Ako by ste sa branili pred tajnymi sluzbami?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako by ste sa branili pred tajnymi sluzbami?

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Napada mi potom este kradez prislusnych dokladov, to je celkom easy, staci ist na nejaku discu, alebo sa poprechadzat v turistickych oblastiach, ludia na bezpecnost svojich veci celkom kaslu, aj tu na fore sa niekolkorat objavila tema "prisiel som o doklady".

//Samozrejme nie dlhodobo, iba v pripade aktualnej potreby, nakolko kradnuty doklad ma zivotnost par hodin, u lajdakov to mozu byt dni. :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Kradnutý doklad je najnevhodnejší. Sfalšovaný s čistou históriou je lepší.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Preco ? Ja som to myslel na jednorazove akcie, ked nieco potrebujem hned teraz.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Nechcem zakladat novu temu, tak to napisem sem. Dnes sme boli s priatelkou na prechadzke v prirode a videli sme chlapika, ako vyhadzuje nejake vrece - boli v nom smeti, kedze v okoli je cierna skladka. Potom sme sa chvilu bavili o tom, co ak by v tom vreci boli peniaze - napriklad milion eur. Ako by ste sa rozhodli ak by ste sa rozhodli peniaze nechat a pochopitelne by ste nechceli vzbudit pozornost? :)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

najskôr by som ich asi zakopal, koordináty skryl na bezpečné miesto a nejaký čas si na ne počkal. potom by som to klasifikoval ako reálny príjem, ktorý by som trebárs aj zdanil a ničoho by som sa nebál. trebárs.. predal som nejaké akcie online, predal som kryptomenu, atď.. najskôr by som asi išiel po tej kryptomene, obhajoval by som to tým, že som si nakúpil väčší podiel pred pár rokmi, kedy bola jej hodnota 1000krát menšia. nemajú mi ako dokázať opak. ak by chceli transakciu stopovať online, tak by som tvrdil, že je to anonymné alebo som tam nezadal svoje reálne údaje. prípadne, že som ju predal osobne náhodným ľudom, s kt. som nemal predošlý kontakt (lebo sa to tak aj robí). keď to zdaníš, štát to bude asi len ťažko zaujímať odkiaľ to máš. prípadne, finančné výhry na slovensku sa tuším ani nezdaňujú, tak by som išiel trebárs aj týmto smerom.. výhry v nejakej tipovacej súťaži? gambling a pod.? už len dúfať, že tie prachy nie sú z trestnej činnosti a že ich sériové čísla neboli sledované, aby som potom po tých x rokoch nedostal prekvapko v podobe basy :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

zlegalnit 1milion € nie je az take jednoduche. Ked napriklad pride na bankovy ucet komukolvek vysoka suma,rep. v neobvyklej vyske vzhladom k jeho historii, napr. 10tis€ tak je hned preverovana a ked sa banke co len trochu nepozdava sa postupuje na financnu policiu.
A policia by dotycneho zacala sledovat,jeho financne pomery,transakcie,majetky. Bolo by dost podozrive keby clovek s doteraz beznym prijmom zrazu z nicoho nic si kupil na cash luxusny rodinny dom, drahe auto a pod. Riesit by sa to dalo tak, ze by si dotycny zriadil firmu ktora by vykazovala fiktivnu obchodnu cinnost- takto funguje mnoho firiem,su to iba práčky penazi. Najjednoduchsie je to vidno napr. na niektorych prevadzkach,restauraciach,krcmach v Ba. Castokrat su umiestnene v casti mesta kde je vysoky najom, ponukaju sluzby za luxusne ceny a ich spolocnym znakom je ze tam nikto nechodi.
Napriek tomu ze su stale prazdne a musia mat velmi vysoke prevadzkove naklady,tak bez problemov funguju -dlhe roky.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

