Koľko dochádzate za prácou / do školy?
Re: Koľko dochádzate za prácou / do školy?
Mal som prácu
a) 4 km - chodil som bicyklom a v zime busom
b) mal som prácu oproti vtedajšiemu bydlisku, 15 m cez ulicu
c) mám prácu cca 13 km od terajšieho bydliska a je to v pohode, ale chodím autom
Cestovanie do práce, kt. zaberá viac ako hodinu denne, nie je vôbec efektívne a ak trávím 2-3 hodiny len cestou do práce, tak tá práca musí stáť za to a to v tom zmysle, že si v pohode viem vyplatiť ubytko a chodiť na "týždňovky". To sú väčšinou práce BA - zvyšok SK.
Druhá vec, práca v okresnom mestečku, resp. centre regiónu a to poviem na tvrdo - ak nemáte auto, tak je často nemožné dochádzať aj na bežnú klasickú smenu, trebárs vám ide bus na 7:00 ale nie na 6:00. Realita Slovákov.
Nebudem tajiť robím teraz v Mochovciach a je tu 7 parkovísk a ľudia nemajú kde parkovať a stavajú ďalšie. V autách väčšinou 1 človek.
Bývam 13 km od M. po hlavnej ceste, prac. doba 7-16 a nemôžem chodiť busom. Pecka, že?
Žena 10 km, mesto - mesto po hlavnej ceste a nemôže chodiť busom pracovná doba 7 -19. A tak živíme 2 autá a bez nich by sa nedalo.
Svokra 20 km po hlavnej ceste dedina - mesto a bez auta by bola nezamestnaná.
V naujužšej rodine má de facto každý pracujúci člen vlastné auto lebo by sa nemal ako dostať do práce.
a) 4 km - chodil som bicyklom a v zime busom
b) mal som prácu oproti vtedajšiemu bydlisku, 15 m cez ulicu
c) mám prácu cca 13 km od terajšieho bydliska a je to v pohode, ale chodím autom
Cestovanie do práce, kt. zaberá viac ako hodinu denne, nie je vôbec efektívne a ak trávím 2-3 hodiny len cestou do práce, tak tá práca musí stáť za to a to v tom zmysle, že si v pohode viem vyplatiť ubytko a chodiť na "týždňovky". To sú väčšinou práce BA - zvyšok SK.
Druhá vec, práca v okresnom mestečku, resp. centre regiónu a to poviem na tvrdo - ak nemáte auto, tak je často nemožné dochádzať aj na bežnú klasickú smenu, trebárs vám ide bus na 7:00 ale nie na 6:00. Realita Slovákov.
Nebudem tajiť robím teraz v Mochovciach a je tu 7 parkovísk a ľudia nemajú kde parkovať a stavajú ďalšie. V autách väčšinou 1 človek.
Bývam 13 km od M. po hlavnej ceste, prac. doba 7-16 a nemôžem chodiť busom. Pecka, že?
Žena 10 km, mesto - mesto po hlavnej ceste a nemôže chodiť busom pracovná doba 7 -19. A tak živíme 2 autá a bez nich by sa nedalo.
Svokra 20 km po hlavnej ceste dedina - mesto a bez auta by bola nezamestnaná.
V naujužšej rodine má de facto každý pracujúci člen vlastné auto lebo by sa nemal ako dostať do práce.
do skoly asi 15 minut na bicykli. do prace 40 minut busom/ 20 minut autom. podla toho, ci kolega, ktory dochadza autom robi, alebo nie. do prace mi to pride nesmierne daleko, aj ked poznam ludi na Slovensku, ktory busom dochadzaju aj 2 hodiny tam, 2 naspat.
To je len dôsledok nefungujúcej politiky štátu v oblasti dopravy.
Do skoly to mam z intraku asi 5 minut peso. To je jeden z dovodov preco sa mi moc nechce ist na privat.
-
vladenko007
VIP
Až sa mi to zdá nemožné. Bývam a pracujem v Košiciach a do práce to mám autom tam a naspäť cca 32km.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Do školy busom 10minút, pešo 20minút. Zo školy busom rovnako, pešo 15minút (z kopca).
