Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Príspevok od používateľa ColdRain »

FURY - 8,5/10

Bod uberám za americký pátos sprevádzajúci film od začiatku po koniec a za to, že proste podľa mňa nevedel film zachytiť tú tríznivú, zničujúcu a depresívnu náladu bežného obyvateľstva počas WWII. Narážam na scénu z prvého mesta, ktoré oslobodili a s tým spojený mladý dôstojník SS. Všetci tam boli tak strašne uhladení a spokojne vyzerajúci, že to pôsobilo akoby si len odskočili z nedeľného obedu (myslím nemcov). Uniforma nažehlená, výložky sa blišťali...jednoducho som tomu moc neveril. Ale možno len môj problém, že po pianistovi všetko pôsobilo moc uhľadene.

Súboj Tigra so Shermanmi bol jeden vizuálny orgazmus, aj keby zbytok filmu už len viali americké zástavy, za túto scénu by si film zaslúžil nejakého oscara.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

The Giver

Tisíc krát videná záležitosť. Postavy umelé ako v lacnom seriály, málo pútavé, dosť som sa nudil. Pozitívum je štýl natočenia v rôznych farbách, ale inak toho tento film veľa neponúkne. Vyslovene zlý ale nie je. 55%

Into the Storm

Mám rád katastrofické filmy a ak je kvalitne spravený vizuál, často odpúšťam aj (vyslovene dementný) zvyšok filmu (ako napríkla v prípade 2012). Efekty teda parádne, scéna "v oku" tornáda uno tuto. Zvyšok ale ultimátne hlúpy. Scenár vznikol asi za 25 minút v krčme pri pive, a cestou domou z tejto kalby zrejme zohnali aj hercov. Ako televízny film by to bolo vynikajúce, ako návšteva kina asi obrovské sklamanie. Ak ale vypnete mozog (a to úplne), nie je to zlé. 60%
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

FURY - konecne som sa dostal k tomuto filmu a bohuzial ale aj tak nejak ocakavano 0/10

dal by som aj minusovu znamku ale taka sa neudeluje...

co dodat, na to ze reenactujem americku armadu a mam ju asi najradsej spomedzi armad z 2. svetovej, bol toto neskutocny odpad na snahu propagacie americkej slavy a neporazitelosti... myslel som si ze po novom stalingrade nemoze byt uz nic vacsiou filmovou katastrofou v sfere vojnovych filmov ale fury to prekonava lavou zadnou... a zjavne sa zapojili aj disney studia s ich novou zmluvou pre hviezdne vojny a rozdavali fosforove strelivo aj do pusiek... a ten zaver... nehnevajte sa na mna ale keby to robil marvell nepoviem ani slovo ale toto...

keby tento film oznacili za grotesku vtedy si zasluzi 10/10

vacsina z vas so mnou asi suhlasit nebude, no zjavne mame ine naroky na kvalitny vojnovy film
ExtrA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ExtrA »

Fury Veľké očakávania a nakoniec veľká nuda, dve hodiny obkecávania a dokopy sa nič nestalo. Sledovať ako sa tank presúva z miesta na miesto ma fakt nebavilo..

The Maze Runner Mám rád filmy tohto typu, čakal som možno niečo iné ale určite som neni sklamaný. Teším sa na pokračovanie a možno skúsim aj knihu. 9/10
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Hobit: Bitka piatich armád - PJ si spravil z celeho Hobbita taku miernu komediu...v poslednej casti striedaju akoze smutne a vazne momenty uplne joky pri ktorych sa bude smiat cele kino...bitka podla mna 100armad a nie 5tich bola epicka ale na moj vkus az prehnana :) ...podla mna toto nie je uplny koniec a este uvidime nejake tie filmy zo stredozeme. IMAX 3D zazitok zaruceny :smt049 u mna 8/10
Legolasa popierajuceho prirodne zakony nielen v realnom svete ale aj v tom fantasy si mohli odpustit, ale to co si pamatam najviac a pri spomienke nato sa uplne rehocem je Troll ktory urobi nieco tak strasne vtipne :D urcite jeden z filmov roka ktory must see :D

