USA - Work and Travel

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Jonitt
Novice
Novice

Re: USA - Work and Travel

Príspevok od používateľa Jonitt »

Platí to ako som už písal, s tým problém nieje...
milanicq123
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa milanicq123 »

a co veci okolo nasich uradov? Berie sa to ze normalne pracujete? Netreba teda riesit ziadny urad prace ani nic, ak uz vyjdete zo skoly, a napriklad hned na druhy den uz mate pracovne viza cez WAT?
Jonitt
Novice
Novice

Toto ešte neviem ako sa bude riešiť, ale predpokladám, že hneď po štátniciach sa treba ísť zahlásiť na úrad práce a povybavovať potrebné veci, čo treba po ukončení školy a môže sa vyraziť do Ameriky.
milanicq123
Amateur
Amateur

kam ides, ked sa mozem spytat? resp odkial si? ides s niekym?
Jonitt
Novice
Novice

Sme traja a chceme ísť do Hard Rock Cafe. Už sme sa zaregistrovali v Student Agency. Miesto ešte nevieme... možno Baltimore, Myrtle Beach, Niagara falls alebo niekde inde. Ak by si niekoho hľadal k sebe tak sa skús pozrieť na fóra hedvabnastezka(.)cz a dobrodruh(.)sk. Viacej ľudí takto hľadá niekoho do skupiny na cestovanie/prácu.
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Shwollo »

Jonitt napísal:Toto ešte neviem ako sa bude riešiť, ale predpokladám, že hneď po štátniciach sa treba ísť zahlásiť na úrad práce a povybavovať potrebné veci, čo treba po ukončení školy a môže sa vyraziť do Ameriky.
nie, netreba. Jedine co potrebujes riesit je odhlasit sa zo zdravotneho poistenia aby si to nemusel platit = budes samoplatca. Na urade prace by sa musel hlasit kazde dva tyzdne osobne a kedze budes v USA tak sa to neda. Registracia na urade prace je dobrovolna a oni by za teba platili poistenie. Ale kedze ty sa odhlasis z poistovne tak to nie je potrebne. Potom po navrate z usa sa tam zase zaregistrujes.

+ konciace rocniky musia k vizam dolozit pracovnu zmluvu alebo cestne prehasenie, ze ta zamestnaju ked sa vratis z USA. V praxi to znamena, ze pojdes za nejakym znamym, ktory ti na hlavickovy papier napise, ze od napr. 1.10. budes u neho pracovat, da tam podpis a peciatku. Vybavene.

Ja som to riesil presne takymto sposobom minuly rok.
Jonitt
Novice
Novice

Shwollo vďaka za info! To som nevedel, že treba postupovať takto.
milanicq123
Amateur
Amateur

Dozvedel som sa ze ak by som chcel ist na Camp, ako napr Support Stuff, tak najneskorsi termin prijazdu my mal byt 13.6. .. Statnice v skole mam ale o tyzden neskor, takze bude asi dost obtiazne nieco urobit, aby som mohol vycestovat :(
Jonitt
Novice
Novice

Viem, že pri iných prácach sú aj neskoršie termíny.
Shwollo
Darca
Darca

milanicq123 napísal:Dozvedel som sa ze ak by som chcel ist na Camp, ako napr Support Stuff, tak najneskorsi termin prijazdu my mal byt 13.6. .. Statnice v skole mam ale o tyzden neskor, takze bude asi dost obtiazne nieco urobit, aby som mohol vycestovat :(
to zalezi od kempu. Ty ked si v prihlaske vyplnis, ze mozes zacat pracovat od 18.6. tak ti najdu kemp kde zacnes od 18.6. Poznam babu, co mala celkom sialene datumy. Odchadzala az niekedy koncom jula a dostala kemp. Pripadne v kempe nebudu mat problem ak prides o par dni neskor. Ale to plati skor pre returnee
milanicq123
Amateur
Amateur

ktoru agenturu v ramci CR odporucate? Asi teda kvoli datumu pripada do uvahy len WAT , kempy nie.
Shwollo
Darca
Darca

ja som isiel cez CCUSA ale slovensku. Ked si budes vyberat agenturu tak si prestuduj poplatky za vsetko. Niektore agentury maju v cene aj poistku, niektore nie, niektore to maju napisane tak, ze si to ani nevsimnes

Na tie datumy sa popytaj v agenture. A hlavne si to vybav uz teraz a necakaj do buduceho roka
milanicq123
Amateur
Amateur

v ceskej CCUSA som bol, kempy su max do 13.6. napriklad... tazko sa to vybavuje teraz, ked clovek nevie co sa stane za polroka... a storno poplatkov mozne prakticky neni, jak som pozeral
Shwollo
Darca
Darca

za pol roka bude vacsina plna a bude ovela tazsie najst job
milanicq123
Amateur
Amateur

ako to riesia ludia ten odjazd, ak nevedia ako budu mat skusky, ci nebudu pretahovat az do leta napriklad (napr medicina alebo pravnici to tak mozu mat)... ?
Shwollo
Darca
Darca

musis porobit na prvy krat alebo v predterminoch.
Pockaj... ty si snad nemyslis, ze staci, ked to zacnes riesit po skuskovom...?
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

no tak sa budes snazit aby si vsetky skusky spravil do datumu odletu, kazdy to tak robi, inak sa to neda :)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Mne to pred rokom nevyšlo, tento rok som už chcel ísť na sto percent, ale ja na škole proste nemám šancu spraviť skúšky. Posledná skúška bude asi až v polke Júna, a to hovorím o riadnych termínoch. Opraváky na konci Júna, alebo neskôr. :/
DarkNation
Expert
Expert

Príspevok od používateľa DarkNation »

Nechysta sa niekto z vas teraz 19teho marca na plavcicky kurz do Banskej Stiavnice?
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Zdravim Vas. Som PhD student v IT, podarilo sa mi ziskat funding na 6 mesiacov, mam aj host labak na univerzite v Massachusetts, len som sa chcel tak predbezne informovat ake mi bude treba viza? mam na to este cas kedze odchod mam naplanovany az na polku novembra...
Napísať odpoveď