Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa zelovoc »

jackb napísal: -> http://en.tass.ru/world/764490
iste ze vadia. clanok hovori o rokovani, nie o stavani soch a nabozneskej ucte ku Stepanovi Banderovi. to ako ked sa u nas riesilo, ci moze mat Kon na Hrade gardisticky kriz, alebo nie.

zelo:
no vidis to. moja nevlastna mamka, zubarka, prezila dve rakoviny, pri oboch brala chemo. podla Elitara by uz bola roky mrtva. a hlavne by to jej svagor, profesor na LF UK nevybavoval liecenie u najvacsich odbornikov na zapadnom Slovensku. jej manzel bol detsky lekar. predpisoval najmenej antibiotik v BB kraji, lebo nimi liecil len ozaj nutne pripady. myslim, ze tento clovek by mna ani ostatne deti neockoval, keby vedel ze im ublizuje.
.
o tom som pisal, ze chemo nie vzdy ma zmysel (kedze to zabija rad radom). zavisi hlavne od stadia a druhu rakoviny. neda sa povedat ze chemo je apriori zle, ale je zle ak sa dava tam kde sa nema ( o tom uz je paliativna "liecba"). Dedo bol ozarovany, rezany a este aj pod chemom. Zil dalsich 10 rokov. Ale je mnoho pripadov, kde to nema zmysel, alebo to narobi este viac skody.

Kedze sa mama specializovala na rakovinu prsnikov tak mozem povedat: Jedine vcasna diagnostika. Mala jeden pripad, kde nador narastol za silikonovym implantatom a vdaka nemu to nebolo mozne vcas zistit.

Co sa tyka Zem&Vek: ja som rad ak niekto otvara diskusiu na temu, o ktorej by sa malo diskutovat, pretoze nic nieje ciernobiele a nema pravdu ani Zem&Vek ani SME ci projekt Majstra N. Ciastocne ma pravdu kazdy jeden. Nevidim jediny dovod aby nejaky dobrovolnici skusali alternativne sposoby liecby; kto sme my ako spolocnost aby sme im prikazovali ako sa maju liecit?

na margo konspiracnych teorii: len naivny hlupak moze verit tomu co napise nejaky bloger o teme, ktoru si nastudaval na internete a len uplny zufalec moze verit tomu co napise nejaky novinar zo SME ci Markizy, ktoreho tlaci termin a mal to nastudovane z wikipedie. Tak babo rad :D Vela veci je skrytych priamo na ociach a len postupnym spajanim bodov sa da dostat k nejakemu zaveru. ako priklad uvediem pedofilne kauzy v UK, ktore siahaju pomaly az na najvyssie miesta; alebo dnesny hudobny priemysel. to len tak na nastrelenie dalsich konspiracnych tem ;)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

MH17 ma svoju temu :)

ale kolaze splnaju to co pise Harrison. mal som pocit, ze mam este nocne mory

Zelo, zhodujem sa s tvojimi nazormi. Retorika tych medii je vsak co robim medicinske temy nebezpecnymi. Namiesto "Vyskusajte, mozno to prave vam pomoze." pisu "Zidobankarofarmaceuti vas vrazdia na prikaz NWO! Pite kilo kyseliny askoborovej, lebo vsetky choroby sposobuje prekyslenie", o tyzden neskor "uzivajte na vsetko zmes tazkych kovov!" ci "kyseliny nam skodia! uzivajte prasok do peciva".
Ked sa presadi nazor, ze kazdy lekar/lekarnik je zidobastard, aj pacienti, ktorym priroda nepomoze prestavaju uzivat svoje lieky. Alebo sa pacienti s rakovinou obracaju na spekulatov z roznych MLM, kde ich "liecia" ludia, ktori nevedia nic medicine.

Problem alternativnych medii vidim v neschopnosti naplnat svoje ciele. Otvarat diskusiu je jedna vec, ale nebyt schopny diskutovat je ina. Vlastne uz pri kritike svojej opozicie na uvod clankov ci relacii ukazuju, ze oni sa o nicom bavit nebuduu posledni, ktori by diskutovali.

Ake pedofilne kauzy v UK? Kto vsetko? :D
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:MH17 ma svoju temu :)

ale kolaze splnaju to co pise Harrison. mal som pocit, ze mam este nocne mory

Zelo, zhodujem sa s tvojimi nazormi. Retorika tych medii je vsak co robim medicinske temy nebezpecnymi. Namiesto "Vyskusajte, mozno to prave vam pomoze." pisu "Zidobankarofarmaceuti vas vrazdia na prikaz NWO! Pite kilo kyseliny askoborovej, lebo vsetky choroby sposobuje prekyslenie", o tyzden neskor "uzivajte na vsetko zmes tazkych kovov!" ci "kyseliny nam skodia! uzivajte prasok do peciva".
Ked sa presadi nazor, ze kazdy lekar/lekarnik je zidobastard, aj pacienti, ktorym priroda nepomoze prestavaju uzivat svoje lieky. Alebo sa pacienti s rakovinou obracaju na spekulatov z roznych MLM, kde ich "liecia" ludia, ktori nevedia nic medicine.

