Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Lenže LuksKE sa tu nehraje na veľkého kresťana moralistu
Hlavne, že tu celý čas táraš o Ježišovom učení a láske, a sám to popritom nedodržiavaš. Aj na teba sa už varí voda v kotlíku 
-
Jozef Koval
Medium Star
Dobre lenže ja so tiež len človek a je moja chyba čo robím a nie Božia vám to asi nikdy nedôjde a potom že kto je tu inteligentný.Noobsz DJ napísal:Lenže LuksKE sa tu nehraje na veľkého kresťana moralistuHlavne, že tu celý čas táraš o Ježišovom učení a láske, a sám to popritom nedodržiavaš. Aj na teba sa už varí voda v kotlíku
nie nikdy som na nikoho nenadával, ani neurážal preto, lebo v diskusii vyvrátil moje názory či argumenty. Tak ako si to predviedol teraz ty. Proste už si nemáš čím obhájiť svoje názory, tak si začal všetkých osočovať, vravieť, že fajčíme Dawkinsa,(ani jeden jediný citát, článok som od neho nečítal, a ani jedno video s ním nevidel) nazývať nás skur***ami a buze****. A to len preto, lebo nesúhlasíme s tebou a oponujeme ti. Nie, toto som nikdy nerobil, radšej som sklopil uši a bol ticho. Takto prevrátiť diskusiu dokáže len primitív. Neboj sa, boh ti to spočíta ako sa vyvyšuješ nad ostatnými.
-
Jozef Koval
Medium Star
Mám trochu vypité ptreto som sa trochu odviazalLuksKE napísal:nie nikdy som na nikoho nenadával, ani neurážal preto, lebo v diskusii vyvrátil moje názory či argumenty. Tak ako si to predviedol teraz ty. Proste už si nemáš čím obhájiť svoje názory, tak si začal všetkých osočovať, vravieť, že fajčíme Dawkinsa,(ani jeden jediný citát, článok som od neho nečítal, a ani jedno video s ním nevidel) nazývať nás skur***ami a buze****. A to len preto, lebo nesúhlasíme s tebou a oponujeme ti. Nie, toto som nikdy nerobil, radšej som sklopil uši a bol ticho. Takto prevrátiť diskusiu dokáže len primitív. Neboj sa, boh ti to spočíta ako sa vyvyšuješ nad ostatnými.
-
javatar
Hardcore addict
Tu nejde velmi o posuvanie do nedefinovatelnosti. V takom pripade stale mozes skumat ake veci nie su a tym spresnit definiciu. Tu ide skor o obmedzenost definicii vseobecne.zeky napísal:Tak sa treba odraziť od premís na ktorých sa zhodnú všetci a ktoré sú zatiaľ jasne dané. Ďalšie sa môžu skúmaním pridať. Tak ako som uviedol ten link vyššie. Posúvaním niečoho do oblasti nedefinovateľnosti sa ale v prvom rade nie je o čom baviť.
Je. Lenze dokazovat tieto vlasnosti a hlavne bavit sa o duchovnej rovine je mimo dosahu vedy. Veda vyzaduje znovuopakovatelnost a rovnake vysledky nezavisle od toho kto vykonava experiment. Ak predpokladame nejake duchovno ktore si inteligentne vybera moznost interakcie a jej charakter tak uz tento zakladny predpoklad vedeckeho experimentu nesplnis. A tym padom plati co si napisal par stran dozadu -> viera nestoji na racionalnych zakladoch. Nejaka logika tam byt moze ale nebude nepriestrelna.zeky napísal:To sú základné atribúty, ktoré myslím nepopierajú ani kresťania. Nikto nehovorí, že sa má ísť do nejakých predpokladov alebo špekulácií. Ale samozrejme stále je tu dôkazné bremeno na strane veriacich.