v tom prípade by som kúpil niečo online cash.. trebárs tie spomínané kryptomeny.. kúpil by som niečo stabilnejšie, trebárs kvôli tomu aj vycestoval do zahraničia, predom dohodol stretká.. spravil trebárs 50-100 nákupov v celkovej hodnote toho miliónu. malo by to zabrať zopár dní, maximálne týždeň, pokiaľ to dobre zorganizujem. dnes sa už nájdu tisíce ľudí, u ktorých môžeš nakupovať pri priamom stretku bez prostredníka. následne by som tú kryptomenu previedol na nejakú burzu, kde si vytvorím účet, predám ju a peniaze si prevediem na svoj osobný bankový účet. keď chce finančná polícia preverovať odkiaľ sa tam objavili, tak môže. pokiaľ viem, tak na svk alebo v žiadnom inom EU štáte nie sú kryptomeny a obchodovanie s nimi ilegálne. deklaroval by som to ako príjem a zdanil. dovidenia.
problém kvôli pozadiu? nikdy som nebol majetný, iba priemerný slovák a zrazu mám milión?
vysvetlenie: investoval som zopár stovák pred pár rokmi, kedy bola ich hodnota 1000krát menšia a konečne som sa rozhodol ich predať. možno už majú s podobnými situáciami aj predošlé skúsenosti a zapadalo by im to. keďže by som nebol ani prvý a ani posledný, čo prišiel takýmto spôsobom z ničoho k miliónu.
ak by sa jednalo o väčšiu sumu a bolo by nutné to spraviť v krátkej dobe, tak by som na to nahovoril niekoho z rodiny. prípadne dobrých známych, vysvetlil im situáciu a koľko by im to hodilo v rámci podielu. hlavne by som im vysvetlil, že by ich finálny podiel bol 100% legálny. to by ich malo presvedčiť.
ak by som na to mal viac času, tak kašlem na nich a rozhodím si ten plán v rámci pár mesiacov, pekne pomaly.. tam je už ale riziko, že medzičasom sa kurz meny zmení. no stále si myslím, že je lepších legálnych 100,000 ako nelegálny milión.

ďalšie možnosti.. nákup hodnotných fyzických vecí. drahé kovy, starožitnosti, zberateľské predmety.. pochybujem, že by bol problém nájsť predajcov, ktorí by na rovinu brali cash. plno machrov je len na bazosi, kt. predávajú zlaté reťaze v hodnote 5k-10k. ale samozrejme, že by som išiel po niečom podstatne solventnejšom.
rád by som sa pozrel ako by mi dokázali z finančného alebo akéhokoľvek iného orgánu, či boli tie starožitné hodinky v rodine 100 rokov alebo som ich kúpil minulý týždeň. najlepšie riešenie, nájsť nejaký hodnotný komiks aspoň za 100 litrov, následne ho predať a tvrdiť, že sa mi smažil celý čas v garáži a jeho hodnotu som objavil náhodou. ak by som lokálne (rozumej okolité štáty) daný predmet nenašiel, tak vycestujem trebárs aj do USA (však prachy na to mám :)). tam by mali byť len radi, že platím cash, keďže bankové transakcie sú obmedzené na 10 litrov. horšie by už možno bolo dostať tam so mnou aj hotovosť. no nemyslím, že neriešiteľné.

//teda.. nie hneď obmedzené, ale pokiaľ viem, tak nad 10 litrov treba príjem/výber predom nahlásiť a vo veľkom množstve bánk aj obhájiť dôvod

//autoeditácia príspevku (17 Nov 2014, 14:21)
oops :)
http://thestack.com/chakravarty-tor-tra ... sis-141114
ako som vravel. len som netusil, ze ta uspesnost je az taka vysoka. kto vie no. v laboratornych podmienkach mali uspesnost 100%, to sa teda nedivim. urcite pouzivali im do karat hrajuce kompromizovane servery a routery. podla mna ta realna uspesnost niekoho "deanonymizovat" je podstatne nizsia. urcite vela zalezi na trafficu.. kam smeruje a ako casto dane stranky navstevujem. neverim, ze by len tak lahko odhalili nejakeho light usera, ktory navstevuje len .onion sajty, ak vobec.
podobny nazor ma viac ludi https://news.ycombinator.com/item?id=8608941
gogo956
Redeemer
Redeemer