Problem alternativnych medii vidim v neschopnosti naplnat svoje ciele. Otvarat diskusiu je jedna vec, ale nebyt schopny diskutovat je ina. Vlastne uz pri kritike svojej opozicie na uvod clankov ci relacii ukazuju, ze oni sa o nicom bavit nebuduu posledni, ktori by diskutovali.

Ake pedofilne kauzy v UK? Kto vsetko? :D
potom je chyba aj v mediach, zisiel by sa im "diablov advokat", co sa tyka pedofilov myslim Jimmiho Savilla
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

sorry ze skacem do diskusie

neviem ci to tu bolo, ale co myslite, trosku zvratene, nie ?
jackb
Redeemer
Redeemer

smetiari bez starej redakcie idu na to tvrdo:
http://nepiano.hustej.net/?p=7526028

zelo, thx nasiel som si clanok v Telegraphe
butthead, ano. podla mna to je zvratene
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

@jackb: Saville nieje ojedinely pripad, ked pocekujes starsie clanky v MS mediach, tak najdes ze toho v UK zametali pod koberec strasne vela, aj tusim jedneho predsedu vlady...

take nahodenie "konspiracnej" teorie (resp. na margo spajania si bodov co som spomenul vyssie):

http://www.sme.sk/c/7527633/s-orbanom-s ... sista.html

zaujimave nieje to co si besny pes McCain mysli, kedze on je ko*ot par excelance, ale toto:
„Dali nám najavo, že nemožno hovoriť inak, treba podporovať protiruské sankcie a integritu Ukrajiny,“ citoval portál hvg.hu vysokopostaveného politika vládnej strany Fidesz.

Orbán zatiaľ reaguje na zahraničný tlak zmiernením protizápadnej rétoriky. V rozhovore pre denník Die Welt uistil, že sa Maďarsko v otázke Ukrajiny plne prispôsobí nemeckej politike.
Nieje na tom sice nic konspiracne, ale je to dobre na otvorenie oci; ze vsetky postkomunisticke republiky su len provinciami Nemecka a ci chcu alebo nechcu, posluchat budu. Nemecko je provinciou USA, kedze prehralo 2WW. Ako sa tomu hovori? Prevodova paka?

Ked som toto kedysi davnejsie hovoril nemeckym manazerom, ze sme len ich kolonie, a oni jednou velkou americkou tak len krutili hlavami. Ale ako inak sa toto da nazvat? Orban urobi par vyhlaseni a uz ma desattisicove demonstracie, uz ho McCocot pasuje za fasistu, uz poslucha.

Nenavidim toto bezduche Imperium. Mohli byt svetlom sveta, ale stali sa len dalsim nicitelom. Koleso dejin ich vytresce tak, ze sa z toho nespamataju.

Kazda krajina, kde su americke zakladne, je ich vazalom, pretoze ziaden uvedomely predstavitel nejakeho statu si dobrovolne cudzie vojska do krajiny nepozve ani nezavola. Ak ano, tak si ich tam plne zasluzi.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://www.jetotak.sk/editorial/kto-je-tu-extremista Prosím, ďalší dôvod veriť tým bludwebom...To patrí aj do diskusie o viere a referende, ale tu sa to hodí oveľa viac.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

jackb napísal: Pite kilo kyseliny askoborovej, lebo vsetky choroby sposobuje prekyslenie"
Uz som si tu parkrat vsimol tieto sarkasticke poznamky na ten vitamnin C, by ma ale zaujimalo v com je ako zly resp preco je nespravne ho uzivat vo vacsich davkach na liecbu niektorych ochoreni? Celkovo ma to zaujima lebo sam som sa snazil najist nejake nazvyme to negativa na liecbu vitmaninom C ale nejak som nic nenasiel okrem oblickovych kamenov, ale to zase pan Tuharsky celkom solidne vo svojej knihe vyvracia, tak snad tu niekto disponuje s nejakymi kvalitnejsimi infomraciami ohladom tejto temy, fakt som na to zvedavy.

Inak odkial si zobral ze vsetky choroby sposobuje prekyslenie, lebo v tom rozhovore s Tuharskym tam nikto nic take nespominal.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

kali520 napísal:Uz som si tu parkrat vsimol tieto sarkasticke poznamky na ten vitamnin C, by ma ale zaujimalo v com je ako zly resp preco je nespravne ho uzivat vo vacsich davkach na liecbu niektorych ochoreni? Celkovo ma to zaujima lebo sam som sa snazil najist nejake nazvyme to negativa na liecbu vitmaninom C ale nejak som nic nenasiel okrem oblickovych kamenov, ale to zase pan Tuharsky celkom solidne vo svojej knihe vyvracia, tak snad tu niekto disponuje s nejakymi kvalitnejsimi infomraciami ohladom tejto temy, fakt som na to zvedavy.

