uz by sa to nemalo dat, vlastne uz od minuleho semestra bolo zavedene tak ze kazdy den bolo nejake cviko ... lebo nas krasny, dobry dekan sa vyjadril ze studenti sa maju venovat studiu a nie praci tak chodime do skoly cely tyzdenpiton napísal:Informatika na FEI TUKE - prvy rocnik vacsinou po-stv v podstate cele dni, vo vyssich rocnikoch si robis rozvrh sam, zvycajne sa daju natlacit vsetky cvika na 1-2 dni. Cim vyssi rocnik, tym menej si v skole.
Aka vysoka skola ?
-
Grond
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aka vysoka skola ?
Otázka pre ľudí z jedlíkovej 9.
Ako to tam riešite s internetom? Lebo som počul, že je obmedzenie 8GB na týždeň a to mi príde dosť málo to mám tak na 2 filmy. Ste sa s tým naučili žiť? Alebo máte vlastný net?
Ako to tam riešite s internetom? Lebo som počul, že je obmedzenie 8GB na týždeň a to mi príde dosť málo to mám tak na 2 filmy. Ste sa s tým naučili žiť? Alebo máte vlastný net?
skoro vsetko mas na sieti, ftp servre filmarik a serialik (hoci tie podla mojich poslednych info su offline) a hlavne DC++ hub, kde je toho strasne vela. A do toho limitu sa zaratava len tusim stvrtina, ked tahas v noci, cize je to v pohode...
// vlastny net je uplna blbost... Na intraku mas 100Mbit up/down...
// vlastny net je uplna blbost... Na intraku mas 100Mbit up/down...
Začínam sa obzerať po VŠ, celkom ma zaujala Katedra kybernetiky a umelej inteligencie na TUKE. Je niečo takéto v BA alebo v Brne? Hlavne o tú umelú inteligenciu mi ide
-
mirak2
Hardcore addict
nesleduj katedry ale studijny odbory/programy. katedry su iba pracoviska, z ktorych ludia zabezpecuju vyucbu, malokedy ma jedna konkretna katedra na starosti vsetky predmety v studijnom odbore.
No, zle som sa vyjadril
Hľadám práve odbor Umelá inteligencia - tam to majú ale až pri inžinierskom, ale to by nevadilo. Len potrebujem aby to bolo niekde tuto bližšie.
// edit: Zistil som, že na FEI v BA majú nejaký podobný odbor, len som sa chcel vyhnúť elektrotechnike, viac som naklonený IT - hlavne programovaniu
// edit2: Tak dopracoval som sa k tomu, že na FI MUNI majú odbor "Umělá inteligence a zpracování přirozeného jazyka" a je dokonca už od bakalára. Oplatilo by sa to ísť študovať, alebo sa na to vykašlať a vybrať niečo iné?
// edit: Zistil som, že na FEI v BA majú nejaký podobný odbor, len som sa chcel vyhnúť elektrotechnike, viac som naklonený IT - hlavne programovaniu
// edit2: Tak dopracoval som sa k tomu, že na FI MUNI majú odbor "Umělá inteligence a zpracování přirozeného jazyka" a je dokonca už od bakalára. Oplatilo by sa to ísť študovať, alebo sa na to vykašlať a vybrať niečo iné?
-
audiotrack
VIP
vykašlať. Umelá inteligencia nie je programovanie hlavnej postavy vo warcrafte, ale učenie sa gréckej abecedy v čisto matematicko-teoretických predmetoch. O to skôr, ak je to spojené so spracovaním jazyka, takže sa to bude orientovať skôr na formálne jazyky a syntaktické analýzy ako na genetické algoritmy.kubaj napísal:...len som sa chcel vyhnúť elektrotechnike, viac som naklonený IT - hlavne programovaniu
...Oplatilo by sa to ísť študovať, alebo sa na to vykašlať a vybrať niečo iné?
