Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

veru, tento originál divoký banán stvorený bohom by asi nebolo tak jednoduché olúpať a rozžuť. ešte, že nás boh dodatočne obdaril rozumom, vďaka ktorému sme si dokázali vyšľachtiť banán do súčasnej podoby.

//add. pic :D
Prílohy
musa-forest-banana-72.jpg
raycomfort.jpg
raycomfort.jpg (14.21 KiB) 1286 zobrazení
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

javatar napísal:Hlavne, ze on samotny potom co zistil ake vsetky mozne banany existovali pred dnesnou formou stiahol svoje tvrdenie spat.
jasny dokaz toho ze veda a viera by sa nemali miesat ... kazdy by sa mal zaoberat svojou oblastou ...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:
jasny dokaz toho ze veda a viera by sa nemali miesat ... kazdy by sa mal zaoberat svojou oblastou ...
Tym chces povedat, ze viera odpoveda na ine otazky ako veda?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314 napísal:
Tym chces povedat, ze viera odpoveda na ine otazky ako veda?
samozrejme .... hadam si si myslel nieco ine doteraz...

veda vysvetluje veci 5 zmysov...

viera sa zaobera tym co je nad(mimo) 5 zmyslov...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

5 zmyslov je malo :D
Na co mi dava odpovede viera a veda nie?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

napr na existenciu boha
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314

napriklad ako sa spravat k bliznym ... k bohu detom svojej dusi telu z duchovneho pohladu ...

napriklad ked krestan cita o stvoreni sveta za 7 dni ... tak chape ze sa tam hovori o tom ze vsetko pochadza od boha ...
............ked to cita neveriaci hovri to je blbost vsak vedci dokazali ze to trvalo milony rokov... ale nechape ze ten casovy udaj je tam najmenej podstatny.. (je taky aby ho pochopili aj pastiery co nevediacitat a pisat...)

cize to je rozdiel medzi pismom a vedeckou publikaciou ... pismo hovori o nematerialnejpodstate veci ... vedecka publikacia o zisteniach namerane zmyslami...

//autoeditácia príspevku (04 Dec 2014, 11:51)
Waagbistritz69
vsetko by bolo ok keby k tymto diskusiam boli akceptovany aj ludia aj z inehospektra ako duhovy..(napr. ako vydno pri vytvarani narodnej strategie rodovej rovnosti... nik nebol vyradeny ale ani vypocuty a brany do uvahy... ) potom je logicke ze sa ludia buria ... lebo chvala bohhu hlavna miera zodpovednosti za vychovu je stale na pleciach rodicov...

co by ste povedali na povinnej ucasti na nabozenstve... ??? bez ohladu na to ci je niekto krestan alebo nie .... ci suhlasi s touto ideologiou alebo nie... ci chcete vyucovat deti v tejto nauke alebo nie...
..skola nema suplovat rodicov ... ma odlisnu ulohu a nech si radsej plni tu poriadne ...

//autoeditácia príspevku (04 Dec 2014, 11:53)
http://www.hlavnespravy.sk/skola-zakaza ... rov/461971

cize mame 23 rodov cize v kazdej institucii 23 toaliet... x2
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:napriklad ako sa spravat k bliznym ...
To riesi etika.
strapaty napísal:k bohu
to zelzi ci jestvuje
strapaty napísal:detom
pedagogika, etika, psychologia
strapaty napísal: svojej dusi, telu z duchovneho pohladu
psychologia
strapaty napísal:telu
medicina
strapaty napísal:napriklad ked krestan cita o stvoreni sveta za 7 dni ... tak chape ze sa tam hovori o tom ze vsetko pochadza od boha ...
............ked to cita neveriaci hovri to je blbost vsak vedci dokazali ze to trvalo milony rokov... ale nechape ze ten casovy udaj je tam najmenej podstatny.. (je taky aby ho pochopili aj pastiery co nevediacitat a pisat...)
Zaujimave ze s toho isteho textu dokazu ludia vycerpat rozne odpovede na tu istu vec,
jeden zacne pomahat ludom a detom, druhy sa opase vestou s dynamitu.
To nie su odpovede.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

myslis ze na opasanie sa dynamitom je potrebne bibliu???

//autoeditácia príspevku (04 Dec 2014, 12:13)
tak tieto vedy su dost mlade ... nabozenstvo toto riesi uz tisicky rokov...