Do/z práce MHD 45minút ak idem v dobrých hodinách, keď som mal požičané auto, tak 20minút.
Do/z práce MHD 45minút ak idem v dobrých hodinách, keď som mal požičané auto, tak 20minút.
Do skoly mhd-ckou 35 minut, autom aj 90minut lebo clovek trci v zapche.
-
JeffHardyy
Light Professional
Do práce 10-15 min autom, ked kolega čo ma vozí nerobí tak 25 min bus aj to veľakrát prešvihne čas a pípam o 2 minuty neskôr
( šťastie že riaditeľ firmy nám tých 5 min čo dojdeme busom neskôr strhne z 10 min prestávky, inak by som asi tej výplaty moc nemal )
5 minút pešo
do školy, z privátu. tak sme si to so spolubývajúcim zariadili. pohoda. inak do školy ako takej 140km z domu... 
-
guess.whoo
Redeemer
presne ako pise begbeee, poznam vela pripadov kde sa jednoducho neda inak ako autom aj ked ide o smiesne (do 20km) vzdialenosti a prac. doba je bezna (do 17,18,19.00) to este nehovorim o tom ze je skoro nemozne sa vo vela pripadoch dostat na nocnu
ja to mam 11km do roboty, rano by som sa dostal busom v pohode, ale vecer bez sance tak musim chodit autom
druhy extrem su vsak ludia, ktori napriek tomu, ze maju do prace dobry spoj bez prestupov a priamy chodia aj tak sami v autach
ja to mam 11km do roboty, rano by som sa dostal busom v pohode, ale vecer bez sance tak musim chodit autom
druhy extrem su vsak ludia, ktori napriek tomu, ze maju do prace dobry spoj bez prestupov a priamy chodia aj tak sami v autach
Ja to mám do práce 10-15 minút pešo, podľa toho, či sa ponáhľam, alebo idem pomaly. No aj tak chodím ako pako autom, pretože sa mi nechce ráno vstávať skôr a spím dokedy sa len dá. Sám na seba sa za to hnevám a už to musím zmeniť.
Takisto si neviem predstaviť, že by som cestoval do práce viac ako polhodinu. A už vôbec nie, aby som bol závislý od verejnej dopravy. Do prvého zamestnania som chodil busom asi 15 minút, ale veľakrát sa mi stalo, že autobus jednoducho prišiel na zastávku skôr a ja som omeškal a musel ísť pešo. Alebo bol natoľko preplnený, že aj keď ma šofér videl, tak ani nezastal.
Takisto si neviem predstaviť, že by som cestoval do práce viac ako polhodinu. A už vôbec nie, aby som bol závislý od verejnej dopravy. Do prvého zamestnania som chodil busom asi 15 minút, ale veľakrát sa mi stalo, že autobus jednoducho prišiel na zastávku skôr a ja som omeškal a musel ísť pešo. Alebo bol natoľko preplnený, že aj keď ma šofér videl, tak ani nezastal.
Ja sa im necudujem, Lepsie sa je odvies autom, ako sa trepat autobusom, cakat na zastavke ci zima, ci teplo. Autobus kazdu chvilku stoji, si nim obmedzeny, musis sledovat kedy odist z prace/skoly.
do práce cca 1,5km, teda 10-15minut pešo alebo 2 zastávky autobusom, či električkou (v prípadne nepriazne počasia využívam mhd alebo keď som po nočnej unavený a chcem byť čím skôr doma)
-
twardykamen
Medium Professional
25km tam a 25 naspat.trva to cca 25 minut.zvycajne chodievame viaceri takze je to menej financne narocne
Si ním obmedzený do tej miery, že ide jeden ráno a druhý večer. Ak by fungovala verejná doprava normálne tak ide bus o 14.00/15/16/18/20.00 napr., a sám uznáš, že to je potom už skôr výhovorka.Pascalwb napísal:Ja sa im necudujem, Lepsie sa je odvies autom, ako sa trepat autobusom, cakat na zastavke ci zima, ci teplo. Autobus kazdu chvilku stoji, si nim obmedzeny, musis sledovat kedy odist z prace/skoly.
