozor koho ma pri hraniciach, toto neplati len pre Rusko ale rovnako aj pre USA.. Teraz to sice nie je vidiet lebo USA v takej situacii nie su, no mohol si to vidiet pri Kubanskej krize.. Kuba sa dostane pod vplyv ZSSR a dovezie ruske rakety na svoje uzemie - preco USA vtedy najprv chystali invaziu na Kubu a potom zacali namornu blokadu Kuby?? Rovnako - co ich bolo do toho ze Kuba bola pod vplyvom ZSSR, ved to bol suverenny stat ktory sa slobodne rozhodol akym smerom sa vyda ako teraz Ukrajina. Vadili im tie rakety? Ved americke rakety namierene na ZSSR boli v Turecku a Taliansku uz roky predtym - dvojaky meter? A nehovor mi ze keby este boli na Kube americki obyvatelia a americke zbrojovky - ze by sa len prizerali, to uz by bol vrchol naivity..
Do Ruska ti Ukrajinci neodidu kvoli silnym väzbam, rodina, priatelia, majetok.. Napriklad tazba uhlia uz dlho poskytovala pracu mnohym ludom na vychode Ukrajiny - kvoli nasilne dosadenej vlade v Kyjeve sa maju cele rodiny teraz spakovat a odist prec?? Takisto mnoho firiem nemoze ostat v rukach Ukrajiny, ak sa vyznas do letectva tak vies ze turbohriadelove motory do ruskych bojovych vrtulnikov vyraba prave firma Sic ktora tam je, a taktiez su tam viacere zbrojovky s ruskymi technologiami - toto vsetko by bola citliva struna pre kazdy stat (obzvlast USA). Ludia ktorym sa paci sa maju zdekovat do Ruska - to je prilis jednoduchy pohlad na vec. S MAdarmi som sa uz vyjadril preco to nemozes porovnavat a stojim si za tym.
@Siberian: Ehm.. ked uz protirecis tak docitaj moju vetu pozorne do konca - napisal som "kym sa to nezhorsilo", pretoze som opisoval obdobie predtym ako sa zacali tieto problemy, pretoze na "obsadenie uzemia cudzich statov" ako si to nazval nie je jednotny nazor. Ked uz tak sa vyjadri k tej veci ku Kosovu co som pisal dozadu. A ano, predtym bola spolupraca so zapadom na takej urovni ktora by bola v ZSSR nemyslitelna, za tym si stojim.
A co sa tyka Putina - vies ty vobec ako vyzerali volby pocas komunizmu?? Putin je tak dlho pri moci nie preto ze by ludia nemohli volit niekoho ineho, ale preto ze je medzi ludmi oblubeny - dovolim si tvrdit ze to je obrovsky rozdiel, ked ty ziadny nevidis ako si to napisal je tvoj problem. To ze Putin je oblubeny a demokraticky zvoleny nespochybnuju ani len zapadne media, tak neviem na co narazas. A jeho preferencie aj isli nadol - no momentalne su vysoke ako nikdy predtym - dopomohol tomu aj zapad krokmi, ktore uz od zaciatku kritizujem..
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

L.O.L. - Myslim ze to nema zmysel, teraz zijes na zapade a mas pro-ruske nazory, aj keby si ich prezentoval, urcite sa ti nic nestane, mnoho ludi aj u nas aj na zapade si hovoria co chcu, ak by si zil na Ukrajine alebo v Rusku a mal pro-zapadne nazory, urcite by ti to len tak nepreslo, musel by si za to bojovat a v Rusku - vlastne ty neveris spravam, takze to nechajme tak.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dnes z Facebooku...

//autoeditácia príspevku (06 Okt 2014, 10:38)
Fico chce od januára čarovať
Prílohy
1795288_10152728485266950_2369962593053999963_o.jpg
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

vidím, že niektoré veci sa už ani nesnažíme schovávať :lol:
1545192_1474075109519973_8850723235567854477_n.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Odvolana ministerka Zvolenska, sranda. Milion aj tak zarobili, dobry obchod. Zda sa, ze pred komunalnymi volbami si treb ziskat trosicku volicov tymto tahom.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

jop, podobne obchody su linkovane aj na vrchnejsich, ale tak zbavit sa dvoch sliepok ktore tam boli len preto ze niekoho sem tam pofajcili nebolo tazke
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Paška ven!
a aj Rytmus by mohol odvolať Ega :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ego v dozornej rade hmm.. to je andrground dopiči.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Fľaška zaperlila

http://www.aktuality.sk/clanok/264944/f ... iestanoch/

no kolko miliard nakradol jej mangel, to sa neospravedlni
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Dúfam, že zodpovednosť vyvodí aj Ego a prestane nahrávať tie nezmysly aspoň na 10 rokov a začne robiť vo fabrike.
butthead
Darca
Darca

hento vajco akurat tak moze zaplnit maximalne miesto vo verejnoprospesnych pracach a noclah v base
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

ved EGO je "vystudovany pravnik" tak co :D
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

nomen omen
butthead
Darca
Darca

- Prečo Ego hlasoval za predražený nakup CT-čka pre Piešťansku nemocnicu?
- lebo "Žijeme len raz" .
Napísať odpoveď