Drobné opravy svojho auta / motorky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Drobné opravy svojho auta / motorky

Príspevok od používateľa Fabo »

tomas147 napísal:keď som to odstránil vyzerá to takto, tu je aj lepšia foto, rozmýšlam že by som tam dal iny držaik na mobil lenže všade čo pozerám tak su už len držiaky s úchytkami, neviete o nejakom takom ktorý by mi to rovno zakryl? vďaka
Vole... no mna nenapada nic ine len zohnat z vraku nahradu a vymenit kus za kus.

Lubos: pomerne zvlastny problem, ked to nejde cez tesnenia... vo fokale sa dvere odkrytuju vcelku jednoducho, tak to skus rozobrat zvnutra a tak pozri.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja som to zatekanie teraz riešil na svojom Peugeote 306...tiež mi cez predné dvere zateká dnu a zhodou okolností tiež cez okno...neviem či ti to pomôže, ale myslím, že teraz ti je každá rada dobrá. Mne voda stekala po okne, potom kvapkala na kábel, ktorý išiel do motorčeka sťahovania okna...voda stiekla po motorčeku a kvapkala na vnútorné rebrovanie dverí (plech čo je pri tapacíre)...potom to už len stieklo po tom plechu až dole a keďže to bolo už na vnútornej strane tesnenia okolo dverí, tak pri zatvorených dverách to tieklo dovnútra...keď boli dvere otvorené, tak to stieklo až na úplný spodok dverí a odtiaľ to kvapkalo na zem...ja som pozeral jak puk, keď som zistil, kade to tečie...stačilo pritiahnuť káblik od motorčeka tak, aby nestál v ceste kvapkajúcej vode a potom voda kvapkala do vnúterného priestoru dverí odkiaľ odtekala cez otvor tak ako mala...odporúčam rozobrať tapacír, zavrieť sa v aute a nech niekto zvonku špliecha auto hadicou, alebo fľašou vody a ty pozeraj, kade to tečie...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Nedávno nám auto začalo pri preraďovaní dvíhať otáčky, pri stlačení spojky najprv vybehli hore o cca 500 ot. a potom začali klesať, no na nervy. Najprv sme vyčistili škrtiacu klapku, nastavili, nič, išli sme na diagnostiku, nič všetko fajn, auto prešlo po známosti cez 3 servisákov, bolo aj v autorizovanom servise na diagnostike, nikto nič. Tak sme dumali a premerali spínač spojky, bol stále zopnutý, vymenili a problém zmizol, a zároveň zmizol ďalší problém, pri pustení plynu pri zaradenej rýchlosti auto cukalo, čo robilo už pekne dlho, teraz v pohode :D Keby máme platiť za diagnostiku a servis tak sa nedoplatíme, celkové náklady 14€ a jedny cigarety :D 1.2 HTP :P
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Syfon - rovnaky problem bol na mojej audine.. kym som na to prisiel, kde je chyba, tak som vycistil polku motorovych suciastok co sa vycistit dali a vymenil som polku cidiel na motore :D a bol to prasivy spinac spojky... vyznam ma podobny ako brzdovy spinac.. pri zatlaceni spojky odpaja privod paliva.. cize ak je nefunkcny, ked preradujes, tak otacky veletia hore a ked mas zaradeny kvalt, a ides pod plynom, tak ho mozes pustat pomalinky ako chces, tym motorom proste sklbne... a cim vyssie otacky tym vacsie sklbnutie :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Grim napísal:...ja som to zatekanie teraz riešil na svojom Peugeote 306...tiež mi cez predné dvere zateká dnu a zhodou okolností tiež cez okno...neviem či ti to pomôže, ale myslím, že teraz ti je každá rada dobrá. Mne voda stekala po okne, potom kvapkala na kábel, ktorý išiel do motorčeka sťahovania okna...voda stiekla po motorčeku a kvapkala na vnútorné rebrovanie dverí (plech čo je pri tapacíre)...potom to už len stieklo po tom plechu až dole a keďže to bolo už na vnútornej strane tesnenia okolo dverí, tak pri zatvorených dverách to tieklo dovnútra...keď boli dvere otvorené, tak to stieklo až na úplný spodok dverí a odtiaľ to kvapkalo na zem...ja som pozeral jak puk, keď som zistil, kade to tečie...stačilo pritiahnuť káblik od motorčeka tak, aby nestál v ceste kvapkajúcej vode a potom voda kvapkala do vnúterného priestoru dverí odkiaľ odtekala cez otvor tak ako mala...odporúčam rozobrať tapacír, zavrieť sa v aute a nech niekto zvonku špliecha auto hadicou, alebo fľašou vody a ty pozeraj, kade to tečie...
Ale som sa sral par minut s klukou na okno, kym som zistil ako to tam je uchytene :D
A ako naschval...sedim v aute, kryt dole, segra mi leje vodu na okno, a nic...prelepil som to cele paskou, uvidime pocas nejakho vacsieho lejaku.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Na FF mk1 2004, mi po nastartovani blika kontrolka pasov, aj ked ich mam normalne zapnute, potom to zacne svietit neprestajne.. neviete co to moze byt? Strasne ma to irituje :

