Rozvod

Zbytočné, duplicitné, nevhodné alebo zamknuté témy...
Zamknuté
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Rozvod

Príspevok od používateľa kafiatko »

Dúfam že som túto tému zaradila správne.
Ide o to , že by som sa chcela spýtať koľko asi tak trvá rozvod.
Od čoho to všetko záleží?
Ja som toho už dosť prečítala, aj zisťovala, ale chcem sa spýtať niekoho kto si buď tým prešiel alebo má skúsenosti z okolia...

Nejde mi do hlavy to že od podania žiadosti o rozvod už ubehlo 7 mesiacov a bez odpovede zatiaľ. Pritom dvojica je už majetkovo vysporiadaná , deti nie sú , žijú oddelene vyše 1,5 roka...
Trvá to tak dlho preto, že je to Ba - kraj ? :? ďakujem za odpovede..
lumir
King
King

Re: Rozvod

Príspevok od používateľa lumir »

priemerna dlzka rozvodoveho konania bola v roku 2011 cca 5 mesiacov (zdroj: gúgl). Sudca je mozno hardcore krestan, ktory rozvody neuznava:)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Tiez mi to nejde do hlavy...treba urgovat sud, toto je pridlho, obzvlast ked tam nie su deti a nie su problemy s vyporiadanim BSM.
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

aj by si vedel poradiť že ako to urgovať ? Treba tú žiadosť poslať ešte raz, alebo nejako inak ?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Nie, urcite neposielat este raz. Kazde konanie na sude ma svoju spisovu znacku, teda ciselka/pismenka/rok(resp podobne v zavisloosi od sudu). Toto sluzi na identifikovanie tohto konania. Trba poslat na sud list, kde sa uvedie v akej veci sa posiela(teda bla bla v konani so spisovou znackou/konani cislo) a ziadat vytycenie pojednavania, trochu obkecat, ze vsetko je easy, nie je dovod nevytycovat etc, nech sa toho sudca neboji.Ked nepride reakcia, podat staznost pre prietahy v konani/necinnost sudu.
Ziadost o vytycenie je najlepsie odniest osobne do podatelne v dvoch vyhotoveniach, jedno tam nechat a druhe si dat potvrdit.
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

asi som to touto témou privolala... včera došiel papier že v máji bude pojednávanie...
tak môžte tému vymazať potom .. Ďakujem pekne :smt006
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Povodne som chcela zalozit novu temu, ale nasla som tuto a chcem ju preformulovat.

Preco si myslite, ze sa v sucasnoti rozvadza viac parov ako v minulosti? Konzervativci hovoria o tzv "krize rodiny". Ale co su jej priciny? Cisto provokativne: Homosexualne pary? Vplyv zapadnej kultury? Strata moralnych hodnot?

K tomu mi napada este jedna otazka: Aka je vasa idealna predstava zivota? Byt s jednym clovekom cely zivot? Za akych okolnosti je pre vas rozvod prijatelne riesenie?

Tak, otazok by uz stacilo. Vopred vdaka za reakcie :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Podľa mňa za to môže konzumný spôsob života. Ľudia sa naučili prijímať, a odvykli si dávať. A keď sa prestanú venovať jeden druhému a prestanú budovať vzťah, tak ten upadne.
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Z toho co som ja videl dost casto sa stava ze dvojica sa dokopy hlavne koli tomu ze su nadopovany na hormonoch /alebo iba fyzickej pritazlivosti ...od toho druheho ...

Su v opojeni od toho druheho no nevedia sa napriklad porozpravat o normalnych veciach alebo maju diametralne rozdielne nazory na dolezite veci ako rodina pocet deti a podobne .

Niektory dokonca skusali zachranovat upadajuci vztah svadbou si mysleli ze to vsetko vyriesi ... a do pol roka bol rozvod ...

Takze z mojeho pohladu ludia do toho skacu az moc po hlave nez aby vedlei dolezite veci / zavezky o manzelstve ale hlavne o tom druhom .
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

S tym prispevkom nadomnou suhlasim, plus by som este podotkol, ze si treba uvedomit, ze vztahy nikdy neboli idealne, nemyslim si, ze len v dnesnej dobe to ludom nevychadza, som nazoru, ze to bolo stale takto, ludia mali zle vztahy, podvadzali sa, nezili stastne, neklapalo im to, ale proste nerozviedli sa, neprichadzalo to do uvahy kvoli nazoru spolocnosti a podobne.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Lubos to vystihol uplne presne. Nikdy neboli vysadou stastne manzelske pary. Hlavne to krestanstvo malo ovela silnejsi vplyv a celkovo postoj spolocnosti na rozvod.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

V minulosti bolo síce menej rozvodov, ale výskyt ľudí v manželstve ktorí sa napr. aj nenávideli alebo bolo manželstvo iba paródiou naň bol rovnaký ako dnes, takže pravdu má Lubos a Wladas.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

jednak je jednoduchsie sa rozviest, druhak to uz v spolocnosti nieje zaznavane ako kedysi.