Hensym: Ak by vazil co i len 1g tak proste ziadnu "odrazovu" energiu z padajuceho kamena by neziskal, nema ako :wink:
Hensym
VIP
VIP

Coherence

Zase raz obrovské prekvapenie. Absolútne neznáma vec, a lepšia ako kopa sci-fi highlightov tohto/minulého roka. Herci a kamera najskôr liezli na nervy, ale po asi 20 minútach sa to rozbehlo, a nadchlo ma to. Bál som sa potom už iba konca, ktorý ale tiež dopadol dobre. Malo to pár blbých momentov, čo sa týka konania postáv, ale bez toho by sa to asi nezaobišlo. Slušný mindfuck, potešilo ma to podobne ako mnou nedávno zhliadnutý Predestination. 80%

(ak by niekto poznal podobné filmy, napíšte mi správu) :)

Girl Next Door

Prvý krát som to videl až teraz, 10 rokov po premiére, vždy som sa tomu vyhýbal, ale uznávam, že jedna z najlepších a najsympatickejších teen komédií. Dokonca sa to zaobišlo aj bez primitívneho a fekálneho humoru (ktorý mám inak rád, ale málokto ho "vie"). 75%

Let's be Cops

Zjavná inšpirácia z aktuálnej a veľmi úspešnej série 21 a 21 Jump Street. Ako pozerám na hodnotenia, ľuďom sa to asi moc nepáčilo, za mňa ale rovnako kvalitné a vtipné ako "konkurencia", aj keď je to v podstate vykrádačka a X krát videná vec. Malo to asi tisíc klišé momentov, sto krát použité hlášky, ale aj napriek tomu úplná pohodička. 70%

The Fountain

Zastávam názor, že Fontána je veľmi jednoduchá vec, s veľmi jednoduchým nápadom, jednoduchou myšlienkou, tváriaca sa ale neskutočne zložito, mytologicky a symbolicky. Áno, ono to síce všetko dáva význam, existuje niekoľko teórií, ako si možno daný film a jednotlivé scény či vety z filmu vyložiť, a je tam naozaj veľa priestoru pre diváka, navyše to aj perfektne vyzerá, ale tým to u mňa hasne. Som jeden z tých, ktorí majú Fontánu za nadhodnotený film a zbytočné a nezmyselné komplikovanie jednoduchého. 60%
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

A Walk Among the Tombstones

Liam Neeson ako starnuci detektiv s temnou minulostou, zaciatky 90-tych rokov a ziadna high-end technika, detektivka s takouto pochmurnou, uprsanou atmosferou mi plne vyhovuje na vecerne odreagovanie - 7/10
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
http://www.csfd.cz/film/322679-hobit-bitva-peti-armad/

Skvelé vyvrcholenie trilógie, tak ako sa na Jacksona patrí. Príbeh, akcia, efekty. Všetko čo k tomu patrí. Vo filme bolo síce pridaných pár vecí, ktoré kniha neobsahovala, ale dodalo to tomu šmrnc a nebolo to prehnané, akurát na úrovni. Pre mňa je táto posledná časť najlepšia z celej trilógie. A výborne to nadviazalo na Pána Prsteňov, až mám nutkanie si ho pozrieť :D
9/10
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Gone Girl Oh fuck, film super, ale taky blby pocit som mal po dopozerani. Uz viem precosa ludom nepacil koniec v knihe, preto som ju ani necítal. Pekne to aj zobrazovalo aky Bullshit su media.
Spoiler
Jednoducho mal odist a hotovo, to dieta teoreticky jeho nebolo.
Len by ma zaujimali tie videa z domu NPH, vsak tam by videli kedy prisli do domu, a ze isla dobrovolne.
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

The Equalizer

Fuha, asi najlepsi Denzelov vykon, ktory som doteraz videl. Odporucam pozriet kazdemu, kto ma rad Hitmana a podobne filmy/hry. Vobec som o tomto filme nic nepocul, velmi prijemne necakane prekvapenie. 4/5
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Interstellar - 9/10
Pre mňa takmer dokonalý filmový zážitok. Kino, skvelá hudba, vizuál a k tomu môj obľúbený herec Matthew McConaughey, no proste som nadmieru spokojný. Trošku príliš komplikovaný a možno prehnaný záver, ale odchádzal som z kina nadšený.