//autoeditácia príspevku (04 Dec 2014, 12:14)
nehovriac o tom ze sa vacsiou zaoberaju tou fyziologickou castou problemu...
dalsi problem je ze studovat vsetky tieto vedy aby si mohol normalne zit tak jeden zivot ti je malo ... nabozensto ponuka jednoduche a ucinne odpovede a navody...
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

strapaty napísal:http://www.hlavnespravy.sk/skola-zakaza ... rov/461971

cize mame 23 rodov cize v kazdej institucii 23 toaliet... x2
Ty teraz o čom píšeš? Tebe by sa páčilo, keby si musel chodiť len na vyhradené miesta a obmedzil ti prístup na iné, lebo o tom niekto hore rozhodol na základe príslušnosti k nejakej minorite? Podľa teba by asi bolo aj v pohode, keby tam černosi ešte stále museli sedieť len na zadných sedadlách v MHD, nie? Lebo princíp je rovnaký.
strapaty napísal:dalsi problem je ze studovat vsetky tieto vedy aby si mohol normalne zit tak jeden zivot ti je malo ... nabozensto ponuka jednoduche a ucinne odpovede a navody...
Pozri prílohu...

/karma: "wau ty budes asi vysoko vzdelany a inteligentny clovek :)" áno, som na rozdiel od autora karmy, že pozdravujem príbuzných z pralesa
Prílohy
Screen-shot-2011-06-06-at-8.33.30-PM.png
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Siberian
ak ta spravne chapem suhlasis s tym ze ked chalan prehlasi (alebo sa citi ) ze je dievca ma mu bit povolene chodit na dievcenske vecka... aha...

ja by som skor povedal ak si neni schopny pochopit nabozenstvo drz sa vedy tu pri dostatocnom opakovani naucis aj opicu....

//autoeditácia príspevku (04 Dec 2014, 12:38)
" Tebe by sa páčilo, keby si musel chodiť len na vyhradené miesta a obmedzil ti prístup na iné"tak myslim ze vecka a sprchy atd je to absolutne normalne... co intimne sa deje v autobuse .. alebo co ma stym spolocne polozka... skus prepnut tie dva kabliky medzi usami ...lebo neviem o com tocis...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:myslis ze na opasanie sa dynamitom je potrebne bibliu???
neviem kto to povedal, ale : Dobri ludia robia dobre veci, zli ludia robia zle veci, ale na to aby dobri ludia robili zle veci treba nabozenstvo.
strapaty napísal:tak tieto vedy su dost mlade ... nabozenstvo toto riesi uz tisicky rokov...
Preco pises na pocitaci? Ved pocitace su dost mlade, papirus tu je uz tisicky rokov.
strapaty napísal:nehovriac o tom ze sa vacsiou zaoberaju tou fyziologickou castou problemu...
Vazne? Co ta etika, psychologia, socilogia, ... az po moj odbor informatiku, ja som hmotnu vec nemusel riesit uz hrozne davno
strapaty napísal:dalsi problem je ze studovat vsetky tieto vedy aby si mohol normalne zit tak jeden zivot ti je malo ... nabozensto ponuka jednoduche a ucinne odpovede a navody...
Pocul si uz daco take ako vseobecne vzdelanie ? Napriklad sa uci na zakladnej a strednej skole. Bezny clovek nemusi byt lekar na to aby vedel, ze ma za nejakym zajst ked ma zlomenu ruku.
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