Aha... No dobre teda
A keby som sa chcel venovať programovaniu a tej umelej inteligencii, tak čo by bolo pre mňa najvhodnejšie? Čo som načital po internete o VŠ, tak mi vyšlo, že väčšina ľudí preferuje VUT pred STU, ale že je to časovo dosť náročné. Tam by sa asi nedalo popri škole ešte venovať tej umelej inteligencii, že?
preco prave umela inteligencia?
chod na nejaku informatiku, kludne aj na FIT VUT, sprav bakalara, ktory je vseobecny, potom uvidis, ci chces UI alebo nieco ine
chod na nejaku informatiku, kludne aj na FIT VUT, sprav bakalara, ktory je vseobecny, potom uvidis, ci chces UI alebo nieco ine
-
audiotrack
VIP
a prečo ťa tak ťahá tá umelá inteligencia? Máš aspoň predstavu čo to je? Alebo to len znie cool?
Popri každej škole sa dá venovať čomu chceš. Kľudne si čítaj aj knižky z biologie alebo práva, nikto ti v tom nebráni. Či to budeš časovo zvládať je na tebe. Nedá sa to generalizovať na školu. Ja som mal na Masarykovej univerzite pocit, že mi dáva zabrať a veľa voľného času som namel. A mal som spolužiaka čo študoval dva odbory (informatiku so mnou na FI a ešte matematiku-fyziku na prírodovedeckej) a ešte zvládal aj všetky intrákovice, športové akcie a samozrejme samé áčka. Takže to nie je o škole, ale jednotlivcoch
Popri každej škole sa dá venovať čomu chceš. Kľudne si čítaj aj knižky z biologie alebo práva, nikto ti v tom nebráni. Či to budeš časovo zvládať je na tebe. Nedá sa to generalizovať na školu. Ja som mal na Masarykovej univerzite pocit, že mi dáva zabrať a veľa voľného času som namel. A mal som spolužiaka čo študoval dva odbory (informatiku so mnou na FI a ešte matematiku-fyziku na prírodovedeckej) a ešte zvládal aj všetky intrákovice, športové akcie a samozrejme samé áčka. Takže to nie je o škole, ale jednotlivcoch
Neviete mi povedat, ci sa da niekde u nas studovat informatika popr. pod. odbor v externej forme?
na paneuropskej.
nie je to ale nic extra, preberaju tam vsetko strasne povrchne, z roka na rok menia rozvrh (podla toho akych ucitelov ziskaju), takze sa stane nieco take ze mas v tretom rocniku predmet co maju zaroven prvaci a teda tomu odpoveda aj odbornost.
no a sice teraz otvorili magisterske ale nema to s informatikou skoro nic spolocne, je to skor IT management a aj to skor management ako IT...
ak chces studovat VS aby si sa aj nieco naucit tak bud do zahranicia alebo proste na denne, ak chces studovat popri praci iba aby si diplom ziskal (ako ja), pretoze tie vedomosti uz viac menej mas, tak na to je to idealna skola
nie je to ale nic extra, preberaju tam vsetko strasne povrchne, z roka na rok menia rozvrh (podla toho akych ucitelov ziskaju), takze sa stane nieco take ze mas v tretom rocniku predmet co maju zaroven prvaci a teda tomu odpoveda aj odbornost.
no a sice teraz otvorili magisterske ale nema to s informatikou skoro nic spolocne, je to skor IT management a aj to skor management ako IT...
ak chces studovat VS aby si sa aj nieco naucit tak bud do zahranicia alebo proste na denne, ak chces studovat popri praci iba aby si diplom ziskal (ako ja), pretoze tie vedomosti uz viac menej mas, tak na to je to idealna skola
kubaj, sprav si kdekolvek na slovensku bakalara v informatike (osobne odporucam matfyz v ba) a potom chod na mastra do viedne. Tam je umela inteligencia, ktora je vyucovana v anglictine a je tam dost velky vyber predmetov zo vsetkych oblasti.