sestra ma za sebou jeden rozvod, a je pred druhym. prvy muz ju nechal kvoli inej (vojak na misii), druhy je psychopat(ko*ot kulturista).
chyba je asi v nej, ze si vybera divny typ muzov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Mnozstvo moznosti a viacej osobnej slobody. Dnesna generacia si to tak mozno velmi neuvedomuje, ale pred takymi 20-25rokmi bol uplne iny svet s ovela obmedzenejsimi moznostami ako je tomu dnes. Dalsi faktor je ten, ze ludia si davaju vecsi pozor s kym vstupia do manzelstva a predlzuju si obdobie slobody z dovodu vecsich majetkovych rozdielov medzi ludmi.V minulosti nebolo velmi o co prist,vsetcia mali viacmenej rovnako hole zadky,nepatrilo im skoro nic hodnotne,dokonca ani byty v ktorych byvali neboli ich ale boli druzstevne,platy tabulkove +- velmi podobne.. Dobre to vidim na paroch ktore poznam,ked jeden z dvojice vyrazne viacej zaraba,vyssi manageris a pod. /vecsinou chlap/ tak ma defacto normalnu rodinu s detmi ale pravne ziju iba na "psiu knizku".
boleslav
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa boleslav »

patrí do tejto témy táto skúsenosť:
Ja som zas od r. 1986 do r. 2010 v manželstve ženatý s mojou manželkou Eliškou, bola o rok odo mňa mladšia, mali sme adoptovanú dcéru rómskeho pôvodu, pretože nemohla mať zo zdravotných dôvodov deti, čiže sex tam absolútne u nej v žiadnom prípade neexistoval, mali sme 3 - izbový byt primerane rekonštruovaný na 13. poschodí, čo sa týka 4-kolesových tátošov: v 1986 Trabant 601, v 88. detto, v 94 Škoda 100 l, v 2001 Škoda 105 l, v 2005 Škoda 120 S, v 2006 Š120l, v 2009 Felicia Combi, chodili sme na výlety, rybačky, robili sme vo veľkom závode spolu, avšak každý na iných oddeleniach . . .
No od 10/2009 sme si nejako prestávali rozumieť, keď som sa jej sem tam spýtal, že či jej chutí alebo či nechce so mnou niekde do spoločnosti ísť, tak ona len zakaždým, že hm, hm, boli to len neúplné až neutrálne odpovede, ja som už v tom čase začal chodiť za mojou novou priateľkou, ktorá bola o 10 rokov odo mňa mladšia, čím aj tak trochu moju Elišku podvádzal, trvalo to až totižto do 4/2010 až sme si spolu povedali, že už dosť, takto to ďalej nejde!!! . . .

A čo rozvod? Súčasný spoločný byt sme už totižto mali odkúpený(nebol v prenájme) lenže ja som mal šťastie s vybavovaním na súde, pretože mal som jedného šikovného - chytráka kamaráta, ktorý mi za polovičnú cenu vybavil fajného právnika, a ešte tesne pred súdom som sa s ním poza kút bavil, čím som ho chcel aj podplatiť prostredníctvom kľudne aj úverom, " Elišku vykopneme von z bytu a ja tam budzem bývať " a tak aj bolo, tak parádne menil nálady a názory, že nikto ho nemohol prebiť svojou obhajobou proti mne :smt059 f
Býval som sám z dcérou, Eliška chodila len 1x za mesiac od rodičov pozrieť na našu dcéru ale potom bohužiaľ moja škodoradosť sa mi riadne vypomstila a ľutujem to až dodnes :smt017

V 8/2010 si zobrala Eliška úver, vyplatila mi polovicu sumy z celého bytu, a nakoniec ma ona vykopla von, dokonca moje bývalé veci, ktoré som si zabudol mi "zlikvidovala" podpálila sprayom.

Lenže pozor!!! Začiatkom roka 2011 zorganizovali jednu veľkú párty v byte, oslavovali nový začiatok, taká parádna oslava, že 48h v jednom kuse vypekali zákusky, jeden na oslave bol až tak opitý, že sa vygŕcal z 13. poschodia, balkóny nižšie boli samozrejme ozvrácané a aj štátnych policajtov museli volať!!
Od 2/2011 do 7/2011 sa spoznala s vedúcim výrobného podniku, ktorý mal samozrejme veľké nehnuteľné majetky, bol to pracháč, v 8/2011 sa za neho vydala a teraz majú BMW 530i 2003 a samozrejme ten úver hneď aj vyplatila za 1/2 nášho spoločného bytu.

A ja jak taký nulový zasran sa musím teraz v práci prizerať a hanbiť ako si len spolu v tom bohatstve hrkútajú.
A najhoršie je na tom to, že naša nevlastná dcéra má už teraz 21-ročná 2-ročného syna, na ktorého ako nevlastný starý otec musím aj niečo prispievať, a žijem, ako ináč v chudobe, na to, že žijem na východe SR!
JozefL
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa JozefL »

Ja som bol rozvedený mesiac po podani ziadost asi aj preto ze ziadost podala zena na silvestra a cez vianoce sa asi malo kto rozvadza
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Tak ste sa vykecali zo svojich zivotov.

Rozvodov je viac (podla mna 90%), lebo okolie je dnes take, ze ludia nic neprekonaju. Nie su zvyknuty bojovat.
Zamknuté