Navyše cesta autom je do istej miery stresujúca, potencionálne riziko väčšie a v buse vždy vieš urobiť kopu vecí, čítať, notebook pracovať ak je nutné, vybaviť telefony....
-
guess.whoo
Redeemer
alebo pri dlhsich trasach si pospat este chvilku
ja ked som chodil do skoly do TT a robil som v BA tak som sa vzdy tesil na cestu vlakom lebo som si stiahol serial do telefonu a za tych 40 minut v REXovi som ho pozrel
Jazda autobusom je nekonfortna len vtedy, ak ide na jeden smer len jeden autobus a ten je plny uz na druhej zastavke (tiez chyba SAD a ich politiky ako autobusovej dopravy samej) alebo ak mas zastavku autobusu daleko od miesta prace/skoly (napr. viac ako 20min peso)
Jazda autobusom je nekonfortna len vtedy, ak ide na jeden smer len jeden autobus a ten je plny uz na druhej zastavke (tiez chyba SAD a ich politiky ako autobusovej dopravy samej) alebo ak mas zastavku autobusu daleko od miesta prace/skoly (napr. viac ako 20min peso)
-
Fabo
Hardcore addict
raz za hodinu je furt dost malo. Stale vela ludi ma taku pracu, ze sa nemoze 100% spoliehat na koniec zmeny, teraz ked ide autobus o 17:00 napriklad, mne treba ist z prace 16:45 aby som ho stihol, ale musim este nieco dokoncit lebo musim, a skoncim 16:50? Kvoli 5 minutam musim teraz hodinu cakat na autobus. A kolkokrat to ani ta hodina nie je - jeden z dovodov preco chodim autom, aj ked ma to vyjde zlahka drahsie, je, ze som mal office time do 18:30, co casto znamenalo odchod z prace medzi 18:35 a 18:45. Aby som stihol autobus, musel som opustit budovu o 18:40 max. A dalsi siel az o pol deviatej = miesto o siedmej by som bol doma o 2 hodiny neskor. Za tych par eur mesacne naviac na benzin mi to stoji. (a to mam este celkom dobre spojenie, keby som bol v nasej druhej budove, tak verejna doprava je drahsia nez benzin, a zaberie este ovela viac casu)
Ked ale funguje doprava na zaklade max 20min intervalov, tak je to krasne pouzitelne, castokrat preferovatelne proti autu. V Prahe napriklad som absolutne neriesil cas - proste nieco islo. V ramci vnutromestskej dopravy sa to da podla mojich doterajsich skusenosti viacmenej v kazdom krajskom meste, problem nastane ked sa chces dostat von, alebo medzimesto
Ked ale funguje doprava na zaklade max 20min intervalov, tak je to krasne pouzitelne, castokrat preferovatelne proti autu. V Prahe napriklad som absolutne neriesil cas - proste nieco islo. V ramci vnutromestskej dopravy sa to da podla mojich doterajsich skusenosti viacmenej v kazdom krajskom meste, problem nastane ked sa chces dostat von, alebo medzimesto
Súhlas, na druhej strane ja som písal v príspevku o doprave v rámci okresu. Myslím, že MHD v krajských mestách funguje celkom fajn.
-
javatar
Hardcore addict
To je dane aj dopytom po MHD. Nemozes chciet aby do kazdej dediny chodil autobus kazdych 20 minut. Teda chciet mozes ale stalo by to celkom pekne peniaze.begbeee napísal:Myslím, že MHD v krajských mestách funguje celkom fajn.
Nikto nehovorí o 20 minútach. Ale ako viacerí píšu je takmer nemožné dochádzať na bežné pracovné doby, nie to ešte nočnú. A je to nemožné z dedín/miest, ktoré sú 10 km po hlavnej ceste.