Ako by ste sa branili pred tajnymi sluzbami?
Re: Ako by ste sa branili pred tajnymi sluzbami?
Dost vela sluzieb sa neda platit v hotovosti...ako ucty za plyn, elektrinu a podobne...respektive mozno sekom, ale to je v podstate na jedno, kedze ti to niekde v banke pod tym menom spracuju. Tak isto, letenky, listky na trajekty, lodna preprava, niektore dialkove busy mozno, alebo vlaky atd...takze neviem si to predstavit byt bez karty a uctu. A vlastne ked premyslam...na seky mi treba ucet 
-
Scorpion90
King
Tak neviem, ale mna by predstava zivota niekde daleko od civilizacie v pekne prirode celkom aj lakala..
Leslie10
preco by ta mala hladat tajna sluzba? to je podstata od ktorej sa odvija nasledne vsetko ostatne.
Uvedom si,ze cim viacej by si sa snazil byt maskovany a utajeny, tym viacej by si v konecnom dosledku bol podozrivy. Zit niekde v pustatine na samote,vsetko kryptovat,dom ako feradayova klietka,platit iba v hotovosti,zarovej aj prijmy mat iba v hotovosti,na net sa pripajat cez hafo proxy anonymizerov,vsetko kodovane,mobil na cudzie meno,rusicky atd.- uz len z tohto dovodu by sa zacal niekto o teba zaujimat,pretoze bezni ludia toto urcite nezvyknu robit,takze by si bol v konecnom dosledku velmi napadny.
Nehovoriac o tom ze po par rokoch takehoto schizofrenickeho zivota by ti na mentalnom zdravy prilis nepridalo. Vsetko to kryptovanie na nete,Tor a pod. ma z hladiska dokazovania viny ci neviny z pravneho hladiska iba malu vahu, ako hlavny dokaz to pravdepodobne nikdy pred sudom neobstoji. Napr. niekto robi na nete kriminalnu cinnost ktora ale okrem toho ze policia ma IP dotycneho a jeho komunikaciu ale nema nic ine v rukach- to je uplne bezvyznamne,aspon v ramci eurospkeho prava./v Usa je to trochu inac/. Robit clovek moze co chce pokial sa neprizna a neexistuju relevantne dokazy.
preco by ta mala hladat tajna sluzba? to je podstata od ktorej sa odvija nasledne vsetko ostatne.
Uvedom si,ze cim viacej by si sa snazil byt maskovany a utajeny, tym viacej by si v konecnom dosledku bol podozrivy. Zit niekde v pustatine na samote,vsetko kryptovat,dom ako feradayova klietka,platit iba v hotovosti,zarovej aj prijmy mat iba v hotovosti,na net sa pripajat cez hafo proxy anonymizerov,vsetko kodovane,mobil na cudzie meno,rusicky atd.- uz len z tohto dovodu by sa zacal niekto o teba zaujimat,pretoze bezni ludia toto urcite nezvyknu robit,takze by si bol v konecnom dosledku velmi napadny.
Zakladatel témy trpí asi bujarými snami. Môj názor je, že ak ta niekto skutočne chce nájsť alebo vypátrať, myslím fakt skutočne, tak sa proti tomu neubrániš. Týmto všetkým sa dá iba predlžiť čas.
Žiť niekde v divočine dlhší čas bez veškerých vymožeností dnešnej doby, meniť svoje prechodné bydliská, myslieť stále o niekoľko krokov dopredu atd atd vyžaduje schopnosti, ktoré má len zopár ľudí na zemi. Bežný človek je proti "tajným" prakticky bezmocný.
Žiť niekde v divočine dlhší čas bez veškerých vymožeností dnešnej doby, meniť svoje prechodné bydliská, myslieť stále o niekoľko krokov dopredu atd atd vyžaduje schopnosti, ktoré má len zopár ľudí na zemi. Bežný človek je proti "tajným" prakticky bezmocný.