Old Dirty Bastard

-v praxi podla mna vobec nie je jednoduche niekoho deanonymizovat.Predstav si ze ten dotycny sa maskuje najprv cez Tor siet kde mas vsetku komunikaciu kryptovanu a nakoniec este ide cez niekolko
anonym proxy. Tych komunikacnych uzlov je v konecnom pocte vela a v jednom okamihu cez ne prechadzaju toky aj niekolko desiatok aj stoviek roznych userov. Neviem si dost dobre predstavit ako v reali desifrovat jednotlivu komunikaciu. Urcite ze ak sa na to podujme povedzme FBI a bude tomu venovat vela sil a casu tak je pravdepodobne ze dosiahne uspech. Otazne je, ci sa jej to oplati a ci bude at zaujem nieco take casovo a financne narocne robit. /napr ides hoci iba cez jeden anonym server,tak tam mas napr 100userov,server nedokaze archivovat co kto presne odkial kam ake udaje presuval,alebo to aj mozno vie, ale je tak nastaveny aby o tom neviedol nejake logy/.
Apropo ohladom legalizacie ciernych prijmov existuje jedna stara a dost bizardna metoda ktoru pouzivali niektori velki dilery drog /bossovia/ v Usa ked uz mali naozaj ze prilis vela penazi a zacinali byt podozrivi: skupovali obrovske mnozstva losov,preto skor ci neskor sa dostali aj k vyhernemu, nasledne sa nechali zaregistrovat ako vyhercovia a od tej chvile uz mohli zit v klude pretoze pre policiu bolo podstatne tazsie im dokazat ze ich prijmy pochadzaju z nelegalneho zdroja.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

gogo956 napísal:zlegalnit 1milion € nie je az take jednoduche. Ked napriklad pride na bankovy ucet komukolvek vysoka suma,rep. v neobvyklej vyske vzhladom k jeho historii, napr. 10tis€ tak je hned preverovana a ked sa banke co len trochu nepozdava sa postupuje na financnu policiu.
A policia by dotycneho zacala sledovat,jeho financne pomery,transakcie,majetky. Bolo by dost podozrive keby clovek s doteraz beznym prijmom zrazu z nicoho nic si kupil na cash luxusny rodinny dom, drahe auto a pod. Riesit by sa to dalo tak, ze by si dotycny zriadil firmu ktora by vykazovala fiktivnu obchodnu cinnost- takto funguje mnoho firiem,su to iba práčky penazi. Najjednoduchsie je to vidno napr. na niektorych prevadzkach,restauraciach,krcmach v Ba. Castokrat su umiestnene v casti mesta kde je vysoky najom, ponukaju sluzby za luxusne ceny a ich spolocnym znakom je ze tam nikto nechodi.
Napriek tomu ze su stale prazdne a musia mat velmi vysoke prevadzkove naklady,tak bez problemov funguju -dlhe roky.
Ja som mal v živote pár neobvykle väčších prijímov a fin. polícia ma nekontaktovala.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Je to individuálne, záleží na posúdení banky. Kolega predal byt, došiel mu na účet cash a volali mu na druhý deň, či im vie povedať čo sú to za prachy. Povedal, že predal byt a bol pokoj :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

begbeee napísal:Ja som mal v živote pár neobvykle väčších prijímov a fin. polícia ma nekontaktovala.
-to ci taniekto kontaktoval je jedna vec a to ze tnx bola monitorovana je vec druha
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Chcem sa opytat, tak ako sa odpocuvaju mobilne telefony, da sa, reskeptive odpocuva sa Skype?
Ked ano, aka je bezpecna moznost telefonatu? Existuje nejaka applikacia na smartphone a podobne, ktora sifruje hovor?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Kedze ho ma MS a to je americka firma tak urcite musia mat moznost "nechat nahliadnut" opravnene organizacie.
Ked som zadal do googlu encrypted call app tak mi vyplul toto: https://play.google.com/store/apps/deta ... e&hl=en_GB ale z popisu mi skor vyplyva, ze vola cez internet a nie cez operatora
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