Zdravím, chcel by som sa spýtať že ak som dva roky študoval na slovensku, a teraz by som chcel začať na inej škole v čr či sa to automaticky berie aj v čr ako prekročenie dlžky štúdia a či by som musel platiť školné ? Vdaka za odpoved
Zdravim, chodim na VS, ktora ma vobec nebavi. Som druhak na EUBA fakulta podnikoveho manazmentu. Chcem odist len neviem kam. Robit sa mi nechce cize ostava len ina VS. Kedze ma toto vobec uz nebavi tak chcel by som uplne ine zameranie. Vzdy ma bavil film ale skoly kde sa uci maju pri prihlasovai podmienku ze im musim poslat nieco co som vytvoril co je problem lebo som nikdy nic netvoril. Kludne som otvoreny hociakemu napadu lebo tu som uz na 90% rozhodnuty ze tu nechcem byt. Skola by mohla byt v BA pripadne Praha/Brno ale nie je to podmienkou samozrejme. Najvacsi problem mi na terajsej skole robi ekonomia a statistika cize tomu sa chcem uz vyhnut. Hlavne proste tomu uceniu sa nekonecne dlhych textov. Viem ze o tom to studium na VS je ale tak ak toho bude proste menej budem len rad. Z toho mi vypliva ze by som siel na nejaku skolu kde sa tvori ale ako som spominal na ne treba k prihlaske nieco pridat. Sam velmi neviem co chcem takze moze sa to zdat chaoticke ale aj tak budem vdacny za kazdu radu.
dik
dik
sam nevies co chces a my ti mame poradit...
Aby si mohol na VS nieco "tvorit", tak musis nastudovat prave tie spominane texty...saolin napísal:Zdravim, chodim na VS, ktora ma vobec nebavi. Som druhak na EUBA fakulta podnikoveho manazmentu. Chcem odist len neviem kam. Robit sa mi nechce cize ostava len ina VS. Kedze ma toto vobec uz nebavi tak chcel by som uplne ine zameranie. Vzdy ma bavil film ale skoly kde sa uci maju pri prihlasovai podmienku ze im musim poslat nieco co som vytvoril co je problem lebo som nikdy nic netvoril. Kludne som otvoreny hociakemu napadu lebo tu som uz na 90% rozhodnuty ze tu nechcem byt. Skola by mohla byt v BA pripadne Praha/Brno ale nie je to podmienkou samozrejme. Najvacsi problem mi na terajsej skole robi ekonomia a statistika cize tomu sa chcem uz vyhnut. Hlavne proste tomu uceniu sa nekonecne dlhych textov. Viem ze o tom to studium na VS je ale tak ak toho bude proste menej budem len rad. Z toho mi vypliva ze by som siel na nejaku skolu kde sa tvori ale ako som spominal na ne treba k prihlaske nieco pridat. Sam velmi neviem co chcem takze moze sa to zdat chaoticke ale aj tak budem vdacny za kazdu radu.
dik
nevravim ze chcem skolu kde nemusis citat. ale proste chcem vyradit take kde je toho fakt vela. ako na mojej alebo na prave napriklad kde je to este horsie.
vysoku skolu za teba nikto nevyberie... ozaj myslis ze je rozumne nechat rozhodovat o svojej buducnosti ludi na fore a podla toho "kde sa toho treba najmenej ucit"?
niekto ti tu nieco doporuci a o 2 roky budes zase pisat "toto nebolo ono, dajte nieco ine"?
ak sa ti nechce robit, tak nepracuj a nechod ani na vysoku skolu, ked ani o to viditelne nemas moc zaujem... ci ak nebudes na skole, tak ti rodicia prestanu davat vreckove? o tom je to cele? co najjednoduchsiu skolu, aby si sa mohol flakat a zit na ukor rodicov?
ak ta bavi film, mozes skusit fakultu masmedii na paneuropskej, na prijatie nepotrebujes nic, studium asi tiez nebude bohvie aka kvalita, ale maju dobre vybavenie a pokial ta to bude ozaj bavit a budes mat, tak sa nieco aj naucis. pokial nie, spravit to aj tak
samozrejme je to sukromna skola, treba platit.
niekto ti tu nieco doporuci a o 2 roky budes zase pisat "toto nebolo ono, dajte nieco ine"?
ak sa ti nechce robit, tak nepracuj a nechod ani na vysoku skolu, ked ani o to viditelne nemas moc zaujem... ci ak nebudes na skole, tak ti rodicia prestanu davat vreckove? o tom je to cele? co najjednoduchsiu skolu, aby si sa mohol flakat a zit na ukor rodicov?
ak ta bavi film, mozes skusit fakultu masmedii na paneuropskej, na prijatie nepotrebujes nic, studium asi tiez nebude bohvie aka kvalita, ale maju dobre vybavenie a pokial ta to bude ozaj bavit a budes mat, tak sa nieco aj naucis. pokial nie, spravit to aj tak