Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa Hegy »

GothaR napísal:Ked ides dolava a je tam taky polomer zakruty ako je nakresleny, tak urcite davaj smerovku dolava. Smerovka doprava v podstate nie je nutna, lebo ides rovno, ale ked niekto stoji na stopke, tak mu smerovkou doprava naznacis, ze moze ist. Ak smerovku nedas, tak moze predpokladat, ze pojdes po hlavnej a bude zbytocne cakat.
no neviem neviem ci toto je zrovna spravny vyklad... Smerovkou (ne)davas znamenie o zmene smeru jazdy, kedze nedanim smerovky v tomto pripade znamena ze nemenis smer jazdy (cez krizovatku pokracujes rovno - na vedlajsiu cestu) moze ktokolvek (a spravne) pochopit ze planujes pokracovat v jazde rovno (bez smerovky) a neodbacas po hlavnej do lava (pouzitie smerovky).
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...už sa to tu raz riešilo a všetci to tu poplietli...

http://auto.sme.sk/c/6710014/hlavna-ces ... oviek.html

...riešilo sa to tu:

post1907120.html#p1907120

...a pridávam aj názor odborníka:

post1962077.html#p1962077
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

:smt025 :P
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Trochu mimo témy, ale týka sa áut..

Akurát som pozrel von oknom na parkovisko pred blokom a vidím, že všetky autá (vrátane môjho) majú za stieračom nejaký reklamný letáčik. Je niečo takéto legálne? Priznám sa, že by som ruky dolámal všetkým týmto ľuďom. Už aby som aj na auto písal oznam, že si neželám letáky za stieračom.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

co ci je legalne? ze Ti na auto polozil kus papiera? ale no... :)

komu by si ruky dolamal? tomu kolporterovi, co to robi brigadne za dve eura na hodinu? :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ani predvolebne skrabky na zimu ta nepotesili? :D
ked si nedostal, zobral si z ineho :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No vidíš.. škrabku by som uvítal, tú som nedostal! Asi mi ju niekto zobral.. sakra! :)

//dnes za stieračom boli pôžičky provident..
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

brm napísal:No vidíš.. škrabku by som uvítal, tú som nedostal! Asi mi ju niekto zobral.. sakra! :)

//dnes za stieračom boli pôžičky provident..
Asi ti chceli naznacit, ze je cas na nove vozidlo :P

Inac chcem sa ja opytat, (som si vedomy, ze zijem v UK a zakony su ine, ale predsa podobne). Je tu zvykom, ze nikto nedava smerovky, cest vynimkam (ruky nohy by som bozkaval tym co pouzivaju tu magicku packu za volantom). Proste na kruhaci, na dialnici, menenie pruhov, odbocovanie z hlavnej cesty, pripadne z vedlajsej na hlavnu, tiez neda vediet ci ide do prava alebo do lava. Clovek uz proste ani nevie co ma robit ked caka na kruhaci, alebo na krizovatke, ze ci mozem ist, alebo ci ten parchant pokracuje v jazde dalej, alebo odbocuje, tak niekedy uz proste treba risknut a struhnut to...otazka je, berie sa do uvahy v pripadnej nehode, ze vodic neznacil kde ide? Da sa to nejako realne dokazat? Mozem s tym v pripade tej nehody operovat pred policajtami, alebo na sude?
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

To by zaviselo od konkretneho pripadu. Preto treba mat kameru v aute. Najlepsie nejaku s extremne-sirokouhlym objektivom, ktory vidi aj za roh. :)

Ale predpokladam, ze ak by napr. niekto vchadzal do kruhacu so smerovkou doprava a ty by si mu nedal prednost, z coho by bola nehoda, tak na vine by si bol ty za nedanie prednosti. On by mal tak najviac spoluvinu a to by ju najprv aj tak este trebalo dokazat.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Takze ak davam prednost a vidim ze dotycny odbaca prec tak som aj tak vinny ja ked do mna vleti? Samozrejme ak to mam natocene. Nadhera.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Toto ma strasne serie, lebo kopukrat cakam jak ten ko*ot, a debilko aj tak vyjde z kruhaca skor.
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Kruhace su kapitola sama o sebe, tam ma u nas asi kazdy svoje pravidla. Bez smerovky, smerovka cely cas doprava, pripadne dolava (vacsinou ked pouziva 3. vyjazd :lol: ).... Je to proste specialita.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Specialita v UK su taxikari, 90% z nich pochadza z Indie, Pakistanu alebo Bangladesu, pridu do Britanie robit taxikarov, no prinesu si sebou aj svoje pravidla cestnej premavky, ako to vidno v dokumentoch o Indii a podobne, proste idu jak pride, kde pride, kedy pride, kade tade, hoc jak, bez smeroviek, bez ohladu a podobne...a potom to fakt je ako v Bollywoode.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

wladas napísal:Takze ak davam prednost a vidim ze dotycny odbaca prec tak som aj tak vinny ja ked do mna vleti? Samozrejme ak to mam natocene. Nadhera.
No asi neodbocil ak do teba vleti :)
Na autoskole nas ucili, ze smerovka nesmerovka, mam ist az ked nie je pochyb ze ten na hlavnej odbaca/meni smer a nehrozi aby sme sa zrazili. A ak sa zrazime - no tam je potom tazko nieco dokazovat.
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Ja som pred pár dňami zažil, čo sa ide do devínskej pri OC Bóry, kde sú 2-prúdové kruháče. Muž/žena nevidel som, bol v protismere. Absolútne netuším jak sa tam dostal, naštastie bolo pol 6 ráno, ináč by to asi nedopadlo dobre.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

STomko napísal:
No asi neodbocil ak do teba vleti :)
Na autoskole nas ucili, ze smerovka nesmerovka, mam ist az ked nie je pochyb ze ten na hlavnej odbaca/meni smer a nehrozi aby sme sa zrazili. A ak sa zrazime - no tam je potom tazko nieco dokazovat.
a s touto teologiou sa v BA aj niekam dostanes? By som siel 6 hodin do prace :lol:
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Ver mi ze sa dostanem :)
Chcel som len poukazat na to ze ak sa vopchas na hlavnu cestu, lebo auto iduce po hlavnej malo smerovku na odbocenie, no nakoniec neodbocilo, bude to tvoja vina a tvoje starosti. Ak si skuseny vodic a nemas problem odhadnut situaciu, nemusis to riesit :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Mas pravdu situaciu sa snazim riesit operativne ked vidim ze ma smerovku idem mu do cesty ak vidim ze je kokto tak opät v zavislosti od situacie sa mu bud uhnem, pridam tak aby som ho neobmedzil alebo ak sa da tak mu trosku postahujem prdelku samozrejme kolizii sa snazim vyhnut za kazdu cenu ale ak by som mal naozaj cakat vzdy na to, ci smerovkou, blikajuci naozaj bude odbacat a ja som na vedlajsiej tak ma napada hned niekolko krizovatiek v BA kde by si sa nikam nikdy nedostal v spicke.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja to tak robim tiez, ale na hlavnu vyjdem az ked zretelne vidim, ze spomaluje. V tomto by velmi pomohli brzdove svetla vpredu, kedysi sa o tom napisalo par clankov, ale legislativa to este neumoznuje. Ak by boli brzdovky napriklad v zrkadlach, tak by to bolo idealne, hned by aj chodci vedeli, ze mozu ist na prechod, atd.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Hej, a niekto mi odbije zrkadlo s brzdovym svetlom, smerovkou, vyhrievane, el. nastavitelne, automaticke sklapatelne a so senzorom slepeho uhla a mozem to dat na totalku :D
Napísať odpoveď