Reklamácia

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
flasho
Medium Expert
Medium Expert

Reklamácia

Príspevok od používateľa flasho »

Zdravím, 10.10.2009 som si kupil router zyxel po nejakej dobe sa pokazil a dal som ho reklamovat, 16.9.2010 mi ho vymenili za novy belkin, lenze teraz tento vymeneny router zacina stale vypadavat, tak by som ho chcel reklamovat tiez a chcem sa opytat ci zarucna doba plati od kupi prveho routera alebo sa pocita od vymeny toho druheho cize 16.9.2010?

Dakujem za odpoved
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Reklamácia

Príspevok od používateľa Grim »

...podľa mňa sa ráta od dátumu poslednej reklamácie...
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

ak je vymena kus za kus reklamacia sa rata od dodania noveho kusu niektory vyrobcovia posielaju aj doklad na ktorom 0 hodnota a nove seriove cislo produktu uz som zazil taketo 3 pripady

ako citam zalezi od od vyrobcu

Záručná doba sa predlžuje o dobu vybavovania reklamácie.
flasho
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa flasho »

Mam na reklamacnom papieri napisane, ze bolo vymenene, datum, typ a seriove cislo noveho routeru..
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

to sa musis obratit na vyrobcu alebo nejakeho distributora je to tak ze mozno vyrobca ti da zaruku ale predajca je povinny dat 2 roky ( to je tak isto ako ked je niekde zaruku 5 rokov , predajca je povinny dodrzat 2 rocnu zvysok priamo u vyrobcu cize autorizovany servis)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

bonno50 napísal:ak je vymena kus za kus reklamacia sa rata od dodania noveho kusu niektory vyrobcovia posielaju aj doklad na ktorom 0 hodnota a nove seriove cislo produktu uz som zazil taketo 3 pripady

ako citam zalezi od od vyrobcu

Tak o tom pocujem prvykrat, dobre vediet :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Zalezi od samotneho vyjadrenia.
Mozes mat vymeneny za uplne novy kus - vtedy sa rata nova zaruka
Mozes mat tovar vymeneny za servisny kus (seagate disky napr maju tzv "repaired") - zaruka pokracuje od kupy s tym, ze sa predlzuje o dobu, pocas ktorej bol tovar v servise.

Avsak nikdy sa nestane, zeby vyrobca zyxel vymenil produkt za inu znacku (v tomto pripade belkin), takze tu je to cisto len iniciativa predajcu, kedy bola predajcovi dodavatelom dobropisovana ciastka za reklamovany router, a predajca ti tak mohol ponuknut jedine vymenu za novy, alebo vratenie penazi. Kedze vratenim penazi sa predajca automaticky pripravuje o zisk, vzdy voli radsej strategiu vymeny za novy kus - v takomto pripade, ak ale nesuhlasis, mas narok pozadovat vratenie penazi.
M&M
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa M&M »

trochu pootvorim tuto temu, preco je na tento kus zaruka 12 mesiacov? co to znamena ze zmluvna a nemusi byt predsa 24 mesiacov?
http://eshop.mobilpc.sk/obchod/action/p ... -rok.xhtml
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Píše tam že je to celosvetová záruka 12 mesiacov :)
M&M
Light Professional
Light Professional

Zdravim, 22.10.2014.(t.j. Streda) som bol odniest mobil do Telekomu na reklamaciu. Dostal som potvrdenie o prijati reklamacie, kde pise ze Predpokladaný dátum prevzatia zariadenia po oprave je 18.11.2014., co je asi 28-29 dni od prijatia reklamacie (neviem, ci sa pocita aj den 22.10.2014). Teraz ma najviac zaujima, ze ked to teda nestihnu do toho 18.11.2014, tak mam pravo na vratenie penazi? Alebo mam si vypocitat presne 30 dni (neviem ci od 22.10, alebo 23.10) a az potom sa im ozvat? Prosim pomozte mi niekto kto ma v tom prehlad alebo sa len trochu vyzna. K+ ista
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Je uplne jedno co ti kde napisu. Zo zakona na to maju 30 dni. Navyse tam mas jasne napisane ze je to PREDPOKLADANY termin a nie ze je zaväzny. Moze to byt teda skor ale aj neskor.
Nechapem ale co tu riesis. Ozvat sa samozrejme mozes aj toho 18. aj skor, nikto ti predsa za to hlavu neodtrne. Prinajhorsom ti povedia ze este ho nemaju. Nechapem kde je problem... :nono:
M&M
Light Professional
Light Professional

Vdaka za odpoved, nevies ako to je s tymi 30 dnami? od ktoreho dna sa to pocita?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Netreba byt lenivy a precitat si zakon resp. obchodne podmienky Telekomu. Tam to mas jasne napisane. ...30 dni ODO dna podania reklamacie. Cize logicky je den reklamacie ten prvy.
M&M
Light Professional
Light Professional

No tak a dnes mi prisla sms, ze moju poziadavku na opravu zariadenia vybavia s oneskorenim a o termine ma budu informovat. Co si mam pod tym predstavovat?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ze sa mozes tesit lebo to nestihnu do 30dni a bud vypytas peniaze alebo pockas .
M&M
Light Professional
Light Professional

jaj a teda ak mi teoreticky pride mobil niekedy na buduci tyzden, co uz bude po termine tak co im v telekome poviem? ze chcem peniaze? mozu sa oni nejak branit ze musim vziat ten mobil alebo nieco podobne? este som sa s niecim takym nestretol tak preto blbe otazky :D
alebo sa mam ozvat ak uplynie 30 dni a pytat peniaze?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No buď si ho vezmeš a pôjdeš spokojne domov alebo ak sa chceš toho mobilu zbaviť, povieš im, že žiadaš vrátiť peniaze za mobil, prípadne chceš odstúpiť od zmluvy (podľa toho, na základe čoho si mobil získal).
Ryan Giggs
VIP
VIP

Odkial viete ze to nestihnu?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

No este maju 2 dni ale ked pisali takuto spravu predpokladam ze sa snazia hrat na city aby si pockal [emoji1]
Ryan Giggs
VIP
VIP

To ze to pisali ze to nestihnu sa tyka toho 18. a neznamena to nutne ze to nestihnu do 30. dni. Do piatku to v pohode mozu stihnut. A do karat im hra aj vikend.
Napísať odpoveď