Inak odkial si zobral ze vsetky choroby sposobuje prekyslenie, lebo v tom rozhovore s Tuharskym tam nikto nic take nespominal.
Nieco najdes tu http://www.lovcisarlatanov.sk/vitamin-c-myty-a-fakty/
Pan Tuharsky je zami tym, ze si rad fakta priklasi, klame alebo vyslovene zavadza.
jackb
Redeemer
Redeemer

zoberme si na to sedliacky rozum. kyselina askorbova je... kyselina. ergo je kysla a chemia zo zakladnej skoly hovori, ze jej pH bude velmi nizke.
biologia, rovnako zo zakladnej skoly nam hovori, ze telo sa snazi mat neutralne pH.
takze kombinaciou HCl v zaludku a dalsej kyseliny vznika velmi kysle prostredie, ktore nici vsetky bakterie. aj tie ktore su pre telo potrebne. plus rozvracia celu mikrochemiu vo vnutri cloveka. a ako si poznamenal, poskodzuje oblicky.
co nie je na nobelovku, lebo uz ked uzivas multivitamove preparaty, kde je potrebna davka ovela vyssia ako potrebujes, zvysok proste vycuras. nie naraz, ale postupne, takze na WC travis viac casu.

takze nerozumne je podla mna rozhodzar si dobrovolne chemicke procesy v tele, zatazit zaludok, creva a oblicky. neviem ci sa o tom pan Mgr. Tuharsky niekde zmienuje, no pribudaju pripady, kde uzivatelia obrovskych davok chemicky cisteho vitaminu C koncievaju na neurologii po tom, co bez ziadneho ineho dovodu dostavaju epilepticke zachvaty.

o prekysleni som pocul od osob, ktore podporuju alternativne teorie, no aj dievcatka, ktore sa venuju zdravym vyzivam tym vedia pospamovat socialnu siet:
tieto devy este zvyknu mavat jedalnickom, ktory zvysuje hladinu vapniku v krvy. ak samoliecitel netusi, ze moze mat poruchu pristitnych teliesok koleduje si minimalne o navratne poskodenie obliciek a pluc, v neskorsich stadiach aj o neurologicke problemy.

takze moj problem s alternativnym samoliecenim sa vidim v tom, ze je rizikovejsie ako standardna liecba a tak ci tak musi pacient prist ku riadnemu lekarovi, no uz byva tak neskoro, ze to spolocnost stoji viac penazi, ako by tam prisiel s banalitou.

//autoeditácia príspevku (04 Dec 2014, 17:20)
Zelovoc,
s tym Nemeckom to mozno nie je az taky velky objav, aj ked pripustam ze ludia ignoruju dejiny este viac ako kedysi.
Pociatky uzemia Slovenska v sfere vplyvu Nemecka vidim v 9 storoci, kedy Kon z Hradu kopol pod sutany Metoda a jeho ziakov, ktori posobili provychodne. Svato sa ale rozhodol, ze je to zhubne a treba byt pod Vychodnymi Frankami, o 1000 rokov a.k.a Nemcami.

Od toho casu bolo uzemia Slovenska orientovane na Zapad, az kym báťa Stalin nevydumal novy svetovy poriadok a pokusil sa nas otocit na vychod.

Malo sa hovori o tom, ako sme sa takmer vydali po balkanskej ceste (kazda monarchia, okrem Srbska, mala pred 100 rokmi na trone Nemca) a mali vlastneho nemeckeho miestodrzitela. tym sa mal stat prostredny syn cara Ferdinanda I. Bulharskeho (von Saxen-Coburg-Gotha Koháry), ktory na uzemi Slovenska podedil nemale majetky. Mal dobre vztahy s proslovenskym klérom, ktory koketoval s monarchiou uz od prvych roztrziek s Prahou o ustave 1.CSR. Najblizsie sa ku tomu ale dostali az pocas druhej svetovej vojny, kedy im to Maliar-natierac odobril, no (hakovy) krizik a pusu na cielko Cyrilovi I. uz dat nestihol, lebo vychodny front zacal rozpadat...

o Coburgovcoch: http://www.martinus.sk/?uItem=80077

//autoeditácia príspevku (04 Dec 2014, 21:08)
ale moje najoblubenejsie spiknutie je o olejarskej lobby.
v roku 1900 Ferdinand Porche postavil prve hybridne vozidlo. nu uz vtedy bolo jasne, ze by tento typ vozidiel dal po prstoch vtedy len zacinajucej olejarskej lobby

http://press.porsche.com/news/release.php?id=642
butthead
Darca
Darca

T.E.R. najprv napisal clanok, no hned stiahol:
http://projektn.sk/6409/rostasov-mental ... y/?ref=tit

vcera vysiel v znacnej miere upraveny
http://www.zemavek.sk/articles/view/opr ... e-rakoviny
kali520
Darca
Darca

harrison314 napísal:Nieco najdes tu http://www.lovcisarlatanov.sk/vitamin-c-myty-a-fakty/
Pan Tuharsky je zami tym, ze si rad fakta priklasi, klame alebo vyslovene zavadza.
Ano, na ten clanok som uz narazil a som ho cital davnejsie, niekde som vydel aj diskuiu nan kde sa vyjadril aj Tuharsky a hned to zmietol zo stola ze autor clanku knihu ani poriadne necital a ze vsetky jeho vyhrady su tam vysvetlene.

