Monitor 24" - 27" VESA

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Monitor 24" - 27" VESA

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tak ja monitor nepotrebujem, ale chcem aspon v januari - a ak bude freesync monitor s dobrymi ostatnymi parametrami, tak sa to oplati, aj ked nemam amd, povodnu grafiku, ktoru mam este len objednanu by som po roku mohol predat, co som aj planoval, no a ked sa dovtedy nvidia neprispoobi, tak kludne kupim amd - myslim ze podobne bude rozmyslat viacero ludi a navyse aj sucasne monitory, niektore pojdu prerobit, takze pochybujem ze to nvidia necha tak.

BTW od akej sumy su teraz monitory s G-Sync?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Samozrejme, no ak porovnas rovnaky panel s G-Sync a bez neho, tak tam stale bude velky rozdiel pri hrani hier. Tato technologia nie je pre ludi co robia s dokumentami, prezeraju web a sem tam pozru film.

Tuto mas ceny: http://www.overclockers.co.uk/productli ... groupid=17 - najlacnejsi za cca 350€+

A ano, u niektorych sucasnych by mohol stacit len FW update, ale to ti nikto nespravi. Firmy by sa okradali o zisky z predaja novych monitorov.

V skratke, ja stale pokukujem po tom Delli, no mam ponuku na BenQ so slusnou zlavou, takze tam by som mohol mat aj 300€ BenQ za lacnejsie ako ten Dell...
Pockam do polky decembra a uvidim. FreeSync alebo nie, zaciatkom januara to musim mat spravene.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Neviem kde si nasiel za 350€, na tej stranke su libry a na heureke je z tych najlacnejsi za 421€, takze aj ked budu freesync o stovku lacnejsie, co na zaciatku asi nie, tak to bude pri velkom optimizme 300€ a to je dost...

Ja FW update nechcem, ale urcite sa najdu ludia ktori to robit budu, mozno aj neoficialne..

Ty chces vlastne g-sync ci nie? Lebo vzhladom na rozpocet to nejak nevychadza.

Hm... vediet tak ceny a datum tych freesync monitorov teraz...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja chcem FreeSync, sak som pisal ze mam AMD grafiku ;)
Ako pre mna to nie je az taka velka nutnost. Ako som povedal, do januara musim mat 2 nove monitory na stene, ak do vtedy nebudu FreeSync vonku, alebo budu monitory bez FreeSync lacnejsie s lepsimi parametrami, tak vezmem obycajny :)

//autoeditácia príspevku (01 Dec 2014, 23:03)
Ok, takze..... Co povies na BenQ XL2430T? Mozem ho mat za vyrazne nizssiu cenu (cca 220€). Nemyslim si ze najdem asi nieco lepsie. Ci ma ten Dell o tolko lepsie farby, ze by stal za vyssiu sumu a 144Hz?

Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak sa pytas mna, tiez tu len vyberam, ale podla toho co som zistil...

Freesync Samsungy maju prist az v marci a len 4K, full HD v nedohladne, co ine znacky neviem. Ked ti netreba freesync, OK, ale uz dnes existuje monitor, pisal som o tom v "mojej" teme:

post2129137.html#p2129137

Takze na tvojom mieste pockam a vyhladam monitor, ktory by sa dal aspon v buducnosti prerobit, aktualizovat FW na freesync, ci uz to vyuzijes alebo nie, stale lepsie ak kupis taky monitor a mozno aj o rok to vyuzijes, lebo tie vyhody a uspory na grafike budu asi velke.

Mne to tak nesuri, ale na tvojom mieste pockam, alebo pozistujem ktore monitory sa budu dat aktualizovat, myslim ze nutnostou je HDMI, neviem aka verzia, mozno aj existuje zoznam potencionalne aktualizovatelnych monitorov na freesync - ak ano, tiez by som ho rad videl, kedze monitor by som chcel cim skor, ale freesync, priamo alebo s updatom by som vazne potreboval, ak bude dobra cena.

Hlavne vzhladom na cenu, myslim ze freesync monitor za taku cenu by mohol byt, takze mozno aspon "freesync ready" monitor, len neviem ci ti niekto take nieco potvrdi dnes (ale zajtra mozno :) ).
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nie, pytam sa Ryana....

Ide o to, ze ten monitor stoji 350€+ a ja ho mozem mat za ca 220€, no ponuka plati tak tyzden maximalne.
A nutnostou je DisplayPort 1.2. Cez HDMI to ani nepojde. Aspon nie zo zaciatku.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Tak je to TN. To treba brat do uvahy. Takze to farby nebude mat nejako dokonale, co je ale horsie je kontrast, cierna a uhly. Ked to chces ale primarne na hry tak to nemusi az tak vadit.