Preto ziadanie racionalneho dokazu nema zmysel. Ak najdes nieco deterministicke tak to prehlasis za fyzikalny jav. Ak si vyziadas nieco iracionalne (zazrak, zjavenie...) tak to zvalis na ovplyvnenie ludskeho vnimania a vdaka neopakovatelnosti z toho opat nepriestrelny dokaz nebude. Pri viere proste racio ide principialne do uzadia. A s nim by mal ist aj fundamentalizmus co sa zial v niektorych pripadoch nedeje.
No v podstate si to vyjadril dobre. Na to som aj narážal, že sa viera nemôže presadzovať ako nevyvrátiteľný fakt. Ja by som sa dôkazov dožadoval v prípade, ak by veriaci tvrdil, že existujú dôkazy o bohu, zázrakoch etc, takisto sa ich budem aj dožadovať ak sa ma nejaký veriaci bude snažiť presvedčiť, že by som mal veriť, alebo by sa mi snažil nanútiť čokoľvek zo svojho náboženstva a to platí pre všetky. Ak je to len jeho osobné presvedčenie tak fajn. S tým problém nemám. Každý nech si verí v čo uzná za vhodné.
Všetko to čo si napísal je síce pravda, ale je to len krajšie povedané, že si veriaci vymysleli niečo čo sa už z definície nedá dokázať. Čiže to nie je o nič viac ako všetky ostatné náboženstvá na svete, prípadne ako ľubovoľný nezmysel ktorý si práve vymyslím.javatar napísal:Ak predpokladame nejake duchovno ktore si inteligentne vybera moznost interakcie a jej charakter tak uz tento zakladny predpoklad vedeckeho experimentu nesplnis.
-
javatar
Hardcore addict
Z cisto racionalneho hladiska mas pravdu.
nie, Adam a Eva neboli prvi ludia, nie, pi sa nerovna 3strapaty napísal:moze sa to tak zdat
mozme pokracovat dalej...
a mozno su to len rozpravky na urovni Pana prstenovstrapaty napísal:mozno ich aplikujes len an nespravnu oblast svojho zivota
vsetko je to krasne, az kym nad tym clovek nezacne rozmyslat
to som ani nikdy netvrdilstrapaty napísal:k fungovaniu vesmiru vedu nepotrebujeme urcite
par miliard ludi ho nepotrebuje a stale zijustrapaty napísal:ci boha o tom by sa dalo polemizovat...
Jozef: k rozhreseniu potrebujes hriech nielen olutovat, ale aj odcinit
verejne ospravedlnenie by bolo viac nez vhodne
Racionálne hľadisko je ten najlepší spôsob aký poznáme na prežitie tohto života, ktorý aj každý psychicky zdravý človek používa v každodennom živote, lebo ten kto ho nepoužíva je zavretý v špecializovanom ústave na liekoch alebo u neho diagnostikujeme duševnú zaostalosť. Používajú ho všetci ateisti aj teisti, tí akurát u boha robia výnimku. A ja si nemyslím, že si práve táto iracionalita zaslúži nejakú výnimku, prečo by aj?javatar napísal:Z cisto racionalneho hladiska mas pravdu.
-
Jozef Koval
Medium Star
Ok ospravedlňujem sa za nadávky a urážky to som trochu prehnal diskutovať začnem zajtra dneska toho ešte nie som veľmi schopný. Ale provokácia od vás tiež nie je veľmi inteligentným riešením ako predviedol vladenkoo.
-
vladenko007
VIP
Kdeže som ťa to vyprovokoval? Minule som písal že určitým spôsobom ste vy veriaci psychicky slabší (nie psychicky narušený) žeby sa to iba potvrdilo? Ďalej ak vravíš že si bol taký lebo si pil, tak to neberiem ako výhovorku. Môj názor je taký že keď sa nevieš pri pití kontrolovať tak jednoducho nepi lebo to nevieš. Pre tvoju informáciu čo si napísal hore že som zhulený ja nepijem a nefajčím z mariuanou nemám žiadnu skúsenosť a tak isto som na vlastné oči nevidel žiadnu tvrdú drogu tak mi ver že môj pohľad na svet je viac ako triezvy. To si málokto môže za 39 rokov povedať. Môj typ je že ty nemáš ani polovičku. Možno mám syna v tvojom veku. 