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
Ziadne krajiny bez dosahu tajnych sluzieb neexistuju. Je bezne ze cloveka zadrzia aj v state ktory v skutocnosti nema podpisanu dohodu o vydavani zlocincov-u na to doplatilo viacero kriminalnikov.
inak to s tym mobilom je dobra chu****, sak simku si kupim v najblizsom tescu ktora neni viazana na nic... ziadne meno ziadne kontaktne udaje...
To samozrejme nebráni nikomu odpočúvať a následne lokalizovať tvoju identitu na základe tvojich kontaktov.
A pokial viem, sim karta sa kupuje na obciansky preukaz, alebo sa to uz zmenilo?
Ja tiež viem tak, že aj Tesco, FunFon a sračky idú na OP. Ak však používaš telefon, tak niekomu voláš, píšeš. Spätnou cestou sa dostanú aj k tebe.
vsetko ide na OP.Ale da sa to samozrejme obist,vecsinou tak ze sa simka berie na bezdaka a pod.
-
Old Dirty Bastard
Guru
prípadne si kúpiš SIM kariet XY na deep webe, ak sa ti nedarí zohnať bezďáka, kt. nezapácha a vyzerá prijateľne civilne. ak sa ti to podarí, tak ťa to ale určite vyjde finančne výhodnejšie 
Ale ide o to, ze mozes mat milion sms, ale vysielas do sveta signal...kazda sms a telefonat sa da odchytit...tak neviem ako by si to riesil...
Signal vysielas aj bez sms a volania.
Predsa uz pri samotnom prihlaseni sa na BTSku.
Ale ved bolo by to debilne, kebyze po mne ide KGB a CIA a neviem kto, a ja si kludne pojdem do Tesca kupit Simku a budem volat a posielat smsky mojmu komplicovi, ze kde sa stretneme alebo co a ako...neviem com tu vobec sim riesime...
-
Old Dirty Bastard
Guru
dneska sú už tie oné, smartphony, nie? sám to nevlastním, ale snáď sa také niečo dá. tak také neelegantné riešenie trebárs (v prípade, že obojstranná komunikácia nie je nevyhnutná, ale aj to by sa dalo poriešiť), pripravil by som si sms-ku, prípadne celý zoznam sms-iek, nastavil cez nejakú aplikáciu kedy majú byť odoslané. odišiel by som na nejaké odľahlé miesto, ktoré nie je ľahko dostupné (prípadne presný opak, niečo zaľudnené s veľa budovami, hlavne ďaleko odomňa). mobil by som tam zašil a odišiel preč. pre potrebu ďalších sms použijem ďalšiu sim a mobil.Lub0$ napísal:Ale ide o to, ze mozes mat milion sms, ale vysielas do sveta signal...kazda sms a telefonat sa da odchytit...tak neviem ako by si to riesil...
to posielanie sms by sa dalo ešte rozložiť trebárs aj na týždeň a aj dlhšie (musel by byť dobre zašitý). bežne smartphone vydrží deň-dva, kúpil by som externú batériu ktorá má 10-50Ah a je to.
No hej, ale ide o to, ze ty by si napisal v sms...stretneme sa tam a tam, vtedy a vtedy...a nechal mobil v lese....kde si myslis, ze po nasledne sli? Do lesa alebo na miesto urcenia v sms? 
-
Old Dirty Bastard
Guru
by som obsah sprav sifroval
a navyse uz samotna sprava by mohla byt sifra. a zase neprehanajte
to by musel byt najhladanejsi clovek na planete, aby na to vynalozili sily vsemozne zlozky, aby ho dolapili. vsak ten hovor/sms treba nejako triangulovat, nie? stopovanie nieco trva.. a to uz predpokladame, ze dane zlozky poznaju but tvoje cislo alebo cislo prijimatela, s ktorym sa ty snazis komunikovat. co je nerealne.. obaja by ste mali burner sim-ky/telefony a je to.