Ja som tu knihu necital celu ale napr hned tie oblickove kamene. Tuharsky tam ma celkom rozsiahli poznamkovy aparat kde sa vyjadruje k niekolkym studiam ze to nie uplne potvrdili, skopirujem sem len cast z toho (bez poznamkoveho aparatu to si kazdy moze pozriet v jeho knihe, chcem to len pre porovnanie):

Niekoľko štúdií poukazovalo na teoretickú možnosť, že by zvýšený prísun vitamínu C mohol zvýšiť vylučovanie oxalátov, a tým mierne zvyšovať riziko kameňov.[463] Zvyčajne išlo o vyššie množstvá vitamínu C, rádovo niekoľko gramov denne, a závery boli nekonkluzívne[445]→[446][447] a v niektorých prípadoch až rozporuplné. Napríklad Massey vo svojej snahe dokázať riziko vitamínu C, vlastne ukázala, že ani zvýšené vylučovanie oxalátov neviedlo ku zväčšeniu kameňov alebo ich počtu, dokonca ani u pacientov s kameňmi.[464]→[467][468]
Jeden príklad za všetky: Pru et al[1877] splnili väčšinu znakov anti-vitamínovej štúdie z kap. Vitaminofóbia. Merali, aký vplyv na hladinu vitamínu C a oxalátu má užitie malých dávok (0,5-1g) vitamínu C u 25 a 7 chronicky dialyzovaných pacientov. Išlo teda o ľudí, ktorým plazmu pravidelne filtroval stroj pretože im zlyhávali obličky, takže akýkoľvek výsledok má dosť obmedzené použitie a nedá sa vztiahnuť na zdravých ľudí. Lenže autori zrazu vyskočili mimo rámec štúdie a začali špekulovať - že vyššie dávky vitamínu C "môžu" ešte viac zvýšiť hladinu oxalátu, a že toto "môže" viesť k cievnemu ochoreniu. Štúdia nepreukázala ani jedno, ani druhé, a ani na to nebola stavaná, autori však svoj dvojitý predpoklad (špekuláciu) prišperkovali rovno v bulvárnom nadpise článku, kde hlásajú "otravu" vitamínom C. Takto sa predsa veda nerobí.

Ono et al dávali potkanom 1000-1600mg/kg vitamínu C denne a namerali zvýšenú tvorbu oxalátov a tvorbu depozitov. Išlo však o potkany s odstránenými a vážne poškodenými obličkami a autori tvrdia toľko, že v prípade chronického zlyhania obličiek vitamín C zhoršuje sekundárnu oxalózu. Je otázkou, či bola štúdia randomizovaná a dvojito zaslepená.[2113]
Švédska štúdia Thomas et al sledovala 23 355 mužov a tvrdila, že vitamín C zdvojnásobil riziko kameňov, mala však vážne chyby. Neskúmala druh kameňov, čo je podivné, keďže ich vo „vitamínovej“ skupine bolo len 31 za 10 rokov. Keďže „vitamínová skupina“ (s odhadom príjmu 1g denne) bola veľmi malá (iba 3,9% účastníkov štúdie), išlo o zjavne menšinovú a svojskú subpopuláciu, takže nedá sa na ňu bez dôkazov vzťahovať údaj týkajúci sa celkovej populácie, ako to pohodlne urobili autori štúdie! Keďže celkový počet kameňov bol malý a „zvýšené riziko“ predstavovalo len 0,15% ročne, výsledky sú blízko štatistickej chyby. Samotní autori špekulovali nad súvislosťou s nejakým aspektom diéty (okrem vitamínu C), o ktorej však podávajú slabé informácie. Snažili sa niektorí účastníci upevniť svoje zdravie popri vitamíne C aj zeleninou, ktorej viaceré druhy obsahujú vysoké dávky oxalátu, alebo čajom? Nešlo o starších ľudí, ktorí často trpia dehydratáciou? Akú úlohu zohraa nízka návratnosť dotazníkov (49%)? Štúdia ani nebola stavaná na zisťovanie súvislosti vitamínu C a kameňov, keďže nebola randomizovaná; observačná štúdia dáva predpoklady ku veľkému množstu chýb a nie je spoľahlivá.[2015]→[2016] Pri toľkých chybách niet divu, že dáva odlišné výsledky než viaceré dobre navrhnuté štúdie, podivné skôr je, akej publicity sa dočkala.
Zvýšený príjem vitamínu C u zdravých ľudí nemusí nutne znamenať zvýšenie koncentrácie oxalátov,[432];[466]→[469][470];[1444] dokonca ani pri dlhodobom užívaní 9g C denne.[37] Na túto tému sa vykonalo množstvo štúdií[187]→[471][472][473][474][475][476][477][478][479][480][481][482] a závery sú rôzne; niektoré štúdie zaznamenali zvýšené oxaláty,[187]→[479] kým iné nie.[187]→[478][480][481];[164]→[483][484][485];[1444]
Avšak ani v prípadoch zvýšenia nešlo o množstvá významné pre tvorbu kameňov.[486];[164]→[478][487][488] Schmidt[1448]→[489] uvádza, že bežný rozsah vylučovania oxalátov prijatých z bežnej stravy je až 70-980mg/deň, a vo svojej malej štúdii zaznamenal priemerné zvýšenie oxalátov z 50 na 87mg/deň u zdravých mužov pri príjme 10g vitamínu C denne. Lamden[455] zase zaznamenal zvýšenie z 64 na 68mg/deň pri 9g vitamínu C denne. Aj iné vyššieuvedené štúdie sa držia v podobných miernych proporciách, alebo zvýšenie vôbec nezaznamenali.
Schmidt[489] taktiež pozoroval, že vylučovanie oxalátov vrcholí po prijatí tretej 2-gramovej dávky vitamínu C počas 6h, na hodnote 0,6μg.ml-1min-1, a aj po ďalších dvoch dávkach, každá po 2g, zostáva už nemenné. Podobne pozoroval plató aj pre vylučovanie vitamínu C na hodnote 20μg.ml-1min-1, s rovnakým časovým priebehom. Zdá sa teda, že prinajmenšom u zdravých ľudí, metabolický mechanizmus, zodpovedný za tvorbu oxalátov z vitamínu C, má zrejme bod saturácie – ďalšie zvyšovanie dávok už hladinu oxalátov neovplyvňuje.[489] Gerster potvrdzuje, že ide o saturovateľné mechanizmy.[496] González cituje štúdiu, kde ani veľmi vysoké IV dávky neboli konvertované viac než do výšky 0,5%.[2088]
Ak aj došlo ku zvýšeniu tvorby oxalátov užívaním vitamínu C, po vysadení užívania sa vylučovanie vráti na pôvodnú hladinu najneskôr do 24h;[489] vyplýva to o.i. z rýchleho metabolizmu vitamínu C, podrobnejšie opísaného v kapitole Farmakokinetika.
Pokiaľ ide o kreatinín, kyselinu močovú a anorganické fosfáty, vitamín C ich vylučovanie u zdravých ľudí výrazne neovplyvňuje.[489]