Gone Girl - 9/10
Po pár minútach som sa začal obávať, že to bude nuda, ale potom sa to začalo stupňovať a doslova som to hltal. Výborný film, skvelo natočený a nepredvídateľný.
Spoiler
Presne ako tu niekto napísal aj predomnou. Keďže v tom dome bolo toľko kamier, ak by si pozreli záznamy, videli by že prišla s ním dobrovoľne. V tejto časti trošku nedotiahnuté. Vedel by som si predstaviť pokračovanie filmu, kde by detektívka začala tušiť, že tam niečo nesedí a začala by sa v tom rýpať a niečo zaujímavé by z toho mohlo vzniknúť.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Fury, milne som cakal nieco ine ako som videl. no Ema bola pekna 4/10
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Equalizer, The

Vdaka hojko.com som sa dozvedel o tomto filme, Denzel Washington patri k mojim oblubenym hercom a znova hraje ako pan najma spolocne dialogy hlavnych postav, trochu mi vadia tie spomalovacky vo filme, ktore mi pridu prehnane dlhe a taktiez stopaz filmu by mohla byt kratsia. - 8/10
ExtrA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ExtrA »

Kuroshitsuji (Black Butler) Nie som moc na tieto japonské fantasy veci ale toto ma bavilo, dobré herecké výkony, kvalitná atmosféra a parádny príbeh 9/10

The Equalizer Splnilo očakávania, nemám čo vytknúť 10/10
Hensym
VIP
VIP

The Hobbit: The Battle of Five Armies

Kvalitatívne rovnako výborné ako jednotka a dvojka, ale tentokrát dojem ešte o niečo lepší, pretože sa to odohrávalo v tretej časti knihy, ktorá bola nepochybne najzaujímavejšia, a hlavne preto, že tu zafungovala nostalgia. Skvelý film, za skrátenie stopáže som rád, po technickej stránke vynikajúce (zopár scén sa mi ale zdalo možno trošku umelých), ale inak na jednotku. Skvelé zakončenie série a možno posledného Tolkienovho vysoko-rozpočtového filmu (dúfam, že nie). Páčili sa mi aj odkazy na LOTR trilógiu, a veci, ktoré neboli v knihe a boli pridané do filmu boli tiež fajn. Videné v HFR 3D na veľmi veľkom plátne, a každý, kto má možnosť by to inak ako v HFR pozerať nemal - toto je budúcnosť, ktorú si dúfam vychutnám aj v ďalších filmoch, v najbližších rokoch minimálne v novom Avatarovi. :) 95%

MP4-27: Legolas žiadne zákony fyziky nepopieral. V Tolkienovom svete elfovia nevážia skoro nič (viď. napríklad LOTR 1, keď sa v tých horách brodili po krk snehom, a on si v pohode pobehoval po snehu), takže tá scéna bola úplne all-right. V oboch trilógiách by sa dalo nájsť mnoho iných nerealistických scén, ale kedže je to fantasy, tak to asi nemá význam. :)

MP4-27: A ja si zase myslím, že získal. Keby si v lietadle, ktorá padá veľmi rýchlo, ale nie dostatočne rýchlo na beztiažový stav - čiže by si bol veľmi ľahký, dokázal by si v takom lietadle vyskočiť, ale vyzeralo by to ako slow motion. Čiže tá scéna nebola vôbec nijak prepísknutá, jediná nerealistická vec, ak toto zoberieme v úvahu potom bola, že legolasa to až moc ťahalo k zemi, a mal by behať ešte smiešnejšie, ako na mesiaci (ale Tolkien to vymyslel takto, a tak to je). :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Hobbit 3. Neskutocne dobry film. ALE AZ od momentu ked som zabudol, ze som cital rovnomennu knihu. a tiez od vtedy co som si uvedomil, ze som zaplatil za perfektny film z Bollywoodu. najviac mi v pamati utkveli bojove zvierata, vysadkove medvede a Orlando ignorujuci gravitaciu. po tom vsetkom 8/10. lebo Evenagelina je bez pieh nuuuudna
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

je to tu akesi prehobitovane, tak prispejem cimsi inym :D
What We Do in the Shadows - vynikajuca komedia, uz som sa davno tak dobre nezasmial. je to vlastne dokument o styroch upiroch a o tom ako ziju, urcite vyskusajte. ale pozor, nie su este na to title. 8/10
http://www.csfd.cz/film/362346-co-delame-v-temnotach/