-
Jozef Koval
Medium Star
Neviem ako to bolo presne s Adamom a Evou tak ako to nevie ani veda. Čo sa týka archy http://www.aktuality.sk/clanok/244596/d ... skej-lodi/Siberian napísal: Nemohli. Vznik druhov tak neprebieha, v iný druh sa menia populácie, nie jeden pár.
btw: príbeh o Noemovej arche bol obrazným vyjadrením čoho? K zachraňovaniu druhov na lodi nikdy nedošlo.
http://www.b-a-n.sk/index.php/lokality/noemova-archa
http://www.sk.amazinghope.net/biblicke- ... vej-archy/
//autoeditácia príspevku (10 Nov 2014, 19:12)
Ok nechajme to už tak mal som vypité a všetci dobre vieme čo takí ľudia robia a hovoria.. Ok nepil si a nebral drogy klobúk dole ja pijem len veľmi príležitostne.vladenko007 napísal:Kdeže som ťa to vyprovokoval? Minule som písal že určitým spôsobom ste vy veriaci psychicky slabší (nie psychicky narušený) žeby sa to iba potvrdilo? Ďalej ak vravíš že si bol taký lebo si pil, tak to neberiem ako výhovorku. Môj názor je taký že keď sa nevieš pri pití kontrolovať tak jednoducho nepi lebo to nevieš. Pre tvoju informáciu čo si napísal hore že som zhulený ja nepijem a nefajčím z mariuanou nemám žiadnu skúsenosť a tak isto som na vlastné oči nevidel žiadnu tvrdú drogu tak mi ver že môj pohľad na svet je viac ako triezvy. To si málokto môže za 39 rokov povedať. Môj typ je že ty nemáš ani polovičku. Možno mám syna v tvojom veku.
Ale vie. Proste sa to nestalo.Jozef Koval napísal:Neviem ako to bolo presne s Adamom a Evou tak ako to nevie ani veda.
Hnoj. Asi by si dostal ďalší záchvat, keby si tu musel dať normálny zdroj.Jozef Koval napísal:Čo sa týka archy http://www.aktuality.sk/clanok/244596/d ... skej-lodi/
http://www.b-a-n.sk/index.php/lokality/noemova-archa
http://www.sk.amazinghope.net/biblicke- ... vej-archy/
-
Jozef Koval
Medium Star
K potratu toľko ak niekto nechce mať deti tak nech používa ochranu a ak už žena dieťa čaká a nechce ho nech ho porodí a odnesie do hniezda záchrany.. Ináč je potrat obyčajná vražda. Jediná výnimka na potrat je keď žene ide o život.Waagbistritz69 napísal:ešte zaujímavejšia![]()
http://conservapedia.com
jeden lekár sa odtiaľ opakovane snažil vymazať nepravdivé tvrdenie, že interrupcia zvyšuje riziko rakoviny prsníka a keď za to dostal ban, založil takúto občas vážnu, občas sarkastickú wiki, kde kritizuje rôzne dogmatické, protivedecké, konšpiračno-teoretické a autoritárske prístupy: http://rationalwiki.org
//autoeditácia príspevku (10 Nov 2014, 19:24)
Počúvaj k tomu dôvodu hádky ti poviem toľko u nás omša cez týždeň trvá tak 35 min. bežne (samozrejme niekedy aj dlhšie ak sú napríklad litánie) a v nedeľu tak 45 min. podľa farára. Povedať že všade trvá omša tak dlho ako tam kde bývaš je dosť hlúpe na to koľko máš rokov. Všade je to inak nie je to na minútu presne.vladenko007 napísal:Pre karmistu: Počúvaj ty prd vo vetre. Ideš ma poúčať koľko trvá omša? Síce si sa nepodpísal ale predpokladám že to bol Jožko lebo naňho som reagoval. Povec mi prosím ťa v ktorom vesmíre trvajú omše 30min. Síce si veriaci ale vieš o tom veľké kulové. Robíš si iba hanbu.![]()
![]()
že vraj ja viem prd o tom koľko trvá omša.![]()
Že ťa huba nebolí.