atd atd...

Celkovo uz len anonymita toho autora na mna neposobi moc dobre.
jackb napísal:zoberme si na to sedliacky rozum. kyselina askorbova je... kyselina. ergo je kysla a chemia zo zakladnej skoly hovori, ze jej pH bude velmi nizke.
biologia, rovnako zo zakladnej skoly nam hovori, ze telo sa snazi mat neutralne pH.
To nie je pravda. Pre telo je vyhovujucejsie skor zasadite ph, niekde sa hovori ze k pomere 1:2 inde som dokonca pocul ze az 1:4 v prospech zasaditosti, vzhladom nato ze krv je z 80% zasadita.
takze kombinaciou HCl v zaludku a dalsej kyseliny vznika velmi kysle prostredie, ktore nici vsetky bakterie. aj tie ktore su pre telo potrebne. plus rozvracia celu mikrochemiu vo vnutri cloveka. a ako si poznamenal, poskodzuje oblicky.
Toto tiez neni pravda. Taky citron je velmi kysly a ma v sebe mnozstov inych kyselin ale v tele je v konecnom dosledku zasadotvorny. Naopak taky alkohol je zasadity, ale v tele je silno kyselinotvorny, to iste plati napr pre rafinovany cukor, maso, muka atd atd...

Ph danej potravy nehra hlavnu rolu, dolezite je to ako potrava reaguje v tele http://www.receptyprozdravi.cz/video/71 ... rekyseleni

Okrem toho Tuharsky uvadza ze kysle ph vitaminu c sa da znizit sodou, teda askorbatom sodnym k pomeru 1:2, neviem presne cisla v tom rozhovore to bolo vsetko vysvetlene.

Tak isto neni pravda ani to ze by kysle prostredie vyslovene nicilo bakterie, praveze naopak, pri prekysleni organizmu sa mnohym bakteriam dari obzvlast kvasinkam napr taka candida albicans je vysledkom prekyslenia http://forum.ironfactor.cz/viewtopic.ph ... 4460fa91c7

Sila toho vitaminu C ma byt skor v tom ze nici volne radikali a to tym sposobom ze ma mat volny elektron ktory odovzdava prave tymto radikalom ktory ho nemaju.
co nie je na nobelovku, lebo uz ked uzivas multivitamove preparaty, kde je potrebna davka ovela vyssia ako potrebujes, zvysok proste vycuras. nie naraz, ale postupne, takze na WC travis viac casu.
Toto je tiez vysvetlene v tom rozhovore ale hladat sa mi to teraz fakt nechce ze kde presne.
Tuharsky niekde zmienuje, no pribudaju pripady, kde uzivatelia obrovskych davok chemicky cisteho vitaminu C koncievaju na neurologii po tom, co bez ziadneho ineho dovodu dostavaju epilepticke zachvaty.
Ja som o ziadnom nepocul, a ked aj, neni to este dokaz toho ze by to sposobovalo Cecko. Je nato nejaka studia?
takze moj problem s alternativnym samoliecenim sa vidim v tom, ze je rizikovejsie ako standardna liecba a tak ci tak musi pacient prist ku riadnemu lekarovi, no uz byva tak neskoro, ze to spolocnost stoji viac penazi, ako by tam prisiel s banalitou.
Zalezi o aky problem ide.