//takze to je kontrolka airbagov nie pasov co?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no, neviem, ktora to je kontrolka?

Ked airbagy... diagnostiku. Ked pasy, skontroluj kable od zapadky.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Blikne to 4x a potom pauza, znova 4x az kym nenastartujem a svieti stale.. uz som to hladal na nete viac, mal by to byt predpinak pasu pod sedackou, ze vacsinou staci pohybat konektorom alebo trosku postriekat wdckom, zajtra sa na to kuknem.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ked uz, tak striekat radsej kontoxom, ten je na koroziu a oxidaciu kontaktov.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Otázočka.. na mojej Fabii (2001, 1.4MPI 50kw) posledný rok sledujem, že pri rozbiehaní na križovatke, keď chcem rýchlo vyštartovať, motor sa začne dusiť, musím viac pridať plyn a trochu prišliapnuť spojku. Ak sa normálne rozbieham z parkoviska a podobne, problém nie je. Na tomto aute jazdím už 13 rokov a nechce sa mi veriť, žeby som zrazu mal iné návyky v nohe, aj keď je pravda, že posledné roky jazdím aj na iných autách, najviac km (80%) však robím práve s touto Fabiou (denne do práce a z práce).

Môže byť problém v aute alebo je to len v mojich nohách? :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

palivový a vzduchový filter by som skúsil vymeniť, ak si samozrejme nemenil v poslednej dobe :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

z krizovatky sa vacsinou podvedome mozes snazit odist rychlejsie, kde vedia vzniknut ine podmienky nez pri beznom rozbiehani sa, vyparkovani a tak. Skusil by som tie filtre, pripadne mozno vycistit, vymenit sviecky
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Oki, skúsim ísť po tých filtroch.. :)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Kde zoženiem takúto krytku? A čo to vôbec je?
Prílohy
uploadfromtaptalk1415629734261.jpg
uploadfromtaptalk1415629832571.jpg
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Je to krytka vlecneho oka. Skor to zozenies u predajcu.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Chalani co mate alebo ste mali focus mk1, ake mate otacky na volnobeh?? Mne sa po zahriati zdaju dost male, teda aspon pri zohriatom motore, po starte sa zdrzia okolo 1000..pri zohriatom to mam na tej prvej ciarke tenkej ciarke odhadom tak 500-600ot... autom pri stati na mieste netrasie ani nic, dokonca tie otacky ani nekolisu, tak neviem ci to vadi :D.. Co to moze byt?

//lool tak som vyskusal do test menu, co sa vyvola podrzanim resetu kilometrov a otacky mi tam na displeji potom ukazuje spravne 750.. zle ukazuje otackomer :D.. s tym sa da nieco spravit?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

mas ff1, nema cenu to riesit, je to ok...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

prinajhorsom si zozen dakoho s OBD citatckou nech ti vycita hodnotu z ECU
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Dobre, ale na tom aute jazdi aj zenska a ta na ten otackomer cumi castejsie :D.. Neda sa to ako v starych autach, len posunut nejak rucicka alebo co?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

teoreticky hej. A co? 200 hore dole.
Napísať odpoveď