áno, skype sa vo veľkom odpočúva, potvrdili to aj samotní tvorcovia, zdroj sa mi hľadať nechce, ale je o tom na nete veľa. rovnako sa história všetkých chatov uchováva na centralizovaných serveroch, kde potom dáva microsoft v prípade potreby prístup rôznym zložkám, ak je dôvodné podozrenie.
práve z tohto dôvodu sa skupinka ľudí pustila do vytvorenia decentralizovaného kvázi skype supplementu napísaného v Qt5.
stále je to vo fáze alpha, ale funguje to.
http://utox.org/
https://wiki.tox.im/UTox
utox dostáva zdrby od linux userov, vraj nejaké problémy so stabilitou. v takom prípade by som odporúčal používať qtox, ten sa dá skompilovať aj na linuxe a beží aj na OSX.

pozor ale, jedná sa o decentralizovanú P2P komunikáciu. čiže žiadny prostredník, cez ktorého by boli preposielané dáta. komunikácia ale nie je enkryptovaná.

pokiaľ ti ide o enkryptovanú komunikáciu, jitsi je super vec, defaultne je tam enkryptované všetko a odporuje aj videohovory.
https://jitsi.org/

vyššie spomínané programy vyzerajú pekne, ak si zvyknutý na skype. prípadne ak ti ide len o instant messaging, tak niečo trochu surovejšie, môžeš použiť pidgin s plugin OTR (Off-the-Record Messaging)
https://securityinabox.org/pidgin_main

potom sú ešte nejaké IM programy, ktoré na šifrovanie komunikácie využívajú TOR protokol.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Skusil som si stiahnut ten RedPhone, a hned som ho aj odstranil...prva vec po instalaci...registracia telefonneho cisla...tym to pre mna straca vyznam.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ja som si zas nevšimol, že to chceš výhradne na smartphone :) skús toto
pre iOS https://whispersystems.org/blog/signal/
https://itunes.apple.com/app/id874139669
plánuje sa aj verzia pre android.
pre android je RedPhone asi to naj na volanie a TextSecure na SMS
https://play.google.com/store/apps/deta ... esms&hl=en

Signal a RedPhone používajú ZRTP enkrypciu (http://www.zrtp.org), ktorú vytvoril týpek, ktorý stojí za kultovým a globálne používaným PGP protokolom :)

prípadne
https://ostel.co/
https://whispersystems.org/

a pokiaľ viem, tak android lollipop má mať enkrypciu zakomponovanú a povolenú defaultne. a niečo také by mal mať aj nový iOS.
ak nemáš android 5 a nechceš nič inštalovať, tak treba proste počkať na update SW v závislosti od toho aký máš mobil, prípadne kúpiť Nexus 6 :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No ved pisem ze RedPhone si vyzaduje registraciu tel. cisla...kedze mam smartphone bez sim, karty, pripadne tablet bez sim, karty, tak neviem neviem...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ked chces volat a byt volany na telefonne cislo tak je jasne, ze budu chciet telefonne cislo. Ak chces nieco cisto po webe tak hladaj SW VoIP phone with encryption.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Aj zo skypu volam a mozem byt volany a nevyzaduje si to sim kartu, takze nebud pesimista :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale ked volas zo/na Skype prostrednictvom telefnneho cisla tak tiez na anonymitu mozes zabudnut. Volat zo skype uctu na skype ucet sa uz trosku anonymnejsie da.
Napísať odpoveď