Samotne ockovanie nebudem zatracovat ale myslim si ze je velmi predcenovane, objektivne sa tomu venuje dr Anna Strunecka vo svojej knihe Doba jedova a to rozhodne neni nejaka konspiratorkam ma tam samotnu kapitolu na temu ockovanie.

Co ja osobne povazujem za najvacsi problem ockovania je, ze sa tam dava adjuvans hlinik co je neorotoxicka latka a keci o tom ze su to male mnozstva na mna neplati, proste ked je nieco raz uznane za toxicke tak to do tela nechcem davat ani na mikrogrami.

Tak isto nie som zastanca toho riesit kazdu blbost tabletkami. Niekoho boli hlava a uz do seba hadze ibalgin. Hold tieto tabletky nejdu po pricinach ochorenia ale len zmiernuju stav.

Uznam, ze ked ma niekto hnisavu anginu a celkom akutny stav treba nasadit antibiotika asi moc na vyber nema, kazdopadne si myslim ale ze je to vylsedok zanedbania prevencia a zlej zivotaspravy co v konecnom dosledku povazujem za najdolezitejsie a v dnesom svete zaroven najviac opominajuce.
jackb
Redeemer
Redeemer

nie som chemik, a mozno si to pamatam zle, no ked lucavka kralovska ako zmes kyslin dusicnej a chlorovodikovej rozpustaju vacsinu kovov, a cocacola coby zmes kyselín fosofrecnej a citronovej vycisti zachod, rozpusti hrdzu a prakticky narobi paseku v ustach, mam dovod mysliet si, ze zmiesanim traviacej kyseliny (chlorovodikovej) a askorbovej v zaludku vela dobra nevzide

no, ak ma byt zasadite, nebudem do neho dolievat kyselinu. to skor tu sodu bikarbonu. minimalne vybieli chrup :)

ak sa ma teda aj napriek "potrebe zasaditosti" dolievat kyselina, preco je neutralizovat alkalickym kovom? to rovno pit neutralnu destilovanu vodu.

tak kvasinke na pohlavi sa v kyslom dari, ale tie ktore mas v crevach (E. coli potrebne pre travenie bielkovin, rozmnozujuce sa pri pH 6 az 8, rozumej neurtralnom) pri hyperprekysleni nevolaju na tvoju slavu.
preto by mal lekar ku antibiotikam predpisovat a probiotika.

So zaverom suhlasim. Ibalgin a "painkillery" neriesia pricinu bolesti.
No ku ockovaniu asi tolko, ze ked tvoje neockovane dieta dostane detsku obrnu, vysvetluj mu ze sa mu zvysok decak smeje, lebo ty si ho nedal zaockovat. Na to by som ja gule nemal.

//ako sa tu pisalo, je to moralnych autoritach. kym su to len nezname osoby s vela pismenami pred menom, je lahke kaslat na ich nazor. ked su vsak tieto osoby rodinnymi prislusnikmi je tazke ich vsetkych nazvat luharmi a vrahmi, preto ze to napisal vlasaty pan z casopisu.
ja tychto rodinnych prislusnikov mam: biochemika, onkochiruga, profesora mediciny a uznavaneho detskeho lekara. ak by niekto z nich zacal uzivat supervelke mnozstva askorobej kyseliny, robim to aj ja. oni asi vedia preco to nerobit.
ked som vypovede osob, ktore si dezinfikuju jedlo pred samotnym zjedenim, alebo si otvorene zranenia "liecia" leptanim "zazracnou zluceninou" poslal biochemikovi, jeho reakcia bola "ako to super evolucia zariadila"
kali520
Darca
Darca

Jackb napísal:nie som chemik, a mozno si to pamatam zle, no ked lucavka kralovska ako zmes kyslin dusicnej a chlorovodikovej rozpustaju vacsinu kovov, a cocacola coby zmes kyselín fosofrecnej a citronovej vycisti zachod, rozpusti hrdzu a prakticky narobi paseku v ustach, mam dovod mysliet si, ze zmiesanim traviacej kyseliny (chlorovodikovej) a askorbovej v zaludku vela dobra nevzide
Znie to logicky ale myslim si ze je to neporovnatelne s ludskym telom a s tym co sa v nom deje po uziti nejakej stravy. Ak by to bolo tak jak pises v tom pripade by kazde kysle ovocie malo sposobovat silne prekyslenie a roznu neplechu v tele, ale praveze naopak ovocie vratane toho kysleho je zasaditotvorne, takze v tejto tvojej dedukcii bude niekde chyba.
no, ak ma byt zasadite, nebudem do neho dolievat kyselinu. to skor tu sodu bikarbonu. minimalne vybieli chrup
Znova plati to iste co som pisal vyssie.