strapaty napísal:ak ta spravne chapem suhlasis s tym ze ked chalan prehlasi (alebo sa citi ) ze je dievca ma mu byT povolene chodit na dievcenske vecka... aha...
Či s tým súhlasím alebo nie je irelevantné, školy by nemali obmedzovať práva len na základe sťažnosti katolibanca, pokiaľ by tým narušili zákony, ktoré sú v danom štáte platné. Do toho spadá aj tento prípad, keďže zákony štátu Maine už pokrývali aj túto oblasť.
strapaty napísal:ja by som skor povedal ak si neni schopny pochopit nabozenstvo drz sa vedy tu pri dostatocnom opakovani naucis aj opicu....
Pred chvíľou si písal, že veda je zložitá a zaberá priveľa času a náboženstvo je jednoduché... je zábavné, že si natoľko nekonzistentný, že si dokážeš odporovať aj v dvoch nasledujúcich príspevkoch. A prosím, prezraď mi v čom tkvie výhoda náboženských odpovedí typu "neviem, ale je za tým boh", "netuším, ale je za tým určite boh" alebo "to nezistím, ale treba veriť v boha", lebo to je prístup, ktorý tu prezentuješ a ktorý je dobrý akurát tak na udržiavanie náboženského systému v chode a inak nič - na rozdiel od vedy, ktorá skutočne aj pátra po odpovediach a neuspokojí sa len s dodržiavaním statusu quo. Náboženstvo je o stagnácii. Veda o pokroku.
strapaty napísal:tak myslim ze vecka a sprchy atd je to absolutne normalne... co intimne sa deje v autobuse .. alebo co ma stym spolocne polozka... skus prepnut tie dva kabliky medzi usami ...lebo neviem o com tocis...
Čo intímne sa deje na záchodoch? Väčšinou sú totiž záchody spravené tak, aby sa ľudia na nich neočumovali a aj pri pisoároch asi nebudeš čumieť druhému človeku na bimbasa. Či ty chodíš pozerať na záchody, či skutočne majú ľudia medzi nohami správny orgán? Nakúkaš ponad steny kabínok a keď vidíš niečo neobvyklé, tak ťa to poburuje alebo ako? Lebo ja toto vôbec neriešim a pokiaľ aj uvidím vychádzať zo záchodov niekoho opačného pohlavia, tak je mi to kolosálne jedno, to len katolibancov neustále poburuje všetko spojené s genitáliami. Okrem toho si myslím, že pokiaľ by chalani videli na mužský záchod chodiť niekoho, kto vyzerá a oblieka sa ako dievča, tak to spraví väčšie haló ako keď chodí niekto vyzerajúci a obliekajúci sa ako dievča na ženské záchody, ale medzi nohami má penis a semenníky a má chromozómy XY... takže tá možnosť v článku mi príde decentnejšia. Ale opäť, ty asi dávaš na záchodoch väčší pozor a sleduješ u svojich spoluvylučujúcich aj tieto veci.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

strapaty napísal: veda vysvetluje veci 5 zmysov...

viera sa zaobera tym co je nad(mimo) 5 zmyslov...
Páči sa mi, ako tu opakuješ tvoje bludy dookola, a keď ti niekto vysvetlí, že sú to bludy tak si strčíš prsty do úsť a spievaš si lalalala... a potom to proste kľudne použiješ znovu. Ale že si to ty, tak ti to vysvetlím aj teraz, a keď takúto blbosť ako je v citácii nadomnou zopakuješ o 20 strán tak kľudne aj znovu. Takže:

1. veda nepoužíva na skúmanie zmysly. Veda potrebuje exaktné merania, a ľudskými zmyslami sa nič nedá merať exaktne. A zaujímalo by ma, ako zmyslami zmeriaš napr. coriolisovo zrýchlenie alebo elektrický odpor. Takže tvrdenie že veda vysvetľuje veci ktoré vnímame zmyslami je blbosť, pretože so zmyslami sa žiadna seriózna veda robiť nedá.
2. človek nemá 5 zmyslov, ale okolo 20... okrem základných 5 ktoré poznajú deti už v škôlke, a kde si zastal ty, sú to napr. polohocit (vnímanie kde sa nachádzajú časti tela) alebo priestorová orientácia (vnímanie v akej polohe sa telo resp. hlava nachádza).
...obrázok od Siberiana ťa vystihol presne...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Steju

mna by zas zaujimalo ako by si to zmeral bez zmyslov.... hluch slepi bez hmatu bez chuti bez cuchu ...

ako ked mi niekto nieco na tomto fore povie tak je to svaty fakt ... to mi je novinka...

Siberian

zjavne su tie zachody rozdelene na chalpcenske a dievcenke ... urcite sa to da technicky vyriesit aj inac.. (velka mala atd) ... ale tuna sudi riesia nieco co sa vobec netyka zachodov .. je toobycajny idologicky diktat ... cize tazko hovorit o slobode... zaujimave je ze ak sa to tyka cirkvi tak to vsetkym vadi ... ak sa to tyka pseudo rovnopravnosti ... tak je to in, je to normal...