//autoeditácia príspevku (10 Nov 2014, 19:31)
Ok tak nech je po vašom ste zlé spoločenstvo ľudí ktorí berú ľuďom šancu na večný život a na miesto toho ich (tých čo vám uveria) ťaháte so sebou do záhuby (pekla). A to je horšie ako keby ste tých čo vám uveria zabili rovno tu lebo tu by prišli len o pár rokov života ale po smrti sa budú trápiť večne.vladenko007 napísal:Kto čo hlása? Čo si pomätený ale už ozaj? Čo mi šírime? A ešte keď poviem že si psychicky slabší tak sa nahneváš. A že sekta.Si dopletený už od svojho základu. Ozaj si premysli aspoň 2 krát čo povieš lebo toto normálny človek nenapíše.
Koval:
To, že si mal/máš vypité, ťa nijako neospravedlňuje z toho čo si predviedol. Neskrývaj sa za to. Taktiež si porušil pravidlá tohto fóra, a keďže vidím, že tvoj posty sú nahlásené, tak ťa asi nútený oddych od hojka nemine.
To, že si mal/máš vypité, ťa nijako neospravedlňuje z toho čo si predviedol. Neskrývaj sa za to. Taktiež si porušil pravidlá tohto fóra, a keďže vidím, že tvoj posty sú nahlásené, tak ťa asi nútený oddych od hojka nemine.
ešte choď triezvieť...koľko krát ti ešte ľudia musia napísať, že ateizmus, nie je žiadne spoločenstvo, žiadna sekta, žiadna skupina ani nič podobné?ste zlé spoločenstvo ľudí
-
Jozef Koval
Medium Star
Samozrejme že nevie nedá sa dokázať že Adam a Eva nežili.Siberian napísal:Ale vie. Proste sa to nestalo.
Samozrejme že je to hnoj keď to ukazuje v prospech biblie....Siberian napísal:Hnoj. Asi by si dostal ďalší záchvat, keby si tu musel dať normálny zdroj.
Nikto nepovedal, že nežili. Tu sa vyvrátilo (aj na akademickej pôde všetkými možnými výskumami), že neboli prvými ľuďmi na Zemi, ako sa píše v Biblií.
Ale dá. Keby ľudský druh pochádzal z jedného páru, tak by sme vymreli v druhej generácii (alebo možno o niečo neskôr, len by sme vyzerali ako posledný Habsburgovec v Španielsku).Jozef Koval napísal:Samozrejme že nevie nedá sa dokázať že Adam a Eva nežili.
Skôr v prospech kreacionistickej tuposti. Ten útvar bol už dávno analyzovaný geológmi a zistilo sa, že je prírodného pôvodu. Článok na aktualitách dokonca netvrdí ani nič v prospech existencie Noemovej archy, zase nečítaš nezmysly, čo sem pastuješ.Jozef Koval napísal:Samozrejme že je to hnoj keď to ukazuje v prospech biblie....
-
Jozef Koval
Medium Star
Skrátka ste ľudia s rovnakými názormi. Ateizmus sa dá považovať ako viera v to že žiaden Boh neexistuje. Taktiež sa to dá označiť ako viera len vo fyzické a hmatateľné veci.LuksKE napísal:Koval:
Ok ja nemám problém uznať svoju vinu že si oddýchnem od hojka?fajn aspoň strávim čas nejak inak ako pri pc.
ešte choď triezvieť...koľko krát ti ešte ľudia musia napísať, že ateizmus, nie je žiadne spoločenstvo, žiadna sekta, žiadna skupina ani nič podobné?