Tazko povedat ci cista kyselnia askorbova sama o sebe sposobuje prekyslenie, lebo z prirodzenych zdrojov ako je zelenina a ovocie tomu tak neni.

Nevylucujem ze velke davky cecka to mozu sposobovat, koniec koncov tato otazka bola polozena aj Tuharskemu ktory podla mna na nu moc uspokojivo neodpovedal resp sam odpoved nevedel. Jeho odpoved ma byt prave askorbat sodny ktory uz nema mat kysle ph.
ak sa ma teda aj napriek "potrebe zasaditosti" dolievat kyselina, preco je neutralizovat alkalickym kovom? to rovno pit neutralnu destilovanu vodu.
Tejto otazke nejak nerozumiem.
tak kvasinke na pohlavi sa v kyslom dari, ale tie ktore mas v crevach (E. coli potrebne pre travenie bielkovin, rozmnozujuce sa pri pH 6 az 8, rozumej neurtralnom) pri hyperprekysleni nevolaju na tvoju slavu.
Neviem odkial si toto zobral alebo asi ta zas zle chapem ale probioticke bakterie sa zivja hlavne vlakninou a ta sa ziskava najma z potravy ktora je zasaditotvorna (znova to ovocie a zelenina). Tak isto aj enzymi na travenie a rozklad potravy potrebuju alkalicke prostredie.
No ku ockovaniu asi tolko, ze ked tvoje neockovane dieta dostane detsku obrnu, vysvetluj mu ze sa mu zvysok decak smeje, lebo ty si ho nedal zaockovat. Na to by som ja gule nemal.
Preco by mal hned dostat detsku obrnu?

Strunecka vo svojej knihe ma celkom roziahle studie na temu hlinik a autizmus, presne ten hlinik co sa pouziva ako adjuvans.
ja tychto rodinnych prislusnikov mam: biochemika, onkochiruga, profesora mediciny a uznavaneho detskeho lekara. ak by niekto z nich zacal uzivat supervelke mnozstva askorobej kyseliny, robim to aj ja. oni asi vedia preco to nerobit.
Ako mne to je jedno kto ma naco aky nazor, mne tu islo len o to ze ake su negativa vitaminu C s nejakym relevantnym odovodnenim alebo konkretnym vyvratenim niektorych z Tuharskeho tvrdeni, lebo argumenty postavene na tvrdeniach ze vacsina doktorov tak nerobi u mna proste neobstoja.

Sam neviem co si mam o tom cecku myslet ale zatial co som si o tom len tak zbezne hladal informacie alebo cital diskusie tak Tuharskeho argumenty vyhravaju.
butthead
Darca
Darca

este, ze mate cest pisat si s pokusnym kralikom ako som ja, ktory C berie pravidelne uz 14 mesiacov bez akychkolvek problemov, prinieslo mi to zlepsenie kvality zivota a uprimne je mi jedno aj keby sa malo jednat o placebo.

co sa tyka cistej kyseliny askorbovej, sama osebe je tazko stravitelna a vacsina sa vyluci cez stolicu, pri predavkovani tusim >3g cisteho C vyvola jednorazovu hnacku. vo forme askorbatu pre mna staci 1 g denne, u kazdeho je to vysoko individualne a je uplne nezmysel ked ma byt kazdeho ODD rovnake, ked kazdy zije inym zivotom, niekto pracuje v kancelari za pc, niekto maka vonku v mrazoch, cize u kazdeho cloveka funguje imunita inak.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ja pravidelne viac ako 14 mesiacov vitamín C neberiem a som zdravý. Takže to bude asi to placebo, cize úplná zbytočnosť ;-)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja beriem vitamín C už viac ako rok, denne a nie som zdravý. Pecka, čo?

Mimochodom, ten Tibor Eliot Rostas, či aký to má pseudonym, v diskusii na Projekte N krásne vyrukoval s pravdou, hoci to možno ani sám nechcel: "Nediskutujem o tom kde kto co presne napisal, ale o tom ako to je v skutocnosti. To je aj princip casposiu Zem a Vek. Nemusi byt presny ani pravdivy ide o to aby odkryval zatajovane skutocnosti."