How I Live Now - stupidne postavy, stupidny pribeh, velmi dobry napad(romantika na pozadi vybuchu jadrovej bomby? not bad), ale hrozne prevedenie. rozhodne neodporucam. 1/10
http://www.csfd.cz/film/312810-budoucnost-nejista/

R - vyobrazenie zivota vo vaznici, klasicky sever, doraz na realitu. dobry film s velmi nepodarenym koncom. 6/10, v pripade lepsieho konca by to islo vyssie, vidiet sa ale oplati.
http://www.csfd.cz/film/277742-r/
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Gone Girl-ako film vyborne.dobre herecke vykony a putavy dej.Ale dost nelogicke a pripad ako taky by vyriesili aj slovenski policajti.Staci sa chvilu zamysliet a najdete dost nezrovnalosti. 8/10

Nightcrawler-nezamestnany chlap si nevie najst pracu.Az do momentu kedy sa stane svedkom prace tv stabu pri nehode.Rozhodne sa ist podobnou cestou nie vsak najmoralnejsim sposobom. Trosku pomalsi rozbeh, ale vyborny Jake Gyllenhaal 8/10 http://www.imdb.com/title/tt2872718/?ref_=nv_sr_1

Deux jours, une nuit -Marion Cotillard v roli zamestnankyne o ktorej osude v praci ma rozhodnut opakovane hlasovanie premie vs jej vyhadzov.Potrebuje presvedcit 12 ludi aby sa vzdalo 1000e na ukor jej zotrvania v praci. Popravde mierne sklamanie. Srala ma hlavna postava,absolutne zbabela zenska,ktora si to radsej "hodi" kvoli 1 problemu...
6/10
http://www.imdb.com/title/tt2737050/?ref_=rvi_tt

Third Person - 3 pribehy zdanlivo nesuvisiace.neprimerane dlha stopaz ,inak prijatelne.6/10
http://www.imdb.com/title/tt2343793/?ref_=fn_al_tt_1

Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? - pri tom hodnoteni som cakal nieco ako Intouchables. Dcery sa vydaju za araba,zida,azijcana.rodicia su z toho nestastni a dufaju ze 4ta si zoberie krestana.ide skor o usmevny film 6/10
http://www.imdb.com/title/tt2800240/
jackb
Redeemer
Redeemer

The Imitation Game - film o operacii Ultra, teda britskom prelomeni Enigmy. Genialneho matematika Alana Turinga hra Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) a vojenskeho velitela operacie Charles Dance (Tywin Lannister). tito dvaja teda vo svojich ulohach sedia fantasticky, lebo hraju to co v serialoch. jedinou zenskou psotavou je Keira Knightley, na ktorej mi nevaida ani krive zubky... pristanu jej.
Film je ale zaujimavy pre divaka, ktory necital o Ultre podbornosti tym, ze prof. Turing bol homosexual a jeho "liecba" ho dohnala ku samovrazde. Myslim, ze viaceri aliancnici za tradicnu rodinu, by si mohli uvedomit ze gay pomohol skratit vojnu o minimalne 2 roky a zachranil okolo 14 milionov zivotov.
8.5/10

//autoeditácia príspevku (21 Dec 2014, 15:56)
Interstellar 10/10
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Videné v kine, IMAX HFR 3D. Po tomto filme som si povedal, že 3D budem obchádzať. Oveľa radšej by som to videl v 2D. Podľa mňa pri takomto filme je 3D zbytočné. No čo sa týka filmu samotného, čakal som trošku viac, až tak ma to nezaujalo ako by som chcel. Mal som asi príliš vysoké očakávania. Takže žiadne "wau", ale bolo to dobré. 8/10
Napísať odpoveď