Strata SPZ

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Jancuk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Strata SPZ

Príspevok od používateľa Jancuk »

Zdravim, mam taky problem, niekde v Polsku som stratil prednu spz :) Nasiel som ze sa da vystavit tretia spz k nosicu bicykla. To mam aj v plane urobit. Chcel by som ale vediet ze ak nastane situacia kedy budem auto predavat a teda prepisovat do ineho okresu, tak ci musim vraciat 3 spz alebo staci len 2. Dakujem za radu.
Bobr
Guru
Guru

Re: Strata SPZ

Príspevok od používateľa Bobr »

Ak došlo k odcudzeniu (strate) jednej tabuľky s evidenčným číslom, tak po bezodkladnom oznámení tejto skutočnosti na najbližšom orgáne Policajného zboru, držiteľ (vlastník) vozidla je povinný na ODI (kde je vozidlo prihlásené do evidencie vozidiel) odovzdať druhú tabuľku s evidenčným číslom a požiadať o vydanie nového evidenčného čísla (s príslušnými tabuľkami) alebo o vydanie duplikátu tabuľky s pôvodným evidenčným číslom.

http://www.minv.sk/?vymena-tabuliek-s-evidencnym-cislom

a este viac najdes na stranke www.google.sk ;)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Radšej by som oficiálne nahlásil stratu a šiel po nové číslo, nikdy nevieš, kto tú značku nájde a ju môže zneužiť na nejakej pumpe, kde by natankoval a ušiel bez platenia. Potom by podľa značky prišli policajti za Tebou a ešte budeš mať opletačky, že si nenahlásil stratu.

Inak mám pocit, že vydanie novej značky je lacnejšie ako vydanie duplikátu.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ano tak to aj urobim, uz som zistil ze potom pri prepisovani auta potrebujem vratit 3 ECV. Diki :)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ja som raz stratil prednú SPZ no taký úsmevný príbeh. Kamoš policajt mi poradil nech skúsim týždeň počkať či sa nenájde. Asi po týždni som prišiel k jednému podniku kde som čakal na zamestnanca. Vybehol na mňa vrátnik (sbskár) že vraj ako sa opovažujem bez SPZ jazdiť. Už som ho chcel poslať do ...... keď z poza chrbta vytiahol moju prednú SPZ. Ukázalo sa že keď som tam bol pred týždňom, tak som pri parkovaní predkom strhol prednú SPZ o vysoký obrubník.

sorry za OT to len tak na odľahčenie dňa.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No podla mna uz nejaky Poliak tankuje na tu SPZ alebo ju ma povesenu v dielni :) Kazdopadne uz mam nove SPZ a vsetko uz je napravene :)
Napísať odpoveď