O tomto tu píšem už roky. Som ale rád, že to odhalil jeden z konšpirátorov samotných.
Prílohy
ba dum tsss
ba dum tsss
butthead
Darca
Darca

trollkovia, napisal som len vlastnu skusenost, ze mi to zlepsilo kvalitu zivota ;) a nikomu nevnucujem to brat, ale chapem vzdy si potrebujete pichnut, staci ze mam iny nazor na vec.
jackb
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:Znie to logicky ale myslim si ze je to neporovnatelne s ludskym telom a s tym co sa v nom deje po uziti nejakej stravy. Ak by to bolo tak jak pises v tom pripade by kazde kysle ovocie malo sposobovat silne prekyslenie a roznu neplechu v tele, ale praveze naopak ovocie vratane toho kysleho je zasaditotvorne, takze v tejto tvojej dedukcii bude niekde chyba.
lenze ony tie kyseliny v ovocí sú tak málo koncetrované, že ti neublížia. ani keď sa napiješ octového nálevu z uhoriek, tak ti zmes HCl a CH3COOH (kyseliny octovej) ti nevyzeru dieru do zaludku, lebo ocot, ktorý kúpiš je maximálne 10%tný a aj ten este riedis vodou.
kali520 napísal:Znova plati to iste co som pisal vyssie.

Tazko povedat ci cista kyselnia askorbova sama o sebe sposobuje prekyslenie, lebo z prirodzenych zdrojov ako je zelenina a ovocie tomu tak neni.

Nevylucujem ze velke davky cecka to mozu sposobovat, koniec koncov tato otazka bola polozena aj Tuharskemu ktory podla mna na nu moc uspokojivo neodpovedal resp sam odpoved nevedel. Jeho odpoved ma byt prave askorbat sodny ktory uz nema mat kysle ph.
opat, je rozdiel prirodzena koncetracia a koncetracia toho co do seba nalejes pri "megaskorbickej liecbe".
kym kilo jablk ma v priemere 550mg v kile, a kysle cierne ribezle az 2800mg vitaminu C na kilo, butthead pije 1000mg denne. teda takmer 2 kila jablk.
http://galenus.cz/clanky/vyziva/vitaminy-vitamin-C
predstav si tie kvanta v potravinach.
zdroje sa roznia: http://www.sportujeme.sk/fitness/vitami ... rbova-viii
tu pisu, ze staci 80mg a moj celaskon o sebe tvrdi ze prave tolko Ccka obsahuje
kali520 napísal:Tejto otazke nejak nerozumiem.
no hydrouhlicitan sodny (soda bikarborna) http://cs.wikipedia.org/wiki/Hydrogenuh ... sodn%C3%BD obsahuje sodík, cize alkalicky kov
v suvislosti s kyselinou sa pouziva prave pri paleni zahy, teda na neutralizacia traviacej HCl.
takze ak mam do seba liat kyselinu za ucelom zmeny pH na zasadite, preco mi pan magister odporuca pozivat aj sodu bikarbonu, ktora celu tu kyselinovu zmes aj tak neutralizuje?
kali520 napísal:Neviem odkial si toto zobral alebo asi ta zas zle chapem ale probioticke bakterie sa zivja hlavne vlakninou a ta sa ziskava najma z potravy ktora je zasaditotvorna (znova to ovocie a zelenina). Tak isto aj enzymi na travenie a rozklad potravy potrebuju alkalicke prostredie.
tak dobre, kedze je tam to cislo 8, ostanme pri mierne zasaditom. co teda nie je prostredie po preliati kyselinami ci naopak zasadami.
kali520 napísal:Preco by mal hned dostat detsku obrnu?

Strunecka vo svojej knihe ma celkom roziahle studie na temu hlinik a autizmus, presne ten hlinik co sa pouziva ako adjuvans.
tak aj TBC alebo aspon osypky (pri hypotetickom bioutoku pravymi kniahnami aj tie)
Profesorska Strunecka ma svoje nazory, ku ktorym sa vedecka obec vyjadrila.
Hlinik sa ukazal ako mozny spustac Alzheimera, co u deti nehrozi.
plus, ak by boli jej nazory pravdive, cele generacie sme banda autistov, lebo hliniku rozpusteneho v kyslom prostredi (caj s citronom, kysle polievky,...) sme sa v skolke a skolskych jedalnach nahltali kila.
okrem toho sa jeho soli nachadzaju v pitnej vode, no je k najdeniu aj v instantnej kave. mimochodom, ani taka octanova mast nieje na vytknuty clenok ci podobne zranenia riesenie, lebo ten octan je "hlinity"
kali520 napísal:Ako mne to je jedno kto ma naco aky nazor, mne tu islo len o to ze ake su negativa vitaminu C s nejakym relevantnym odovodnenim alebo konkretnym vyvratenim niektorych z Tuharskeho tvrdeni, lebo argumenty postavene na tvrdeniach ze vacsina doktorov tak nerobi u mna proste neobstoja.

Sam neviem co si mam o tom cecku myslet ale zatial co som si o tom len tak zbezne hladal informacie alebo cital diskusie tak Tuharskeho argumenty vyhravaju.
je to tvoj nazor. ja uprednostnujem to, co mi povedia ludia s desatrociami praxe.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Seba ako pokusného králika si použil ako argument. Neviem, prečo som bol nazvaný "trollkom", keď som napísal čistú pravdu. Nik ma nenútil to brať a napísal som iba fakt. Zmier sa s tým.
Napísať odpoveď