na rozdiel od vedy, ktorá skutočne aj pátra po odpovediach a neuspokojí sa len s dodržiavaním statusu quo. Náboženstvo je o stagnácii. Veda o pokroku.
tak toto je asi najvacsia blbost aku som na tomto fore cital... nabozenstvo pomaha cloveku skumat jeho vlastny duchovny zivot a hladat odpovede... ale take nieco ty asi nepoznas...

zaujimave je ze veda sa vsemocne snazi cloveku pomoct .... vzdialenosti sa prekonavaju rychlejsie ... i banking setri cas atd ... a vsetci sa stale niekam ponahlaju a nic nestihaju ...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:zjavne su tie zachody rozdelene na chalpcenske a dievcenke ... urcite sa to da technicky vyriesit aj inac.. (velka mala atd) ... ale tuna sudi riesia nieco co sa vobec netyka zachodov .. je toobycajny idologicky diktat ... cize tazko hovorit o slobode... zaujimave je ze ak sa to tyka cirkvi tak to vsetkym vadi ... ak sa to tyka pseudo rovnopravnosti ... tak je to in, je to normal...
jestvuju aj unisexove zachody, ale to je offtopic
strapaty napísal:tak toto je asi najvacsia blbost aku som na tomto fore cital... nabozenstvo pomaha cloveku skumat jeho vlastny duchovny zivot a hladat odpovede... ale take nieco ty asi nepoznas...
Odpovede na co? Otazne je, ci by otazky na ktore dava odpovede jestvovali aj bez nabozenstva.
strapaty napísal:zaujimave je ze veda sa vsemocne snazi cloveku pomoct .... vzdialenosti sa prekonavaju rychlejsie ... i banking setri cas atd ... a vsetci sa stale niekam ponahlaju a nic nestihaju ...
To nie je vina vedy ale kapitalizmu (moj nazor).
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

tak nabozenstvo len pomaha v hladani odpovedi.. neni jedinym nositelom odpovede

"To nie je vina vedy ale kapitalizmu (moj nazor)."

to len dokazuje ze napredovanie vedy nie je az tak dramaticky dolezite z pohladu jedinca ... z pohladu ludstva je to ine kafe... ale veci maju ludom sluzit nie ludia aby sluzili veciam...

podla mna je to vina duchovnej prazdnoty a prevratenych hodnot... ked ludia ziju preto aby jedli a neuvedomuju si ze jedia pre to aby zili... aby zabezpecili rodinu tak cely svoj produktivny vek s nou nie su .. a potom rozmyslaju kto je ten chlapik co byva v izbe jeho syna a mu prave ozznamil ze jeho povinny zivit do 25 ....
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

strapaty napísal:napriklad ako sa spravat k bliznym ... k bohu detom svojej dusi telu z duchovneho pohladu ...
Na duchovny pohlad netreba boha ale zdravy a cisty rozum.

Som ochotny pripustit to, ze ludstvo potrebuje nabozenstvo ale urcite nie boha.

na odlachcenie http://www.drsnysvet.cz/dnes-nelibat/ :lol:
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:tak nabozenstvo len pomaha v hladani odpovedi.. neni jedinym nositelom odpovede
No stale som sa nedopatral k otazkam :D ale s toho co si povedal mi vychadza, ze je jedno co je to za naboznestvo.
strapaty napísal:to len dokazuje ze napredovanie vedy nie je az tak dramaticky dolezite z pohladu jedinca ... z pohladu ludstva je to ine kafe... ale veci maju ludom sluzit nie ludia aby sluzili veciam...
neviem ako ty, ale ja som celkom rad, ze je veda taka aka je, pretoze inak by som sa nedozil svojho prveho roka,
preco nemas rovkau poziadvku na Boha, nabozenstvo?
strapaty napísal:podla mna je to vina duchovnej prazdnoty a prevratenych hodnot... ked ludia ziju preto aby jedli a neuvedomuju si ze jedia pre to aby zili... aby zabezpecili rodinu tak cely svoj produktivny vek s nou nie su .. a potom rozmyslaju kto je ten chlapik co byva v izbe jeho syna a mu prave ozznamil ze jeho povinny zivit do 25 ....
Suhlasim, ale na to netreba nabozenstvo, ale morlaku. Nemyslim si ze je to vyna technyky, ale ludia si myslia ze hej, tak nadavaju na vedu a snazia sa vratit k prirode, aspon to tvrdia, do mmeontu ked na dve hodiny vypadne WiFi a elektrina :smt081
Napísať odpoveď