Ono ten freesync tiez netreba brat za zazracnu technologiu. Mozno to nieco zlepsi, ale tiez to moze ostat na urovni marketingu. Kazdy je na pohyb inak citlivy a niekto rozdiel vidiet nemusi vobec. Navyse je to LCD. A to uz z principu alo funguje nebude nikdy zobrazovat plynulo a nespravi to ziadna zazracna technologia. Ostrost pohybliveho obrazu je vzdy rovnaka. U full hd je to na urovni 300 riadkov (ako keby mal monitor rozlisenie 1920x300). A nespravi to ani milion Hz.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Takze mi vlastne hovoris ze ten IPS dell je lepsi? Za PC hravam hry, pozeram serialy/YouTube videa, robim weby a surfujem. Tot asi tak vsetko.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vyslovene na hry bude asi lepsi Benq. Dell je ale univerzalnejsi.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No na tie veci co robim? Kedze pracujem z domu, sedim za tym PC aj 18 hodin denne. Z toho cca 10 hodin web a kadajake tie programy, cca 4 hodiny hry (kedy ako, niekedy nehram hry aj dva dni) a zbytok pozeranie videi na YouTube ci serialov. Casto aj pozeram nieco kym pracujem. Chcel som dobre pozorovacie uhly hlavne preto, ze casto pozeravam serialy z postele a ten LG nejde naklonit ani nic podobne. No myslim si, ze ked pojde naklonit, tak pozorovacie uhly az taku rolu hrat nebudu.

Takze? Predsa len, 350€ (220€) vs 260€ ???
Ryan Giggs
VIP
VIP

Prave preto ze nahravas az tak intenzivne by bol lepsi Dell. Ale kludne vezmi ten Benq moznosa ti zapasi. Prinajhorsom ho mozes vratit.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak ide o to, ze ked uz hravam, tak ono tych 144Hz by bolo peknych. Videl som 144Hz panel a ten rozdiel je obrovsky. A k hravaniu: Zasa cez vinkendy ked nerobim to je tak 8 hodin hry a 8 hodin ine blbosti :D

A vratit neviem ci ho budem moct. Beriem to cez kamarata. Ale vyzera slusne, tak uvidime. Pri najhorsom by som si casom kupil treti IPS ktory by som dal nad tieto dva (nemam sancu si tu vopchat 3 monitory vedla seba so spravnym uhlom, to by museli byt 17").
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ono 144 Hz je pekne cislo ale tiez to nie je spasa. Sice to pobezi plynulejsie ale za cenu dalsich artefaktov. A monitory nemaju dejudder ako televizory aby tie neduhy obrazu zamaskovali. Nie vzdy tam totiz pustas aj zdroj ktory ma 144 fps a ten monitor ma dost prace s tym aby z toho zdroja vykuzlil tych 144 Hz. Ked mas napr. Zdroj so 60p tak to ten monitor musi kazdy snimok zobrazit 2x ale stale to este nie je 144. Takze par z tych obrazkov musi zobrazit 3x aby to bolo tych 144. A tam vznikaju chyby v obraze (napr. trhnutie atd.)

Zalezi ako si na to vsetko citlivy a ako sikovny je ten ktory monitor.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak ten monitor ma moznost si nastavit frekvenciu na 100 / 120 a 144 Hz, takze to by asi slo. A dost sami pozdava ta technologia Black Equalizer, lebo ako som spominal, na mojom LG v tmavsich scenach (napr.: Sci-Fi film, tmava scena na vesmirnej lodi v chodbe a ja nevidim nic, len uplnu tmu a par blikajucich svetielok na strope).

No a k Free Sync: Robi to dost. Teda nespasi ta to ked mas 144Hz monitor a mas len 60FPS, ale ak ti to kolise na nejych 130-150, ani si to nevsimnes. A ked podporuje DP 1.2, nozno by nan vydali FW update. Uvidime. Zoberiem tento a ak, tak by som si na graficku pracu kupil treti... Ja si po ne pojdem do CR, tak si ich tam otestujem, len si nemyslim ze tam budem mat pristup k tomu Dellu na porovnanie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vsimnut si to vsimnes pokial to nie je presny nasobok nativnej frekvencie. Ale ako pisem, zalezi na citlivosti.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Takze ak ho budem normalne mat na 120Hz a pri hrach kde viem ze bezne dam tych 150GPS na 144Hz, by nemali byt problemy, ze?

A citlivost neviem. 144Hz panel som nikdy nemal. Videt, ano ale to nie je pouzivanie.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Asus VG248QE - nasiel som tento monitor, na heureke jeden uzivatel napisal ze, citujem:

"Za zmienku stojí, že sa jedná o prvý monitor s prítomnosťou technológie G-Sync!"

Nezda sa mi to, hlavne kvoli cene, je to sice TN, ale ma 3D a ak by mal aj G-sync, bol by velmi zaujimavy...

Inak stale priebezne zistujem ako to bude s FreeSync, teraz este tema 60/120/144Hz - cital som ze ti co maju 120 ci 144Hz, by uz 60Hz monitor nikdy nechceli, takze rozhodovanie je opat tazsie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Chcel by som vidiet niektorych z tych co to pisu ako by dali slepy test...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Obycajny gamer tam velky rozdiel neuvidi, ale ak hravas hry casto a mas dostatocny vykon na to aby si tych cca 150FPS mal, tak je to rozoznatelne a ak potom skusis 60Hz panel, tak ti to pride divne.
Je to podobne (nie az tak extremne rozoznatelne, zas nech neprehanam) ako ked pouzivas HDD, staci ti to, nemas problem, potom prejdes na SSD. Skus sa vratit na HDD, pojde ta porazit, preto ja mam f plane kupovat SSD aj do HTPC aj do mojho booku.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Praveze je to dost individualne. Nemozes to takto pausalizovat.
Napísať odpoveď